Sportkollen - Fina fina Cajza!

Sportkollen

MAJ
24

Fina fina Cajza!

Det var så roligt att tävla!!
Solen sken, hästen hoppade fantastiskt och allt bara flöt på!
Det här är anledningen till att man vill ha häst!

 


taggar


Läst 51644 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
24

Stephanie Holmén vann i 1,50-finalen

Emma Emanuelsson rider 1,50-finalen med Hansa Kredit Obelix. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Uppdaterad 16.45:
I den andra finalrundan över 1,40-hinder vann Kajsa Andréen och Athena följt av Fredrik Spetz/Chamie RTG på andra plats och Malin Baryard-Johnsson och Cassius Clay på tredje plats.Uppdaterad 13.10:
1,50-finalen är slut och vann gjorde Stephanie Holmén på Damgaardens Extens fölt av Olof Smith och Hubertus på andra plats, båda ekipagen tävlar för Österlens RK. Trea kom Malin Carlbäck och Abrina.


Förhandsinfo:

Följ finalerna i 7-Star Spring Tour i Norrköping direkt i live-tv med start klockan 12.00, här nedan följer hålltider:

12.00 - 1,50 med winning round
14.00 - 1,40 med winning round
16.00 - 1,30 med winning round

Live-TV-sändning via länken HÄR.

Resultatrapportering via länken HÄR


Annika GrundbergLäst 1295 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
23

Antalet olyckor med hästtransporter ökar

Umgekippter Lastkraftwagen
Klimatet ute i trafiken för hästtransporter har blivit hårdare.
F
oto: Dollar Photo Club

Bara i Jönköpings län har det på senaste tiden inträffat flera allvarliga olyckor med hästtransporter. Ett problem är att andra trafikanter inte inser att det är levande djur som transporteras.

– Människor har svårt att förstå att hästar kan reagera på ljud och rörelser, säger Gustav Hultegård på räddningstjänsten i Jönköping till SVT.

Lastbil skrämde häst i transport
En som råkat illa ut är Mari Karlsson, boende strax utanför Hillerstorp. Hon har stor erfarenhet av hästar och arbetar både som uppfödare och professionell hästtransporttör. För ett par veckor sedan råkade hon ut för en allvarlig incident på E4 någon mil söder om Jönköping, en av hästarna som hon transporterade blev skrämd när en lastbil körde förbi väldigt nära. 
– Det blev ett rejält luftdrag, vilket resulterade i att släpet gungade till kraftigt och hästen blev jätterädd. Hon stegrade sig och kom över bommen där hon fastnade, berättar Mari för SVT Jönköping i inslaget nedan.

Hästar får låg respekt i trafiken
Mari fick stanna transporten då hästen fick frambenen över bommen. Trots att hon slog på varningsblinkers verkade det inte som att medtrafikanterna brydde sig.
– Vi stod ändå på en raksträcka och ekipaget syntes tydligt, men fordonen körde förbi utan att ens sänka hastigheten. Men till sist stannade en man och hjälpte oss, säger hon till SVT. 
Sedan februari i år har det inträffat ett tiotal olyckor med hästsläp inblandade där både människor och djur skadats. Flera hästtransportörer vittnar om att det har blivit tuffare i trafiken och att risken för olyckor har ökat.

Se inslaget från SVT Jönköping:

Läs mer hos SVT Jönköping och se tv-inslag


Annika GrundbergLäst 6184 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
23

Ösregn och stulna sadlar i Österrike


Johan och Miebello inledde starkt, men nu är tävlingarna inställda.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Johan Lundh och Niklas Jonsson är båda i Österrike och tävlar under det fyrstjärniga meetinget i Ebreichsdorf. Det började bra under fredagen med placeringar för båda ryttarna, men i dag är tävlingarna inställda.
  
– Här vräker regnet ner. De har tre stora banor med fibersand men de står under vatten alla tre, berättar Johan Lundh och fortsätter:
– Det känns tråkigt för båda hästarna kändes fina i går och är i bra form men tyvärr, simborgarmärket har vi inte, säger han med ett skratt.
Regnet ska fortsätta med oförminskad styrka under lördagen, men avta något under söndagen. Om det blir tävlingar i morgon söndag är inte bestämt än. 

Stor sadelstöld under natten
Tävlingsplatsen har dessutom drabbats av stöld, omkring 45 sadlar ska ha stulits. Bland annat blev Vincent Voorn av med alla sina tre sadlar, och Frank Schuttert fick all sin utrustning stulen i stallet.
– Jag hade tagit in min sadel i lastbilen eftersom det regnade så, berättar Niklas Jonsson som liksom Johan har sadeln kvar.
– Man undrar hur de har fått ut 45 sadlar. Stallarna ska vara bevakade av vakter och så många sadlar är ju inget man bär ut obemärkt, säger Johan. 


Bild publicerad av Johan Lundh på Instagram. 


Annika GrundbergLäst 8279 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »