Sportkollen - En mysig kväll i stallet!

Sportkollen

NOV
15

En mysig kväll i stallet!

Min måndagskväll i stallet var perfekt! Per skulle iväg för att kolla på hockey med sina kompisar och komma hem ganska sent.

 

Det gav mig friheten att vara i stallet länge :) Iofs så är jag där länge oavsett vad han gör, men nu behövde jag inte ha dåligt samvete för att någon satt hemma och väntade på mig.

 

Boxen mockades extra noga, höpåsar för flera dagar framåt vägdes upp och C fick sig en riktigt lång rykt.

 

Hon blev även proppmätt på allt knäckebröd som jag gav henne ;) 


Det är väldigt skönt att vandra runt i stallet och småpyssla en hel kväll utan att egentligen behöva göra något.

 

Förberedelserna inför söndagens flytt påbörjades även lite smått, tur att jag inte har så mycket saker :)


Ikväll blir det ett joggingpass för C, och om jag känner damen rätt så kommer hon vara pigg som en lärka!

 

Först: En dag på jobbet! Härligt, nästa vecka sker det så mycket roliga saker som jag planerat i två veckor nu! 

 

Hoppas att ni får en fantastisk tisdag!

 

 


/annelietaggar


Läst 34953 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
26

Fortsatt avstängning för Förenade Arabemiraten


Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, på skimmeln är vicepresident i Förenade Arabemiraten och härskare av Dubai. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både  United Arab Emirates National Olympic Committee och UAE för att finna en lösning.

FEI sökte UAE upprepade gånger redan innan avstägningen för att diskutera frågan, utan framgång. I stället fortsatte tävlandet, och slarvet med att rapportera in resultat gjorde att landet kom runt spärren i systemet som hindrar hästar från att anmälas till för många tävlingar. Efter avstägningen har FEI fortsatt att söka UAE för att diskutera framtiden, utan resultat – fram till nu.

– Det var ett väldigt konstruktivt möte, där vi informerade UAE exakt vilka åtgärder de behöver utföra, innan det fnins en möjlighet att häva avstägningen, säger Sabrina Zeender, FEI Generalsekreterare i ett pressmeddelande.

I och med att UAE stängdes av från FEI får varken distansryttarna eller deras hästar träna eller tävla. Det har gjort att landets träningscamp i Frankrike har stängts ner, och att hästarna har skickats hem.

Samlade artiklar i ämnet


Läst 411 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Nya regler för officiella veterinärer


Arkivfoto: Hippson 

Den 12 juni börjar nya regler gälla för de officiella veterinärer som Jordbruksverket förordnar. De nya reglerna innehåller bland annat krav på utbildning, samt tydligare instruktioner om ansvar.

En officiell veterinär, till exempel en distriktsveterinär, utför vissa specifika uppdrag där EU ställer krav på att uppdraget måste utföras av en officiell veterinär. 

De nya reglerna ställer bland annat krav på:
– Utbildning för att kunna förordnas som officiell veterinär
– Regelbunden fortbildning under förordnandet
– Beskrivning av hur officiella uppdrag ska genomföras

Övergångsperiod under ett år 
Reglerna börjar gälla från den 12 juni 2015. I och med det nya utbildningskravet finns det övergångsbestämmelser för de officiella veterinärer som har förordnande i dag. Jordbruksverket kommer inom kort att annonsera om utbildningstillfällen för officiella veterinärer. Det kommer under övergångsperioden att hållas utbildning för officiella veterinärer vid fyra tillfällen, två under 2015 och två under början av 2016. Därefter hålls utbildningen en gång per år.

Mer information


Läst 1128 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

SIHS: Grand Prix – utan sadel och träns


Foto: Sweden International Horse Show

Under tävlingarna på Friends Arena i november står hoppning, dressyr och fälttävlan på programmet. Men även en hel del showinslag – ett utan sadel och träns.

Det är Alizée Froment, en av Frankrikes främsta internationella dressyrryttare på landslagsnivå, som bjuder på en show med fokus på harmoni. Hon kommer, tillsammans med sin hingst, visa upp ett Grand Prix-program inne i arenan. För att ge det en liten extra touch väljer hon att ta av både sadel och träns.
– På det här sättet är vi fria att bara vara oss själv. Inga begränsningar, bara vi, säger Alizée i ett pressmeddelande.

Nedan en video från en av hennes tidigare shower. 1:15 in i klippet tar ryttaren av tränset:

Mer information

 


Läst 3190 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »