Sportkollen - Älskar ett högt tempo!

Sportkollen

NOV
29

Älskar ett högt tempo!

 

Vet ni när jag hade sovmorgon senast? 27 augusti enligt min iCal.

Det är kanske inte så konstigt att jag kraschade bilen igår..

 

Varje dag jobbar jag i ett högt tempo på jobbet, och varje kväll har jag varit i stallet. På helgerna har det varit tävlingar eller andra aktiviteter. Oavsett tävling eller ej, så har jag varit i stallet 07.00 varje lördag och söndag.

 

Idag efter jobbet så gick jag hem och satte mig på min favoritplats - i soffan.

 

Här har jag suttit och ätit middag, tittat på en film, betalat räkningar och druckit glögg. Hela tiden har Greta legat brevid mig och sovit.

 

 

Imorse var jag i stallet kl 7 och red ut på Cajza, njöt av tystnaden och reflekterade över gårdagens händelse. Därefter körde jag upp min hästtransport till verkstaden för ett garantijobb innan det var dax att bege sig till jobbet.

 

På jobbet har dagen rullat på riktigt bra, skönt när man hinner göra många saker! Det är lite min grej, har så mycket roligt att göra, så jag stannar inte upp och känner efter eller njuter.

 

Det sista är det som är tråkigast. Jag hinner inte riktigt njuta av att jag har mitt drömliv.

 

För det har jag verkligen, allt är fantastiskt och jag har roligt varje dag. Men det är ett pussel utan facit på kartongen som jag lägger varje dag.

 

Ingen ingrediens av denna fantastiska tårta vill jag välja bort för jag har kämpat hårt för allt!

 

Det trillar in mail från er, ni som läser min blogg! Framförallt efter mitt inlägg igår.

 

Jag vill passa på att tacka för de varma och snälla orden som jag får nästan dagligen.

 

Ni är min reflektion, min tid för att tänka igenom vad som hänt under dagen. Även om ingen läste skulle jag nog skriva ändå, sätta mig ner i 15 minuter och låta tangenterna smattra under fingrarna samtidigt som huvudet rensas på allt.
Om någon av er, kanske bara en enda känner igen er i min vardag ibland, då är mitt mål nått!
Känslan i magen när man rider ut över fältet en tidig morgon i augusti, hopplösheten av en tappad sko vid fel tillfälle, glädjen över att få rosett eller bara terapin över att få ha en häst att åka till. Om någon av er känner precis likadant en gång på 1000 inlägg - då gör ni mig till en ännu gladare Annelie!

 

Låt mig därför avsluta med ett tack! Tack för att ni läser och följer mig i min alldeles härliga, fartfyllda och förväntansfulla vardag!

 

SMILE!! :)

 /annelie


taggar


Läst 37726 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

SEP
02

Ryttarna till paradressyr-EM klara


Anita Johnsson tävlar i EM. Foto: Svenska Ridsportförbundet

EM i paradressyr rids i Frankrike 17-20 september. Nu är det klart vilka ryttare som representerar Sverige, meddelar Svenska Ridsportförbundet.

Det blir Anita Johnsson, Eva Lundqvist, Gabriella Löf, Louise Etzner Jakobsson och Christina Petersson som rider för de blågula färgerna i franska Deauville.
Mästerskapet är också en form av kval till paralympics i Rio de Janeiro 2016.
 Kraven är tuffa på för en start i paralympics. De svenska ryttarna måste tillhöra topp tre för att få en chans.
Louise Etzner Jakobsson har nått fina resultat både vid SM och NM samt en internationell tävling i Roosendaal, Nederländerna.

- Jag kommer att rida för att hjälpa Sverige så mycket jag kan och kan jag det är jag glad, säger hon till SvRF.
Anita Johnsson och Gabriella Löf red VM i fjol, båda har de mycket rutin från mästerskap.
Anita red även Paralympics i London 2012. Då hette hästen Donar. Nu har Anita skolat in vackra Nefertiti, som var lite spänd under VM och taktade i den fria skritten.

Nykomligen i gänget, Eva Lundqvist, har massor med rutin från hoppning och har ridit på landslagsnivå som junior och Young Rider, före sin olycka.
 Nu har hon skolat in en fin häst i Donnergraf och tillsammans satsar ekipaget mot ett fint resultat vid EM.Ida RöökLäst 182 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Sveriges mest kompletta islandshästar ska koras


Till vänster Unn Kroghen Adalsteinsson, till höger VM-guldmedaljör Vignir Jónasson. Foto: Treellphoto.com
  
En riktigt, riktigt bra häst kallas på isländska för en ”gaedingur”. Nu är det dags för SM i Gaedingakeppni – en isländsk tävlingsform som växer sig allt starkare även i Sverige.

  
I år hålls SM på Göteborg Horse Park/Sävebanan den 4 till 6 september, och hästar från hela Sverige har kvalat in för att delta.
– Det är väldigt roligt att så många har fått upp ögonen för Gaedingakeppni som tävlingsform. Och extra roligt är det att vi här i Västsverige får vara värdar för SM i år, säger Barbro Beckström som är tävlingsledare.
Gaedingakeppni är en tävlingsform där man bedömer hästens gångarter, vilja, ”spirit” och form under ryttare. Man brukar lite skämtsamt säga att den häst som vinner är den domarna skulle vilja ta med sig hem. Det domarna vill se är en häst som med stor samarbetsvilja och glädje visar energiska och lösgjorda gångarter. En häst som är en fröjd att titta på och ett nöje att rida.
  
Världsmästaren i tölt kommer
Det gick bra för de svenska islandshästarna på VM som nyligen hölls i danska Herning – där Sverige blev bästa tävlingsnation med fem guld, två silver och tre brons i sportgrenarna.
Efter ett lyckat SM 2014, med stort deltagande, har man i år höjt kvalgränserna även till Gaedingakeppni. Några av årets toppnamn kommer direkt från VM, som till exempel Sveriges nya världsmästare i tölt (T2) Vignir Jónasson. Unn Kroghen Adalsteinsson och Katie Brumpton kommer också, samtidigt är det många barn och ungdomar från 10 upp till 21 år som deltar.
– I Gaedingakeppni tittar man efter det som är bra, i stället för att göra avdrag för sådant som är fel som i många andra bedömningssporter. Det är hästen som står i fokus, man rider i en mer öppen form och i högre tempo än i sportklasserna. Jag har både tävlat och dömt i Gaedingakeppni i många år, och tycker om att man även ser till glädjen och harmonin hos hästen, säger Barbro Beckström.
  
Fritt inträde under tre dagar
Göteborg Horse Park ligger nära Säve flygfält och Göteborg Galopp på Hisingen. Det är fritt inträde (endast p-avgift) och alla är välkomna till tre dagar med spännande tävlingar, duktiga ryttare och fina hästar som gör upp om vilka som är årets ”gaedingur”.
  

FAKTA OM SM
  • Tävlingen genomförs i olika klasser för vuxna (A- och B-flokk, alltså femgång respektive fyrgång), samt tre klasser för barn och ungdomar. Dessutom kommer man att tävla i tölt (T3) samt pass (P3).
  • Under uttagningen rider ett ekipage åt gången på en ovalbana – där de har tre varv på sig att visa skritt, trav, galopp, kort tölt och ökad tölt på långsidorna i valfri ordning (GDB) samt pass (GDA). Du har en extra långsida på dig att visa upp en gångart en extra gång. Då har du möjlighet att exempelvis välja den gångart som har gått sämst, för att höja medelpoängen. Domarna bedömer det bästa hästen visar på långsidorna.
  • Fem domare ger poäng mellan 5,0 och 10,0. Årets kvalgräns för GDA och GDB ligger på 8,0.
  • De sju bästa i varje klass går vidare till A-final, och de på plats 8 till 15 går till B-final. Finalerna rids på speakers kommando och poänggivning sker efter varje gångart som visas.
  • De olika klasserna är: GDA/femgång, GDB/fyrgång, GDY (18-21 år), GDT (14-17 år), GDC (upp till 13 år).
  • Till årets SM kommer cirka 40 tävlande vardera i vuxenklasserna GDA och GDB. I barn- och ungdomsklasserna kommer ytterligare totalt cirka 40 ekipage att tävla.
      
    Läs mer på: www.gksm2015.se

Anki YngveLäst 1816 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Elitdressyren i Djursholm lockar toppryttareOm drygt två veckor rids årets upplaga av Elitdressyren på Djursholms Ridklubb. Det är den femte och avgörande kvaltävlingen till finalen i Lövsta Future Challenge.
  
Anmälningarna till tävlingen har trillat in, bland annat finner vi EM-ryttaren Emelie Nyreröd, Jeanna Högberg, Mads Hendeliowitz, Charlotte Haid Bondergaard och Kristian von Krusenstierna i listorna.
– Det känns otroligt roligt att så många av Sveriges allra bästa dressyrryttare kommer i år. Vi ser fram emot riktigt spännande tävlingar och kommer att kunna bjuda våra besökare och publik på fantastisk underhållning, säger Annica Lund, tävlingsledare för Elitdressyren i ett pressmeddelande.
  
Stipendiater tävlar under helgen
Med syfte att stötta unga ryttare och ryttare med unga hästar beslutade Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt, förra årets segrare och andrapristagare i Lövsta Future Challenge, att med sina prispengar instifta ett stipendium. De två stipendiaterna Clara Espinosa och Emelie Aldenfalk kommer även de till Elitdressyren.
– Clara och Emelie är verkligen värda detta stöd och vi är övertygade om att de kommer att göra starka insatser under Elitdressyren och framöver, säger Peter Härnstam, tävlingsledare för Lövsta Future Challenge.
  
Fullspäckad helg
Helgen i Djursholm kommer att bjuda på ett fullmatat program med sju klasser under de tre dagar som tävlingarna pågår. Elitdressyren inleds på fredagen med Intermédiaire I B (förklass till LFC). Lördagen börjar med FEI Prix S:t Georges 2009 som följs av kval till LFC; FEI:s Grand Prix U25 samt FEI:s Grand Prix 2009. Söndagen startar med Intermédiaire I. Därefter är det dags för publikfavoriterna FEI Grand Prix Kür och Kval 5 Dressyrringen, FEI Intermédiaire I Kür 2006.
– Det krävs en stor insats av många klubbmedlemmar för att vi ska kunna genomföra tävlingar på denna nivå, berättar Anna-Karin Laurell, ordförande i Djursholms Ridklubb. Extra kul då att vi lyckas locka toppryttarna. Med våra sponsorers hjälp kan vi dessutom erbjuda fri entré alla tre dagarna.

Till tävlingarna


Läst 3087 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

Film på Harmonia

Portugal-bloggen


Ett nytt år på veterinärprogrammet!

Veterinärstudenten


Släktträff, bröllopsdag och följetongen ridbanan...

Stalldrömmar


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies