Sportkollen - Det blir inte alltid som planerat!

Sportkollen

JAN
18

Det blir inte alltid som planerat!

Veckans schema för Cajza såg ut såhär, men har nu fått lite ändringar:

 

Tisdag - Longering Vila

 

Onsdag - Vila Jogga 

 

Torsdag - Trimma

 

Fredag - Hoppa

 

Lördag - Rida ut (om väder/underlag tillåter)

 

Söndag - Jogga Longering


Dock gäller det att vara flexibel när man heter Annelie Lundkvist och ska få ihop allt i livet.
Igår kom jag inte från jobbet förän klockan 19, och jag kom dit klockan 8.00.
Det blev en lång tisdag med andra ord..

Cajza fick då vila igår och idag kommer hon joggas av en av stalltjejerna. Världens bästa pappa fyller nämligen år idag, så det blir inget stall för mig.

Dagen var helt galen igår med långa möten och mycket att göra, så tiden flög förbi. Men en sak fick mig att stanna upp!

Jag blev dumpad via sms.

Jag trodde att vi hade ett bra förhållande, men han valde att göra slut för att det är för långt att åka. Så nu står jag där utan hovslagare och beger mig in i kaoset efter att hitta en ny..
Det är andra hovslagaren som dumpar mig på mindre än ett år.
Den första även den för att jag bytte stall.

Båda gjorde det via sms, efter att vi redan bokat nya tider. Det skulle jag aldrig kunna göra på mitt jobb!

Jag blir inte sur, men känner en suck av hopplöshet kommer över mig, nu måste jag hitta en ny..

Enligt min mening är hovslagare lite som hantverkare, dom har alltid "mycket att göra", kommer sällan i tid och man ska nästan känna en tacksamhet över att hon "tar sig tid" och kommer just till din häst.

Om någon hovslagare läser detta som är bra på kundkontakt och förstår att jag är kunden, maila då mig på annelieblogg@gmail.com, tack!


Just denna person på bilden har inget med blogginlägget att göra, just han var en räddare i nöden en dag.
Han kom ut till stallet, fast han borde vara ledig och skodde min häst, då jag för första gången blev dumpad med kort varsel.


/anneiie

 


taggar


Läst 35789 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
26

Fortsatt avstängning för Förenade Arabemiraten


Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, på skimmeln är vicepresident i Förenade Arabemiraten och härskare av Dubai. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både  United Arab Emirates National Olympic Committee och UAE för att finna en lösning.

FEI sökte UAE upprepade gånger redan innan avstägningen för att diskutera frågan, utan framgång. I stället fortsatte tävlandet, och slarvet med att rapportera in resultat gjorde att landet kom runt spärren i systemet som hindrar hästar från att anmälas till för många tävlingar. Efter avstägningen har FEI fortsatt att söka UAE för att diskutera framtiden, utan resultat – fram till nu.

– Det var ett väldigt konstruktivt möte, där vi informerade UAE exakt vilka åtgärder de behöver utföra, innan det fnins en möjlighet att häva avstägningen, säger Sabrina Zeender, FEI Generalsekreterare i ett pressmeddelande.

I och med att UAE stängdes av från FEI får varken distansryttarna eller deras hästar träna eller tävla. Det har gjort att landets träningscamp i Frankrike har stängts ner, och att hästarna har skickats hem.

Samlade artiklar i ämnet


Läst 499 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Nya regler för officiella veterinärer


Arkivfoto: Hippson 

Den 12 juni börjar nya regler gälla för de officiella veterinärer som Jordbruksverket förordnar. De nya reglerna innehåller bland annat krav på utbildning, samt tydligare instruktioner om ansvar.

En officiell veterinär, till exempel en distriktsveterinär, utför vissa specifika uppdrag där EU ställer krav på att uppdraget måste utföras av en officiell veterinär. 

De nya reglerna ställer bland annat krav på:
– Utbildning för att kunna förordnas som officiell veterinär
– Regelbunden fortbildning under förordnandet
– Beskrivning av hur officiella uppdrag ska genomföras

Övergångsperiod under ett år 
Reglerna börjar gälla från den 12 juni 2015. I och med det nya utbildningskravet finns det övergångsbestämmelser för de officiella veterinärer som har förordnande i dag. Jordbruksverket kommer inom kort att annonsera om utbildningstillfällen för officiella veterinärer. Det kommer under övergångsperioden att hållas utbildning för officiella veterinärer vid fyra tillfällen, två under 2015 och två under början av 2016. Därefter hålls utbildningen en gång per år.

Mer information


Läst 1216 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

SIHS: Grand Prix – utan sadel och träns


Foto: Sweden International Horse Show

Under tävlingarna på Friends Arena i november står hoppning, dressyr och fälttävlan på programmet. Men även en hel del showinslag – ett utan sadel och träns.

Det är Alizée Froment, en av Frankrikes främsta internationella dressyrryttare på landslagsnivå, som bjuder på en show med fokus på harmoni. Hon kommer, tillsammans med sin hingst, visa upp ett Grand Prix-program inne i arenan. För att ge det en liten extra touch väljer hon att ta av både sadel och träns.
– På det här sättet är vi fria att bara vara oss själv. Inga begränsningar, bara vi, säger Alizée i ett pressmeddelande.

Nedan en video från en av hennes tidigare shower. 1:15 in i klippet tar ryttaren av tränset:

Mer information

 


Läst 3278 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »