Sportkollen - Lt mig bertta om min sndag!

Sportkollen

MAR
11

Lt mig bertta om min sndag!

Hsttransporten krnglade ju lite p lrdagen, det sg ni. Men jag fick ven hjlp med hjulen som lste sig, s det var ju bra ;)

Vi kte till Botkyrka imorse och hoppade 110, allt var frid och frjd! Fina Cajza!

Hr kommer filmen!

Sen fick jag lgga mig p lktaren och halvsova medan unghstarna hoppade, jag var helt slut!
La ut sittunderlgg p rad och skapade en sng, mste sett lite konstigt ut.
Men dr sov jag s fint ;)

Ner och g banan, helt svag och skakig gick jag i ett moln av hinder och siffror, fr att sen g upp och vila lite till.


Men det r ju s himla roligt att tvla, s ka hem vgrade jag ;)
Skmt och sido, nr jag vilat lite till s mdde jag mycket bttre!

Vi hmtade Cajza och veterinrbesiktigade, fr att sedan gra oss klara fr start.


Det r hr det brjar g utfr..

Jag kommer bra, hoppar ettan, tvan, strs av ett oidentifierat ljud och tnker p det hela vgen fram till trean.. S jag glmmer rida mot hinder nr 3, satt mest och tnkte p ljudet..


Efter stoppet s kollade jag om skydden satt ok? Benen ok? Hovar ok? Allt sg ok ut!

s trist med ett ondigt stopp, Cajza stoppar aldrig, men jag red s himla dligt!
Men men, allt sg bra ut med henne s jag red pt igen.

Hon fortsatte hela banan s fint s fint!

Nr jag kom ut s insg jag vad som hade hnt. Nr hon landade efter hinder nummer tv s smllde hon av sig skon. Helt galet, man sg det knappt p skon under all lera:) Hoven var i perfekt skick och skon lika s! Det var ljudet jag hrde..

Synd, fr jag tror verkligen att vi skulle varit felfria om det inte intrffat! Ngra andra ryttare frgade mig vad jag hll p med mot hinder nummer tre, inte ens dom frstod vad som hnt. :)

Knslan var fantastisk och jag r stolt som knappt brydde mig om att hinder nummer ett var en trippelbarr ;)

Summan av kardemumman r att jag r SUPERNJD och STOLT ver ssongens frsta tvling!

Hr kommer film :)

Men s brjar d helvetet...

Nr man ska kra frn tvlingsplatsen s ser man att en traktor jobbar hrt fr att dra loss alla ekipage frn kern. Jag och Per bestmmer oss fr att han tar bort Cajza till vgen och jag kopplar p 4-hjulsdriften och kr ett tomt slp genom leran. Det kndes sknt att komma loss utan att vnta p traktorn!

Men nr vi kommer upp p motorvgen s lter ena framhjulet p bilen vldigt konstigt..
Vi kr av vid en mack och det visar sig att den kommit in grus och lera under bromsklossen.
Mrker.
Sklja, pilla, fixa, dona och tillslut kan vi fortstta vgen hem.

Vi lastar av Cajza som fr g ut i hagen medan vi sanerar utrustning och trailer p lera.
Per fick hjlp av putsproffset Magdalena med min leriga utrustning medan jag gjorde iordning transporten :)

Trtta och glada ker vi hemt, men kommer bara ngon kilometer innan jag kr p ngot som bonden tappat frn sin harv.

Mrker igen, punktering fljt av en Annelie som kastar den dr j*vla metallgrejen 100 meter upp p kern i vrede (ja ja, iallafall 3 meter kom den...)

Vi skyndar till Statoil och hinner fram innan all luft frsvunnit ur dcket.

Per inser nu att hans flickvn r p kanten att tappa allt, s han byter dcket p ngot slags rekord faktiskt!

Hur ska vi d sammanfatta allt?

Cajza r fantastisk och hoppade som en prinsessa!Om det finns ngot typ av gud eller liknande s vill han/hon/den/det straffa mig just nu.
Jag frutstter att det skrivs I-O-U lappar p allt s att jag fr tillbaka mitt flax snart!

I veckan ska jag g till doktorn ocks, tur att mina frldrar inte r hemma och vet i vilket skick deras dotter r i.
Synd bara att jag har en "extra-mamma" som r vldigt bestmd p att jag ska g till doktorn..

Fr frska hinna det imorgon, men lt mig avsluta med denna bild! Fr vet du vad min fina bloggkompis Marie?

Det kommer f*n bli bttre snart! Om inte annat s ler du iallafall nu nr du ser denna bild ;)

Tjingeling!!/annelie


taggar


Lst 34090 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

NOV
23

Superkvartett fixar stortvlingar p Elmia


Det r en riktig superkvartett som str bakom tvlingarna. Foto:Mikael Persson/MiP Media (Lisen), Ebba Hgstrm (Anna), Elmia AB (Sylve) och Alida Sflund (Jana)

Fyra toppnamn inom internationell hstsport arrangerar, med start nsta r, ett nytt superevenemang p Elmia i Jnkping. Tunga samarbetspartners har knutits till projektet och evenemanget innefattar bland annat stora nationella tvlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mssa.

Jan-Olof Wannius, Sylve Sderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Anna Brkenhielm r alla stora personligheter med bred erfarenhet inom svensk ridsport. De utgr kvartetten bakom det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB och det nya superevenemanget, som fr premir 26 till 30 oktober 2016.
Elmia r fr mig en sjlvklar plats fr ett hstevenemang med inriktning att visa hela bredden i svensk ridsport. Vi i gruppen vill gra ngot riktigt bra fr sporten, svenska ryttare, gare och uppfdare, sger Jan-Olof Wannius i ett pressmeddelande.

Erfarenhet och nytnkande
Elmia Scandinavian Horse Show i Jnkping ska bli en stor branschtrff fr svensk ridsport, en mtesplats fr alla som p olika stt r verksamma i branschen eller r hstintresserade. De fyra bakom arrangemanget vill med sina erfarenheter och nytnkande ider skapa frutsttningar fr svensk ridsport och avel att vxa.
Tvlingsprogrammet kommer att innehlla klasser fr allt frn ponny till senior elit, i bde hoppning och dressyr. Stor vikt kommer att lggas p unghstklasser och utmrkelser till framtida stjrnor bland svl ryttare som hstar. Frutom tvlingarna arrangeras auktioner, shower, VIP-arrangemang och mssa allt p ett och samma stlle.
Planeringen har gtt frn id till ett frdigt evenemangsprogram efter ett intensivt arbete frn den frsta kontakten med Elmia. Eftersom kvartetten ocks planerar att utka evenemanget fr varje r fll valet snabbt p Elmia som plats och medarrangr.


Ida RkLst 9960 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
23

OS-drmmen r osker fr Douglas och Henrik


Tv svenska OS-hopp.Foto: Tomas Holcbecher

OS i Rio de Janeiro nrmar sig och ute i de svenska toppryttarnas stallar arbetar man fr fullt fr att skra hstarna till spelen. Det r drygt tta mnader kvar till att hstarna ska vara p plats, men endast sju veckor kvar innan gandet ska vara klart.

Fr tv av vra svenska OS-hopp r det fortfarande oklart om de kommer att f klartecken fr att frbereda sig infr OS. Henrik von Eckermann och Douglas Lindelw r just nu uppe i det administrativa med att frska skra sina bsta hstar infr spelen.

Ljusning i gartvisten
Det har inte undgtt mnga att det pgr en gartvist gllande Douglas bsta hst Casello just nu. garna Agnetha Lindelw ochMaria Schack Bladh r oense om vilken summa Maria ska bli utkpt frn valacken med, och rendet var aktuellt fr tingsrtten. Dock har mtet i sista stund blivit instllt, och just nu r det inget rende fr rtten, enligt Agnetha.
Viljan r god att kunna lsa detta utan tingsrtten, sger Agnetha till Hippson.
garnalter just nu sina advokater diskutera fram den bsta lsningen fr bda parter. Om Douglas inte fr behlla sin hst tappar det svenska laget en stark ryttare infr OS. Under sndagen bevisade ekipaget att de hr hemma i den yttersta eliten, nr de placerade sig p andraplats i vrldscupen bakom Christian Ahlmann.

Arbetsgivaren jobbar fr en lsning
Ett annat ankare i ett kommande OS-lag r Henrik von Eckermann. Han har ridit Cantinero i drygt tv r, men hsten gs sedan lnge av Qatar Armed Forces. FrDagens Nyheterberttar Henrik om nervositeten ver att inte veta om valacken kommer att stanna kvar i hans stall. Han har stort std av sin arbetsgivare, Ludger Beerbaum, i frgan och just nu pgr frhandlingar fr att skra hsten infr OS.
Fr atten hst ska f delta i OS mste hsten ha en svensk (del-)gare och en svensk stmpel i passet. Pappersarbetet mste vara klart senast fremidnatt den 15 januari, en regel som gller fr samtliga nationer.


Annelie LundkvistLst 10539 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
22

Douglas: "Man fr onda p motstndarna"


Douglas och Casello i Stuttgart, felfria i svl grundomgng som omhoppning. Det rckte till en andraplats. Foto: Tomas Holcbecher

Det blev en andraplats fr Douglas Lindelw och Casello i vrldscupomgngen i Stuttgart, en placering som ryttaren rankar hgt.
Givetvis vill man vinna, men det hr r bland det strsta jag har gjort. Stuttgart r en anrik tvlingsplats och vrldens bsta ryttare r hr. S jag r jtteglad och njd, berttar han fr Hippson.

Text:
Annika Grundberg

I omhoppningen red Douglas s snabbt han kunde med Casello, inklusive en djrv svng frn nst sista till sista hindret.
Det var bara fem till omhoppning och jag gick ut frst och gick in med full gas. Jag visste att jag hade ridit s fort jag kan med Casello. Sedan fr man bara onda p motstndarna, sger han med ett skratt.
Och det hll nstan hela vgen. Hemmaryttaren Christian Ahlmann p Codex One red felfritt och vardrygasekunden snabbare n Douglas och Casello.


Casello i vntan p prisutdelning.

Godis och vila fr Casello
Hrnst vntar Friends Arena och Sweden International Horse Show fr Douglas. Dit kommer han med Talina, Balous Lady och Ida vd Bisschop medan Casello fr stanna hemma.
Casello ska f gotta sig med godis och vila. Vr nsta tvling blir i Genve.

Vet inte vad som hnder
Rrande konflikten med Casellos delgare r Douglas dligt uppdaterad.
Jag vet faktiskt inte om det har hnt ngot i helgen, jag har frskt att helt fokusera p tvlingen och min ridning. Det r en frhandling utsatt i tingsrtten i morgon, men jag vet inte om det blivit ngra ndringar, sger han.
Enligt SVT Sport ska frhandlingen i tingsrtten vara terkallad och parterna ska gra upp garfrgan utanfr rttssalen.

Resultat Stuttgart


Annika GrundbergLst 13607 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Lngkalsonger och veterinrbesk

Portugal-bloggen

Skne vs vinter 1-0

Stalldrmmar

Sista tvlingen!

Therese

Till Husbloggarna