Sportkollen - Blöt uteritt!

Sportkollen

DEC
17

Blöt uteritt!


Hej!

Snön har börjat falla här i Stockholm, just nu är det kritvitt utanför mitt fönster!


Så var det inte imorse.

När jag kom till stallet så hittade jag inte tjejerna och började fundera på vart dom tagit vägen..

 

Men när jag stod och mockade Cajzas box (för övrigt första gången jag mockade en box på en månad!) så hörde jag hästhovarna smattra mot marken.

 

Dom galningarna hade varit ute och ridit!

 

Tillbaka kom dom blöta och frusna, men lika glada som alltid.

 

Fy tänkte jag och frågade varför dom red ut i detta väder?

 

"Lördagar är uterittsdagar" fick jag som svar.

 

Jag gjorde iordning Cajza och berättade att dom var galna, jag ska minsann rida i ridhuset.

 

Men när jag hoppade upp inne i ridhuset så ville Cajza inte alls vara där, hon ville hellre gå iväg med dom andra hästarna.

 

Jag gav mig ganska lätt och följde med tjejerna ut i snö/regnvädret.

 

 

Ser ni, dom är lika glada oavsett väder!

 


Dom visade mig en ny väg och berättade vilka som bodde i respektive hus och slutligen vart man kunde klättra. Det var ett stort grustag med massa olika klätterbackar! Mina bilder där blev inte så bra, för mrs C var helt vild! Klättra är hennes grej och besöken dit kommer bli fler!

 

När vi klättrade runt där så var det en pöl i slutet av en av backarna, Magdalenas häst valde att hoppa över den, det gjorde inte Magda.. Hon hamnade mitt i den iskalla pölen, men brände av ett skratt och hoppade glatt upp på hästen igen!

 

Blött blev det!

 

 

Glatt gäng!

 

 

 

Jag var torrast, för jag hade en tjock filt över mina ben.. :)

 

 


/annelie

 taggar


Läst 35994 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
06

Paradressyr: Häng med Agneta Aronsson till SM

Paradressyr är landets näst största sport för idrottare med funktionsnedsättning, när SM avgjordes på Sorunda Ridklubb var kameran med.
Förbundskapten Agneta Aronsson, som även är dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm, pratar i detta klipp om hur viktig sporten är för utövarna – och om att det finns ett stort behov av att öka utbudet av tävlingar.

Se klippet här:


Annelie LundkvistLäst 4337 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06

"Ska lägga tid på min egen träning"

Josefin Hansén Billberg får det första stipendiet till Christina Sääfs minne, 10 000 kronor som ska användas till träning.
– Jag ska använda pengarna till att träna mer regelbundet och lägga tid på det. Det blir annars mest fokus på att träna andra, säger en glad Josefin när Hippson ringer upp.
  
Text:
Annika Grundberg
Foto: Privat
  
Josefin driver en egen större anläggning i Munkedal på västkusten. Hon har mellan tio och tolv hästar i träning, några är hennes egna och några ägs av andra.
– Det är mest unghästar som ska utbildas mot championat och Falsterbo för att sedan säljas. Jag köper in en del yngre hästar själv också som jag utbildar och säljer. Sedan håller jag mycket träningar.
  
Nyinstiftat stipendium till unghästutbildare
Stipendiet är nyinstiftat för i år och ska gå till en unghästutbildare. 25 ansökningar kom in och Josefin valdes ut bland dem.
– Det är väldigt uppmuntrande att det går till någon som annars kanske inte syns så mycket. Vi som utbildar unghästar syns inte, men gör ju mycket av grundjobbet, säger Josefin.
  
Angelica Augustsson Zanotelli delar ut
Stipendiet delas ut under Billdal Horse Show i samband med Angelica Augustsson Zanotellis clinic den 10 oktober, där Josefin rider tillsammans med Billdalsryttaren Wilma Hellström. Konferencier för clinicen är Pether Markne.
Billdal Horse Show arrangeras under två helger den 9-11 oktober och den 16-18 oktober, med VW Grand Prix som Hippson direktsänder i webb-tv. Samt med kval till Gothenburg Horse Show för juniorer och ungdomsryttare bland mycket annat.


Annika GrundbergLäst 5349 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05

FEI ska se över dressyrens träningsmetoder


ARKIVFOTO: Hippson
   
Måndag kväll meddelade det internationella ridsportförbundet FEI att man kommer att granska träningsmetoder inom dressyren – och se över manualen för stewards på tävling. Detta efter ett möte med representanter för olika intressegrupper.

   
FEI kommer att skapa en arbetsgrupp som från grunden ser över ”Annex XIII” i manualen för dressyrstewards, alltså den del som handlar om träningsmetoderna. Sammansättningen av gruppen är inte helt klar ännu, men det kommer att ingå representanter från den internationella dressyrryttarklubben och från den internationella dressyrtränarklubben – liksom stewards, en veterinärexpert och en representant från FEI:s dressyrkommitté.
  
Livliga diskussioner
Beslutet kom till efter ett heldagsmöte med FEI:s dressyrkommitté och olika intressenter, som hölls på högkvarteret i Lausanne. Några av dem – bland många andra – som deltog var Kyra Kyrklund, Stephen Clarke, David Hunt, Sjef Janssen, Wayne Channon och Ulf Helgstrand.
Inte bara steward-arbetet debatterandes livligt under mötet. Även sådant som utbildning, stöd och respekt för funktionärer, tävlingsformat och domarbedömning diskuterades.
  
Ingen långbänk
Målet är att arbetsgruppen som tillsätts ska komma till en slutsats inom de kommande månaderna. Slutsatsen och förslagen ska sedan presenteras för och godkännas av FEI:s styrelse. Det internationella förbundets ordförande Ingmar De Vos poängterar att han verkligen välkomnar det här initiativet.
– Vi hade mycket bra, öppna och ärliga diskussioner på mötet, säger han.
  
Till FEI:s pressmeddelande – där du bland annat kan läsa vilka som deltog i Lausanne


Anki YngveLäst 10363 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

De vann SIHS-biljetterna

Redaktionen

Fullt hus!

Portugal-bloggen

Södertäljehoppet!

Therese

Till Husbloggarna