Sportkollen - Övning ger färdighet?

Sportkollen

JUN
13

Övning ger färdighet?

På torsdag åker vi upp till Gagnef för tävling. I lördags byggde jag en liten bara för att se om det kändes bra att hoppa lite högre inför tävligen.

Jag tycker iallafall att det kändes kanon!

Länk: http://youtu.be/MjFta0sdwiQ

 

Vad tycker ni?taggar


Läst 33032 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

DEC
17

JUST NU: Minna Telde rider världscupen


Minna Telde och Santana från prisutdelningen i Stockholm.
Foto: Ida Röök

Just nu rids den femte deltävlingen av dressyrens världscup, Reem Acra FEI World Cup, i London. Minna Telde som red in på en sjätteplats under gårdagens kval startar som ryttare nummer tio.

Klassens första startande, hemmaekipaget Nikki Crisp på Pasoa, fick stryka sig – detta påverkar dock inte starttiderna för övriga ryttare.
Gårdagens segrare, Charlotte Dujardin och Valegro, är tuffa konkurrenter men Minna och Santana har sin kür med jultema i rockärmen. Charlotte rider klockan 23.04, svensk tid, medan Minna startar klockan 22.46.

Klassen sänds live i FEI-TV, en betalkanal, och via den ser vi att läktarna är fulla. Kvällens dressyr lockar storpublik!

Livesändning
Startlistor 


Läst 424 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Veckans tävlingar – med julstämning

Hemma i Sverige arrangeras två regionala dressyrtävlingar denna vecka, därefter är det slut på tävlingssäsongen som tar julledigt. På den internationella arenan finns det däremot två helger kvar av tävlande. 

Störst av dem alla är helgens traditionella tävlingar på Olympia-stadion i London, The London International Horse Show. Från tisdag till söndag rids världscupen i hoppning, dressyr och körning. Till detta kommer härliga shownummer och en arena med julstämning till tusen.
Svenska ryttare (plus kusk) på plats är Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Minna Telde och Fredrik Persson.
   

Arrangörens hemsida
FEI-TV direktsänder
SVT-play sänder från hoppningen

  
Samtidigt i Frankfurt rids internationell hoppning och dressyr i härlig miljö. Arenan är stor och arrangören skapar fin stämning för publiken med hjälp av musiker som uppträder live. På plats finns Rolf-Göran Bengtsson, Wilma Hellström, Douglas Lindelöw och Patrik Kittel.

Arrangörens hemsida

Till de internationella hoppningarna i Holland åker Petronella Andersson, Anna Hassö, Sanna Olsson, Elina Petersson och Nicolina Savbäck för att avrunda året.

Arrangörens hemsida


Läst 3666 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
17

Nytt världsrekord för Dujardin och Valegro


Valegro sopade banan i Olympia. FOTO: Kit Houghton/Hpower 

  
Charlotte Dujardin och Valegro fick en tidig julklapp under den inledande klassen i Olympia, London.
Ekipaget dansade fram för hemmapubliken – och slog sitt tidigare Grand Prix-rekord!

I helgen rids dressyrens världscup i Olympia, under tisdagen inleddes tävlingen med Reem Acra FEI World Cup Grand Prix, ett program där Charlotte och Valegro satte rekord redan tidigare i år.
Då, vid tävlingarna i Lyon, red ekipaget ihop 87,12 procent och segrade med fyra procentenheter före Helen Langehanenberg på Damon Hill NRW. 

"Det bara händer"
Under gårdagens fantastiska ritt skrotade Charlotte och Valegro sitt gamla rekord, och tog ett stort kliv förbi konkurrenterna. De belönades nämligen med fantastiska 87,46 procent.
– Vi är inte ute efter att slå rekorden, det bara händer. Allt vi vill är att göra vårt bästa inne på banan, och blir det rekord så är det bara en bonus, säger Charlotte efter klassen.
Hon fortsätter:
– Vilket härligt sätt att avsluta säsongen på! Det är fantastiskt att tävla inför hemmapubliken och "Blueberry" (Valegros smeknamn, reds anm.) blir verkligen lyft av situationen, säger hon. 

Sju procent bättre
På andraplats kom Edward Gal, som inte hade en chans att slåss om segern. Charlotte var nämligen hela sju procentenheter före honom och Glock's Undercover NOP, som slutade på 80,12 procent.
På sjätteplats hittar vi Minna Telde och Santana, vårt svenska ekipage är därmed redo för onsdagens kürdelfinal i världscupen. De belönades med 73,04 procent för sin inledande ritt.

Resultat
  


Så här ser den häftiga arenan i London ut. FOTO: Kit Houghton/Hpower

  
I küren kommer Minna Telde åter att visa upp sitt häftiga julprogram. Här kan ni se ritten från Friends Arena i repris:

Intervju med Charlotte Dujardin, inför tävlingarna i Olympia:


Läst 4162 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »