Sportkollen - Som en brustablett!

Sportkollen

NOV
16

Som en brustablett!

 

"Min häst är som en outtröttlig källa! Hela tiden bubblar hon av energi, lite som berocca boost!"

 

 

De tankarna slog mig nyss när jag stod i köket och smällde i en brustablett i ett glas vatten. Stod där och kände att snart kommer karatesparken som kickar igång dagen och löser alla praktiska problem!

 

Let´s kick it!

 

Idag behöver jag just den där boosten för att hinna/orka med. En lätt överslagsräkning fick mig att inse att det blir en stress-dag idag.

 

En dum bacill på jobbet har rört till det så att några kollegor tyvärr är sjuka, det gör att jag får rycka in på några håll och då inte alls kan smita från jobbet lite tidigare som jag hade planerat :)

 

Det i sin tur betyder att jag har svårt att se hur jag och C ska kunna vara i Vallentuna kl 18.45 när jag slutar jobbet kl 17. 

 

Vägen ut till stallet den tiden är fylld av köer, idag kommer inte vara ett undantag.

 

Men det mina fina läsare är bara ett vardagshinder som man med glädje tar sig över, under eller runt!

 

För igår när jag hoppade upp på min fina häst så kände jag direkt att hon var taggad. Planen var att hon bara skulle få jogga lite, men hon hade minsann andra tankar!

 

Jäklar vad hon fräste på, krökte på nacken och tröck upp den i taket kändes det som, galopperade så mycket med bakbenen att det var svårt att sitta kvar och tyckte hela tiden att ett hörn i ridhuset var livsfarligt..
Jag kan inte göra annat än skratta åt henne när hon beter sig så!

 

Mrs busbralla!

 

Det blir så roligt att rida då, nästan som att hon säger "äsch, idag tycker jag att vi busar av det här passet, sen går in och äter fler morötter!"

 

Eftersom Per släppte av mig i stallet för att åka och storhandla mat, så var det lite så ridpasset blev igår.
Hon fick röra på sig och busa lite, sen kom husse med morötter!

 

 

Är inte egentligen det bästa? Att våra killar åker och storhandlar, så kan vi vara i stallet under tiden? Det är nästan som lekhörnan på IKEA :)

 

 

 

 

Nu måste jag springa iväg, hunden ska rastas och jobbet väntar!

 

 

Jag ska försöka hinna till min ridlektion, tror ni att jag klarar att komma dit i tid?

 

 

/annelie, som en virvelvind idag! *woooorsch*

 

 

 


taggar


Läst 41158 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

JUL
30

Isabell Werths Warum Nicht avlivad


Isabell Werth och Warum Nicht i Aachen 2006.

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Isabell Werths pensionerade tävlingshäst Warum Nicht finns inte mer. Hästen gick inte att rädda undan kolikattacken tidigare i veckan.

För Eurodressage berättar Isabelle att hon fortfarande har svårt att ta in vad som hänt, trots att det har gått några dagar. Hon har valt att hålla nyheten undan media för att själv hinna smälta det inträffade innan hon kunde tala om det.

Tillsammans med Warum Nicht (e.Weltmeyer ue.Wenzel u.Mon Cherie) segrade hon i världscupfinalen 2006/2007, ekipaget hade många framgångar under sin karriär. För tre år sedan pensionerades han, men bodde kvar hemma hos Isabell för att njuta av sin hage och livet som pensionär. Isabell gjorde allt för att rädda sin kamrat, men på operationsbordet stod det klart att hans liv inte gick att rädda. Valacken blev 19 år gammal.

Nedan ett klipp på ekipaget 2007:

Mer information


Läst 790 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
30

Se fälttävlan från Hickstead i efterhandVid helgens internationella tävlingar i Hickstead, var det under torsdagen ett inslag av fälttävlan. Precis som under Stockholm International Horse Show bjöds fälttävlansryttare in till en egen klass.

Svenska Anna Hilton startade med Mr Matrix, men utgick tidigt i banan. Matrix såg otroligt stark ut, och bröt ut under en linje, då valde Anna att utgå. Segrade gjorde Andrew Nicholson från Nya Zeeland med Cillnabradden Evo.

Resultat

FEI sände klassen både gratis och live via youtube till mångas glädje, och fortsätter sända hela helgen, men då via FEI-TV.
Missade klassen så går det bra att se den igen här:


Läst 1076 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
30

Henrik von Eckermann ger bort en segerrosett


Arkivfoto på Gotha och Henrik tagen av Tomas Holbecher.

Just nu pågår en utlottning från landslagsryttaren Henrik von Eckermann och hans hästskötare Nanna på Hippsons instagram. 

Vem skulle inte vilja ha en blå/gul prisrosett från Falsterbo Horse Show? EM-aktuella Henrik von Eckermann och hans hästskötare Nanna är både glada och tacksamma över stödet de får från er alla under tävlingsåret, och nu inför EM, så de ger bort en present.  Henrik har signerat rosetten, och Nanna donerar en tröja som hon fick i Falsterbo.

Allt ni behöver göra är att följa @hippson på instagram och berätta där, vilken av hans hästar som är er favorit, innan den 2/8.
Ps. Passa även på att önska dem och de andra svenska ryttarna ett stort lycka till inför det kommade mästerskapet.

Till Hippsons instagram


Läst 1328 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Husbloggare

I believe I can fly...

Stalldrömmar


Mission Completed

Saras vardag


Hur stora är era föl?

Avelsbloggen


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies