Sportkollen - Dagens ridövning ur boken gav hästen smöriga sidor!

Sportkollen

AUG
04

Dagens ridövning ur boken gav hästen smöriga sidor!

Idag var det dax för mer serpentiner, även om jag bara red denna övning i några minuter.
Cajza var så himla mjuk och fin från gårdagens träning.
Övningen som vi red idag var : http://www.hippson.se/ridovningar/branta-serpentiner-losgor-hasten.htm

Den gjorde verkligen henne super smidig och mjuk!
Det kändes direkt när vi startade idag att hon var med på banorna, lyssnade på hjälperna och var riktigt pigg. Det var lättare att följa med själv som ryttare idag med innertygel och axlar samtidigt som jag inte föll tung ner i sadeln.

Jag känner mig så oerhört peppad med ridningen just nu, det känns roligt på alla sätt och vis.
Flytten till stallet där min vän och coach står känns så otroligt bra! I helgen ska dom iväg på ponnymeeting, men jag hoppas att jag kan få till en hopplektion nästa vecka!

Tänk att veckan kunde börja på värsta sätt med punktering och krångel, men slutade bra med hästtransport, fin häst och nu även fyra bra däck på bilen :)

 

/annelietaggar


Läst 29988 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

AUG
20

Radio: Alexander Zetterman gästar radio P4


Alexander gjorde radiodebut hos Helene Persson på P4. 
FOTO: Privat 

Alexander Zetterman gästade P4-programmet "Förmiddag med Helene" där han pratar om allt från sin uppväxt, svårigheten att ha ett förhållande och vad gården hemma i Linderöd betyder för honom. Till hur livet fungerar i Wellington, Florida och förberedelserna inför VM.

Alexanders medverkan börjar 2 timmar och 10 minuter in i programmet.
Lyssna här 


Läst 362 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20

Totilas skadad - missar VM


Tyvärr missar ekipage ännu ett viktigt mästerskap.
Foto: Tomas Holcbecher

De otroligt tråkiga nyheterna når oss -  Totilas är skadad och kommer inte till start i VM. Vi kan inte föreställa oss hur det måste kännas för hans ryttare Matthias Alexander Rath och teamet.


Totilas och Matthias Alexander Rath red under dagen ett träningspass på Peterhof, där hingsten visade upp sin mästerskapsform. Men strax före avgång för det tyska laget mot Frankrike, visade Totilas upp en smärtreaktion på ett överben som tidigare varit skadat.

I samråd med veterinär och landslagsledningen har de därför beslutat att stryka ekipaget omedelbart för att ta in Fabienne Lütkemeier med d´Agostino i truppen som ersättare, skriver pferd-aktuell.de i ett pressmeddelande.

Ekipaget hann visa upp sig i Aachen, där de vann både GP-klassen och GP Special i Aachen.
Se filmen från GP:n här:
Ryttaren Carl Hester visar sitt stöd via facebook och hoppas på ett snabbt tillfrisknande för hingsten:
 


Läst 2386 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
19

Ungdoms-OS: Guld till Filip Ågren med laget


Filip Ågren glädjs över sin guldmedalj och undersöker att den är äkta.
FOTO: Daniel Bergqvist/Svenska Ridsportförbundet


Uppdatering, onsdag:
Det blev Filip Ågren som under onsdagen fick vara med och avgöra guldkampen på ungdoms-OS, Youth Olympic Games i Nanjing, Kina. Som fjärde ryttare ut i laget avgjorde Filip genom att även idag rida felfritt på lånehästen Abel.
Tillsammans med lag Europa kunde Filip tillsammans med sina lagmedlemmar Matias Alvaro/Italien, Michael Duffy/Irland, Jake Saywell/Storbritannien, och Lisa Nooren/Holland, kliva högst upp på prispallen.

På lördag fortsätter tävlingarna, då rider ryttarna för individuella placeringar. 

Mer information
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Filip Ågren har inlett felfritt i lagtävlingen i Kina.
Foto:FEI/Richard Juilliart

Filip Ågren befinner sig just nu på ungdoms-OS, Youth Olympic Games, i kinesiska Nanjing. Han har inlett tävlingen med en felfri ritt på lånehästen Abel. Det europeiska laget ligger nu i ledning.

Hans felfria ritt var till stor hjälp för Europa. Svenska Ridsportförbundets Daniel Bergqvist berättar på hemsidan att Filip gjorde en strålande insats när han red en perfekt avvägd runda med Abel. Inför onsdagens tävling ligger Sydamerika på andraplats, tätt följt av Nordamerika. 

I lagtävlingen tävlar lag från Europa, Sydamerika, Nordamerika, Afrika, Australasien och Asien mot varandra. Tävlingen avgörs över två identiska omgångar, med medaljutdelning efter andra omgången i morgon onsdag. Därefter avgörs den individuella tävlingen över två omgångar på lördag och söndag.

Resultat
Arrangörens hemsida

Källa


Läst 5381 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »