Sportkollen - Gagnef 110 - Stilhoppning

Sportkollen

JUN
20

Gagnef 110 - Stilhoppning

Stildomaren gillade inte mig, men Cajza hoppade fantastiskt och vi red på vår första trippelbarr! - Läskigt tyckte jag!! :)taggar


Läst 27116 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JUL
29

Efter segern i Falsterbo: "Jag har fått ett drömerbjudande"


Luxury Girl på prisutdelningen efter sexårsfinalen vid Falsterbo Horse Show.

På plats under Falsterbo Horse Show får unghästarna som deltar i finalerna mer uppmärksamhet än vad publiken vet om. Bakom kulisserna pratas det om de kommande talangerna och flera hästar provrids.

När tävlingarna är över återgår livet till det vanliga för de flesta ekipage. Men en av hästarna som fortfarande är riktigt het heter Luxury Girl - även om hon själv går ovetande på bete. Vi ringer upp ägaren och uppfödaren, Caroline Hannah för att höra vad som hänt sedan prisutdelningen i Falsterbo.

– Hon åkte rätt ut i beteshagen när vi kom hem. Hon var värd en ordentlig semester efter sin fina säsong och finalerna i Falsterbo, säger Caroline.

Hon berättar att stoet går i en riktigt stor hage på gården utanför Stockholm, så hon rör på sig ordentligt, även om ingen ryttare sitter på.

– Snart måste jag ändå rida igång henne igen. Om två veckor kommer en av världselitens största stjärna hit och provrider. Intresset fanns redan nere i Falsterbo, men då tycke jag att Luxury Girl hade presterat så bra inne på banan, så jag avstod provridning, förklarar Caroline.

Många steg kvar innan det blir affär
Det beslutades helt enkelt att den satta planen skulle hållas, hästen skulle få åka hem och vila upp sig, provridningen bokades till ett senare datum. Caroline är realistisk och har fortfarande fötterna på jorden när vi pratar om framtida drömmar och hur det skulle vara att se sin egna uppfödning ute på de stora banorna i världen.

– Först ska de provrida, sen är det veterinärbesiktning och jag har krav vid en eventuell försäljning. Men för mig är det lika stort som att vinna. Tänk att en världsryttare vill komma och rida min häst, säger Caroline. 

Caroline försörjer sig inte på hästsporten likt ryttarna som håller på med detta professionellt. Detta innebär att hon inte måste sälja sin uppfödning för att kunna satsa vidare. Att sälja hela hästen kommer hon ha svårt för, vid en eventuell affär önskar hon ha kvar 10 procent för att få följa hästens utveckling och resa.

Blir det ingen affär siktar Caroline tillsammans med tävlingsryttaren Marcus Westergren vidare mot unghäst-VM i Laanaken sista helgen i september


Marcus Westergren och Luxury Girl under omhoppningen i Falsterbo.


Text och foto: Annelie Lundkvist


Läst 377 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
29

SRT: Nästa års tävlingsdatum redan spikadeDen svenska hoppligan Swedish Riders Trophy har redan nu satt tävlingsdatumen för 2015. Årets upplaga av tävlingarna börjar om en månad.

Arrangören ligger i framkant med planeringen så att de klubbar som är intresserade av att hålla någon av tävlingarna nästa år redan nu kan anmäla sitt intresse till Svenska Ridsportförbundet. Precis som i år, blir det sex helger med deltävlingar och en finalhelg med semifinal och final.

- Det är roligt att kunna berätta att vi redan nu planerar nästa säsong av den uppskattade Swedish Riders Trophy. För oss är det viktigt att bidra till att fler tävlingar på den här nivån får en geografisk spridning och genomförs på olika orter runt om i landet, säger Timothy Smart, SRT:s grundare.

De aktuella datumen för Swedish Riders Trophy 2015 är:
v.35 – 28-30 augusti
v.37 – 11-13 september
v.39 – 25-27 september
v.41 – 9-11 oktober
v.43 – 23-25 oktober
v.45 – 6-8 november
v.47 – 19-22 november (finalhelg)


Relaterade artiklar:

Årets tävlingsplatser för Swedish Riders Trophy 


Läst 661 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
27

Torneschs formbesked inför VM


För en vecka sedan kvalade de till VM - nu är de mer än redo!
Arkivfoto: Tomas Holcbecher 

Malin Baryard Johnsson och Tornesch avslutade helgens tävlingar i Villach Treffen, Österrike, med en tredjeplats i den femstjärniga 1,60-hoppningen. Hela 67.500 euro, alltså 618.000 kronor, fick de för besväret. Ekipaget har i och med denna runda visat landslagsledningen att det är rejält suget på en VM-biljett.
Klassen vanns av John Whitaker med Argento före Daniel Deusser på First Class van Eeckelghem.

Även VM-aktuella Douglas Lindelöw har haft en framgångsrik helg på samma tävlingsplats. I denna klass blev det en bom ner och han slutade på tolfte plats med CaselloAngelica Augustsson red Quiet Easy 4 i klassen, även hon med 4 fel.

Resultat 


Läst 7723 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »