Sportkollen - Det här med rosetter, är det inte löjligt egentligen?

Sportkollen

JUL
15

Det här med rosetter, är det inte löjligt egentligen?

Vi går upp tidigt på söndagar, hoppar över lördagkvällar med kompisar för att somna tidigt och är helt slut när måndagen kommer.
Äter av det dåliga utbudet av mat på dagen, och ser hellre till att hästen har vatten än oss själva.
Oavsett om det är minusgrader, ösregn eller så varmt att man nästan smälter bort så håller vi fokus uppe.
Trängs på framhoppningar som inte alltid är under tak eller med bra underlag.Känns det inte lite jobbigt? Lite onödigt?


Känslan övervinner allt eller hur! Den känslan man har när man kommer ut från banan, lyckoruset - adrenalinkicken. Jag har inte tävlat på 6 år, men nu har jag startat 4 tävlingar. Varje gång har jag kommit ut från banan med en sån kick!

Sista tävlingen när jag kom ut, sa min sambo att jag såg helt galen ut som inte kunde stå still! haha, det var ren och skär glädje att nolla sin första start i 115!
Och ja, det är lite löjligt att man verkligen vill ha den där rosetten, det är ju bara lite sidenband som är knutna ihop med en platta.

Men det spelar ju ingen roll :) Rosetten är ju ett kvitto på att man har varit duktig, att allt har gått enligt planen.

Man blir stolt över den, och jag tror till och med att Per börjar förstå det här med rosetter, han blev nästan lite nervös när vi väntade på att se om jag blev placerad.

Nu har jag hängt upp mina rosetter i trappan så att jag kan se dom när jag går ner från övervåningen ;)De röd/svarta är från vår första tävling 90 + 1m
De lila är från vår andra tävling 1m + 110, sen har vi de vita från vår fjärde tävling 110 + 115. Rosetterna från den senaste tävlingen är jag mest stolt över! Mina första "riktiga" placeringar :)

 

 taggar


Läst 30788 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

AUG
01

NC, dressyr: Sverige jagar totalseger


I helgen rids den sista deltävlingen av årets FEI Nations Cup Dressage i Hickstead. Förra året slutade Sverige på en andraplats i tabellen, kommer laget kunna ta sig förbi Hollands lag i år?

Det har precis som förra året varit en jämn kamp mellan Holland och Sverige under säsongen. Nu skiljer det endast 8 poäng mellan lagen. Men för en totalseger i tabellet krävs en klassseger av svenska laget i helgen - samt att Holland inte får en placering. 

Ställning i tabellen just nu:
Holland har inte sitt starkaste lag på plats inför helgens tävling i Hickstead. De nationella mästerskapen avgörs nämligen denna helg i Hoofddorf. Ett mästerskap som hemma i Holland är obligatoriskt för uttagning inför VM.

Svenska ekipage på plats är:  Charlotte Haid Bondegaard med Triviant 2, Mads Hendeliowitz med Jimmie Choo Seq och Weihenstephane, Juliette Ramel tillsammans med Ten Points, Malin Hamilton med Fleetwood, Josefine Gyllenswärd, Don Angelo och Troy samt Mathilda Andersson Antelli med Son of Chex.

Start- och resultatlistor


Läst 71 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
31

NC: Sverige startar först med en ny laguppställning


Niklas Jonsson och Caral går ut sist för det svenska laget.
Arkivfoto: Annelie Lundkvist
 
Det är dags för den sjunde deltävlingen av Furusiyya FEI Nations Cup som går av stapeln i Hickstead. Vid dragningen blev det dock protester eftersom två länder saknades.

Sverige fick startnummer fyra i första dragningen, men efter protesterna gjordes dragningen om - då blev Sverige i stället första lag att gå ut i morgondagens klass. Sverige kan inte räkna hem några poäng från nationshoppningen, och startar med en ny laguppställning.

Först ut går Niklas Arvidsson med Click and Cash, följd av Royne ZettermanEcho de Labury. Angelie von Essen startar Jordan, hästen hon i juni vann det tuffa GP-kvalet The Bunn Leisure Derby Trial med i Hickstead. Sist ut är Niklas Jonsson med Caral.

– Det känns bra inför morgondagen, det gör oss inget att starta först, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Hippson direkt efter dragningen.

Klassen startar klockan 15:10 på fredagens eftermiddag.

Till livesändningen 


Läst 3527 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
31

Inom kort öppnar auktionen för embryon


Kan det vara framtidens stjärna som säljs på auktionen?
Arkivfoto: Tomas Holcbecher


Under torsdagen la sajten Et-auction.com ut information om sitt första salu-embryo. Via budgivning på hemsidan får du som uppfödare nämligen möjlighet att föda upp en potentiell världsstjärna.

Allt du behöver göra är att, genom att gå vinnande ur auktionen, klicka hem ett embryo från ett toppstammat sto och en stjärnhingst. Plattformen sägs verka både för säljare och köpare av embryon.
Ja, sedan ska allt annat de närmaste åren så klart gå perfekt för att det ska bli en världsstjärna - lättare sagt än gjort.

Först ut är ett embryo efter hingsten Nabab de Rêve och undan stoet Fuga de Muze.
Själva auktionen börjar inte förrän om 23 dagar, då startar budgivningen med ett startpris på 5500 euro (motsvarande 51.000 svenska kronor).

Nedan: Fadershingsten tävlar, år 2003:Önskar du hellre en häst lik Meredith Michaels-Beerbaums tidigare stjärna Bella Donna?
Då är auktionen med ett embryo undan hennes helsyster Bella Vita och efter hingsten Nabab de Rêve något för dig.
Här startar budgivningen på 11.000 euro (motsvarande 101.000 svenska kronor).

Bella Donna tillsammans med Meredith 2012: Är din största dröm att föda upp en egen legend, som Hickstead? Det finns också möjlighet att ordna, men till ett dyrare pris. Där börjar auktionen på 13.000 euro (motsvarande cirka 120.000 svenska kronor).
Hicksteads
 mor, stoet Jomara, har ett embryo med i auktionen tillsammans med fadershingsten Vigo D' arsouilles.


Eric Lamaze tillsammans med Hickstead under ärevarvet i Peking.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher


Till hemsidan med auktionerna


Tidigare artikel i ämnet:

Snart blir det möjligt att köpa embryon på auktion


Läst 3689 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »