Sportkollen - Älskar ett högt tempo!

Sportkollen

NOV
29

Älskar ett högt tempo!

 

Vet ni när jag hade sovmorgon senast? 27 augusti enligt min iCal.

Det är kanske inte så konstigt att jag kraschade bilen igår..

 

Varje dag jobbar jag i ett högt tempo på jobbet, och varje kväll har jag varit i stallet. På helgerna har det varit tävlingar eller andra aktiviteter. Oavsett tävling eller ej, så har jag varit i stallet 07.00 varje lördag och söndag.

 

Idag efter jobbet så gick jag hem och satte mig på min favoritplats - i soffan.

 

Här har jag suttit och ätit middag, tittat på en film, betalat räkningar och druckit glögg. Hela tiden har Greta legat brevid mig och sovit.

 

 

Imorse var jag i stallet kl 7 och red ut på Cajza, njöt av tystnaden och reflekterade över gårdagens händelse. Därefter körde jag upp min hästtransport till verkstaden för ett garantijobb innan det var dax att bege sig till jobbet.

 

På jobbet har dagen rullat på riktigt bra, skönt när man hinner göra många saker! Det är lite min grej, har så mycket roligt att göra, så jag stannar inte upp och känner efter eller njuter.

 

Det sista är det som är tråkigast. Jag hinner inte riktigt njuta av att jag har mitt drömliv.

 

För det har jag verkligen, allt är fantastiskt och jag har roligt varje dag. Men det är ett pussel utan facit på kartongen som jag lägger varje dag.

 

Ingen ingrediens av denna fantastiska tårta vill jag välja bort för jag har kämpat hårt för allt!

 

Det trillar in mail från er, ni som läser min blogg! Framförallt efter mitt inlägg igår.

 

Jag vill passa på att tacka för de varma och snälla orden som jag får nästan dagligen.

 

Ni är min reflektion, min tid för att tänka igenom vad som hänt under dagen. Även om ingen läste skulle jag nog skriva ändå, sätta mig ner i 15 minuter och låta tangenterna smattra under fingrarna samtidigt som huvudet rensas på allt.
Om någon av er, kanske bara en enda känner igen er i min vardag ibland, då är mitt mål nått!
Känslan i magen när man rider ut över fältet en tidig morgon i augusti, hopplösheten av en tappad sko vid fel tillfälle, glädjen över att få rosett eller bara terapin över att få ha en häst att åka till. Om någon av er känner precis likadant en gång på 1000 inlägg - då gör ni mig till en ännu gladare Annelie!

 

Låt mig därför avsluta med ett tack! Tack för att ni läser och följer mig i min alldeles härliga, fartfyllda och förväntansfulla vardag!

 

SMILE!! :)

 /annelie


taggar


Läst 37659 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
28

Ludo Philippaerts lägger stövlarna på hyllan


Ludo Philippaerts med sönerna Olivier och Nicola.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Dagens presskonferens på familjen Philippaerts gård utanför Bryssel skapade stort intresse. Ludo Philippaerts meddelade med den internationella presskåren på plats att han lägger tävlandet på hyllan.

Det är inte helt oväntat att Ludo hänger av sig tävlingskavajen. Redan vid sitt senaste besök i Flyinge var Ludo öppen med att han satsar på sönerna Nicola och Oliviers karriärer. Han lägger nu stor tid och engagemang på att finna topphästar för sönernas räkning.

Sönerna har fått storsponsorn H&M till sig och tävlar i helgen vid Nationshoppningarna i Lummen. 


Läst 19 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Ludwig Svennerstål har sålt Alexander IV


Alexander IV har lämnat stallet för att tävla för Belgien.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher 
  
Ludwig Svennerstål har sålt en av sina topphästar, Alexander IV. Han kommer att vara en stor del i sin nya ryttares satsning mot OS, berättar Ludwig för Hippson.
  
Det är med blandade känslor som "Ludde" såg en av sina topphästar lämna stallet och åka till Stephanie d'Andrimont, men för att kunna forsätta sin satning och hålla sig kvar på den höga nivån krävs det att hästar säljs.
– Alla ryttare har olika system. Mitt system är att ha många hästar för att uppnå goda resultat. Det är en satsning som kräver finansiering, säger Ludwig när Hippson ringer upp.

Badminton = höjdpunkten
Han erkänner att det är väldigt tråkigt att Alexander inte står i stallet längre, men att han nu kan satsa på nya hästar ser han som en stor möjlighet. Alexander kom till honom som treåring, direkt från uppfödaren Nils Larsson, som är kusin till Ludwigs pappa.
När Ludwig tittar tillbaka på Alexanders karriär är den stora höjdpunkten den tuffa tävlingen i Badminton. En utmaning som ekipaget klarade galant, de slutade på en åttonde plats.

Påverkar detta din satsning mot EM?
– Nej, tanken har hela tiden varit att King Bob ska gå EM. Det är en bana som passar honom bättre än vad den passar Alexander.
  
Tillsammans med King Bob måste Ludwig kvala in till EM, en utmaning han ser positivt på. Valacken är i bra form.

Kommer du att köpa in yngre hästar nu? 
– Ja, det blir naturligt att fylla på stallet, men vi letar även efter en mer erfaren häst för större uppgifter, berättar Ludwig.
   

Följ med Ludwig och Alexander runt Badmintons tuffa terrängbana:

Text: Annelie Lundkvist


Läst 238 ggr Kommentarer Kommentera

APR
27

Dags för Nations Cup – starkt lag i första omgången


Niklas Jonsson och Caral rider i svenska laget. Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Det är dags för start i årets Furusiyya FEI Nations Cup Division I. Sverige ställer upp med ett starkt lag i första omgången, som rids i Lummen den 1 maj.

Angelie von Essen, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Helena Persson och Niklas Jonsson är anmälda ryttare i det svenska laget i den femstjärniga tävlingen.
Angelie rider Jordan II, Douglas rider Udermus medan Peder kommer till start med H&M Flip's Little Sparrow. Helena Persson har givetvis Bonzai H och Niklas Jonsson ställer upp med Caral.

  
Fem lag rider om poängen i Lummen. Utöver Sverige är det Frankrike, hemmalaget Belgien, Irland och Italien. Sverige rider som bekant i högsta serien, division I. Vid fyra tillfällen får laget räkna poäng. 
Lummen, Belgien, är första chansen att försöka få poäng för att senare i höst nå finalen i Barcelona den 24 till 27 september.
  
Sverige tog ju en fin tredjeplats i finalen i fjol.
– Absolut siktar vi på final igen. Samtidigt måste vi låta nya ekipage få chansen så att vi kan bygga en bredare topp, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Svenska Ridsportförbundet.
På plats i Lummen finns också Petronella Andersson och Jonna Ekberg som rider den tvåstjärniga touren.


Ida RöökLäst 3103 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »