Sportkollen - Ridövning nummer 1.

Sportkollen

AUG
03

Ridövning nummer 1.

Jag börjar självklart med den första av hittills fyra böcker från Hippson.
Den heter : "Takt, Balans & Lösgjordhet. 24 gymnastiserande övningar - steg för steg."

(Ni hittar den här: http://www.hippson.se/hippsonbooks/)

Dagens övning gick ut på att rida serpentiner, dock inte på hela bredden av ridbanan.
Plättlätt början tänkte jag! Ah jo tjena!
Har ni ridit serpentiner på sista tiden? Alla kanske rider det varje dag, vad vet jag. Men jag och min häst har inte ridit en serpentinövning sen jag köpte henne för 5 månader sen.

När bågarna var smalare vart det genast svårare, koncentrationen var hög!
Det är viktigt att i denna övning ha balansen i hela kroppen, vara följsam med axlarna när bågarna kommer och framförallt - inte rida för fort.

Jag har en tendens att göra det, rider nästan alltid fort, speciellt i trav. Min tränare frågade förut, hur jag trodde att hästen skulle hinna med att göra allt jag ville i sådan snabb fart.

Bra fråga..! Halvhalterna måste vi verkligen öva på :)

Men efter att ha ridit serpentinerna gick vi över till galopp och volter, vilken skillnad det var! Hon blev verkligen lösgjord och kändes superfin!
Avslutade med fyra serpentiner till och då gick det galant.

Imorgon blir det mer serpentiner, fast i en annan skepnad - då tar jag med mig känslan från idag och rider lugnare och verkligen igenom varje både, en i taget.

Förresten, innan jag åkte till stallet så hämtade jag min transport :)
Härligt att ha en egen transport nu när jag tävlar ganska mycket!

Cheval Liberté med sadelkammare fick följa med mig hem, så nu står den utanför huset:)

(Trailern är svart och vit, men eftersom det var ganska mörkt ute när jag fottade, så har jag ljusat upp bilden ganska fult :)  )

 

/annelie


taggar


Läst 38467 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
28

Ludo Philippaerts lägger stövlarna på hyllan


Ludo Philippaerts med sönerna Olivier och Nicola.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Dagens presskonferens på familjen Philippaerts gård utanför Bryssel skapade stort intresse. Ludo Philippaerts meddelade med den internationella presskåren på plats att han lägger tävlandet på hyllan.

Det är inte helt oväntat att Ludo hänger av sig tävlingskavajen. Redan vid sitt senaste besök i Flyinge var Ludo öppen med att han satsar på sönerna Nicola och Oliviers karriärer. Han lägger nu stor tid och engagemang på att finna topphästar för sönernas räkning.

Sönerna har fått storsponsorn H&M till sig och tävlar i helgen vid Nationshoppningarna i Lummen. 


Läst 572 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Ludwig Svennerstål har sålt Alexander IV


Alexander IV har lämnat stallet för att tävla för Belgien.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher 
  
Ludwig Svennerstål har sålt en av sina topphästar, Alexander IV. Han kommer att vara en stor del i sin nya ryttares satsning mot OS, berättar Ludwig för Hippson.
  
Det är med blandade känslor som "Ludde" såg en av sina topphästar lämna stallet och åka till Stephanie d'Andrimont, men för att kunna forsätta sin satning och hålla sig kvar på den höga nivån krävs det att hästar säljs.
– Alla ryttare har olika system. Mitt system är att ha många hästar för att uppnå goda resultat. Det är en satsning som kräver finansiering, säger Ludwig när Hippson ringer upp.

Badminton = höjdpunkten
Han erkänner att det är väldigt tråkigt att Alexander inte står i stallet längre, men att han nu kan satsa på nya hästar ser han som en stor möjlighet. Alexander kom till honom som treåring, direkt från uppfödaren Nils Larsson, som är kusin till Ludwigs pappa.
När Ludwig tittar tillbaka på Alexanders karriär är den stora höjdpunkten den tuffa tävlingen i Badminton. En utmaning som ekipaget klarade galant, de slutade på en åttonde plats.

Påverkar detta din satsning mot EM?
– Nej, tanken har hela tiden varit att King Bob ska gå EM. Det är en bana som passar honom bättre än vad den passar Alexander.
  
Tillsammans med King Bob måste Ludwig kvala in till EM, en utmaning han ser positivt på. Valacken är i bra form.

Kommer du att köpa in yngre hästar nu? 
– Ja, det blir naturligt att fylla på stallet, men vi letar även efter en mer erfaren häst för större uppgifter, berättar Ludwig.
   

Följ med Ludwig och Alexander runt Badmintons tuffa terrängbana:

Text: Annelie Lundkvist


Läst 791 ggr Kommentarer Kommentera

APR
27

Dags för Nations Cup – starkt lag i första omgången


Niklas Jonsson och Caral rider i svenska laget. Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Det är dags för start i årets Furusiyya FEI Nations Cup Division I. Sverige ställer upp med ett starkt lag i första omgången, som rids i Lummen den 1 maj.

Angelie von Essen, Douglas Lindelöw, Peder Fredricson, Helena Persson och Niklas Jonsson är anmälda ryttare i det svenska laget i den femstjärniga tävlingen.
Angelie rider Jordan II, Douglas rider Udermus medan Peder kommer till start med H&M Flip's Little Sparrow. Helena Persson har givetvis Bonzai H och Niklas Jonsson ställer upp med Caral.

  
Fem lag rider om poängen i Lummen. Utöver Sverige är det Frankrike, hemmalaget Belgien, Irland och Italien. Sverige rider som bekant i högsta serien, division I. Vid fyra tillfällen får laget räkna poäng. 
Lummen, Belgien, är första chansen att försöka få poäng för att senare i höst nå finalen i Barcelona den 24 till 27 september.
  
Sverige tog ju en fin tredjeplats i finalen i fjol.
– Absolut siktar vi på final igen. Samtidigt måste vi låta nya ekipage få chansen så att vi kan bygga en bredare topp, säger förbundskapten Sylve Söderstrand till Svenska Ridsportförbundet.
På plats i Lummen finns också Petronella Andersson och Jonna Ekberg som rider den tvåstjärniga touren.


Ida RöökLäst 3656 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »