Sportkollen - Har ni tips?

Sportkollen

DEC
19

Har ni tips?

 

Hej på er,

 

Jag behöver hjälp!

 

 

Cajza har halstäcke på sig eftersom hon står i utebox och ska klippas. Nu har jag dock fått problem med att manen nere på halsen blir avskavd. :(

 

Det ser ju inte snyggt ut! Har ni något tips/förslag på hur jag kan motverka detta.

 

Ska man dränka manen i pälsglans eller kanske fläta den?

 

Jag inser själv att om hon inte hade halstäcke på så skulle problemet vara löst, men jag gillar halstäcket och nu när hon ska klippas för träning så kommer det bli ganska kallt utan halsen..

 

Jättetacksam om ni har några råd!

 


Jag kan även meddela att tävlingen är avgjord och vinnaren är informerad :)

Det kommer upp en spotify-lista ikväll om jag hinner med vinnaren Louisa Sörensen´s låt högst upp!

 

 

/annelie

 taggar


Läst 34150 ggrcomments powered by Disqus

5 kommentarer


JuhoIso 2011-12-27 23:40
Bra tips från Joanna.
Tusen tack, har kämpat med samma problem länge. Måste pröva med det samma!


E_L 2011-12-24 10:38
Har du läst denna artikel, speciellt slutet? http://www.hippson.se/artikelarkivet/hasthantering/tacke-eller-inte-tacke-det-ar.htm


oktober 2011-12-21 11:03
lycra hood under täcket hjäper


Stili 2011-12-20 12:46
Jag har helt och hållet gett upp hoppet om icke avskavda manar. Min häst kliar av sig den på sommaren, sen tar det halva, ibland hela, hösten innan den vuxit ut igen. Det är ju lite jobbigt att knoppa manen, men du tävlar väl inte dressyr ändå så det spelar ju ingen roll... ;)
Dessutom tycker jag att stubbman är lite gulligt. Lite som en ponny och det blir därmed med förlåtande... Ponnyer busar, så om min stora häst har stubbman så är det ok att busa eftersom han har stubbman... Är du med? :D


Annelie Lundkvist 2011-12-19 16:12
Joanna från Östersund hade svårt att kommentera i bloggen från jobbet, men hon mailade detta supertips!! - "Läste bloggposten om manavfall och hade själv samma bekymmer förra året, i år kör jag med pälsglans i manen och sen köpte jag och limmade på fårskinn på insidan av halstäcket för att undvika skallighet. Vi har haft vinter sen slutet av augusti (typ...), och hittills har min lilla häst fått behålla all man, så det verkar funka! (Blank blir manen också, av förklarliga skäl :-) )"

Mer från sportkollen

AUG
23

Hopphästarna som byter ryttare


Niclas Haking välkomnar hingsten VDL Sheraton 1149 som sin nya tävlingshäst. Det är ägarna på anläggningen CC Stud utanför Stockholm som har tagit hem hingsten från sin tidigare tävlingsryttare Niklas Arvidsson.
Den nu 15 åriga hingsten har haft framgångar tillsammans med Arvidsson på upp till 1,50-klasser ich ska nu alltså tävlas av CC Stud´s anställda beridare, Niclas Haking.

Även Linda Heeds tidigare tävlingshäst Let´s Dance har bytt ryttare till Daniel Svensson, elitryttare och lärare på Strömsholm. Han började rida och tävla hästen i mitten på sommaren, i helgen tävlar dem i Norrköping.


Let´s Dance tillsammans med Linda Heed.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher 


Läst 411 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
22

Baltimore har gjort comebackI slutet av maj meddelade Malin Baryard Johnsson via sponsorn H&M att Baltimore drabbats av en hjärtmuskelinflammation och tvingades till vila. I dag meddelar Malin, även denna gång, via sponsorns facebooksida att Baltimore har gjort comeback och kände energisk och glad.

Det rör sig om en 1,35-hoppning i Norrköping där hingsten gick i mål med ett tidsfel i omhoppningen.

Resultat 


Tidigare artiklar:

Baltimore drabbad av hjärtmuskelinflammation


Läst 2366 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
21

Stil blir inte längre avgörande på ponny-SM


Stilbedömningen kvarstår, men blir inte avgörande.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

På torsdagen meddelade Svenska Ridsportförbundet reglerna för inomhus-SM för ponny. Den omtalade stilbedömningen kvarstår, men blir inte avgörande för finalen. 

Inför sommarens ponny-SM uppstod diskussioner gällande förbundets val att sätta stilbedömningen som en avgörande faktor i första kvalet på SM. Nu väljer man att ha kvar stilbedömningen vid höstens inomhus-SM, men den blir inte avgörande för medaljstriden.

Precis som vid utomhus-SM utses "Svensk mästare i stilhoppning", där tre medaljörer koras i varje kategori. 

Till reglerna 


Läst 7195 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »