Sportkollen - Jag har jullov!

Sportkollen

DEC
27

Jag har jullov!

 

Nu ska jag lämna bevakningen vid datorn gällande förbundet och låter dom ha dagen på sig att ändra TR.

 

Denna vecka var ju till för att jag skulle slappna av och ladda batterierna inför våren som kommer. Men typiskt mig att aldrig ta det lungt och istället hitta på nya saker att jobba med..

 

Nu har jag ätit frukost och kommer bege mig ut till stallet.

 

Min tränare ska rida Cajza idag, det blir riktigt kul att se :) Jag har knappt sett någon annan rida henne!

 

När jag är ute i stallet så ska jag försöka installera min julklapp och rensa lite på hyllorna! Vad det är i paketet får ni se nästa vecka :)

 

Mest av allt längtar jag tills imorgon eftermiddag! Då ska jag åka till min fantastiska vän som bor en bit utanför Stockholm. Jag planerar där att stänga av telefonen och lämna datorn hemma!


 

 


/annelie
taggar


Läst 44530 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
21

Biljettpriserna för OS i Rio 2016 är släppta


Nedräkningen inför OS i Rio 2016 har börjat.
Foto: Olympic.org


Arrangören för OS i Rio de Janeiro 2016 har släppt en första fingervisning gällande priset på biljetterna till ridsportens del av OS. Biljetterna delas in i två kategorier, beroende på hur bra platser man önskar. Kategori A är den dyrare av de två, och i samtliga grenar blir biljettpriset betydligt dyrare när det rör sig om finalerna.

Valutan som biljetterna kommer säljas i är brasiliansk real, vi har här räknat om det till svenska kronor istället: Dressyrens final går loss på drygt 880 kronor, om man önskar de bästa platserna. Hoppningens final kostar dubbelt så mycket, nästan 1600 kronor med de bästa platserna och fälttävlans avslutande hoppning kostar cirka 1200 kronor.

I november månad blir det möjligt att anmäla sitt intresse för biljetter, då kommer arrangören meddela när biljetterna under 2015.

Källa


Läst 6 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
21

Shiraz Black finns inte merDen elvaåriga hingsten Shiraz Black (f.2003, Sandro Hit - Donnerhall) som tävlats framgångsrikt av den norska junioren Carina Brynildsen, finns inte mer. Ekipaget var förra veckan och tävlade i danska Odense, men dagen efter tävlingen drabbades hingsten av kolik och kunde inte, trots operation, räddas.

Carina och Shiraz Black har representerat Norge i flera sammanhang, bland annat på Junior-EM. Under 2012 utbildade och tävlade Patrik Kittel hästen åt dåvarande ägaren Mary Hanna. 

Källa


Läst 286 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
21

EM-silverlaget återförenas – inomhus i Friends Arena


Silverlaget från EM 2013 är redo att vinna i Friends Arena.
FOTO: Hippson

Under tävlingarna i Friends Arena rids fälttävlan inomhus för första gången i Sverige. 
Hippson bjuder här på en inblick i vad som krävs för att vinna tävlingen.

Banbyggare Gerd Haiber har träffat tävlingsledaren Jan Jönsson, för att gå igenom säkerheten och tävlingens uppställning.
– Det känns tryggt. Det är ett välbeprövat koncept som de har kört i tretton år. Hindren är anpassade och lämpade för just den här situationen. För det är skillnad mellan inomhus och utomhus, säger Jan Jönsson.

Vissa hinder kan rivas
Tävlingen är en tidshoppning där några hinder är rivningsbara. Ryttarna tävlar framför allt i lag – Sverige möter Tyskland, England och Nya Zeeland. Dessutom finns det en individuell del i tävlingen, där förstapristagaren vinner en traktor.
Publiken kan förvänta sig att se ryttare som satsar allt för att vinna premiärtävlingen, speciellt det svenska laget som gör comeback efter EM-bragden i Malmö.
Förbundskapten Staffan Lidbeck är lagledare för Sverige och har valt ut ett lag med seger i sikte.

Sara Algotsson Ostholt gör comeback i sadeln efter födseln av sin son, och är ingen nybörjare vad gäller inomhusfälttälan. I och med detta, och hennes stora rutin, får hon nästan ses som ankare i laget. Saras hästar är i toppform - hennes man Frank Ostholt har nämligen hållt igång dem under graviditeten.

Frida Andersén har varit borta från tävlandet på hög nivå, i och med att hennes EM-häst Herta blev skadad. Dock har hon inte legat på latsidan, som anställd hos Sara Algotsson Ostholt har hon fortsatt sin utveckling och är nu redo att ge järnet inne på arenan.

Niklas Lindbäck satsar på att ta med den trogne kämpen Mr Pooh, som är revanschsugen efter ett uppehåll. Med Niklas meriter i form av VM- och OS-starter känns detta lätt som en plätt.

Ludwig Svennerstål missade VM och är redo att ta revansch. Vi undrar vad tränaren Mark Todd säger om "Ludde" vinner traktorn inne på arenan?

Tävlingsledare Jan Jönsson summerar det uttagna svenska laget:
– De svenska ryttarna är på hemmaplan och jag tror absolut att de kan ge de andra en rejäl match. Det ska bli väldigt intressant att se hur de står sig i den här konkurrensen. Och skulle något hända har vi ju en väldigt stark reservlista kan man väl säga.


Se den otroligt skicklige Michael Jung rida inomhusfälttävlan i Stuttgart:


Läst 977 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »