Sportkollen - Eva kommer och skor Cajza

Sportkollen

MAJ
27

Eva kommer och skor Cajza


taggar


Läst 42366 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JUL
28

Ungdoms-EM: Hoppryttarna är uttagna


Segerrika paret Nicole Holmén och VDL Titanic är uttagna.
Arkivfoto: Hippson

I mitten av augusti är det dags för ungdomsryttarnas EM i hoppning i Wiener Neustadt i Österrike, 10-16 augusti. Landslagsledarna Jacob Hellström och Jens Fredricson presenterade trupperna på måndagen.
 
Sverige representerar med kompletta lag för Young Rider, juniorer och children. Nedanstående ryttare är uttagna:

Young Rider
Elina Petersson, Halmstad/Canasta Z
Nicole Holmén, Vellinge/VDL Titanic
Ebba Larsson, Dalby/Waterford
Louise Torgersen, Fjärås/Alicia
Hanna Klensmeden, Åby/Selano
Reserv på hemmaplan: Emma Falk, Norrköping/Surfers Paradise

Juniorer
Antonia Pettersson Häggström, Lindome/Boyzon St Tropez
Viggo Björklund, Gärsnäs/Athene Z
Isabell Eklöf, Uppsala/Wizard V
Alice Tapper, Märsta/Quincy
Sofie Ekestubbe, Glanshammar/Bilexa
Reserv på hemmaplan: Kajsa Andreen, Vislanda/L Fleur

Children
Kajsa Björe, Eskilstuna/Little Grace
Isabelle Franzetti, Sala/Magic Kiss
Elin Glimberg, Löners/Phoenix
Unni Ragnarsson, Kalix/Doobie
Michelle Cranning Hillgren, Dala Järna/Vanilla F

Arrangörens hemsida


Läst 653 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
27

FEI kräver bättring av UAE – men tillåter tävling


Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident i Förenade Arabemiraten och härskare av Dubai, rider själv distansritt.

FOTO: Tomas Holcbecher

I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. En överenskommelse mellan förbunden häver nu avstängningen.

Anledningen till avstängningen har FEI varit tydliga med i media. Den bristande kontrollen av omvårdnaden för hästarna och respektlöshet mot reglerna är två starka anledningar. UAE har under processen överklagat avstängningen, en överklagan som FEI valde att avslå. 

Inga distansekipage har fått träna
Från mars har inga av distanshästarna eller deras ryttare fått träna. De distanshästar som varit utplacerade i Europa har skickats hem. Övriga sporthästar har dock fått träna och tävla både nationellt och internationellt, dock under FEI:s flagg i stället för UAE:s. 

Ett beslut med flera villkor
Förenade Arabemiratens ridsportförbund får nu alltså tillhöra det Internationella ridsportförbundet igen. Ett beslut som de inte ska ta lätt på, med det kommer nämligen flertal krav. Bland annat måste de försäkra om att hästarna får tillräckliga vilostunder mellan tävlingarna, och att de trots vilokravet inte deltar i nationella tävlingar. Att reglerna för doping och otillåten medicinering, satta av FEI, respekteras och följs. Inga fordon får komma i närheten av hästarna under tävlingarna och man kräver att ryttare, tränare, förbundets anställda och stallveterinärerna vidareutbildar sig inför höstens distanssäsong – hästen ska sättas i första hand.

Uppföljning varje månad
Avtalet mellan de två förbunden är skrivet på en period om tre år. Under denna tid kommer de två förbunden ha möte minst en gång per år, utöver månadsrapporten som Förenade Arabemiratens ridsportförbund ska skriva. Om tre år har FEI möjlighet att förlänga detta avtal, om man anser att det krävs.

Relaterade länkar:
FEI stänger av Förenade Arabemiraten
UAE överklarar avstängningen
FEI utreder distansritten – för hästarnas skull
FEI avslår överklagan från UAE


Läst 2620 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
27

Steve Guerdat får tävla – men inte hästarna


Arkivfoto: Tomas Holchbecher

Under måndagen kom FEI med sitt beslut i de aktuella medicineringsärendena där Schweiz regerande OS-guldmedaljör Steve Guerdat är inblandad med två hästar.

Vid telefonkonferensen den 23 juli mellan Steve Guerdat och FEI, gav Steve sin sida av händelsen och önskade att den tillfälliga avstängningen skulle hävas. Nu har FEI beslutat att göra just det – häva avstängningen för ryttaren, men inte hästarna Nasa och Nino des Buissonnets. Från och med i morgon, den 28 juli får alltså Steve tävla på sina andra hästar. 

Troligtvis foderkontaminering
FEI skriver i sitt pressmeddelande att de lyssnar på Steve och hans team, det verkar alltså troligt att hästarna fått i sig de otillåtna substanserna via fodret. Tilliten till ryttaren gör att avstängningen hävs.
Dock handlar det om otillåtna substanser, som enligt reglerna ska leda till två månaders avstängning. Detta är inte något som FEI kommer blunda för, utan håller fast vid sitt beslut att hästarna inte får tävla.

Dagens beslut handlar enbart om att lyfta den tillfälliga avstängningen, men fallet är inte avslutat. Man meddelar att det slutgiltiga beslutet kommer fattas i ett senare skede.

Tidigare artiklar:
Steve Guerdat hävdar foderkontaminering
Guerdat: "Överraskad och djupt bedrövad"
Steve Guerdat avstängd för otillåten medicineringLäst 2762 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

Leka, äta, sova, repeat

Avelsbloggen


På plats i Varberg!

Therese


En sista "tävling" med Lunatic

Hästskötarbloggen


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies