Sportkollen

AUG
04

Dagens ridövning ur boken gav hästen smöriga sidor!

Idag var det dax för mer serpentiner, även om jag bara red denna övning i några minuter.
Cajza var så himla mjuk och fin från gårdagens träning.
Övningen som vi red idag var : http://www.hippson.se/ridovningar/branta-serpentiner-losgor-hasten.htm

Den gjorde verkligen henne super smidig och mjuk!
Det kändes direkt när vi startade idag att hon var med på banorna, lyssnade på hjälperna och var riktigt pigg. Det var lättare att följa med själv som ryttare idag med innertygel och axlar samtidigt som jag inte föll tung ner i sadeln.

Jag känner mig så oerhört peppad med ridningen just nu, det känns roligt på alla sätt och vis.
Flytten till stallet där min vän och coach står känns så otroligt bra! I helgen ska dom iväg på ponnymeeting, men jag hoppas att jag kan få till en hopplektion nästa vecka!

Tänk att veckan kunde börja på värsta sätt med punktering och krångel, men slutade bra med hästtransport, fin häst och nu även fyra bra däck på bilen :)

 

/annelietaggar


Läst 30094 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JAN
24

Söndag: Världscupen sänds klockan 14.10


Foto: Tomas Holcbecher/Dirk Caremans/FEI 

Under söndagen rids den tionde deltävlingen av Longines FEI World Cup i Zürich. På plats finns Rolf-Göran Bengtsson och Douglas Lindelöw.

På lördagen lottades startordningen, en lottning som gav Douglas och Casello startnummer två och Rolf-Göran med Casall Ask startnummer 29. Sändningen från världscupen går live via SVT-play från klockan 14.10.

Maria Wallberg på SVT har intervjuat Douglas inför söndagens start:


Till webbsändning 
Startlista 
Ställningen i västeuropeiska ligan 


Läst 1319 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
24

Caroline Darcourt inledde fredagens kür


Foto: Emma Rost/Lövsta stuteri

Caroline Darcourt och Paridon Magi gick ut som första ekipaget i Grand Prix Kür på fredagkvällen i Wellington. Tävlingen gick i strålkastarljus och tillsammans med en sammetssvart himmel och varm kvällsluft blev stämningen nästan lite magisk, skriver Lövsta stuteris Emma Rost. 

Ekipaget gjorde en mycket jämn ritt med en minimal miss i en övergång mellan piaff och passage som enda egentliga misstaget. Domarna gav dem 68.025% med siffror från 64.625 procent till 69.500 procent. Det räckte till en tolfteplats idag.

– Tanken med att ta med Magi till Florida var att han skulle få lite mer tävlingsrutin och nu har han tävlat tre helger på raken. Trots att han gått mycket kändes det verkligen som att han tyckte att det var kul att få visa upp sig och han trivs verkligen i strålkastarskenet. Jag är jättenöjd med ritten. Vi hade inga direkt missar och Magi var glad att vara på jobbet, säger Caroline Darcourt.

Det är andra gången Caroline är över i Florida och tävlar under vintersäsongen. Första gången var för tre år sedan och hon tycker att dressyren i USA har utvecklats sedan hon var här sist.

– För mig är det oerhört värdefullt att få möjlighet att rida så många Grand Prix på så pass kort tid. Nu är det tre år sedan jag var här och tävlade och det har hänt mycket på den tiden. Det känns mer ”europeiskt” och motståndet har definitivt blivit tuffare. Det är många duktiga ryttare här och många fina hästar. Det är verkligen roligt och gör att det blir en riktigt bra uppladdning inför säsongen hemma sen, säger hon.

Tanken är att Magi ska göra ytterligare en start i början av februari innan det är dags att resa hem till Sverige igen.

Benetton Dream FRH 1301 gjorde dessutom sin Grand Prix Kür-debut under kvällen. Det blev 70.200 procent och en sjundeplats, vilket Tinne Vilhelmson Silfvén är nöjd med.
– Det var hans första Grand Prix Kür och dessutom i strålkastarljus, så jag tycker att han gjorde det bra, även om han blir lite imponerad av miljön. Men precis som med Magi så är Ben här i Florida för att träna på att tävla, säger Tinne.
Tinne använder Divertimentos kür till Ben, "Take five for six legs", och den passar hingsten och verkade även ha fallit domarna på läppen.

Vann klassen gjorde danske ryttaren Lars Petersen på stoet Mariett på 75.325 procent.


 
Foto: Emma Rost/Lövsta stuteri 


Läst 3450 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
23

Quintero tillgänglig via Tullstorp

Nu står det klart att hopphingsten Quintero, som Rolf-Göran Bengtsson har tävlat med stor framgång, kommer att verka i avel via Tullstorp under 2015.

– Vi kommer att importera färsk sperma flera gånger i veckan, men även ha ett större antal frysta doser liggande på lager för att ge stoägarna bästa möjlighet att få sina ston dräktiga, säger Jan Brink.
 
Stora framgångar
Rolf-Göran Bengtsson har tävlat Quintero framgångsrikt ända sedan unghästchampionaten. Tillsammans har de tagit hem ett stort antal internationella Grand Prix-segrar, vunnit Nations Cup och varit placerade i världscupfinalen 2013.
Quintero ägs i dag av The Stallion Company i Frankrike och kommer under avelssäsongen 2015 endast att vara tillgänglig i Sverige via Tullstorp.


Anki YngveLäst 5681 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »