Sportkollen - lskar ett hgt tempo!

Sportkollen

NOV
29

lskar ett hgt tempo!

Vet ni nr jag hade sovmorgon senast? 27 augusti enligt min iCal.

Det r kanske inte s konstigt att jag kraschade bilen igr..

Varje dag jobbar jag i ett hgt tempo p jobbet, och varje kvll har jag varit i stallet. P helgerna har det varit tvlingar eller andra aktiviteter. Oavsett tvling eller ej, s har jag varit i stallet 07.00 varje lrdag och sndag.

Idag efter jobbet s gick jag hem och satte mig p min favoritplats - i soffan.

Hr har jag suttit och tit middag, tittat p en film, betalat rkningar och druckit glgg. Hela tiden har Greta legat brevid mig och sovit.

Imorse var jag i stallet kl 7 och red ut p Cajza, njt av tystnaden och reflekterade ver grdagens hndelse. Drefter krde jag upp min hsttransport till verkstaden fr ett garantijobb innan det var dax att bege sig till jobbet.

P jobbet har dagen rullat p riktigt bra, sknt nr man hinner gra mnga saker! Det r lite min grej, har s mycket roligt att gra, s jag stannar inte upp och knner efter eller njuter.

Det sista r det som r trkigast. Jag hinner inte riktigt njuta av att jag har mitt drmliv.

Fr det har jag verkligen, allt r fantastiskt och jag har roligt varje dag.Men det r ett pussel utan facit p kartongen som jag lgger varje dag.

Ingen ingrediens av denna fantastiska trta vill jag vlja bort fr jag har kmpat hrt fr allt!

Det trillar in mail frn er, ni som lser min blogg! Framfrallt efter mitt inlgg igr.

Jag vill passa p att tacka fr de varma och snlla orden som jag fr nstan dagligen.

Ni r min reflektion, min tid fr att tnka igenom vad som hnt under dagen. ven om ingen lste skulle jag nog skriva nd, stta mig ner i 15 minuter och lta tangenterna smattra under fingrarna samtidigt som huvudet rensas p allt.
Om ngon av er, kanske bara en enda knner igen er i min vardag ibland, d r mitt ml ntt!
Knslan i magen nr man rider ut ver fltet en tidig morgon i augusti, hopplsheten av en tappad sko vid fel tillflle, gldjen ver att f rosett eller bara terapin ver att f ha en hst att ka till. Om ngon av er knner precis likadant en gng p 1000 inlgg - d gr ni mig till en nnu gladare Annelie!

Lt mig drfr avsluta med ett tack! Tack fr att ni lser och fljer mig i min alldeles hrliga, fartfyllda och frvntansfulla vardag!

SMILE!! :)/annelie


taggar


Lst 37799 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
06

JUST NU: Sista chansen till vrldscuppong

Uppdatering klockan 20.47:
Neeej, det gula planket i mitten av banan fll och senare ytterligare ett rcke fr Douglas Lindelw och Udermus. I och med 8 fel rk tyvrr chansen att f rida vrldscupfinal i Gteborg, Douglas hade behvt ett par pong till Men hanred verkligen toppenbra, s ingen skugga ver honom. Lindelw kommer igen!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Arkivfoton: Tomas Holcbecher

FRHANDSINFORMATION

I kvll rids vrldscupen i Bordeaux, nu avgrs om Henrik von Eckermann (startnummer 32) och Douglas Lindelw (startnummer 5) tar sig till finalen i Gteborg i slutet av mars.


Henriks 39 pong hittills kan mycket vl rcka till final, han ligger sjua i tabellen bland de vsteuropeiska ryttarna (en amerikan finns med i listan, drfr str han som tta). Men fr att vara riktigt sker br han kanske knipa ett par pong till i kvll.
I denna deltvling vljer Henke att ridaGiljandro van den Bosrand (hingst f. 2006 e. Orlando ue. Clinton, uppfdare Luc Huyghe, gare Oleksandr Onyshcenko),tidigare gd av svenska Malin Trollns Thuresson.

Press att prestera
Douglas har mer press p sig. Han har samlat ihop 31 pong fram till i dag vilket behver bttras p en aning fr att han ska f rida final p hemmaplan. Fr dagen sitter Lindelw p Udermus (valack f. 2001 e. Odermus R ue. Jackson, gare Tigerholm Equity AB och Stall Fulltofta, uppfdare W. Witteveen), som har ftt axla ansvaret som frstahst efter frsljningen av Casello till Ludger Beerbaum.

Till sndningen i SVT Play som startar 20.25
Onlineresultat
Komplett startlista
Stllningen i vrldscupen infr Bordeaux


Anki YngveLst 3017 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05

Kristian von Krusenstierna i spetsen fr nytt dressyrkoncept


Foto: Roland Thunholm

Sweden International Horse Show storsatsar p dressyrpubliken infr 2016.
 Ett helt nytt dressyrkoncept kommer att presenteras under vren. Och Kristian von Krusenstierna fr en nyckelroll fr att ro det i land.

Vi har valt att skapa ett nytt upplgg fr dressyren i r. Vrldscupen har haft en negativ utveckling under flera r, stjrnorna har uteblivit och det blir tunnare och tunnare startflt. Vi hller frsts gonen p vrldscupens utveckling framver, men just nu tror vi vldigt mycket p vrt nya koncept, sger Ulf Rosengren, ordfrande SIHS, i ett pressmeddelande.

Vill n ut till nnu fler
Som en del i att frnya dressyren under Sweden International Horse Show har sportchef Malin Baryard Johnsson frstrkt ledningsgruppen med dressyrprofilen Kristian von Krusenstierna. Kristian kommer att ing som en del av gruppen, med specialuppdrag inom frnyelsen av dressyrkonceptet.
Kristian r aktiv tvlingsryttare och ingr till vardags i svenska landslaget i dressyr.
Jag lskar verkligen min sport och vill att den ska fortstta att utvecklas och n fler mnniskor. Genom det hr uppdraget kan jag vara med och pverka och hitta nya stt att visa upp riktig bra ridning och fina hstar, sger Kristian i pressmeddelandet.


Ida RkLst 9386 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04

Kristina och Desperados toppar vrldsrankningen


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Tysklands Kristina Brring-Sprehe och Desperados FRH har puttat ner Charlotte Dujardin och Valegro frn vrldsrankningens frstaplats.

Det r frsta gngen som den 29-riga tyskan toppar rankningen med sin 15-riga hannoveranerhingst. Och det r frsta gngen p 30 mnader som inte brittiska ekipaget Dujardin/Valegro toppar rankningen.Brring-Sprehe och Desperados ingick i det tyska guldlaget vid VM i Frankrike 2014 och i silverlaget vid OS i London 2012. I Frankrike blev det ven ett individuellt brons.Ekipaget leder vrldsrankningen 68 pong fre Dujardin och Valegro. P tredje plats r det ter tyskt genom Isabell Werth och Don Johnson.

Tinne och "Anton" sjua
Fr svensk del r det en placering upp fr Tinne Vilhelmson Silfvn och Don Auriellosom ligger p sjunde plats, medan Patrik Kittel har halkat ner frn tionde till tolfte plats med Deja. Med Scandic har han klttrat frn 20:e till 17:e plats.

FEI:s vrldsrankning i dressyr


Annika GrundbergLst 13507 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Att gra en ridskolehst del 3

Hippologbloggen

Vill ni i ditt stall f besk av Hippsons stallfixare?

Redaktionen

Gott och blandat!

Therese

Till Husbloggarna