Sportkollen - Får era hästar gå ut i regn och rusk?

Sportkollen

JUN
23

Får era hästar gå ut i regn och rusk?

Klockan 7 började de regna imorse, ungefär vid den tiden fick C komma ut i hagen.
Sen har regnet stått som spön i backen utanför mitt fönster på kontoret och det verkar inte finnas någon hejd på det..?!

Tur att jag iallafall hade mitt stora paraply idag :)

Men stackars lilla C, hon har stått i sin hage hela dagen och bara blivit blötare och blötare.
Självklart har hon täcke på sig, men stackars lilla blöta hästen!

Även om jag inte är så blödig i hjärtat så ringde jag nu och bad dom ta in henne vid fodringen kl 15. Hon får komma in och äta sin lunch i ett torrt stall.

Hur ser ni på regn och rusk, får era hästar gå ute länge?

Min chihuahua ligger hemma under duntäcket och vägrar iallafall gå ut idag, det är en sak som är säker.

/ataggar

hund  häst  

Läst 29179 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

DEC
22

Carl Hester lockar storpublik till Flyinge


FOTO: Tomas Holcbecher

Från hela norra Europa till Flyinge strax utanför Lund. Intresset för Carl Hesters clinic, som presenteras av Leksands knäckebröd, i hästmetropolen Flyinge är enormt. Närmare 2500 besökare tar sig till den skånska byn.
  
Carl Hester är något utav en brittisk dressyrguru. Han tränar bland annat Charlotte Dujardin, som nyligen satte världsrekord i Grand Prix kür med 94,5 procent, och har själv ett OS-guld i lag från 2012. Många vill lyssna på tränarens ord. Flyinges ridhus som rymmer cirka 2500 personer blir fullt under sex timmar den tredje januari.
– Redan någon timme efter att vi släppt biljetterna märke vi att intresset var något utöver det vanliga. Vi har sålt biljetter till Norge, Sverige, Danmark, Finland Baltikum och Storbritannien, berättar Anna Nyström, marknadsansvarig på Flyinge AB.
  
Från fyra år till GP
En clinic innebär en öppen träning. 14 ryttare ska rida på hästar som är från fyra år gamla upp till på Grand Prix nivå. Bland annat rider Flyinge HSK:s ryttare Paulinda Friberg som tävlar världscupen med sitt sto Di Lapponia T och Flyinges beridarelev Carolina Grünerwald.
– Väldigt roligt att kunna erbjuda våra svenska ryttare ”the best of the best”. Flyinges mål är att bli norra Europas främsta mötesplats för hästar och människor år 2020 och det känns att vi kommit en bra bit på vägen, säger Kees de Jong, vd på Flyinge.
  
Samtliga ryttare under clinicen
Mattias Jansson
Mia von Essen
Emilie Nyreröd
Cilla Kristoffersen
Anna Svanberg
Jeanna Högberg
Carolina Grünerwald
Martina Wikström
Olof Axelsson
Kristian von Krusenstierna
Elin Aspnäs
Johanna due Boje
Paulinda Friberg
Marina Mattsson 


Anki YngveLäst 32 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
22

Sugen på en ”riktig odåga till föl”?


Skenet bedrar, eller?!
  
Man säger ju ofta att ärlighet varar längst, inte minst när det gäller att sälja en häst. Men på senare tid har det blivit vanligare att man i annonsen skojar till det lite extra. Eller vad sägs om den här beskrivningen av ett föl som är till salu?

”Hästliknande, folkilsken varelse som bits, sparkas och fiser illa. Glöm bort alla försök att rykta, kela eller klappa henne, detta gör man med livet som insats. Kan omöjligt vistas själv i en box utan att sparka sönder all inredning. Kan inte vistas i närheten av andra hästar då hon sparkar, biter och jagar bort även dessa, stora som små.
Hon har en mycket tråkig rent av eländig uppsyn och exteriört sett måste gud ha glömt henne. Hon är varje hovslagares mardröm då hon kosparkar åt alla håll vid blotta åsynen av en verktång. Måste transporteras i ett pansarfordon för att grejerna ska hålla, om man nu mot förmodan skulle få in henne i den.”

Annonsen är skriven av ”husse” Per-Olof Persson. Hur tänkte du nu, egentligen?
– Haha. Jag ville mest bara väcka intresse. Det är så svårt att få folk att stanna upp och faktiskt läsa en hästannons i dag. Vi har haft henne ute till försäljning innan, men utan resultat.
Och nu då, vilka reaktioner har du fått?
– Jag har fått mängder med mejl från folk som gillar annonsen. Men också från ett gäng seriösa spekulanter. Och jag öppnar ju för att hon inte alls stämmer in på beskrivningen i slutet av annonsen, jag ville mest göra något skoj för att se hur det togs emot, säger Per-Olof.
  
Här kan du läsa hela annonsen.


Ida RöökLäst 5095 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
21

Malin på Tornesch världscuptrea i Olympia!


FOTO: Haide Westring

Vilket avslut på året för Malin Baryard Johnsson och Tornesch – treor i världscupen i London i stenhård konkurrens!

Vann gjorde alltså tyske Marco Kutcher före landsmannen Daniel Deusser. Henrik von Eckermann världscupdebuterade For Sale med fyra fel i grundomgången, och Peder Fredricson på Sibon utgick efter fyra rivningar. 
Fullständigt resultat 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.32:
Fyra fel för klassens sista startande John Whitaker. Det betyder att Malin Baryard Johnsson på Tornesch hamnar på pallen – tredje plats efter Marco Kutcher och Daniel Deusser. Heja Sverige!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.29:
Marco Kutcher är ny ledare med noll fel och 37,66 sekunder. Malin Baryard trea "so far"…

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.27:
Aj då, Daniel Deusser får till en jättefin runda på 38,44 sekunder. Han går upp i ledning och petar ner Malin Baryard till andraplatsen så här långt.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.25:
Marcus Ehning och Gretzers hingst Singular LS La Silla fick ett pet, men vilken fin världscupdebut. Malin kvar i ledning, fem ekipage kvar…

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.23:
YES!!! Malin Baryard Johnsson och Tornesch gick precis upp i ledning – vilka svängar!!! Åh, nu blir resten av omhoppningen sjukt spännande. 39,70 är hennes tid…

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.14:
Omhoppningen är igång! Första ryttaren ut, Robert Whitaker, satte press med en felfri runda – 40,49 var tiden.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.09:
Gammal är äldst! Även grundomgångens sista ryttare, John Whitaker på Argento, är med till omhoppning. Totalt är det alltså 13 ekipage som hoppar om, däribland Malin Baryard Johnsson på Tornesch. Vi återkommer efter den korta pausen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 17.04:
Tionde ekipage till omhoppning blev Marco Kutscher och Cornet’s Cristallo.
Även de två ryttarna efter honom, Constant Van Paesschen på Citizenguard Toscan de Sainte och Bertram Allen Molly Malone V, nollade.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.58:

Snacka om tur! Daniel Deusser satte just maxtiden 72 sekunder exakt, på noll fel, tillsammans med Carriere. Därmed är han nionde ryttare med till omhoppning.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.50:
Wow! Marcus Ehning på Maria Gretzers Singular LS la Silla tog sig igenom banan riktigt snyggt och med noll fel. Vilken världscupdebut för den blott åttaåriga hingsten – gissa om familjen Gretzer på läktaren är stolt!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.41:
Henrik von Eckermann gjorde första världscupstarten på For Sale, men trots en fin runda föll det en bom. Nåja, fyra fel inom tiden är helt klart en godkänd debut för hästen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.34:
Maikel van der Vleuten på VDL Groep Sapphire B satte just en riktigt cool nolla. Det kommer att bli en tuff omhoppning!

Till SVT Play-sändningen
Följ online-resultatet här

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.21:
Tyvärr blev det plockepinn för Peder Fredricson och Sibon inne på banan, efter fyra rivningar valde ryttaren att utgå. Var valacken månne lite väl het?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.18:
Jaaaa! Malin Baryard Johnsson och Tornesch fick just till en toppenrunda och är med till omhoppning. Spännande!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.09:
Det blir nordiskt i omhoppning, genom Geir Gulliksen från Norge på Edesa S Banjan. Kul!
Även Jos Verlooy från Belgien, på Domino, klarade nollan. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 16.02:
Luca Maria Moneta gick ut som startnummer 5 och satte klassens andra nolla på sin Connery. Han har inte haft flyt hittills i London i år, så i dag kanske det är hans tur?
Även David Will på Colorit, med startnummer 7 av 38, är med till omhoppning.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 15.48:
Hemmaryttaren Robert Whitaker var först till start – och satte nollan på sin Catwalk IV! Men banan är tuff, så det var verkligen en prestation.
Följ online-resultatet här

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering 15.40:
Nu är webbsändningen igång, se den här:
Till SVT Play-sändningen
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

FOTO: Tomas Holcbecher 

FÖRHANDSINFORMATION

SVT Play direktsänder söndagens spännande världscuphoppning från Olympia i London, med hela tre svenskar i startfältet. Har du inte SVT Play sänds ett sammandrag i SVT 1 mellan 17.00 och 17.55. 
  
För Sverige rider Malin Baryard Johnsson på H&M Tornesch (startnummer 15), Peder Fredricson på H&M Sibon (startnummer 16) och Henrik von Eckermann på For Sale (startnummer 26).

Konkurrensen är verkligen mördande, stora delar av världseliten är på plats. Missa förresten inte heller Marcus Ehning som startar som nummer 29 – han väljer att rida Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla i världscupen. Kul!
  
Länk till SVT Play-sändningen – från 15.40
Startlista
Online-resultat

Här är dagens världscupbana:

Omhoppningsbanan:


Anki YngveLäst 10476 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »