Sportkollen - Inga konstigheter!

Sportkollen

NOV
22

Inga konstigheter!

Idag när jag kom ut till stallet så var det tre ponnyer som hoppade i ridhuset. Jag skulle rida på utebanan, men blev stoppad av tränaren. Klart att jag också fick vara i ridhuset!

 

Sån inställning gillar jag :) Alla får plats och vi samsas om ridhuset! Iofs så är jag den enda inackorderingen som rider min häst själv flera dagar i veckan på anläggningen, det är också väldigt skönt!

Man kan åka ut till stallet och stänga av telefonen, sen är det bara tyst!

 

En av mammorna stod och filmade sina döttrar med sin iPad. Inga konstigheter. Jag var tvungen att ta en bild för jag har aldrig sett någon göra det förut på en ridlektion!

 

 

Det var så skönt att komma ut till stallet idag, på vägen ut pratade jag med C´s förra ägare. Han är en av mina bästa vänner och vi pratade om C, hur hon betedde sig som 5 åring etc. Ganska roligt att höra historier nu, som man egentligen redan hört, men inte lyssnat på samma sätt som nu.

 

Cajza fick jogga runt lite idag också, imorgon ska hon skrittas. Sen får hon vila torsdag - söndag, jag rider igen på måndag. Hon har gått ganska hårt nu och är värd en vila tyckte jag!

 

Eftersom jag har otroligt mycket på jobbet denna vecka, samt ska åka på dop i Halmstad för min söta brorsdotter på lördag så passade vila väldigt bra för oss båda :)

 

Imorgon ska jag vara på kontoret kl 06.00 och möta upp en man som skall lägga in en matta. Tror ni att jag är taggad på det?

 

Jag är mer sugen på att vara i stallet! Vi kvällsfodrade tillsammans jag och min tränare, samtidigt så berättade hon lite om sina hästar och jag kan direkt säga att jag är så kär i en 3åring! Helt fantastiskt charmig och fin! 

 

 

/annelie, så trött att jag ser i kors!

 taggar

häst  jobb  

Läst 37269 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
20

Veterinärrapport om Akeem Foldager publicerad

Epona.tv reagerar på uttalandena från Andreas Helgstrand.


Tidigare i veckan visade danska sajten Epona.tv bilder från ett ”open house event” hos Andreas Helgstrand på Helgstrand Dressage. Dessa visar hästen Akeem Foldager, gapandes, med vad som ser ut att vara en blå tunga.  

Nu har Andreas Helgstrand kommit med ett uttalande (läs mer här) om bilderna och en veterinärrapport om Akeem Foldagers status har publicerats, läs den här.

I sitt uttalande fokuserar Andreas på att utrustningen inte har varit korrekt tillpassad och att hästen inte är i träning medan utredningen pågår.

Här kan du läsa det Danska ridsportförbundets pressmeddelande om händelserna.

Bland annat skriver de att Andreas Helgstrand har gått med på att Akeem Foldager övervakas av ridsportförbundet, att en varning har utdelats till honom och att de anser att betslingen han har använt är oacceptabel.

Läs hur Epona.tv reagerar på de senaste uttalandena här.


Ida RöökLäst 1945 ggr Kommentarer Kommentera

APR
20

Lyon: Kür-finalen är igång – Tinne rider klockan 15.50


Vi ser fram emot Tinne och Antons kür idag!
Foto: Tomas Holcbecher
 

Klockan 15.50 är det dags för musiken till "Who´s Anton" att sätta stämningen inne på den stora arenan i Lyon. Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello startar som nummer 13.

Klassen börjar klockan 13.35, där startlistan är omvänd. Vinnande ekipaget Charlotte Dujardin och Valegro startar sist.Livesändning via SVT-play
Onlineresultat 


Läst 3156 ggr Kommentarer Kommentera

APR
20

Delaveaus ledarhäst skadad - ute ur finalen


Tyvärr blir det ingen sista omgång för ekipaget - Lacrimoso är ofräsch.
Arkivfoto. Tomas Holcbecher

Den ledande franske ryttaren Patric Delaveau kallade till presskonferens under söndagen. Han meddelade där att hans häst Lacrimoso visade hälta vid den avslutande veterinärbesiktningen. Världscupfinalen på hemmaplan för ekipaget är slut.

Enligt rapporter från tävlingsplatsen i Lyon uppvisade Lacrimoso ingen direkt hälta, men när hästen värmdes upp inför veterinärbesiktningen var det inte riktigt som det brukar. Patrice Delaveau valde att avstå en ombesiktning - och drog sig ur finalen.

Malin Baryard Johnssons H&M Tornesch gick genom besiktningen utan problem - ekipaget startar sista klassen i morgon.


Läst 3343 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

GLAD PÅSK!

Therese


Glad Påsk

Saras vardag


Äntligen, äntligen, hemma!

Hästskötarbloggen


Till Husbloggarna