Sportkollen - Eva kommer och skor Cajza

Sportkollen

MAJ
27

Eva kommer och skor Cajza


taggar


Läst 42382 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

SEP
01

Elitdressyren i Djursholm lockar toppryttareOm drygt två veckor rids årets upplaga av Elitdressyren på Djursholms Ridklubb. Det är den femte och avgörande kvaltävlingen till finalen i Lövsta Future Challenge.
  
Anmälningarna till tävlingen har trillat in, bland annat finner vi EM-ryttaren Emelie Nyreröd, Jeanna Högberg, Mads Hendeliowitz, Charlotte Haid Bondergaard och Kristian von Krusenstierna i listorna.
– Det känns otroligt roligt att så många av Sveriges allra bästa dressyrryttare kommer i år. Vi ser fram emot riktigt spännande tävlingar och kommer att kunna bjuda våra besökare och publik på fantastisk underhållning, säger Annica Lund, tävlingsledare för Elitdressyren i ett pressmeddelande.
  
Stipendiater tävlar under helgen
Med syfte att stötta unga ryttare och ryttare med unga hästar beslutade Tinne Vilhelmson Silfvén och Caroline Darcourt, förra årets segrare och andrapristagare i Lövsta Future Challenge, att med sina prispengar instifta ett stipendium. De två stipendiaterna Clara Espinosa och Emelie Aldenfalk kommer även de till Elitdressyren.
– Clara och Emelie är verkligen värda detta stöd och vi är övertygade om att de kommer att göra starka insatser under Elitdressyren och framöver, säger Peter Härnstam, tävlingsledare för Lövsta Future Challenge.
  
Fullspäckad helg
Helgen i Djursholm kommer att bjuda på ett fullmatat program med sju klasser under de tre dagar som tävlingarna pågår. Elitdressyren inleds på fredagen med Intermédiaire I B (förklass till LFC). Lördagen börjar med FEI Prix S:t Georges 2009 som följs av kval till LFC; FEI:s Grand Prix U25 samt FEI:s Grand Prix 2009. Söndagen startar med Intermédiaire I. Därefter är det dags för publikfavoriterna FEI Grand Prix Kür och Kval 5 Dressyrringen, FEI Intermédiaire I Kür 2006.
– Det krävs en stor insats av många klubbmedlemmar för att vi ska kunna genomföra tävlingar på denna nivå, berättar Anna-Karin Laurell, ordförande i Djursholms Ridklubb. Extra kul då att vi lyckas locka toppryttarna. Med våra sponsorers hjälp kan vi dessutom erbjuda fri entré alla tre dagarna.

Till tävlingarna


Läst 922 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Knytkalaset fortsätter – med uppfräschad hemsidaI snart 20 år har Sveriges stora träningssatsning för dressyrryttare funnits. Med Jan Brink och Kyra Kyrklund i spetsen fortsätter "Knytkalaset" och "Plantskolan". Nu även med en ny hemsida.
  
År 1998 föddes tanken att stötta och utveckla svensk dressyr – på ett långsiktigt, framgångsrikt sätt. Då var det Åke Björsell som tog kontakt med Jan Brink, som sedan flera år tränat med Kyra Kyrklund. Tillsammans utformade alla tre en träningsmodell för ryttare på hög nivå.
Med Kyra i England döptes projektet till Knytkalaset – eftersom alla tog med sig vad de hade att komma med. Kyra kom med gediget kunnande. Jan med ett fantastiskt Tullstorp. Åke med administrativ och ekonomisk stöttning och eleverna med hästar och höga ambitioner.
Efter projektets första tre år beslutade man sig för att fortsätta satsningen som gav resultat för ryttarna, men även var inspirerande och roligt för grundarna. Därefter har det förlängts ett år i taget – nu närmar det sig 20-årsjubileum.
  
Plantskolan utvecklar unga dressyrryttare
Till Knytkalaset kommer bland andra Charlotte och Rasmus Haid Bondergaard, Rose Mathisen och kusinerna Ebba och Maria von Essen. Men projektet är även involverat i landets yngre dressyrryttare. I "Plantskolan" ser vi ryttare som Marina Mattsson, Emelie Brolin och Mathilde Hannell för att nämna några.

Mer information om projektet


Läst 964 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
29

Agnetha Lindelöw: "Vi respekterar delägarna"


Douglas på Casello blev näst bästa svensk under EM.
Foto: Tomas Holcbecher
  
Nyheten om att Douglas Lindelöw kan bli av med sin förstahäst och tilltänkta OS-kompanjon Casello, slog ner som en bomb under fredagen. För ryttaren själv har vetskapen funnits ett tag, något som påverkat hans ridning.
  
Att Douglas har haft stora framgångar med Casello (f. 2003, e. Casall, u.O-Cariva, ue. Carolus, äg. Agnetha Lindelöw/Maria Schack Bladh) under det senaste året har ingen kunnat undgå. Ekipaget är ett av våra starkaste kort inför OS i Rio de Janeiro 2016 och betyder mycket för svensk hoppsport. Efter mästerskapet i Aachen såg det självklart ut som att Douglas skulle börja förbereda sig för sin första OS-start, men nu är framtiden osäker.
  
Delägaren vill sälja
Casello köptes som treåring 2006, efter att Agnetha Lindelöw fastnat för den unga fuxen. Då var målsättningen, enligt Agnetha, att hästen skulle matchas av Douglas för ekipagets OS-start 2016, därefter skulle hästen säljas.
– Det har alltid varit vår målsättning, men nu väljer vår delägare att ändra uppfattning. Vi respekterar att de inte vill fullfölja överenskommelsen, men vi vill finna tid för en lösning, säger Agnetha till Hippson.
  
Ville gå ut i media
Agnetha har tidigt bett om att få lite tid att finna en köpare som kan överta delägarskapet, eller en möjlighet att kunna lösa ut hästen själv, utan gensvar.
– Jag bad om att få gå ut i media med problematiken för att berätta att vi söker en lösning, men det ville de inte. Därför blir jag ledsen att det kommer ut som en tvist, i stället för ett försök att finna en lösning.
  
Casello har inte tävlingsförbud
I en intervju i Tidningen Ridsport meddelar delägarna att Casello är förlagd med tävlingsförbud, något Agnetha nekar till.
– Det finns inget tävlingsförbud på Casello. Han har just nu välförtjänt vila efter EM, men kommer att starta i finalen av Nations Cup i Barcelona. 

 

Douglas under bangången i Aachen.
Foto: Tomas Holcbecher
  
Douglas Lindelöw berättar för Hippson om sina tankar om situationen, som inte gav honom någon optimal uppladdning inför EM i Aachen.
– Det har absolut tagit fokus från min ridning och har inte gett mig en optimal känsla att rida med, det måste jag erkänna, säger en nedstämd Douglas.
Han befinner sig just nu i Österrike på de stora tävlingarna hos Glock Performance Center, men tankarna finns självklart hemma hos Casello och framtiden med sin älskade fux.
  
Du red EM med stor press med andra ord. Hur kunde du fokusera?
– Jag har ju hela tiden varit medveten om situationen, men försökte att släppa det väl på plats. Men visst, jag gjorde ryttarmissar som jag tycker att jag inte borde ha gjort och det är klart att tankarna snurrar.
  
Text: Annelie Lundkvist


Läst 19666 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

Dressyrsadel och Pluspoäng

Saras vardag


Välkommen hösten!

Therese


Turista i Guimaraes

Portugal-bloggen


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies