Sportkollen - Inspiration från Hippson gav grym hoppning!

Sportkollen

MAJ
29

Inspiration från Hippson gav grym hoppning!

Idag när jag skulle hoppa så var jag inte sugen på att göra samma saker som jag gjort i 1 månad.

Jag gick in på ridövningar och hittade denna : http://www.hippson.se/ridovningar/hitta-ratta-rytmen.htm

Det var en perfekt och klockren övning för mig och Cajza! Hon har en ganska stor galopp och jag känner ofta att det går fortare än vad det egentligen gör!

Jag kommer att upprepa denna övning många gånger kan jag lova!

Vi avslutade "för skojs skull" och lägga upp oxern på 130 för att se om jag kommit in i rytmen, och hon hoppade galant! Kul!

 

/annelie


taggar


Läst 36984 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
06

Paradressyr: Häng med Agneta Aronsson till SM

Paradressyr är landets näst största sport för idrottare med funktionsnedsättning, när SM avgjordes på Sorunda Ridklubb var kameran med.
Förbundskapten Agneta Aronsson, som även är dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm, pratar i detta klipp om hur viktig sporten är för utövarna – och om att det finns ett stort behov av att öka utbudet av tävlingar.

Se klippet här:


Annelie LundkvistLäst 787 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06

"Ska lägga tid på min egen träning"

Josefin Hansén Billberg får det första stipendiet till Christina Sääfs minne, 10 000 kronor som ska användas till träning.
– Jag ska använda pengarna till att träna mer regelbundet och lägga tid på det. Det blir annars mest fokus på att träna andra, säger en glad Josefin när Hippson ringer upp.
  
Text:
Annika Grundberg
Foto: Privat
  
Josefin driver en egen större anläggning i Munkedal på västkusten. Hon har mellan tio och tolv hästar i träning, några är hennes egna och några ägs av andra.
– Det är mest unghästar som ska utbildas mot championat och Falsterbo för att sedan säljas. Jag köper in en del yngre hästar själv också som jag utbildar och säljer. Sedan håller jag mycket träningar.
  
Nyinstiftat stipendium till unghästutbildare
Stipendiet är nyinstiftat för i år och ska gå till en unghästutbildare. 25 ansökningar kom in och Josefin valdes ut bland dem.
– Det är väldigt uppmuntrande att det går till någon som annars kanske inte syns så mycket. Vi som utbildar unghästar syns inte, men gör ju mycket av grundjobbet, säger Josefin.
  
Angelica Augustsson Zanotelli delar ut
Stipendiet delas ut under Billdal Horse Show i samband med Angelica Augustsson Zanotellis clinic den 10 oktober, där Josefin rider tillsammans med Billdalsryttaren Wilma Hellström. Konferencier för clinicen är Pether Markne.
Billdal Horse Show arrangeras under två helger den 9-11 oktober och den 16-18 oktober, med VW Grand Prix som Hippson direktsänder i webb-tv. Samt med kval till Gothenburg Horse Show för juniorer och ungdomsryttare bland mycket annat.


Annika GrundbergLäst 1797 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05

FEI ska se över dressyrens träningsmetoder


ARKIVFOTO: Hippson
   
Måndag kväll meddelade det internationella ridsportförbundet FEI att man kommer att granska träningsmetoder inom dressyren – och se över manualen för stewards på tävling. Detta efter ett möte med representanter för olika intressegrupper.

   
FEI kommer att skapa en arbetsgrupp som från grunden ser över ”Annex XIII” i manualen för dressyrstewards, alltså den del som handlar om träningsmetoderna. Sammansättningen av gruppen är inte helt klar ännu, men det kommer att ingå representanter från den internationella dressyrryttarklubben och från den internationella dressyrtränarklubben – liksom stewards, en veterinärexpert och en representant från FEI:s dressyrkommitté.
  
Livliga diskussioner
Beslutet kom till efter ett heldagsmöte med FEI:s dressyrkommitté och olika intressenter, som hölls på högkvarteret i Lausanne. Några av dem – bland många andra – som deltog var Kyra Kyrklund, Stephen Clarke, David Hunt, Sjef Janssen, Wayne Channon och Ulf Helgstrand.
Inte bara steward-arbetet debatterandes livligt under mötet. Även sådant som utbildning, stöd och respekt för funktionärer, tävlingsformat och domarbedömning diskuterades.
  
Ingen långbänk
Målet är att arbetsgruppen som tillsätts ska komma till en slutsats inom de kommande månaderna. Slutsatsen och förslagen ska sedan presenteras för och godkännas av FEI:s styrelse. Det internationella förbundets ordförande Ingmar De Vos poängterar att han verkligen välkomnar det här initiativet.
– Vi hade mycket bra, öppna och ärliga diskussioner på mötet, säger han.
  
Till FEI:s pressmeddelande – där du bland annat kan läsa vilka som deltog i Lausanne


Anki YngveLäst 6812 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Södertäljehoppet!

Therese

Varje uppfödares dröm

Avelsbloggen

Ledig Söndag

Saras vardag

Till Husbloggarna