Blogg Sportkollen - Snart åker jag till stallet!! <3

Sportkollen

DEC
07

Snart åker jag till stallet!! <3

 

Hej,

 

Gud vad jag längtar till stallet! 

Här är min status uppdatering på Facebook imorse:)

 

Har jobbat på hela dagen och nästan inte hunnit räkna ner timmarna tills jag får åka till min underbara häst.

 

Jag vill komma in i stallet, höra henne gnägga och få klia henne på hennes favoritställe vid örat.

 

Gousch, nu längtar jag ännu mer!! :)

(notera att jag bara varit från henne i två dagar..)

 

Är det inte otroligt att det verkligen kan kännas som julafton ibland när man ska få åka till stallet??

 

 

 

Här är en rolig actionbild på oss över trippelbarren i Heby.

 

 

/annelie

 


taggar

häst  jobb  

Läst 35973 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
30

Aachen: Femteplats i 1,55-klassen för Henrik


Foto: Tomas Holcbecher

Henrik von Eckermann är i Aachen denna helg och rider på den kommande EM-banan. I lördagens 1,55-klass gick allt enligt planen när han red dubbelt felfritt med Calmando 3.

En fux, som tidigare tävlat för svenskflagg, Mic Mac du Tillard, var omöjlig att slå i denna klass. Tillsammans med David Will galopperade hon över mållinjen en sekund innan alla andra. Hon var tre sekunder snabbare än Henrik och Calmando. Dock räckte Henriks tid till en fin femteplats och drygt 32000 kronor i prispengar.

Resultat


Läst 248 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
30

Nära seger för Tinne och Don Auriello i Aachen


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Aurello slutade på en andraplats i lördagens femstjärniga Grand Prix i Aachen. Det var inte mycket som skiljde till ettan, Isabell Werth och Don Johnson, bara 0,38 procentenheter. Två domare hade dessutom Tinne och Anton som etta. Slutprocenten blev 75.920 jämfört med Isabell Werths 76.300.

– Han stod inte stilla i den första halten, så där fick vi en miss. Men galopprogrammet var riktigt bra, så jag är nöjd med honom. Han känns fin och det är skönt att ha tävlat lite nu och vara igång med det igen, säger Tinne via Lövsta Stuteri.

Resultat


Läst 300 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
29

Wannius + Torgersen: ”Sverige har halkat efter”


På EM i Rotterdam 2011 tog Patrik Kittel brons.
FOTO: Tomas Holcbecher
 

Tävlingsledningarna i Falsterbo och Göteborg ser med oro på svensk dressyrs utveckling. Därför ska framtidskonferenser arrangeras under respektive hästshow.

Pressmeddelande från Falsterbo Horse Show:
Svenska ryttare i hoppning har regelbundet stora framgångar internationellt och tar medaljer i stora mästerskap för seniorer, young riders och juniorer.
Men Sverige har halkat efter som dressyrnation. Hur kan trenden vändas och Sverige stå på pallplats i mästerskap igen? Vad vill svensk dressyr egentligen? Det frågar sig Jan Olof ”Jana” Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show och Tomas Torgersen, Show Director Gothenburg Horse Show. De tar krafttag för svensk dressyr genom att arrangera framtidskonferenser under Falsterbo Horse Show i år och Göteborg Horse Show i Scandinavium i mars 2016.
– Vi är oroade över utvecklingen. Uteblivna medaljer ger sämre startfält på de internationella dressyrtävlingarna i Sverige, vilket minskar intresset och på sikt lockar mindre publik. Och det vill vi inte. Därför sätter vi igång med ett par konferenser där dressyren skall diskuteras. Vi kan kalla det ett upprop för svenska dressyrmedaljer i mästerskap, säger Jana Wannius och Tomas Torgersen.
  
Vill ta fram en strategi
Den 9 juli arrangeras ett möte i Falsterbo, där ett stort antal kompetenta personer inom svensk dressyr bjuds in, för att ta fram en gemensam strategi för dressyrens framtid mot mästerskapsmedaljer redan 2018. Eller varför inte vid EM i Göteborg i augusti 2017?
– Det finns många goda viljor som arbetar för svensk dressyr i dag. Vår förhoppning är att alla tillsammans och med gemensamma krafter bidrar till att lyfta svensk dressyr mot medaljer. Det kan vi klara! Säger Tomas Torgersen och Jana Wannius.


Anki YngveLäst 5206 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »