Sportkollen - Envisheten vinner alltid!

Sportkollen

AUG
27

Envisheten vinner alltid!

Det är väl en av mina nackdelar faktiskt! Att jag alltid är så envis, även om jag är sjuk, stressad eller omotiverad så ska planer hållas!..

 

Jag hade bestämt mig för att jag skulle rida idag, och imorgon ska jag hoppträna. Punkt slut.

 

Och nu när vi haft lite skoproblem så måste vi hålla resten av schemat. Dock skadar det inte hästen att vila några dagar, hon är i sån bra form att det inte rör henne i ryggen, snarare tvärtom.

 

Men tur att sambon var med i stallet och red fram C åt mig. Vilken form hon var i! Kändes kanonfin att rida!

 

Nu blir det film, glass och sömn! Imorgon blir det som sagt var hopplektion - jag är peppad! Hoppas att jag orkar hålla mig kvar över hindret bara :)

 

Här skrittar han av tillbaka till stallet.

 

 

 

När vi klev in för att köpa glass så insåg jag att sporrarna satt kvar! haha


taggar


Läst 34388 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
20

Douglas åtta i världscupen – Steve Guerdat segrade


Steve Guerdat från Schweiz segrade i världscupfinalen.
Foto: Haide Westring

Uppdatering klockan 23.52:
Med andan i halsen vinner Steve Gerdat världscupfinalen i Las Vegas. Han river tidigt på banan, och mot sista hindret får han ett riktigt stort läge och satsar framåt. Det är med drygt 20 hundradelar han vinner före Penelope Leprevost och Bertram Allen

Utanför banan kramar han om hästskötaren och teamet kan knappt stå still – vilken seger. Utanför framridningen betalar han även en kvinna som skrattar glatt, vad tror ni – hade de slagit var om att han skulle vinna eller inte?  Inte nog med att han tog OS-guld i London 2012, han vinner även i Las Vegas – inga dåliga titlar.

Douglas Lindelöw slutar på åttonde plats – det är helt otroligt, vilken debut!

Resultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.49:
Neej, Molly Malone V river tidigt på banan, men Bertram Allen behåller sitt lugn och lotsar henne runt resten av banan felfritt. Den unga irländaren slutar troligtvis på en andraplats – för Steve Guerdat har "råd" att riva två hinder och få ett tidsfel. Blir hans resultat bättre än så – då vinner han.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.47:
Penelope Leprevost får ett nedslag inne på banan, men hon kommer sluta bland de tre bästa. Nu återstår det att se om Bertram Allen och Steve Guerdat hamnar före eller efter henne.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.44:
Jos Verlooy gjorde allt perfekt under hela banan – fram till sista hindret. På vägen ut från banan är han djupt ångerfull över att han drog i tyglarna mot sista hindret – och säger "Good boy" upprepade gånger till Domino.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
Uppdatering klockan 23.40:
Den 19-årige Flexible och Richard Felles låg i delad ledning när kvällens hoppning började. Efter första omgången föll de några placeringar – och nu föll två bommar till. Det lägger ekipaget på en sjundeplats i skrivande stund.

Även Elizabeth Madden får ett nedslag med Simon, hon slutar sin tävling med 10 fel totalt.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 23.38:
Maikel van de Vleuten och VDL Groep Verdi Tn N.O.P. sätter nollan! Det gör att ekipaget behåller sin sjundeplats i skrivande stund.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.36: 
Martin Fuchs och PSG Future får tre rivningar inne på banan, något som gör att han direkt faller ner från åttonde till elfteplats.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.33:
Han är helt iskall! Douglas Lindelöw rider in på banan med Casello och klarar utmaning på utmaning. Dock faller två bommar, på de två hinder som kommer snabbt ur sväng. Men vilken världscupfinal han levererar med Casello – vilken debut! Ekipaget kommer hamna bland de tio bästa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.30:
Jur Vrieling får ett rivning och ett tidsfel, det ger honom totalt 20 fel i denna världscupfinal och just nu en 11:e plats.

Nu Douglas!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.27:
Lucy Davis får lite revansch i denna andra omgång med Barron. Hon rider honom framåt på samtliga distanser och slutar på 19 fel totalt efter denna helg.
McLain Ward utgår med Rothchild efter tre hinder och en rivning.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.19:
Gerco Schröder rider felfritt på hinder med Glock's Cognac Champblanc, men det blir ett tidsfel. Nu har han inte med toppstriden att göra, men det kan bli avgörande när vi närmar oss topp fem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.16: 
Tre av de första fem hästarna har haft tidsfel inne på banan. Senast nu Bassem Hassan Mohammed och Primeval Dejavu, som fick en rivning och ett tidsfel.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.10:
Kevin Staut och Qurack de Falaise HDC slutar på totalt 29 fel, efter en rivning i denna avslutande runda. Fransmannen har inte haft sin bästa final, och valde att låta Silvana stå över denna avslutande dag och kallade in sin fina fux i stället.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.07:
Den svenskägda Baronez fick fem nedslag tillsammans med Kirsten Coe och slutar på totalt 42 fel i denna välrdscupfinal. Det har varit tre tuffa dagar för hästarna i Las Vegas, jag tror att vi kommer få se fler rivningar i denna avslutande omgång.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.03:
Om några få minuter startar det igen. Douglas har allt att vinna – och vi kommer hålla tummarna! Douglas går ut som startnummer 12 av de 20 ryttarna.
Nedan är banan som ryttarna tar sig an denna runda:


Uppdatering klockan 22.24:
Hemmafavoriten Richard Fellers faller hela sex placeringar efter sin runda. Flexible river två hinder inne på banan och får då med sig 8 fel till andra omgången. Det gör att Steve Guerdat har "råd" att riva ett hinder i andra omgången – och fortfarande vinna.
Så här ser ledar tavlan ut inför andra rundan, som rids om drygt 30 minuter:


Uppdatering klockan 22.21:
Steve Guerdat fortsätter att hålla "nollan". Han hade ett fläckfritt resultat med sig in i finalen, och han rider en felfri runda inne på banan. Det är inte ofta vi ser Steve le med hela ansiktet – nu kan han inte låta bli. Albfuehren's Paille såg knappt trött ut när hon gick från banan.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.19:
Bertram Allen och Molly Malone V fick ett nedslag inne på banan. Det såg nästan ut som att hon uppfattade den stora oxern som ett räcke – när hon satte ner frambenen för tidigt. Nu åker han ner i listan och hamnar med Penelope på fem poäng.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.16:
Nu drar det ihop sig. De fyra ryttare som är kvar har under helgen presterat bäst inne på banan. Penelope Leprevost och Vagabond de la Pomme red en felfri runda och behåller sina 5 poäng, som hon hade med sig in i i finalen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.13:
Jos Verlooy
och Domino är ett riktigt sammansvetsat team. Jos har utbildat hästen sen den var 4 år. Var det kanske det som gjorde att ekipaget tog sig över den sista oxern? Det blev ett ordentligt språng där både häst och ryttare fick kämpa – men det blev en felfri runda!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.11:
Elizabeth Madden ser till att hon och Simon sätter kvällens tredje felfria runda. Den hästen är helt otrolig, som han hoppar – med hela publikens stöd. Hon står därmed kvar med sina 6 fel som hon hade med sig in i denna finalrunda.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.09:
Både Lucy Davis och Jur Vrieling faller i resultatlistan efter sina rundor. Bommarna vill helt enkelt inte ligga kvar för ryttarna. Lucy såg besviken ut efter ritten, men Jur klappade om Zirocco Blue med ett leende på läpparna.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.02:

Maikel van der Vleuten följer upp Douglas felfria runda med ännu en felfri ritt. VDL Groep Verdi Tn N.O.P. behövde mycket hjälp av sin ryttare runt banans sista hinder, men det var felfritt! Snyggt!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.59:
JAAAA!!! Herregud! Douglas Lindelöw kommer in på arenan och sätter den första felfria ritten! 0 fel för honom och Casello. Vilken runda, vilken häst och vilken ryttare! Nu kommer han bli bland de 10 bästa i finalen, det vågar vi faktiskt påstå. Men än är det inte klart.


Yes, där satt den!

Glädjen är total i svensklägret. Förbundskapten Sylve Söderstrand kramar om mamma Agnetha Lindelöw medan Hippsons gästbloggare, hästskötaren Madelen Isaksson inte kan sluta klappa på Casello.
 
Foto: FEI-tv 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.51:
När halva startfältet varit inne på banan har vi ännu inte fått en felfri runda. Ändå såg det ut som att Sergio Alvarez Moya med Carlo 273 skulle klara det. Men en bom föll, på banans högsta räcke. Alldeles strax är det Douglas Lindelöw, vi håller tummarna!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 21.46:
Det såg länge ut som att Hans-Dieter Dreher och Cool and Easy skulle leverera klassens första felfria ritt, men så blev det inte. Mot slutet föll tyvärr två bommar, men just nu är han med till omgång II.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 21.44:
Både Edesa S Banjan och Tulago ser lite matta ut efter tävlandet i Las Vegas. Banjan och Geir Gulliksen får nedslag på fem hinder, även Pius Schwizer får många nedslag.

Även Daniel Zettermans tidigare häst, Spirit Magic, får det tufft inne på banan. Ryttaren Manuel Alvarez Ruixgalindo från Mexico får stor hjälp av valacken inne på banan. Han fullkomligt kastar sitt hjärta över trekombinationen när han kämpar för att klara sig över den sista oxern. När det blir ännu en grov rivning på en oxer väljer Manuel att utgå.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.32: 
Shejk Ali Bin Khalid Al Thani skakade på huvudet över sista hindret. Frambommen föll och gav honom fyra fel. Han red en bra runda, och First Devision förtjänade faktiskt att få vara felfri, så vi förstår honom.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Uppdatering klockan 21.28:
Kirsten Coe har bytt till den svenskägda Baronez inför denna omgång. Ekipaget får till en riktigt bra runda och går i mål med 4 fel. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.24:
När Laura Kraut river första hindret har vi i facit att tre av fyra ryttare har rivit just den oxern. Tuff start på banan. Hon och Nouvelle går i mål med tre rivningar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ __ 

Uppdatering klockan 21.22:
Efter att amerikanska Chris Sorensen rivit tre hinder kommer italiens Luca Maria Moneta in som tredje ryttare med Connery. Han får till en riktigt riktigt bra runda, men en bom faller. Nu har vi verkligen sett vad banan går för – den är tuff, men inte omöjlig.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.16:

Då är vi igång, Andis Varna inledde med den svenskuppfödda KS Coradina. Ekipaget utgick efter att ha rivit första hindret, och sen fortsatte bommarna falla. Det har varit en tuff utmaning för den 9-åriga hästen i Las Vegas – och ett klokt beslut att utgå.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

FÖRHANDSINFORMATION
Det kommer att bli en rafflande och tuff upplösning på hoppningens världscupfinal som rids i Thomas & Mack Arena i Las Vegas, USA, på söndagskvällen, svensk tid. Du kan följa den via SVT Play (länk nedan) och vår direktrapport från klassen här.

Det är riktigt tajt i toppen och vad som helst kan hända. Leder gör Steve Guerdat, men som sagt – det är inte med några stora marginaler. Och han delar förstaplatsen med USA:s Rich Fellers.

Hoppningens världscupfinal avslutas med två rundor på 1,60-höjd, de 20 bästa och de som är felfria i runda ett går vidare till omgång två och eventuellt krävs det omhoppning efter dessa två rundor för att avgöra vem som vinner totalt.

Douglas Lindelöw är med i matchen, och går ut som nummer 18 i det 29 ekipage stora startfältet.
Nu håller vi tummar och tår för att han och Casello presterar på topp!
Klockan 20.50 drar det igång!

Här ser du totala rankningen inför de sista omgångarna.
Douglas Lindelöw och Casello går ut som ekipage nummer 18, se startlista här.
Här ser du banskiss för första rundan.
Här ser du banskiss för andra rundan.
Här kan du följa klassen via FEI-tv (betalkanal).
Här kan du följa klassen via SVT-play, direkt.

FEI-tv visar banan:

Heja Douglas! Foto: Haide Westring

 


Läst 677 ggr Kommentarer Kommentera

APR
19

Singular LS La Silla tog revansch i GP-klass

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

För de ekipage som inte tagit sig vidare i världscupfinalen fanns det på lördagskvällen möjlighet för revansch i en GP-klass i Thomas & Mack Arena i Las Vegas.

Bland annat passade Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla på att visa vad han går för igen, med tyske Marcus Ehning i sadeln. Med ett tidsfel i grundomgången blev de fjärdeplacerade. Singular och Marcus fick ett missförstånd i den första tidshoppningen i torsdags och då valde ryttaren att utgå, därmed försvann deras möjligheter i världscupfinalen.

Omhoppning i lördagens GP-klass skedde mellan tre helt felfria ekipage, klassen vanns av nyzeeländska Katie LaurieKiwi Iron Mark.

Resultat här.


Ida RöökLäst 9272 ggr Kommentarer Kommentera

APR
18

Nära nytt världsrekord för Charlotte och Valegro

Foto: Haide Westring

UPPDATERING klockan 00.37:

Det blir alltså Charlotte Dujardin och Valegro som tar med sig storvinsten hem! Vinnarbucklan är deras och marginalen till tvåan blev nästan hela tio procent. Snacka om överlägset! I dag fick de 94,196 procent. Världsrekordet, som de ju själva innehar, ligger på 94,300 procent, så det var inte långtifrån! Tvåa i klassen blev Hollands Edward GalGlock´s Undercover med 84,696 procent och trea tyska Jessica von Bredow-Werndl på Unee BB med 80,393 procent.

Paulinda Friberg och Di Lapponia T kom på 14:e plats, medan vi hittar Malin Hamilton på 15:e plats med Fleetwood. 

Malin Hamilton startade som nummer 8. Efter en spänd inledning visade ekipaget en fin avspänd skritt och jämna slutor till höger och vänster. Det blev någon miss i galoppombytena och piafferna var inte heller idag riktigt på plats. 70,625 procent blev det totalt.

Paulinda Friberg på Di Lapponia T kom in direkt efter Malin Hamilton. De visade riktigt fina övergångar mellan piaff och passage, men missar i båda piruetterna och i något galoppombyte kostade tyvärr och ekipaget slutade på 71 procent blankt. 

USA:s Steffen Peters på Legolas blev utesluten ur klassen, enligt Eurodressage fann man blod på hästen när den kontrollerades efter ritten. 

Här hittar du fullständigt resultat. 

UPPDATERING klockan 00.08:

Charlotte Dujardin och Valegro! Alltså – vad säger man? Det ser så enkelt ut, bara flyter på så att man blir – mållös! Vilken ritt! Men inget världsrekord denna världscupfinal, även om det ska extremt mycket till om någon ska klå henne på topp-positionen. 94,196 procent får de idag, världsrekordet är ju hennes eget på 94,300 procent! Helt otroligt!

UPPDATERING klockan 23.54:

Hollands Hans Peter Minderhoud och Glock's Flirt har gått upp i ledning, men det var innan USA:s Laura Graves kom in på banan. Hon och Verdades visade ett nästan felfritt program, men valacken ryggade för något intill banan och så ställde publiken till det för ekipaget när de applåderade i en sluta. Laura kunde dock lugna Verdades igen efter att han gasade iväg på diagonalen och sedan höll sig publiken faktiskt tyst. 79,125 procent fick de, upp i ledning. Arenan kokar! Nu Charlotte Dujardin! 

Här hittar du aktuell ställning. 

UPPDATERING klockan 23.37:

Tyska Isabell Werth fick till en nästintill felfri ritt med El Santo NRW. Dock skyggade valacken för något vid sidan av banan i början av uppvisningen, men de fick 77,857 procent – och går upp i ledning. 

UPPDATERING klockan 23.16:

Nu är vi igång igen! Inessa Merkulova från Ryssland med Mister X blir först i startfältet att slå sitt personbästa. Hon är riktigt, riktigt nöjd med sin fina ritt som gav 76,893 procent – upp i ledning alltså!

UPPDATERING klockan 22.50:

Paulinda Friberg och Di Lapponia T gör många riktigt fina rörelser, men Paulinda ser ändå lite besviken ut när hon rider ut från banan. Det blev en del kostsamma missar – bland annat i piruetterna, där Di Lapponia T bytte galopp i utgången. Å andra sidan visade de mjuka övergångar mellan piaff och passage. Men missarna blir dyra, 71,00 procent får de, och petar ner Malin Hamilton från sjätteplatsen.

Nu är det paus i 20 minuter innan nästa ekipage äntrar banan. Här ser du ställningen så här långt, det är danskt i ledning i halvtid. 

UPPDATERING klockan 22.35:

Malin Hamilton och Fleetwood gör sitt yttersta inne på banan, givetvis till musik av brittiska gruppen Fleetwood Mac. Piaffen sitter inte riktigt som den ska och det drar förmodligen ner en del. I början ser det också lite hastigt ut, men så småningom verkar den 16-årige valacken slappna av mer och mer. I en av travlängningarna river de ner applåder från publiken, men Fleetwood påverkas inte av det. De visar även fin, avspänd, ökad skritt och fina galoppombyten. De belönas med 70,625 procent, in på en sjätteplats så här långt. Nu kommer Paulinda Friberg in på banan! 

UPPDATERING klockan 22.22:

Mikala Munter Gundersen och My Lady får hjälp fram till sista hälsningen - så mycket klappningar från publiken gör dock My Lady lite störd. Men, detta påverkar inte procenten så mycket. De går båda upp i ledning med 75,018 procent och Mikaela kan inte hålla tårarna tillbaka när procenten visas. Nu är Lars Petersen inne på banan – sedan kommer Malin Hamilton med Fleetwood!

UPPDATERING klockan 22.05:

Tyska Fabienne Lütkemeier och Qui Vincit Dynamis gjorde en riktigt imponerade uppvisning till pampig, dramatisk musik. Till en början är valacken riktigt spänd, men slappnar av mer och mer ju längre programmet skrider. Ekipaget river ner applåder mitt i uppvisningen efter att ha satt alla galoppombyten i varje på diagonalen. Dessvärre snubblar valacken till under uppridningen, slutligt resultat för paret blir 74,804 procent och de går upp i ledningen.

UPPDATERING klockan 21.40: 

Nu är vi i gång – dressyrens världscup ska avgöras! Som andra ryttare ut tar danska Agnete Kirk Thinggaard på Jojo Az revansch från Grand Prix-klassen och presenterar ett riktigt fint kür-program. Hon visar rörelserna till musik av Lady Gaga och Adele – uppfriskande. Agnete fick en del missar, bland annat taktfel i en av passagerna. Hon får 74,036 procent. 

Dessförinnan har ryska Tatiana Dorofeeva och Kartsevo Upperville visat upp sin kür, och fick 69,357 procent. 

Här kan du följa klassen via online-resultat.

–––––––––

FÖRHANDSINFORMATION: 


Malin Hamilton och Paulinda Friberg rider final under lördagen.
Foto: Haide Westring 

För den dressyrintresserade bjuds det på en riktig tv-fest på lördagen. I drygt tre timmar sänder SVT24 från dressyrens världscupfinal i Las Vegas, där Malin Hamilton och Paulinda Friberg rider.

Finalen börjar 21.15 svensk tid med Tatiana Dorofeeva från Ryssland som första startande. SVT har lagt extra lång sändningstid för klassen, drygt 30 minuter mer än vad som krävs, för att inte upprepa sin miss från världscupen i Gothenburg Horse Show. För er som vill ha några hållpunkter kan vi tipsa om följande starttider:

22.25 – Malin Hamilton och Fleetwood
22.35 – Paulinda Friberg och Di Lapponia T
därefter kommer en paus på 20 minuter innan de bästa från Grand Prixen är uppradade med Charlotte Dujardin och Valegro som går in på banan klockan 23.55.

Startlista, baserad på amerikansk tid (9 timmar efter)
SVT24, direktsändning 
FEI-TV, direktsändning (Betalkanal)

Läs vår direktrapport från GP-klassen här
När Paulinda kom in på arenan i GP-klassen sade hon till sig själv att inte vara feg, läs mer här.  

Charlotte Dujardin berättar om Valegros jetlag och hur han påverkats av värmen:


Edward Gal pratar om känslan inne på arenan – och om hur Glock´s Undercover reagerade:


Steffen Peters var mer än nöjd över sin tredjeplats i torsdagens Grand Prix:


Läst 15263 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »