Sportkollen - Blöt uteritt!

Sportkollen

DEC
17

Blöt uteritt!


Hej!

Snön har börjat falla här i Stockholm, just nu är det kritvitt utanför mitt fönster!


Så var det inte imorse.

När jag kom till stallet så hittade jag inte tjejerna och började fundera på vart dom tagit vägen..

 

Men när jag stod och mockade Cajzas box (för övrigt första gången jag mockade en box på en månad!) så hörde jag hästhovarna smattra mot marken.

 

Dom galningarna hade varit ute och ridit!

 

Tillbaka kom dom blöta och frusna, men lika glada som alltid.

 

Fy tänkte jag och frågade varför dom red ut i detta väder?

 

"Lördagar är uterittsdagar" fick jag som svar.

 

Jag gjorde iordning Cajza och berättade att dom var galna, jag ska minsann rida i ridhuset.

 

Men när jag hoppade upp inne i ridhuset så ville Cajza inte alls vara där, hon ville hellre gå iväg med dom andra hästarna.

 

Jag gav mig ganska lätt och följde med tjejerna ut i snö/regnvädret.

 

 

Ser ni, dom är lika glada oavsett väder!

 


Dom visade mig en ny väg och berättade vilka som bodde i respektive hus och slutligen vart man kunde klättra. Det var ett stort grustag med massa olika klätterbackar! Mina bilder där blev inte så bra, för mrs C var helt vild! Klättra är hennes grej och besöken dit kommer bli fler!

 

När vi klättrade runt där så var det en pöl i slutet av en av backarna, Magdalenas häst valde att hoppa över den, det gjorde inte Magda.. Hon hamnade mitt i den iskalla pölen, men brände av ett skratt och hoppade glatt upp på hästen igen!

 

Blött blev det!

 

 

Glatt gäng!

 

 

 

Jag var torrast, för jag hade en tjock filt över mina ben.. :)

 

 


/annelie

 taggar


Läst 35776 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAR
30

Karin Mattsson ordförande för Flyinge + Strömsholm


Karin Mattsson Weijber. FOTO: Riksidrottsförbundet

Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB har fått nya styrelser vid bolagsstämmorna i förra veckan och till styrelseordförande har Karin Mattsson Weijber utsetts. Högst upp på styrelseagendan står nu att tillsätta en gemensam vd för bägge anläggningarna. 
  
Så här skriver HNS i ett pressmeddelande:
Svensk ridsport och ridhästuppfödning har haft framgångar såväl nationellt som internationellt under senare år. Det är en mycket glädjande utveckling. En utveckling som också ställer krav på insatser för att möta behov och utmaningar på en högre nivå.
   
Ett sådant steg är att stärka utbildningen och utveckla verksamheten vid de två riksanläggningarna, Flyinge och Strömsholm, med inriktning på såväl ridsport som uppfödning. Resurserna är dock begränsade och att möta högre ambitioner innebär att både mer och bättre måste åstadkommas inom ramen för oförändrade resurser.
  
Arbetet med att finna formerna för en gemensam organisation för Flyinge och Strömsholm är ett viktigt steg för att samla utbildnings- och utvecklingsuppdraget för svensk ridsport och avel under en gemensam ledning. Svenska Ridsportförbundet, AB Trav & Galopp (ATG) och Swedish Warmblood (SWB), som tillsätter styrelserna i Flyingestiftelsen och Föreningen Ridskolan Strömsholm, har tillsammans med Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) bland annat enats om det ska råda personunion mellan Flyinges och Strömsholms styrelser:
– Genom att såväl få samma styrelseledamöter som en framtida gemensam operativ ledningsorganisation för Flyinge och Strömsholm har vi möjligheten att erbjuda en stark medspelare och leverantör till svensk ridsport och avel, säger Mats Denninger, ordförande i ATG och HNS.
  
Anders Mellberg, ordförande i Flyingestiftelsen och Föreningen Ridskolan Strömsholm, som tillsammans med HNS, äger Flyinge AB respektive Ridskolan Strömsholm AB, är mycket nöjd med att kunna presentera de nya styrelserna.
– Vi i ägarstyrelserna är mycket glada att vi lyckats engagera mycket kompetenta styrelseledamöter för uppgiften att samordna verksamheterna vid Flyinge och Strömsholm. Detta är en unik möjlighet för svensk ridsport/ridhästuppfödning att få förstärkta utbildnings- och utvecklingsresurser genom två strategiskt geografiskt belägna anläggningar, anser Anders Mellberg, tillika ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
  
Ny ordförande i driftsbolagen Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB blir Karin Mattsson Weijber. Övriga styrelseledamöter är Ann-Catrine Bengtsson, Camilla Hagman, Henrietta Hansson, Stefan Johanson, Margareta Pettersson och Sten-Åke Thundal.
– Jag känner mig inspirerad, hedrad och glad över uppdraget, men också fylld av respekt inför uppgiften. Ridsporten är en fantastisk idrott där god kunskap om hästen och ridkonsten är grundläggande, och för det är Flyinge och Strömsholm viktiga motorer. Att tillsammans med styrelse och ledning få bidra till att båda anläggningarna fortsätter utvecklas på ett bra sätt ser jag verkligen fram emot, säger Karin Mattsson Weijber.
  
HNS övergripande organisatoriska och ekonomiska ansvar för alla tre riksanläggningarna kvarstår i oförändrad omfattning. Riksanläggningen Wången utanför Östersund där Svensk Travsport har sitt utbildningscentrum berörs inte organisatoriskt av den planerade samordningen mellan Strömsholm och Flyinge.


Anki YngveLäst 70 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Cornet Obolensky finns nu i Tullstorps hingsprogram

Tullstorp meddelar med glädje att de nu kan erbjuda 2:an på världsrankingen, den storhoppande hingsten Cornet Obolensky, till stoägarna.

"Detta var en glädjande nyhet som vi avtalade fredag kväll under en middag med vår franska samarbetspartner Groupe France Elévage som var på plats under helgens hingstvisningar. Cornet är ny i deras program och nu har vi fått möjligheten att exklusivt förmedla Cornet Obolensky via GFE och det ser vi verkligen fram emot", kommenterar Jan Brink i ett pressmeddelande. "Vi har redan 1:a i världen Kannan samt Contendro I som ligger 8:a på världsrankingen. Att dessutom kunde erbjuda ytterligare en så fin hopphingst som Cornet Obolensky i vårt hingstprogram är väldigt spännande", tillägger han.

I helgen hade Tullstorp även sina årliga hingstvisningar med Jan Brink som värd. Du kan läsa mer om det och hitta länk till filmer på alla hingstar här.


Mathilda NygårdsLäst 217 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Arrangören tillämpar den internationella principen


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Tävlingsarrangörerna på Sundbyholm Summer Games försöker hitta nya vägar till att lösa anmälningsproblematiken för ryttarna. Nu har de vänt blickarna internationellt.

Domaren Fredrik Starck jobbar, tillsammans med arrangören för att få tävlingar som gynnar ryttarna. Han skriver på sin blogg att vid en internationell tävling anmäler du att du vill rida t.ex. den tvåstjärniga tävlingen med en viss häst. Du betalar då en avgift för hela tävlingen, som inkluderar startavgifter samt uppstallning. När du väl är på plats meddelar du sekretariatet vilka klasser hästen ska gå, beroende på hur stor tävling så finns det olika många klasser att välja på.

Bestäm klasserna på plats
Nu har tävlingsledningen beslutat att prova samma anmälningssystem under Sundbyholm Summer Games vecka 31. Det betyder att klasserna som rids torsdag till söndag den veckan inte går att anmäla sig via tävlingsdatabasen, utan det sker på plats eller via mail till sekretariatet. Anmälningsavgifterna kommer dock delas upp i tre olika meetingavgifter för unghästarna, de regionala klasserna och det nationella klasserna.

Genom att anmäla sig till en av dessa nivåer, är man berättigad till fyra starter (en per dag) under tävlingen. Betalning kommer ske i vid anmälan till meetinget, och boxplatsen betalas separat som vanligt.

Mer information


Läst 330 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »