Sportkollen - Tick Tock Tick Tock!

Sportkollen

NOV
16

Tick Tock Tick Tock!

Om tre timmar ska jag vara i Vallentuna med hästen.
Då ska vi hoppträna och vara uppvärmda.

 

Realistiskt sett så kommer detta inte alls fungera!

 

Jag sitter på kontoret, upp över öronen mycket att göra.. Detta ska jag dock fly från snart, med hjälp av fantastiska kollegor som hjälper mig.

 

 

 

Tiden ser tight ut, tur att jag inte är realist!

 


/annelietaggar


Läst 37245 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
27

Mycket står på spel under SM-helgen


Patrik Kittel och Niklas Arvidsson vill försvara sina guldmedaljer.
Arkivfoto: Hippson 

Både hoppningens och dressyrens elit samlas just nu i Hammarö för att rida om helgens SM-medaljer. För er som inte är på plats finns det möjlighet att se finalerna via webb-tv.

Förra årets guldmedaljörer, Patrik Kittel (dressyr) och Niklas Arvidsson (hoppning), är båda på plats i Hammarö för att försvara sina titlar. Patrik rider Scandic medan Niklas väljer guldhästen Click and Cash.
Som Sportkollen tidigare rapporterat kommer inte Paulinda Friberg och Di Lapponia T till start i dressyrfinalen, stoet har drabbats av nackspärr.

SM-start obligatorisk för landslaget
Att SM är obligatoriskt för dressyrlandslaget gör att arrangören får svenska ryttareliten på plats, publiken bjuds på en sann dressyrfest. 
Patrik Kittel har vunnit två år i rad med Toy Story, och får nu konkurrens av sina landslagskamrater. Alla utom en. Tinne Vilhelmson Silfvén har nämligen fått dispens från tävlingen, hon är på väg till helgens stora meeting i Aachen med Don Auriello. Enligt SvRF beror dispensen på att "Anton" inte har tävlat under vintern och nu ska förberedas inför OS-kval.

Dubbla mål för hoppryttarna
För ryttarna som fokuserar på hoppning i helgen, handlar det om både SM och om en av deltävlingarna i Grand Prix-serien Swedish 7-Star Spring Tour. På plats finns bland andra Irma Karlsson, Douglas Lindelöw, Helena Persson samt Alexander och Royne Zetterman. Helena Persson väljer dock att inte starta sin Bonzai H i SM, efter hans insats i Rom för det svenska laget i Furusiyya FEI Nations Cup.

Länkar inför helgens mästerskap
Regler dressyr:

Svenskt mästerskap 2015 Juniorer
Svenskt mästerskap 2015 Unga ryttare
Svenskt mästerskap 2015 Seniorer

Regler, hoppning:
Länk till reglerna
Senior SM utomhus 2015
Young Rider SM utomhus 2015
Junior SM utomhus 2015

Horse 1 sänder från SM och Swedish 7-Star Spring Tour
Lördag:
Preliminära starttider för 7-star Spring Tour:
Klass 1,30 kl. 13.30
Klass 1,40 kl. 16.00
Klass 1,50 Kl. 18.30

Söndag:
De 15 ekipage som rider söndagens dressyrfinal i senior-SM har starttid klockan 10.55, något som sänds via Horse1. För hoppningens seniorfinal är starttiden satt till klockan 15.00 samma eftermiddag.

Länk till sändningen 
Startlistor, dressyr
Startlistor, hoppning Läst 98 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
27

Paulinda Friberg missar SM


Di Lapponia T har vårdats av veterinär under tisdagen.
Arkivfoto: Hippson 
  
Under tisdagen berättar Paulinda Friberg de tråkiga nyheterna via sin Facebook – Di Lapponia T kommer inte till helgens SM i Hammarö.
  
Efter akutbesöket hos veterinären fick Paulinda veta att det är nackspärr som Lapponia drabbats av, och planerna för helgen ändrades snabbt.
Vi håller tummarna för att hon mår bättre snart, och att vi ser ekipaget ute på tävlingsbanorna inom kort.


 


Läst 709 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Fortsatt avstängning för Förenade Arabemiraten


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
I mars beslutade det internationella ridsportförbundet FEI att stänga av Förenade Arabemiratens nationella ridsportförbund. Under tisdagen träffade FEI både United Arab Emirates National Olympic Committee och representanter för ridsporten i landet, för att försöka finna en lösning.
   
FEI sökte UAE upprepade gånger redan innan avstägningen för att diskutera frågan, utan framgång. I stället fortsatte tävlandet, och slarvet med att rapportera in resultat gjorde bland annat att landet kom runt spärren i systemet som hindrar hästar från att anmälas till för många tävlingar.

Efter avstägningen har FEI fortsatt att söka UAE för att diskutera framtiden, utan resultat. Fram till nu.
– Det var ett väldigt konstruktivt möte där vi informerade UAE om exakt vilka åtgärder de behöver utföra innan det finns en möjlighet att häva avstägningen, säger Sabrina Zeender som är FEI:s generalsekreterare, i ett pressmeddelande.

I och med att UAE stängdes av från FEI får varken distansryttarna eller deras hästar träna eller tävla. Det har gjort att landets träningscamp i Frankrike har stängts ner, och att hästarna har skickats hem.

Samlade artiklar i ämnet


Läst 1696 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »