Sportkollen - Har ni tips?

Sportkollen

DEC
19

Har ni tips?

 

Hej på er,

 

Jag behöver hjälp!

 

 

Cajza har halstäcke på sig eftersom hon står i utebox och ska klippas. Nu har jag dock fått problem med att manen nere på halsen blir avskavd. :(

 

Det ser ju inte snyggt ut! Har ni något tips/förslag på hur jag kan motverka detta.

 

Ska man dränka manen i pälsglans eller kanske fläta den?

 

Jag inser själv att om hon inte hade halstäcke på så skulle problemet vara löst, men jag gillar halstäcket och nu när hon ska klippas för träning så kommer det bli ganska kallt utan halsen..

 

Jättetacksam om ni har några råd!

 


Jag kan även meddela att tävlingen är avgjord och vinnaren är informerad :)

Det kommer upp en spotify-lista ikväll om jag hinner med vinnaren Louisa Sörensen´s låt högst upp!

 

 

/annelie

 


taggar


Läst 34285 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
27

Paulinda Friberg missar SM


Di Lapponia T har vårdats av veterinär under tisdagen.
Arkivfoto: Hippson 

Under tisdagen berättar Paulinda Friberg de tråkiga nyheterna via sin facebook – Di Lapponia T kommer inte till helgens SM i Hammarö.

Efter akutbesöket hos veterinären fick Paulinda veta att det är nackspärr som Lapponia drabbats av, och planerna för helgen ändrades snabbt.

Vi håller tummarna för att hon mår bättre snart, och att vi ser ekipaget ute på tävlingsbanorna inom kort.


 


Läst 8 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Fortsatt avstängning för Förenade Arabemiraten


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både United Arab Emirates National Olympic Committee och representanter för ridsporten i landet, för att försöka finna en lösning.
   
FEI sökte UAE upprepade gånger redan innan avstägningen för att diskutera frågan, utan framgång. I stället fortsatte tävlandet, och slarvet med att rapportera in resultat gjorde bland annat att landet kom runt spärren i systemet som hindrar hästar från att anmälas till för många tävlingar.

Efter avstägningen har FEI fortsatt att söka UAE för att diskutera framtiden, utan resultat. Fram till nu.
– Det var ett väldigt konstruktivt möte där vi informerade UAE om exakt vilka åtgärder de behöver utföra innan det finns en möjlighet att häva avstägningen, säger Sabrina Zeender som är FEI:s generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

I och med att UAE stängdes av från FEI får varken distansryttarna eller deras hästar träna eller tävla. Det har gjort att landets träningscamp i Frankrike har stängts ner, och att hästarna har skickats hem.

Samlade artiklar i ämnet


Läst 995 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Nya regler för officiella veterinärer


Arkivfoto: Hippson 

Den 12 juni börjar nya regler gälla för de officiella veterinärer som Jordbruksverket förordnar. De nya reglerna innehåller bland annat krav på utbildning, samt tydligare instruktioner om ansvar.

En officiell veterinär, till exempel en distriktsveterinär, utför vissa specifika uppdrag där EU ställer krav på att uppdraget måste utföras av en officiell veterinär. 

De nya reglerna ställer bland annat krav på:
– Utbildning för att kunna förordnas som officiell veterinär
– Regelbunden fortbildning under förordnandet
– Beskrivning av hur officiella uppdrag ska genomföras

Övergångsperiod under ett år 
Reglerna börjar gälla från den 12 juni 2015. I och med det nya utbildningskravet finns det övergångsbestämmelser för de officiella veterinärer som har förordnande i dag. Jordbruksverket kommer inom kort att annonsera om utbildningstillfällen för officiella veterinärer. Det kommer under övergångsperioden att hållas utbildning för officiella veterinärer vid fyra tillfällen, två under 2015 och två under början av 2016. Därefter hålls utbildningen en gång per år.

Mer information


Läst 1712 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »