Blogg Sportkollen - Snart åker jag till stallet!! <3

Sportkollen

DEC
07

Snart åker jag till stallet!! <3

 

Hej,

 

Gud vad jag längtar till stallet! 

Här är min status uppdatering på Facebook imorse:)

 

Har jobbat på hela dagen och nästan inte hunnit räkna ner timmarna tills jag får åka till min underbara häst.

 

Jag vill komma in i stallet, höra henne gnägga och få klia henne på hennes favoritställe vid örat.

 

Gousch, nu längtar jag ännu mer!! :)

(notera att jag bara varit från henne i två dagar..)

 

Är det inte otroligt att det verkligen kan kännas som julafton ibland när man ska få åka till stallet??

 

 

 

Här är en rolig actionbild på oss över trippelbarren i Heby.

 

 

/annelie

 


taggar

häst  jobb  

Läst 36060 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
07

For Sale 6 – såld till USA


Färdigtävlat för Henrik von Eckermann och For Sale 6.
Foto: Tomas Holcbecher

Till slut blev hon såld, hästen som Ludger Beerbaum vann när hon var föl – och döpte till For Sale 6. Då menade han att en dag skulle hon säljas.

Innan hon blev såld hann vår svenska landslagsryttare Henrik von Eckermann tävla henne på högsta nivå åt sin chef. I somras övertog dock Ludger tyglarna och nu är stoet alltså sålt till USA. World of Showjumping berättar att Laura Kraut redan nu hunnit rida fina rundor med henne under den amerikanska flaggan.

Tillsammans med Henrik hann For Sale med flera placeringar och vinster i 1,55-klasser, bland annat åkte hon med till Doha förra året och blev tvåa i en 1,55 klass i tyska Braunschweig. Men redan som unghäst nådde hon framgångar tillsammans med Henrik och vann flera unghästklasser.


Annelie LundkvistLäst 46 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07

Se Steve Guerdats filmade pressträff

Det har inte varit en lugn sommar för hoppryttaren Steve Guerdat, sedan han tävlade i franska La Baule i mitten på maj. Efter all uppståndelse gällande anklagelser av otillåten medicinering samlade han förra veckan till en presskonferens.

Även om FEI friade Steve från anklagelserna att medvetet ha gett sina hästar otillåtna substanser, missade han bland annat årets stora mål – EM i Aachen. Anledningen till att hästarna Nino des Buissonnets och Nasa testade positivt på den slumpmässiga dopingkontrollen var foderkontaminering. FEI bekräftade till slut att ämnena som hästarna hade i kroppen tidigare har satts i samband med att hästar har fått i sig foder med vallmofrön.

Höll presskonferens för internationell media
Förra veckan höll Steve en presskonferens trots att han och hästarna nu får tävla igen. Enligt ryttaren själv ville han hålla träffen för att ge sin syn på saken och förklara hur han jobbat i tystnad för att visa sin oskuld. Han berättar på franska, tyska och engelska hur tacksam han varit för stödet han fått under dessa månader.
Med på presskonferensen är även ordförande för Schweiz Ridsportförbund (som talar på franska), Schweiz landslagsveterinär (som talar på tyska) samt juridiskt ombud från FEI.

Se presskonferensen i sin helhet här:
(Steve talar på engelska 29 minuter och 30 sekunder in i klippet)Tidigare artiklar i ämnet:
Steve Guerdat avstängd för otillåten medicinering
Steve Guerdat hävdar foderkontaminering
Steve Guerdat definitivt borta från EM i Aachen
Guerdat frias från anklagelserna om otillåten medicinering


Annelie LundkvistLäst 1626 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07

Efterlängtad comeback för Uncanto di Villagana 1290


Se filmklippet längst ner i inlägget.
   
I helgen gjorde hingsten Uncanto di Villagana 1290 comeback på tävlingsbanorna tillsammans med Jens Fredricson. Vad tyckte Uncanto egentligen om att få manen flätad och återigen åka på tävling efter det långa avbrottet? Vi ringde upp Jens för att höra mer om det, och om framtiden för ekipaget.
   
– Han tyckte att det var riktigt kul, han känns verkligen suverän inne på banan och har mognat för uppgiften. Det är verkligen en härlig känsla att sitta på honom när han gör sina fantastiska språng, säger Jens.
   
Sommarens uppdrag – att vara hingst

Uncanto har varit hemma på Strömsholm i drygt en och en halv månad, efter att ha jobbat på seminstationen Stjärnborg över sommaren. Nu ser Jens fram emot att fortsätta träna sin hingst.
– Jag har så mycket hästar just nu, det är verkligen inspirerande och känns jättebra.
Om avbrottet med skadan, och sedan sommarjobbet som avelshingst, har påverkat hästen positivt eller negativ är svårt för Jens att veta. Men hans magkänsla säger att det bara är att köra på. I siffrorna som SWB publicerade om årets betäckningar visade det sig att Uncanto hade 100 procents dräktighet.
– Saker är som de är, men om jag ser på hur Uncanto är nu så är har väldigt avslappnad och mognare i ridningen. Vi får helt enkelt tävla på och se vart det bär. Jag tror att han saknade Italien och värmen när han flyttade hit, men nu är han helt med på noterna, konstaterar Jens.
  
Ekipaget kom på andra plats i 1,35-klassen hos Södertälje Ridklubb. En klass som vanns av Amanda Gullström med Quintin San.
   
Se filmen från Uncantos comeback:


Text: Annelie Lundkvist


Annelie LundkvistLäst 2399 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Hög på träningsendorfiner!

Stalldrömmar

De vann SIHS-biljetterna

Redaktionen

Fullt hus!

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna