Sportkollen - Sjukstugan!

Sportkollen

JAN
31

Sjukstugan!

 

Igår kunde vi prata mardröms-måndag!

 

Satt på jobbet med en fleecefilt runt mig och kände mig inte alls på topp, halsen värkte och huvudet bultade.

 

Det blev raka vägen hem till sängen och rörde mig inte ur fläcken på hela kvällen! Dieten bestod av chokladtårta och alvdeon, vilken vinnande kombination för idag känner jag mig bättre! :)

 

 

Men när jag låg hemma igår så började jag fundera på tävlingsåret 2011 och hoppas verkligen att 2012 blir ett lika bra år!

 

Det började i maj 2011 med debut i 90 cm clearround hoppning för att avsluta på hösten med flerfria ritter och placeringar i 120.

 

Iår ska jag högre! Inte i klasserna, men i utmaningar!

 

Jag bestämde mig redan för vad målet skulle vara i juli 2011, då hade jag precis ridit 110 + 115 klasser på en tävling. Kom ned för att möta upp Hippson-gänget i Falsterbo och fick gåshud när jag såg finalen i Amatörtouren.

 

 

Där och då sa jag det, jag ska rida amatörtouren i Falsterbo nästa år!

 

Nu börjar kvalen 1 mars, det är dax att tagga till och börja kämpa för mitt mål ännu mer. Det har suttit i bakhuvudet sedan 14 juli 2011.

 

"En människas mål ska ligga bortom hennes räckvidd, för vad är annars himlen till för?" - hämtat från mitt inlägg på bloggen i juli 2011.

 

Det känns som att jag och Cajza har utvecklats mycket sen dess och framförallt vuxit ihop som ett team!

 

 

/annelie

 taggar


Läst 30750 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
06

Paradressyr: Häng med Agneta Aronsson till SM

Paradressyr är landets näst största sport för idrottare med funktionsnedsättning, när SM avgjordes på Sorunda Ridklubb var kameran med.
Förbundskapten Agneta Aronsson, som även är dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm, pratar i detta klipp om hur viktig sporten är för utövarna – och om att det finns ett stort behov av att öka utbudet av tävlingar.

Se klippet här:


Annelie LundkvistLäst 1560 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
06

"Ska lägga tid på min egen träning"

Josefin Hansén Billberg får det första stipendiet till Christina Sääfs minne, 10 000 kronor som ska användas till träning.
– Jag ska använda pengarna till att träna mer regelbundet och lägga tid på det. Det blir annars mest fokus på att träna andra, säger en glad Josefin när Hippson ringer upp.
  
Text:
Annika Grundberg
Foto: Privat
  
Josefin driver en egen större anläggning i Munkedal på västkusten. Hon har mellan tio och tolv hästar i träning, några är hennes egna och några ägs av andra.
– Det är mest unghästar som ska utbildas mot championat och Falsterbo för att sedan säljas. Jag köper in en del yngre hästar själv också som jag utbildar och säljer. Sedan håller jag mycket träningar.
  
Nyinstiftat stipendium till unghästutbildare
Stipendiet är nyinstiftat för i år och ska gå till en unghästutbildare. 25 ansökningar kom in och Josefin valdes ut bland dem.
– Det är väldigt uppmuntrande att det går till någon som annars kanske inte syns så mycket. Vi som utbildar unghästar syns inte, men gör ju mycket av grundjobbet, säger Josefin.
  
Angelica Augustsson Zanotelli delar ut
Stipendiet delas ut under Billdal Horse Show i samband med Angelica Augustsson Zanotellis clinic den 10 oktober, där Josefin rider tillsammans med Billdalsryttaren Wilma Hellström. Konferencier för clinicen är Pether Markne.
Billdal Horse Show arrangeras under två helger den 9-11 oktober och den 16-18 oktober, med VW Grand Prix som Hippson direktsänder i webb-tv. Samt med kval till Gothenburg Horse Show för juniorer och ungdomsryttare bland mycket annat.


Annika GrundbergLäst 2570 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
05

FEI ska se över dressyrens träningsmetoder


ARKIVFOTO: Hippson
   
Måndag kväll meddelade det internationella ridsportförbundet FEI att man kommer att granska träningsmetoder inom dressyren – och se över manualen för stewards på tävling. Detta efter ett möte med representanter för olika intressegrupper.

   
FEI kommer att skapa en arbetsgrupp som från grunden ser över ”Annex XIII” i manualen för dressyrstewards, alltså den del som handlar om träningsmetoderna. Sammansättningen av gruppen är inte helt klar ännu, men det kommer att ingå representanter från den internationella dressyrryttarklubben och från den internationella dressyrtränarklubben – liksom stewards, en veterinärexpert och en representant från FEI:s dressyrkommitté.
  
Livliga diskussioner
Beslutet kom till efter ett heldagsmöte med FEI:s dressyrkommitté och olika intressenter, som hölls på högkvarteret i Lausanne. Några av dem – bland många andra – som deltog var Kyra Kyrklund, Stephen Clarke, David Hunt, Sjef Janssen, Wayne Channon och Ulf Helgstrand.
Inte bara steward-arbetet debatterandes livligt under mötet. Även sådant som utbildning, stöd och respekt för funktionärer, tävlingsformat och domarbedömning diskuterades.
  
Ingen långbänk
Målet är att arbetsgruppen som tillsätts ska komma till en slutsats inom de kommande månaderna. Slutsatsen och förslagen ska sedan presenteras för och godkännas av FEI:s styrelse. Det internationella förbundets ordförande Ingmar De Vos poängterar att han verkligen välkomnar det här initiativet.
– Vi hade mycket bra, öppna och ärliga diskussioner på mötet, säger han.
  
Till FEI:s pressmeddelande – där du bland annat kan läsa vilka som deltog i Lausanne


Anki YngveLäst 7584 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Södertäljehoppet!

Therese

Varje uppfödares dröm

Avelsbloggen

Ledig Söndag

Saras vardag

Till Husbloggarna