Sportkollen - Hoppas på ett fantastiskt år! :)

Sportkollen

JAN
01

Hoppas på ett fantastiskt år! :)

 

Hej,

 


Om resten av året börjar så händelserikt och roligt då vill jag verkligen hinna leva varje dag fullt ut!

 

 

Som ni såg på tidigare inlägg så var det händelserikt med polisen, men jag drar det från början!


 

Vaknade imorse av att en valp pussade mig i ansiktet för att sen bita mig i ögonbrynet. Bästa starten på nya året ;)

 

Upp och iväg till stallet där jag på vägen blev stoppad av polisen i en körkort och nykerhetskontroll.

 

Självklart klarade jag det galant, eftersom jag inte drack kvällen innan. Jag menar om man druckit kvällen innan så ska man ju inte sätta sig i bilen..

 

När jag kom ut till stallet så blev det till att klippa klart Cajza, började igår men hann inte med benen. Efter lite rykt och godis så satte jag ut henne i hagen igen.


In med en annan häst i transporten då den skulle till sin nya ägare.

 

Eftersom det nu började bli riktigt kallt så tänker jag smart att jag ska ta motorvägen istället för den smala genvägen som går lite kringel-krokigt.


Dock hinner jag bara komma halvvägs när bilen tvärdör...

 

Som ni såg så ringde jag först pappa som slängde sig i bilen för att hjälpa mig. Sen ringde jag även polisen, innan assistans-kåren kontaktades för att bärga bort bilen.

 

 

Ni vet väl att man kan ringa polisen? Polisen kan man även ringa om man har en skadad häst som måste köras fort till kliniken, om dom har möjlighet så hjälper dom till med att "rensa vägen" genom att köra först med blåljus.
Polisens växel har nummer 114 14. Dit ringer man och ber om att få komma till polisens ledningscentral för det område man är i.


Jag kopplades fram till en trevlig man som sa "att lasta ut hästen är inga problem, dom brukar ju vara snälla!".

 

När min följdfråga då blev : "Du förstår att jag står i väg-grenen på E4:an väl?" 

 

Då blev svaret snabbt: "Jag skickar efter hjälp åt dig!"

 

 

 

På 10 minuter så stod det tre polisbilar och blinkade blått för att få övriga trafikanter att sakta ned farten när dom passerade oss.


Vi stod där och pratade medan vi väntade på pappa. Dom var riktigt trevliga och tyckte inte alls att jag skulle be om ursäkt för att jag störde dom i deras arbete. Detta är ju en del av deras arbete tyckte dom!

 

 

 

Efter 20 minuters väntan kom pappa och jag samlade mitt "team". Det såg ganska roligt ut när jag tänkte på vad jag gjorde. 

 

 

Samlade 6 poliser och 1 militär för en genomgång på hur "operationen" skulle gå till.

 

3 poliser stängde av vägen, pappa och de 3 övriga poliserna hjälpte mig.

 

Ut med hästen, omkoppling av släpet och lastning av häst. Det hela gick väldigt smidigt och snabbt!

 

Det var även skönt att polisen lät oss komma iväg i god fart innan trafiken släpptes på.


Slutet gott allting gott. Bilen bärgades sedan därifrån, för man får inte lämna bilar på motorvägen..


Ikväll har vi letat bilar och jag är tacksam för kommentarerna i mitt tidigare inlägg, även vänner på facebook har tipsat. 

 

Nu känner jag mig dock ännu mer förvirrad över valet av bil, eftersom ingen verkar "perfekt" :)


 

Dock tror jag att det införskaffas en Nissan X-trail i veckan! Ska åka och titta samt provköra den.


 

Jag hoppas att jag möter så hjälpsamma människor som jag mötte idag resten av året, jäklar vilket bra år detta kommer bli!


 

/annelie
taggar


Läst 37501 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

DEC
17

Charlotte Dujardin slog världsrekord


Charlotte Dujardin och Valegro i London.
Foto: Kit Houghton/Hpower

Uppdatering klockan 23.50:

Minna Telde slutar på 8:e plats i dagens världscup, det ger henne poäng till rankningen, nu har hon totalt 25 poäng. Charlotte Dujardin segrade med Edward Gal på andraplats och tyska Jessica von Bredow-Werndl på trejdeplats.

Under prisutdelningen hade Charlotte fått med sig tre extra rosetter in på banan, dessa delade hon ut till tre lyckliga unga tjejer under sitt ärevarv. Hon hann även med att ge en "high-five" till en kvinna i publiken. Det går inte att säga annat än att publiken under kvällens klass bjöds på en riktig show!

Resultat
 


Uppdatering klockan 23.26:

De gör det igen! Charlotte och Valegro belönas med 94,300 procent - nytt rekord! Ekipaget satte själv det tidigare rekordet, förra året i London. Då red de ihop 93,975 procent i küren, ett resultat som vi nu kan stryka, och inse att hon höjer ribban ännu ett snäpp. Imponerande!
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.17:
Wow! Den ritten som Charlotte Dujardin och Valegro gjorde i kvällens klass kommer sätta dem högst upp på prispallen - det tvekar vi inte en sekund på! Procenten har, i skrivande stund, inte kommit ännu, men det fanns inget att klaga på. Valegro frustare lite glatt och skakade på huvudet när skrittmomentet kom i programmet - han är så otroligt avslappnad inne på banan.

Edward Gal belöndes med 83,55 procent för sin ritt.
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.06:
Edward Gal och Glock´s Undercover kliver upp i ledning med sin fantastiska ritt - hästen utvecklas ständigt och snart kanske de även hotar Valegro och Charlotte Dujardin på riktigt?
Upp i ledning just nu! Men nästa ekipage är just Charlotte och Valegro.
 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 22.56:
Minna Telde
och Santana har precis spridit julstämning inne på arenan i London. Deras program är helt otroligt, vilken show de bjuder på! Santana började lite spänt och missade i en del övergångar, men sen var det något vid kortsidan som gjorde honom än mer spänd.
Han slappnade av ju längre programmet gick, men dessvärre kostade missarna. Ekipaget går preliminär in på tredjeplats med 75,65 procent.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Minna Telde och Santana från prisutdelningen i Stockholm.
Foto: Ida RöökJust nu rids den femte deltävlingen av dressyrens världscup, Reem Acra FEI World Cup, i London. Minna Telde som red in på en sjätteplats under gårdagens kval startar som ryttare nummer tio.

Klassens första startande, hemmaekipaget Nikki Crisp på Pasoa, fick stryka sig – detta påverkar dock inte starttiderna för övriga ryttare.
Gårdagens segrare, Charlotte Dujardin och Valegro, är tuffa konkurrenter men Minna och Santana har sin kür med jultema i rockärmen. Charlotte rider klockan 23.04, svensk tid, medan Minna startar klockan 22.46.

Klassen sänds live i FEI-TV, en betalkanal, och via den ser vi att läktarna är fulla. Kvällens dressyr lockar storpublik!

Livesändning
Startlistor 


Läst 1474 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Veckans tävlingar – med julstämning

Hemma i Sverige arrangeras två regionala dressyrtävlingar denna vecka, därefter är det slut på tävlingssäsongen som tar julledigt. På den internationella arenan finns det däremot två helger kvar av tävlande. 

Störst av dem alla är helgens traditionella tävlingar på Olympia-stadion i London, The London International Horse Show. Från tisdag till söndag rids världscupen i hoppning, dressyr och körning. Till detta kommer härliga shownummer och en arena med julstämning till tusen.
Svenska ryttare (plus kusk) på plats är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Minna Telde och Fredrik Persson.
   

Arrangörens hemsida
FEI-TV direktsänder
SVT-play sänder från hoppningen

  
Samtidigt i Frankfurt rids internationell hoppning och dressyr i härlig miljö. Arenan är stor och arrangören skapar fin stämning för publiken med hjälp av musiker som uppträder live. På plats finns Rolf-Göran Bengtsson, Wilma Hellström, Douglas Lindelöw och Patrik Kittel.

Arrangörens hemsida

Till de internationella hoppningarna i Holland åker Petronella Andersson, Anna Hassö, Sanna Olsson, Elina Petersson och Nicolina Savbäck för att avrunda året.

Arrangörens hemsida


Läst 4716 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Nytt världsrekord för Dujardin och Valegro


Valegro sopade banan i Olympia. FOTO: Kit Houghton/Hpower 

  
Charlotte Dujardin och Valegro fick en tidig julklapp under den inledande klassen i Olympia, London.
Ekipaget dansade fram för hemmapubliken – och slog sitt tidigare Grand Prix-rekord!

I helgen rids dressyrens världscup i Olympia, under tisdagen inleddes tävlingen med Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, ett program där Charlotte och Valegro satte rekord redan tidigare i år.
Då, vid tävlingarna i Lyon, red ekipaget ihop 87,12 procent och segrade med fyra procentenheter före Helen Langehanenberg på Damon Hill NRW. 

"Det bara händer"
Under gårdagens fantastiska ritt skrotade Charlotte och Valegro sitt gamla rekord, och tog ett stort kliv förbi konkurrenterna. De belönades nämligen med fantastiska 87,46 procent.
– Vi är inte ute efter att slå rekorden, det bara händer. Allt vi vill är att göra vårt bästa inne på banan, och blir det rekord så är det bara en bonus, säger Charlotte efter klassen.
Hon fortsätter:
– Vilket härligt sätt att avsluta säsongen på! Det är fantastiskt att tävla inför hemmapubliken och "Blueberry" (Valegros smeknamn, reds anm.) blir verkligen lyft av situationen, säger hon. 

Sju procent bättre
På andraplats kom Edward Gal, som inte hade en chans att slåss om segern. Charlotte var nämligen hela sju procentenheter före honom och Glock's Undercover NOP, som slutade på 80,12 procent.
På sjätteplats hittar vi Minna Telde och Santana, vårt svenska ekipage är därmed redo för onsdagens kürdelfinal i världscupen. De belönades med 73,04 procent för sin inledande ritt.

Resultat
  


Så här ser den häftiga arenan i London ut. FOTO: Kit Houghton/Hpower

  
I küren kommer Minna Telde åter att visa upp sitt häftiga julprogram. Här kan ni se ritten från Friends Arena i repris:

Intervju med Charlotte Dujardin, inför tävlingarna i Olympia:


Läst 5212 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »