Sportkollen - Mysig uteritt dagen efter tävling!

Sportkollen

JUN
08

Mysig uteritt dagen efter tävling!

Igår fick Cajza massor av morötter och sen skrittade vi ut på en långtur. Lite lösgörande trav längst med grusvägen och sen skritt hem igen.

Lite lagom mysigt sådär efter en tävling!

Idag får hon vila.
Min fina fina häst <3

Fokusen hos mig är total, men Cajza ser ut att tycka att det är riktigt roligt :)

 

/a


taggar


Läst 33045 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
19

Just nu: Följ Douglas i världscupfinalens upplösning


Steve Guerdat, Schweiz, delar ledningen inför sista omgången.
Foto: Haide WestringFÖRHANDSINFORMATION
Det kommer att bli en rafflande och tuff upplösning på hoppningens världscupfinal som rids i Thomas & Mack Arena i Las Vegas, USA, på söndagskvällen, svensk tid. Du kan följa den via SVT Play (länk nedan) och vår direktrapport från klassen här.

Det är riktigt tajt i toppen och vad som helst kan hända. Leder gör Steve Guerdat, men som sagt – det är inte med några stora marginaler. Och han delar förstaplatsen med USA:s Rich Fellers.

Hoppningens världscupfinal avslutas med två rundor på 1,60-höjd, de 20 bästa och de som är felfria i runda ett går vidare till omgång två och eventuellt krävs det omhoppning efter dessa två rundor för att avgöra vem som vinner totalt.

Douglas Lindelöw är med i matchen, och går ut som nummer 18 i det 29 ekipage stora startfältet.
Nu håller vi tummar och tår för att han och Casello presterar på topp!
Klockan 20.50 drar det igång!

Här ser du totala rankningen inför de sista omgångarna.
Douglas Lindelöw och Casello går ut som ekipage nummer 18, se startlista här.
Här ser du banskiss för första rundan.
Här ser du banskiss för andra rundan.
Här kan du följa klassen via FEI-tv (betalkanal).
Här kan du följa klassen via SVT-play, direkt.

Heja Douglas! Foto: Haide Westring

 


Ida RöökLäst 2529 ggr Kommentarer Kommentera

APR
19

Singular LS La Silla tog revansch i GP-klass

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

För de ekipage som inte tagit sig vidare i världscupfinalen fanns det på lördagskvällen möjlighet för revansch i en GP-klass i Thomas & Mack Arena i Las Vegas.

Bland annat passade Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla på att visa vad han går för igen, med tyske Marcus Ehning i sadeln. Med ett tidsfel i grundomgången blev de fjärdeplacerade. Singular och Marcus fick ett missförstånd i den första tidshoppningen i torsdags och då valde ryttaren att utgå, därmed försvann deras möjligheter i världscupfinalen.

Omhoppning i lördagens GP-klass skedde mellan tre helt felfria ekipage, klassen vanns av nyzeeländska Katie LaurieKiwi Iron Mark.

Resultat här.


Ida RöökLäst 5212 ggr Kommentarer Kommentera

APR
18

Nära nytt världsrekord för Charlotte och Valegro

Foto: Haide Westring

UPPDATERING klockan 00.37:

Det blir alltså Charlotte Dujardin och Valegro som tar med sig storvinsten hem! Vinnarbucklan är deras och marginalen till tvåan blev nästan hela tio procent. Snacka om överlägset! I dag fick de 94,196 procent. Världsrekordet, som de ju själva innehar, ligger på 94,300 procent, så det var inte långtifrån! Tvåa i klassen blev Hollands Edward GalGlock´s Undercover med 84,696 procent och trea tyska Jessica von Bredow-Werndl på Unee BB med 80,393 procent.

Paulinda Friberg och Di Lapponia T kom på 14:e plats, medan vi hittar Malin Hamilton på 15:e plats med Fleetwood. 

Malin Hamilton startade som nummer 8. Efter en spänd inledning visade ekipaget en fin avspänd skritt och jämna slutor till höger och vänster. Det blev någon miss i galoppombytena och piafferna var inte heller idag riktigt på plats. 70,625 procent blev det totalt.

Paulinda Friberg på Di Lapponia T kom in direkt efter Malin Hamilton. De visade riktigt fina övergångar mellan piaff och passage, men missar i båda piruetterna och i något galoppombyte kostade tyvärr och ekipaget slutade på 71 procent blankt. 

USA:s Steffen Peters på Legolas blev utesluten ur klassen, enligt Eurodressage fann man blod på hästen när den kontrollerades efter ritten. 

Här hittar du fullständigt resultat. 

UPPDATERING klockan 00.08:

Charlotte Dujardin och Valegro! Alltså – vad säger man? Det ser så enkelt ut, bara flyter på så att man blir – mållös! Vilken ritt! Men inget världsrekord denna världscupfinal, även om det ska extremt mycket till om någon ska klå henne på topp-positionen. 94,196 procent får de idag, världsrekordet är ju hennes eget på 94,300 procent! Helt otroligt!

UPPDATERING klockan 23.54:

Hollands Hans Peter Minderhoud och Glock's Flirt har gått upp i ledning, men det var innan USA:s Laura Graves kom in på banan. Hon och Verdades visade ett nästan felfritt program, men valacken ryggade för något intill banan och så ställde publiken till det för ekipaget när de applåderade i en sluta. Laura kunde dock lugna Verdades igen efter att han gasade iväg på diagonalen och sedan höll sig publiken faktiskt tyst. 79,125 procent fick de, upp i ledning. Arenan kokar! Nu Charlotte Dujardin! 

Här hittar du aktuell ställning. 

UPPDATERING klockan 23.37:

Tyska Isabell Werth fick till en nästintill felfri ritt med El Santo NRW. Dock skyggade valacken för något vid sidan av banan i början av uppvisningen, men de fick 77,857 procent – och går upp i ledning. 

UPPDATERING klockan 23.16:

Nu är vi igång igen! Inessa Merkulova från Ryssland med Mister X blir först i startfältet att slå sitt personbästa. Hon är riktigt, riktigt nöjd med sin fina ritt som gav 76,893 procent – upp i ledning alltså!

UPPDATERING klockan 22.50:

Paulinda Friberg och Di Lapponia T gör många riktigt fina rörelser, men Paulinda ser ändå lite besviken ut när hon rider ut från banan. Det blev en del kostsamma missar – bland annat i piruetterna, där Di Lapponia T bytte galopp i utgången. Å andra sidan visade de mjuka övergångar mellan piaff och passage. Men missarna blir dyra, 71,00 procent får de, och petar ner Malin Hamilton från sjätteplatsen.

Nu är det paus i 20 minuter innan nästa ekipage äntrar banan. Här ser du ställningen så här långt, det är danskt i ledning i halvtid. 

UPPDATERING klockan 22.35:

Malin Hamilton och Fleetwood gör sitt yttersta inne på banan, givetvis till musik av brittiska gruppen Fleetwood Mac. Piaffen sitter inte riktigt som den ska och det drar förmodligen ner en del. I början ser det också lite hastigt ut, men så småningom verkar den 16-årige valacken slappna av mer och mer. I en av travlängningarna river de ner applåder från publiken, men Fleetwood påverkas inte av det. De visar även fin, avspänd, ökad skritt och fina galoppombyten. De belönas med 70,625 procent, in på en sjätteplats så här långt. Nu kommer Paulinda Friberg in på banan! 

UPPDATERING klockan 22.22:

Mikala Munter Gundersen och My Lady får hjälp fram till sista hälsningen - så mycket klappningar från publiken gör dock My Lady lite störd. Men, detta påverkar inte procenten så mycket. De går båda upp i ledning med 75,018 procent och Mikaela kan inte hålla tårarna tillbaka när procenten visas. Nu är Lars Petersen inne på banan – sedan kommer Malin Hamilton med Fleetwood!

UPPDATERING klockan 22.05:

Tyska Fabienne Lütkemeier och Qui Vincit Dynamis gjorde en riktigt imponerade uppvisning till pampig, dramatisk musik. Till en början är valacken riktigt spänd, men slappnar av mer och mer ju längre programmet skrider. Ekipaget river ner applåder mitt i uppvisningen efter att ha satt alla galoppombyten i varje på diagonalen. Dessvärre snubblar valacken till under uppridningen, slutligt resultat för paret blir 74,804 procent och de går upp i ledningen.

UPPDATERING klockan 21.40: 

Nu är vi i gång – dressyrens världscup ska avgöras! Som andra ryttare ut tar danska Agnete Kirk Thinggaard på Jojo Az revansch från Grand Prix-klassen och presenterar ett riktigt fint kür-program. Hon visar rörelserna till musik av Lady Gaga och Adele – uppfriskande. Agnete fick en del missar, bland annat taktfel i en av passagerna. Hon får 74,036 procent. 

Dessförinnan har ryska Tatiana Dorofeeva och Kartsevo Upperville visat upp sin kür, och fick 69,357 procent. 

Här kan du följa klassen via online-resultat.

–––––––––

FÖRHANDSINFORMATION: 


Malin Hamilton och Paulinda Friberg rider final under lördagen.
Foto: Haide Westring 

För den dressyrintresserade bjuds det på en riktig tv-fest på lördagen. I drygt tre timmar sänder SVT24 från dressyrens världscupfinal i Las Vegas, där Malin Hamilton och Paulinda Friberg rider.

Finalen börjar 21.15 svensk tid med Tatiana Dorofeeva från Ryssland som första startande. SVT har lagt extra lång sändningstid för klassen, drygt 30 minuter mer än vad som krävs, för att inte upprepa sin miss från världscupen i Gothenburg Horse Show. För er som vill ha några hållpunkter kan vi tipsa om följande starttider:

22.25 – Malin Hamilton och Fleetwood
22.35 – Paulinda Friberg och Di Lapponia T
därefter kommer en paus på 20 minuter innan de bästa från Grand Prixen är uppradade med Charlotte Dujardin och Valegro som går in på banan klockan 23.55.

Startlista, baserad på amerikansk tid (9 timmar efter)
SVT24, direktsändning 
FEI-TV, direktsändning (Betalkanal)

Läs vår direktrapport från GP-klassen här
När Paulinda kom in på arenan i GP-klassen sade hon till sig själv att inte vara feg, läs mer här.  

Charlotte Dujardin berättar om Valegros jetlag och hur han påverkats av värmen:


Edward Gal pratar om känslan inne på arenan – och om hur Glock´s Undercover reagerade:


Steffen Peters var mer än nöjd över sin tredjeplats i torsdagens Grand Prix:


Läst 11243 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »