Sportkollen - Sitter i ridbyxor och jobbar!

Sportkollen

JUN
16

Sitter i ridbyxor och jobbar!

Eftersom jag ska åka till Gagnef om några timmar med Cajza så försöker jag på alla sätt vinna tid så att jag inte kommer upp dit vid midnatt..

Imorse kl 06.00 så satt jag på henne och trimmade på ridbanan. Endast vi och fåglarna var vakna, iofs ett ganska skönt sätt att börja dagen på!

Nu sitter jag hemma i vår matsal i ridkläder och med datorn. Tur att jag har en snäll chef och ett jobb som man ibland kan utföra hemifrån!
Klockan 16 ska jag hämta lastbilen, svänga förbi och hämta upp en häst som ska åka med, sen till stallet och hämta Cajza. Sen bär det av mot Dalarna.


Jag ska debutera 120 i helgen, och är otroligt OTROLIGT glad över att min coach ska upp med sin häst och tävla. Annars hade jag blivit himla nervös..

Ibland räcker det iofs att Per (sambon) bara står brevid som ett stöd, utan att säga något så blir jag lugn.

Cajza känns riktigt riktigt fin nu och vi har varit felfria alla våra 4 starter, så jag hoppas och tror att det här ska gå bra!

Den psykologiska styrkan är iofs 50 % av allt känns det som.

Nu ska jag jobba vidare, hörs sen och håll en tumme är ni snälla! ;)

/a


taggar


Läst 32522 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JUL
30

Isabell Werths Warum Nicht avlivad


Isabell Werth och Warum Nicht i Aachen 2006.

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Isabell Werths pensionerade tävlingshäst Warum Nicht finns inte mer. Hästen gick inte att rädda undan kolikattacken tidigare i veckan.

För Eurodressage berättar Isabelle att hon fortfarande har svårt att ta in vad som hänt, trots att det har gått några dagar. Hon har valt att hålla nyheten undan media för att själv hinna smälta det inträffade innan hon kunde tala om det.

Tillsammans med Warum Nicht (e.Weltmeyer ue.Wenzel u.Mon Cherie) segrade hon i världscupfinalen 2006/2007, ekipaget hade många framgångar under sin karriär. För tre år sedan pensionerades han, men bodde kvar hemma hos Isabell för att njuta av sin hage och livet som pensionär. Isabell gjorde allt för att rädda sin kamrat, men på operationsbordet stod det klart att hans liv inte gick att rädda. Valacken blev 19 år gammal.

Nedan ett klipp på ekipaget 2007:

Mer information


Läst 536 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
30

Se fälttävlan från Hickstead i efterhandVid helgens internationella tävlingar i Hickstead, var det under torsdagen ett inslag av fälttävlan. Precis som under Stockholm International Horse Show bjöds fälttävlansryttare in till en egen klass.

Svenska Anna Hilton startade med Mr Matrix, men utgick tidigt i banan. Matrix såg otroligt stark ut, och bröt ut under en linje, då valde Anna att utgå. Segrade gjorde Andrew Nicholson från Nya Zeeland med Cillnabradden Evo.

Resultat

FEI sände klassen både gratis och live via youtube till mångas glädje, och fortsätter sända hela helgen, men då via FEI-TV.
Missade klassen så går det bra att se den igen här:


Läst 822 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
30

Henrik von Eckermann ger bort en segerrosett


Arkivfoto på Gotha och Henrik tagen av Tomas Holbecher.

Just nu pågår en utlottning från landslagsryttaren Henrik von Eckermann och hans hästskötare Nanna på Hippsons instagram. 

Vem skulle inte vilja ha en blå/gul prisrosett från Falsterbo Horse Show? EM-aktuella Henrik von Eckermann och hans hästskötare Nanna är både glada och tacksamma över stödet de får från er alla under tävlingsåret, och nu inför EM, så de ger bort en present.  Henrik har signerat rosetten, och Nanna donerar en tröja som hon fick i Falsterbo.

Allt ni behöver göra är att följa @hippson på instagram och berätta där, vilken av hans hästar som är er favorit, innan den 2/8.
Ps. Passa även på att önska dem och de andra svenska ryttarna ett stort lycka till inför det kommade mästerskapet.

Till Hippsons instagram


Läst 1074 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

I believe I can fly...

Stalldrömmar


Mission Completed

Saras vardag


Hur stora är era föl?

Avelsbloggen


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies