Sportkollen - Hoppas p ett fantastiskt r! :)

Sportkollen

JAN
01

Hoppas p ett fantastiskt r! :)

Hej,


Om resten av ret brjar s hndelserikt och roligt d vill jag verkligen hinna leva varje dag fullt ut!

Som ni sg p tidigare inlgg s var det hndelserikt med polisen, men jag drar det frn brjan!


Vaknade imorse av att en valp pussade mig i ansiktet fr att sen bita mig i gonbrynet. Bsta starten p nya ret ;)

Upp och ivg till stallet dr jag p vgen blev stoppad av polisen i en krkort och nykerhetskontroll.

Sjlvklart klarade jag det galant, eftersom jag inte drack kvllen innan. Jag menar om man druckit kvllen innan s ska man ju inte stta sig i bilen..

Nr jag kom ut till stallet s blev det till att klippa klart Cajza, brjade igr men hann inte med benen. Efter lite rykt och godis s satte jag ut henne i hagen igen.


In med en annan hst i transporten d den skulle till sin nya gare.

Eftersom det nu brjade bli riktigt kallt s tnker jag smart att jag ska ta motorvgen istllet fr den smala genvgen som gr lite kringel-krokigt.


Dock hinner jag bara komma halvvgs nr bilen tvrdr...

Som ni sg s ringde jag frst pappa som slngde sig i bilen fr att hjlpa mig. Sen ringde jag ven polisen, innan assistans-kren kontaktades fr att brga bort bilen.

Ni vet vl att man kan ringa polisen? Polisen kan man ven ringa om man har en skadad hst som mste kras fort till kliniken, om dom har mjlighet s hjlper dom till med att "rensa vgen" genom att kra frst med blljus.
Polisens vxel har nummer 114 14. Dit ringer man och ber om att f komma till polisens ledningscentral fr det omrde man r i.


Jag kopplades fram till en trevlig man som sa "att lasta ut hsten r inga problem, dom brukar ju vara snlla!".

Nr min fljdfrga d blev : "Du frstr att jag str i vg-grenen p E4:an vl?"

D blev svaret snabbt: "Jag skickar efter hjlp t dig!"

P 10 minuter s stod det tre polisbilar och blinkade bltt fr att f vriga trafikanter att sakta ned farten nr dom passerade oss.


Vi stod dr och pratade medan vi vntade p pappa. Dom var riktigt trevliga och tyckte inte alls att jag skulle be om urskt fr att jag strde dom i deras arbete. Detta r ju en del av deras arbete tyckte dom!

Efter 20 minuters vntan kom pappa och jag samlade mitt "team". Det sg ganska roligt ut nr jag tnkte p vad jag gjorde.

Samlade 6 poliser och 1 militr fr en genomgng p hur "operationen" skulle g till.

3 poliser stngde av vgen, pappa och de 3 vriga poliserna hjlpte mig.

Ut med hsten, omkoppling av slpet och lastning av hst. Det hela gick vldigt smidigt och snabbt!

Det var ven sknt att polisen lt oss komma ivg i god fart innan trafiken slpptes p.


Slutet gott allting gott. Bilen brgades sedan drifrn, fr man fr inte lmna bilar p motorvgen..


Ikvll har vi letat bilar och jag r tacksam fr kommentarerna i mitt tidigare inlgg, ven vnner p facebook har tipsat.

Nu knner jag mig dock nnu mer frvirrad ver valet av bil, eftersom ingen verkar "perfekt" :)


Dock tror jag att det infrskaffas en Nissan X-trail i veckan! Ska ka och titta samt provkra den.


Jag hoppas att jag mter s hjlpsamma mnniskor som jag mtte idag resten av ret, jklar vilket bra r detta kommer bli!


/annelietaggar


liknande webbartiklar


Lst 37643 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
13

Braunschweig: Peder och Henrik 1,50-placerade


Peder och H&M Zaloubetvar snabba och felfria.

Ett OS-r r spnnande, men vi fr inte glmma bort de kommande stjrnorna som visar framftterna bakom de sedan tidigare rutinerade hstarna. Bde Peder Fredricson och Henrik von Eckermann visade detta p lrdagskvllen.

Foto: Tomas Holcbecher

Tvlingen i tyska Braunschweig hade tv 1,50-klasser under lrdagen. Som vi tidigare rapporteratknep Peder en andraplats i den tidigare klassen. Men nu hade ryttarna alltsmjlighet att rida tv riktigt bra rundor p olika hstar.
I denna avslutande klass fr dagen red Peder H&M Zaloubet till en tredjeplacering, medan Henrik redChacanno till sjtteplatsen.


Henrik p OleksandrOnyshchenkos Chacanno.

F felfria ekipage
Precis som i den tidigare 1,50-klassen, dr Peder Fredricson var tva, visade sig banan vara en utmaning fr ryttarna. Peder var en av fyra felfria och knep tredjeplatsen, medan Henrik fick ett nedslag i omhoppningen. Det gav honom dock en sjtteplacering. Av totalt 29 startande utgick sju ryttare.


P jakt efter nsta hinder!


Fullt fokus ver hindret.


I omhoppningen gasade Peder p!


ven Henrik gav allt, men en bom fll.

Resultat


Annelie LundkvistLst 1340 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
13

Peder Fredricson och "Sparven" 1,50-tvor


Peder och "Sparven" briljerade i GP-kvalet.
Foto: Tomas Holcbecher

Meetinget ityska Braunschweig har inletts strlande fr Peder Fredricson. Han fljer upp grdagens placering p H&M All In med en riktigt fin andraplats med H&M Flip's Little Sparrow.

Lrdagens 1,50-bana var en tuff utmaning fr ryttarna. Av totalt 44 startande blev endast tre ekipage dubbelt felfria. Segrade gjorde Christian Ahlmann med Colorit, fljd av Peder och med Irlands Denis Lynch p tredjeplats med Zamora.

Henrik von Eckermann startade Yajamila i klassen och fick fyra fel i grundomgngen, ven Linn Zakariasson red med sinUgaulin du Bosquetiau och gick i ml p tta fel.
Klassen var, frutom att det var en kvalklass till sndagens stora Grand Prix, ven en klass som gav rankingpong.

Resultat


Annelie LundkvistLst 4853 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
13

Ridsportfrbundet vill flytta distans-VM


Det r inte frsta gngen kritik riktas mot UAE.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Svenska Ridsportfrbundet stller sig bredvid Schweiz i landets krav p att FEI, det internationella ridsportfrbundet, ska verka fr att VM i distansritt i december flyttas frn Dubai i Frenade Arabemiraten (UAE).

P sin hemsida meddelar SvRF att det schweiziska frbundet, Swiss Equestrian Federation, i ett pressmeddelande uppmanat FEI att hitta en annan arrangr av VM i distansritt 2016. Detta efter att hstarna, trots tidigare tillsgelser och regelndringar, fortfarande inte behandlas rtt avryttare och medhjlpare vid tvlingar i omrdet.

Svenska ryttare avrds frn att delta
Ridsportfrbundets djurskyddsutskott har diskuterat frgan, och ven om utskottets beslut endast handlar om en rekommendation stller sig frbundets styrelse, tvlingssektion och distanskommitt bakom med enad rst. Svenska Ridsportfrbundet avrder nmligen svenska ryttare frn att delta i tvlingar, bde p internationell och nationell niv, i UAE. Detta i avvaktan p resultat av FEI:s vidare hantering av rendet.

Ls mer hr


Annelie LundkvistLst 7673 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Dagen fre dagen!

Therese

Fredrik gr comeback!

Saras vardag

Tagga fr tvlingsssong

Hippologbloggen

Till Husbloggarna