Sportkollen - Det här med rosetter, är det inte löjligt egentligen?

Sportkollen

JUL
15

Det här med rosetter, är det inte löjligt egentligen?

Vi går upp tidigt på söndagar, hoppar över lördagkvällar med kompisar för att somna tidigt och är helt slut när måndagen kommer.
Äter av det dåliga utbudet av mat på dagen, och ser hellre till att hästen har vatten än oss själva.
Oavsett om det är minusgrader, ösregn eller så varmt att man nästan smälter bort så håller vi fokus uppe.
Trängs på framhoppningar som inte alltid är under tak eller med bra underlag.Känns det inte lite jobbigt? Lite onödigt?


Känslan övervinner allt eller hur! Den känslan man har när man kommer ut från banan, lyckoruset - adrenalinkicken. Jag har inte tävlat på 6 år, men nu har jag startat 4 tävlingar. Varje gång har jag kommit ut från banan med en sån kick!

Sista tävlingen när jag kom ut, sa min sambo att jag såg helt galen ut som inte kunde stå still! haha, det var ren och skär glädje att nolla sin första start i 115!
Och ja, det är lite löjligt att man verkligen vill ha den där rosetten, det är ju bara lite sidenband som är knutna ihop med en platta.

Men det spelar ju ingen roll :) Rosetten är ju ett kvitto på att man har varit duktig, att allt har gått enligt planen.

Man blir stolt över den, och jag tror till och med att Per börjar förstå det här med rosetter, han blev nästan lite nervös när vi väntade på att se om jag blev placerad.

Nu har jag hängt upp mina rosetter i trappan så att jag kan se dom när jag går ner från övervåningen ;)De röd/svarta är från vår första tävling 90 + 1m
De lila är från vår andra tävling 1m + 110, sen har vi de vita från vår fjärde tävling 110 + 115. Rosetterna från den senaste tävlingen är jag mest stolt över! Mina första "riktiga" placeringar :)

 

 taggar


Läst 30902 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

DEC
17

Veckans tävlingar – med julstämning

Hemma i Sverige arrangeras två regionala dressyrtävlingar denna vecka, därefter är det slut på tävlingssäsongen som tar julledigt. På den internationella arenan finns det däremot två helger kvar av tävlande. 

Störst av dem alla är helgens traditionella tävlingar på Olympia-stadion i London, The London International Horse Show. Från tisdag till söndag rids världscupen i hoppning, dressyr och körning. Till detta kommer härliga shownummer och en arena med julstämning till tusen.
Svenska ryttare (plus kusk) på plats är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Minna Telde och Fredrik Persson.
   

Arrangörens hemsida
FEI-TV direktsänder
SVT-play sänder från hoppningen

  
Samtidigt i Frankfurt rids internationell hoppning och dressyr i härlig miljö. Arenan är stor och arrangören skapar fin stämning för publiken med hjälp av musiker som uppträder live. På plats finns Rolf-Göran Bengtsson, Wilma Hellström, Douglas Lindelöw och Patrik Kittel.

Arrangörens hemsida

Till de internationella hoppningarna i Holland åker Petronella Andersson, Anna Hassö, Sanna Olsson, Elina Petersson och Nicolina Savbäck för att avrunda året.

Arrangörens hemsida


Läst 3154 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Nytt världsrekord för Dujardin och Valegro


Valegro sopade banan i Olympia. FOTO: Kit Houghton/Hpower 

  
Charlotte Dujardin och Valegro fick en tidig julklapp under den inledande klassen i Olympia, London.
Ekipaget dansade fram för hemmapubliken – och slog sitt tidigare Grand Prix-rekord!

I helgen rids dressyrens världscup i Olympia, under tisdagen inleddes tävlingen med Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, ett program där Charlotte och Valegro satte rekord redan tidigare i år.
Då, vid tävlingarna i Lyon, red ekipaget ihop 87,12 procent och segrade med fyra procentenheter före Helen Langehanenberg på Damon Hill NRW. 

"Det bara händer"
Under gårdagens fantastiska ritt skrotade Charlotte och Valegro sitt gamla rekord, och tog ett stort kliv förbi konkurrenterna. De belönades nämligen med fantastiska 87,46 procent.
– Vi är inte ute efter att slå rekorden, det bara händer. Allt vi vill är att göra vårt bästa inne på banan, och blir det rekord så är det bara en bonus, säger Charlotte efter klassen.
Hon fortsätter:
– Vilket härligt sätt att avsluta säsongen på! Det är fantastiskt att tävla inför hemmapubliken och "Blueberry" (Valegros smeknamn, reds anm.) blir verkligen lyft av situationen, säger hon. 

Sju procent bättre
På andraplats kom Edward Gal, som inte hade en chans att slåss om segern. Charlotte var nämligen hela sju procentenheter före honom och Glock's Undercover NOP, som slutade på 80,12 procent.
På sjätteplats hittar vi Minna Telde och Santana, vårt svenska ekipage är därmed redo för onsdagens kürdelfinal i världscupen. De belönades med 73,04 procent för sin inledande ritt.

Resultat
  


Så här ser den häftiga arenan i London ut. FOTO: Kit Houghton/Hpower

  
I küren kommer Minna Telde åter att visa upp sitt häftiga julprogram. Här kan ni se ritten från Friends Arena i repris:

Intervju med Charlotte Dujardin, inför tävlingarna i Olympia:


Läst 3650 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
16

Louise och Alexander in i SOK:s stödprogram


Alexander Zetterman stöds av SOK. FOTO: Hippson

Fälttävlansryttaren Louise Svensson Jähde och hoppryttaren Alexander Zetterman är ridsportens nytillskott i Sveriges Olympiska Kommittés stödprogram "Topp och talang".

Från och med årsskiftet tas 19 nya aktiva in i SOK:s stödprogram, av dessa är nio OS-kandidater mot Rio 2016.
Louise är antagen som talang med ett framtidsperspektiv, utan fast slutdatum, medan Alexander Zetterman är ”kandidat” och stöttas fram till och med nästa OS.

SOK:s Topp- och talangprogram är ett skräddarsytt stöd för aktiva inom de olympiska idrotterna. Stödet baseras på invididuella utvecklingsplaner för vad som behövs för att inom tre till sex år finnas i världstoppen. SOK har drivit programmet sedan 1998 och det finansieras av organisationens sponsorer.
   


Louise Svensson Jähde får också stöd. FOTO: Hippson


Ida RöökLäst 5154 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »