Sportkollen - Inspiration från Hippson gav grym hoppning!

Sportkollen

MAJ
29

Inspiration från Hippson gav grym hoppning!

Idag när jag skulle hoppa så var jag inte sugen på att göra samma saker som jag gjort i 1 månad.

Jag gick in på ridövningar och hittade denna : http://www.hippson.se/ridovningar/hitta-ratta-rytmen.htm

Det var en perfekt och klockren övning för mig och Cajza! Hon har en ganska stor galopp och jag känner ofta att det går fortare än vad det egentligen gör!

Jag kommer att upprepa denna övning många gånger kan jag lova!

Vi avslutade "för skojs skull" och lägga upp oxern på 130 för att se om jag kommit in i rytmen, och hon hoppade galant! Kul!

 

/annelietaggar


Läst 36693 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JUL
31

NC: Sverige startar först med en ny laguppställning


Niklas Jonsson och Caral går ut sist för det svenska laget.
Arkivfoto: Annelie Lundkvist

Det är dags för den sjunde deltävlingen av Furusiyya FEI Nations Cup™ som går av stapeln i Hickstead. Vid dragningen blev det protester efter att två länder saknades.

Sverige fick startnummer fyra i första dragningen, men efter protesterna gjordes dragningen om - då blev Sverige istället första laget att gå ut i morgondagens klass. Sverige kan inte räkna hem några poäng från nationshoppningen, och startar med en ny laguppställning.

Först ut går Niklas Arvidsson med Click and Cash, följt av Royne ZettermanEcho de Labury. Angelie von Essen startar Jordan, hästen hon i juni vann det tuffa GP-kvalet, The Bunn Leisure Derby Trial i Hickstead. Sist ut går Niklas Jonsson med Caral.

– Det känns bra inför morgondagen, det gör oss inget att starta först, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Hippson direkt efter dragningen.


Läst 2279 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
31

Inom kort öppnar auktionen för embryon

Nu kan det vara framtidens stjärna som säljs på auktionen?
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Under torsdagen la sajten Et-auction.com ut information om deras första embryo. Via hemsidan får du som uppfödare nämligen möjlighet att föda upp en egen världsstjärna.

Allt du behöver göra är att genom gå vinnande ur auktionen och klicka hem ett embryo från ett toppstammat sto och en stjärnhingst. Plattformen sägs verka både för säljare och köpare av embryon.
Ja, sen ska allt annat de närmaste åren såklart gå perfekt, för att det ska bli en världsstjärna - lättare sagt än gjort.

Först ut är ett embryo med hingsten Nabab de Rêve och stoet Fuga de Muze.

Själva auktionen börjar inte föräns om 23 dagar, då startar budgivningen med ett startpris på 5500 € (motsvarande 51.000 svenska kronor).

Nedan: Hingsten tävlar, år 2003:
Önskar du hellre ha en häst likt Meredith Michaels-Beerbaums tidigare stjärna Bella Donna?
Då är auktionen med hennes helsyster Bella Vita och hingsten Nabab de Rêve något för dig.
Här startar budgivningen på 11.000 € (motsvarande 101.000 svenska kronor).

Bella Donna tillsammans med Meredith 2012: Är din största dröm som uppfödare att få en egen legend som Hickstead? Det finns också möjlighet att ordna, men till ett dyrare pris. Där börjar auktionen på 13.000 euro (motsvarande ca 120.000 svenska kronor).

Hicksteads
 mor, stoet Jomara är med i auktionen tillsammans med hingsten Vigo D' arsouilles.


Eric Lamaze tillsammans med Hickstead under ärevarvet i Peking.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher


Till hemsidan med auktionerna


Tidigare artikel i ämnet:

Snart blir det möjligt att köpa embryon på auktion


Läst 2441 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
29

Efter segern i Falsterbo: "Jag har fått ett drömerbjudande"


Luxury Girl på prisutdelningen efter sexårsfinalen under Falsterbo Horse Show.

På plats under Falsterbo Horse Show får unghästarna som deltar i finalerna mer uppmärksamhet än vad publiken vet om. Bakom kulisserna pratas det om talangerna och flera hästar provrids.

När tävlingarna är över återgår livet till det vanliga för de flesta ekipage. Men en av hästarna som fortfarande är riktigt het heter Luxury Girl - även om hon själv går på bete helt ovetandes. Vi ringer upp ägaren och uppfödaren Caroline Hannah för att höra vad som hänt sedan prisutdelningen i Falsterbo.
– Hon åkte rätt ut i beteshagen när vi kom hem. Hon var värd en ordentlig semester efter sin fina säsong och efter finalerna i Falsterbo, säger Caroline.

Hon berättar att stoet går i en riktigt stor hage på gården utanför Stockholm, så hon rör på sig ordentligt även om ingen ryttare sitter på.
– Snart måste jag ändå rida igång henne igen. Om två veckor kommer en av världselitens största stjärnor hit och provrider. Intresset fanns redan nere i Falsterbo, men då bestämde vi att Luxury Girl hade presterat så bra inne på banan att vi valde att boka provridning vid ett senare tillfälle, förklarar Caroline.

Många steg kvar innan det blir affär
Det beslutades helt enkelt att planen skulle hållas, hästen skulle få åka hem och vila upp sig, men datum för provridningen bokades. Caroline är realistisk och har fortfarande fötterna på jorden när vi pratar om framtida drömmar – och hur det skulle vara att se sin egen uppfödning ute på de stora banorna i världen.
– Först ska de provrida, sedan är det veterinärbesiktning och jag har krav vid en eventuell försäljning. Men för mig är det lika stort som att vinna. Tänk att en världsryttare vill komma och rida min häst, säger Caroline. 

Hon försörjer sig inte på hästsporten likt ryttarna som håller på med detta professionellt. Det innebär att hon inte måste sälja sin uppfödning för att kunna satsa vidare. Att sälja hela hästen kommer hon ha svårt för, vid en eventuell affär önskar hon ha kvar tio procent för att få följa stoets utveckling och resa.
Blir det ingen affär siktar Caroline, tillsammans med tävlingsryttaren Marcus Westergren, vidare mot unghäst-VM i Laanaken sista helgen i september.
   


Marcus Westergren och Luxury Girl under omhoppningen i Falsterbo.

Text och foto: Annelie Lundkvist


Läst 13436 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »