Sportkollen - Älskar ett högt tempo!

Sportkollen

NOV
29

Älskar ett högt tempo!

 

Vet ni när jag hade sovmorgon senast? 27 augusti enligt min iCal.

Det är kanske inte så konstigt att jag kraschade bilen igår..

 

Varje dag jobbar jag i ett högt tempo på jobbet, och varje kväll har jag varit i stallet. På helgerna har det varit tävlingar eller andra aktiviteter. Oavsett tävling eller ej, så har jag varit i stallet 07.00 varje lördag och söndag.

 

Idag efter jobbet så gick jag hem och satte mig på min favoritplats - i soffan.

 

Här har jag suttit och ätit middag, tittat på en film, betalat räkningar och druckit glögg. Hela tiden har Greta legat brevid mig och sovit.

 

 

Imorse var jag i stallet kl 7 och red ut på Cajza, njöt av tystnaden och reflekterade över gårdagens händelse. Därefter körde jag upp min hästtransport till verkstaden för ett garantijobb innan det var dax att bege sig till jobbet.

 

På jobbet har dagen rullat på riktigt bra, skönt när man hinner göra många saker! Det är lite min grej, har så mycket roligt att göra, så jag stannar inte upp och känner efter eller njuter.

 

Det sista är det som är tråkigast. Jag hinner inte riktigt njuta av att jag har mitt drömliv.

 

För det har jag verkligen, allt är fantastiskt och jag har roligt varje dag. Men det är ett pussel utan facit på kartongen som jag lägger varje dag.

 

Ingen ingrediens av denna fantastiska tårta vill jag välja bort för jag har kämpat hårt för allt!

 

Det trillar in mail från er, ni som läser min blogg! Framförallt efter mitt inlägg igår.

 

Jag vill passa på att tacka för de varma och snälla orden som jag får nästan dagligen.

 

Ni är min reflektion, min tid för att tänka igenom vad som hänt under dagen. Även om ingen läste skulle jag nog skriva ändå, sätta mig ner i 15 minuter och låta tangenterna smattra under fingrarna samtidigt som huvudet rensas på allt.
Om någon av er, kanske bara en enda känner igen er i min vardag ibland, då är mitt mål nått!
Känslan i magen när man rider ut över fältet en tidig morgon i augusti, hopplösheten av en tappad sko vid fel tillfälle, glädjen över att få rosett eller bara terapin över att få ha en häst att åka till. Om någon av er känner precis likadant en gång på 1000 inlägg - då gör ni mig till en ännu gladare Annelie!

 

Låt mig därför avsluta med ett tack! Tack för att ni läser och följer mig i min alldeles härliga, fartfyllda och förväntansfulla vardag!

 

SMILE!! :)

 /annelie


taggar


Läst 37671 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
27

Internationell krydda under SM-helgen


Patrik Kittel och Niklas Arvisson ska försvara sina guldmedaljer.
Arkivfoto: Hippson 

Både hoppningen och dressyrens elit samlas just nu i Hammarö för att rida om helgens SM-medaljer. För er som inte är på plats finns det möjlighet att se finalerna via webb-tv.

Förra årets guldmedaljörer, Patrik Kittel (dressyr) och Niklas Arvidsson (hoppning), är båda på plats i Hammarö för att försvara förra årets vinster. Patrik rider Scandic medan Niklas väljer guldhästen Click and Cash.
Som Sportkollen tidigare rapporterat kommer inte Paulinda Friberg och Di Lapponia T till start, stoet har drabbats av nackspärr.

SM-start är obligatorisk för landslaget
Att använda SM som en obligatorisk tävling för landslaget gör att arrangören får svenska ryttareliten på plats och ger publiken en dressyrfest. Patrik har vunnit två år i rad med Toy Story, och får nu konkurrens av sina landslagskamrater – alla utom en. Tinne Vilhelmson Silfvén har nämligen fått dispens från tävlingen. Hon är på väg till helgens tävlingar i Aachen med Don Auriello. Enligt SvRF beror dispensen på att "Anton" inte tävlat under vintern och förbereds nu för OS-kval.

Dubbla mål för hoppryttarna
För ryttarna som fokuserar på hoppningen i helgen, handlar det om både SM och en av deltävlingarna i Grand Prix-serien, Swedish 7-Star Spring Tour. På plats finns bland andra Irma Karlsson, Douglas Lindelöw, Helena Persson samt Alexander och Royne Zetterman. Helena Persson väljer dock att inte starta sin Bonzai H i SM, efter hans insats i Rom det svenska laget i Furusiyya FEI Nations Cup i högsta serien, division I.

Länkar inför helgens mästerskap
Regler dressyr:

Svenskt mästerskap 2015 Juniorer
Svenskt mästerskap 2015 Unga ryttare
Svenskt mästerskap 2015 Seniorer

Regler, hoppning:
Länk till reglerna
Senior SM utomhus 2015
Young Rider SM utomhus 2015
Junior SM utomhus 2015

Horse 1 sänder från SM och Swedish 7-Star Spring Tour
Lördag:
Preliminära starttider för 7-star Spring Tour:
Klass 1,30 kl. 13.30
Klass 1,40 kl. 16.00
Klass 1,50 Kl. 18.30

Söndag:
De femton ekipage som startar söndagens dressyrfinal i Senior-SM har en starttid klockan 10.55, något som sänds via Horse1. För hoppningens Senior-final är starttiden satt till klockan 15.00 samma eftermiddag.

Länk till sändningen 
Startlistor, dressyr
Startlistor, hoppning Läst 74 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
27

Paulinda Friberg missar SM


Di Lapponia T har vårdats av veterinär under tisdagen.
Arkivfoto: Hippson 
  
Under tisdagen berättar Paulinda Friberg de tråkiga nyheterna via sin Facebook – Di Lapponia T kommer inte till helgens SM i Hammarö.
  
Efter akutbesöket hos veterinären fick Paulinda veta att det är nackspärr som Lapponia drabbats av, och planerna för helgen ändrades snabbt.
Vi håller tummarna för att hon mår bättre snart, och att vi ser ekipaget ute på tävlingsbanorna inom kort.


 


Läst 685 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Fortsatt avstängning för Förenade Arabemiraten


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både United Arab Emirates National Olympic Committee och representanter för ridsporten i landet, för att försöka finna en lösning.
   
FEI sökte UAE upprepade gånger redan innan avstägningen för att diskutera frågan, utan framgång. I stället fortsatte tävlandet, och slarvet med att rapportera in resultat gjorde bland annat att landet kom runt spärren i systemet som hindrar hästar från att anmälas till för många tävlingar.

Efter avstägningen har FEI fortsatt att söka UAE för att diskutera framtiden, utan resultat. Fram till nu.
– Det var ett väldigt konstruktivt möte där vi informerade UAE om exakt vilka åtgärder de behöver utföra innan det finns en möjlighet att häva avstägningen, säger Sabrina Zeender som är FEI:s generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

I och med att UAE stängdes av från FEI får varken distansryttarna eller deras hästar träna eller tävla. Det har gjort att landets träningscamp i Frankrike har stängts ner, och att hästarna har skickats hem.

Samlade artiklar i ämnet


Läst 1672 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »