Sportkollen - Lt mig bertta om min sndag!

Sportkollen

MAR
11

Lt mig bertta om min sndag!

Hsttransporten krnglade ju lite p lrdagen, det sg ni. Men jag fick ven hjlp med hjulen som lste sig, s det var ju bra ;)

Vi kte till Botkyrka imorse och hoppade 110, allt var frid och frjd! Fina Cajza!

Hr kommer filmen!

Sen fick jag lgga mig p lktaren och halvsova medan unghstarna hoppade, jag var helt slut!
La ut sittunderlgg p rad och skapade en sng, mste sett lite konstigt ut.
Men dr sov jag s fint ;)

Ner och g banan, helt svag och skakig gick jag i ett moln av hinder och siffror, fr att sen g upp och vila lite till.


Men det r ju s himla roligt att tvla, s ka hem vgrade jag ;)
Skmt och sido, nr jag vilat lite till s mdde jag mycket bttre!

Vi hmtade Cajza och veterinrbesiktigade, fr att sedan gra oss klara fr start.


Det r hr det brjar g utfr..

Jag kommer bra, hoppar ettan, tvan, strs av ett oidentifierat ljud och tnker p det hela vgen fram till trean.. S jag glmmer rida mot hinder nr 3, satt mest och tnkte p ljudet..


Efter stoppet s kollade jag om skydden satt ok? Benen ok? Hovar ok? Allt sg ok ut!

s trist med ett ondigt stopp, Cajza stoppar aldrig, men jag red s himla dligt!
Men men, allt sg bra ut med henne s jag red pt igen.

Hon fortsatte hela banan s fint s fint!

Nr jag kom ut s insg jag vad som hade hnt. Nr hon landade efter hinder nummer tv s smllde hon av sig skon. Helt galet, man sg det knappt p skon under all lera:) Hoven var i perfekt skick och skon lika s! Det var ljudet jag hrde..

Synd, fr jag tror verkligen att vi skulle varit felfria om det inte intrffat! Ngra andra ryttare frgade mig vad jag hll p med mot hinder nummer tre, inte ens dom frstod vad som hnt. :)

Knslan var fantastisk och jag r stolt som knappt brydde mig om att hinder nummer ett var en trippelbarr ;)

Summan av kardemumman r att jag r SUPERNJD och STOLT ver ssongens frsta tvling!

Hr kommer film :)

Men s brjar d helvetet...

Nr man ska kra frn tvlingsplatsen s ser man att en traktor jobbar hrt fr att dra loss alla ekipage frn kern. Jag och Per bestmmer oss fr att han tar bort Cajza till vgen och jag kopplar p 4-hjulsdriften och kr ett tomt slp genom leran. Det kndes sknt att komma loss utan att vnta p traktorn!

Men nr vi kommer upp p motorvgen s lter ena framhjulet p bilen vldigt konstigt..
Vi kr av vid en mack och det visar sig att den kommit in grus och lera under bromsklossen.
Mrker.
Sklja, pilla, fixa, dona och tillslut kan vi fortstta vgen hem.

Vi lastar av Cajza som fr g ut i hagen medan vi sanerar utrustning och trailer p lera.
Per fick hjlp av putsproffset Magdalena med min leriga utrustning medan jag gjorde iordning transporten :)

Trtta och glada ker vi hemt, men kommer bara ngon kilometer innan jag kr p ngot som bonden tappat frn sin harv.

Mrker igen, punktering fljt av en Annelie som kastar den dr j*vla metallgrejen 100 meter upp p kern i vrede (ja ja, iallafall 3 meter kom den...)

Vi skyndar till Statoil och hinner fram innan all luft frsvunnit ur dcket.

Per inser nu att hans flickvn r p kanten att tappa allt, s han byter dcket p ngot slags rekord faktiskt!

Hur ska vi d sammanfatta allt?

Cajza r fantastisk och hoppade som en prinsessa!Om det finns ngot typ av gud eller liknande s vill han/hon/den/det straffa mig just nu.
Jag frutstter att det skrivs I-O-U lappar p allt s att jag fr tillbaka mitt flax snart!

I veckan ska jag g till doktorn ocks, tur att mina frldrar inte r hemma och vet i vilket skick deras dotter r i.
Synd bara att jag har en "extra-mamma" som r vldigt bestmd p att jag ska g till doktorn..

Fr frska hinna det imorgon, men lt mig avsluta med denna bild! Fr vet du vad min fina bloggkompis Marie?

Det kommer f*n bli bttre snart! Om inte annat s ler du iallafall nu nr du ser denna bild ;)

Tjingeling!!/annelie


taggar


Lst 34127 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
06

20.25: Sista chansen till vrldscuppong


Arkivfoton: Tomas Holcbecher

I kvll rids vrldscupen i Bordeaux, nu avgrs om Henrik von Eckermann (startnummer 32) och Douglas Lindelw (startnummer 5) tar sig till finalen i Gteborg i slutet av mars.


Henriks 39 pong hittills kan mycket vl rcka till final, han ligger sjua i tabellen bland de vsteuropeiska ryttarna (en amerikan finns med i listan, drfr str han som tta). Men fr att vara riktigt sker br han kanske knipa ett par pong till i kvll.
I denna deltvling vljer Henke att ridaGiljandro van den Bosrand (hingst f. 2006 e. Orlando ue. Clinton, uppfdare Luc Huyghe, gare Oleksandr Onyshcenko),tidigare gd av svenska Malin Trollns Thuresson.

Press att prestera
Douglas har mer press p sig. Han har samlat ihop 31 pong fram till i dag vilket behver bttras p en aning fr att han ska f rida final p hemmaplan. Fr dagen sitter Lindelw p Udermus (valack f. 2001 e. Odermus R ue. Jackson, gare Tigerholm Equity AB och Stall Fulltofta, uppfdare W. Witteveen), som har ftt axla ansvaret som frstahst efter frsljningen av Casello till Ludger Beerbaum.

Till sndningen i SVT Play som startar 20.25
Komplett startlista
Stllningen i vrldscupen infr Bordeaux


Anki YngveLst 1102 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
05

Kristian von Krusenstierna i spetsen fr nytt dressyrkoncept


Foto: Roland Thunholm

Sweden International Horse Show storsatsar p dressyrpubliken infr 2016.
 Ett helt nytt dressyrkoncept kommer att presenteras under vren. Och Kristian von Krusenstierna fr en nyckelroll fr att ro det i land.

Vi har valt att skapa ett nytt upplgg fr dressyren i r. Vrldscupen har haft en negativ utveckling under flera r, stjrnorna har uteblivit och det blir tunnare och tunnare startflt. Vi hller frsts gonen p vrldscupens utveckling framver, men just nu tror vi vldigt mycket p vrt nya koncept, sger Ulf Rosengren, ordfrande SIHS, i ett pressmeddelande.

Vill n ut till nnu fler
Som en del i att frnya dressyren under Sweden International Horse Show har sportchef Malin Baryard Johnsson frstrkt ledningsgruppen med dressyrprofilen Kristian von Krusenstierna. Kristian kommer att ing som en del av gruppen, med specialuppdrag inom frnyelsen av dressyrkonceptet.
Kristian r aktiv tvlingsryttare och ingr till vardags i svenska landslaget i dressyr.
Jag lskar verkligen min sport och vill att den ska fortstta att utvecklas och n fler mnniskor. Genom det hr uppdraget kan jag vara med och pverka och hitta nya stt att visa upp riktig bra ridning och fina hstar, sger Kristian i pressmeddelandet.


Ida RkLst 7463 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
04

Kristina och Desperados toppar vrldsrankningen


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Tysklands Kristina Brring-Sprehe och Desperados FRH har puttat ner Charlotte Dujardin och Valegro frn vrldsrankningens frstaplats.

Det r frsta gngen som den 29-riga tyskan toppar rankningen med sin 15-riga hannoveranerhingst. Och det r frsta gngen p 30 mnader som inte brittiska ekipaget Dujardin/Valegro toppar rankningen.Brring-Sprehe och Desperados ingick i det tyska guldlaget vid VM i Frankrike 2014 och i silverlaget vid OS i London 2012. I Frankrike blev det ven ett individuellt brons.Ekipaget leder vrldsrankningen 68 pong fre Dujardin och Valegro. P tredje plats r det ter tyskt genom Isabell Werth och Don Johnson.

Tinne och "Anton" sjua
Fr svensk del r det en placering upp fr Tinne Vilhelmson Silfvn och Don Auriellosom ligger p sjunde plats, medan Patrik Kittel har halkat ner frn tionde till tolfte plats med Deja. Med Scandic har han klttrat frn 20:e till 17:e plats.

FEI:s vrldsrankning i dressyr


Annika GrundbergLst 11584 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Gott och blandat!

Therese

Hopptrning

Saras vardag

Gstbloggen: Nya trender i hstvrlden r sllan nya

Gstbloggen

Till Husbloggarna