Sportkollen - To täcka or not to täcka!

Sportkollen

MAJ
24

To täcka or not to täcka!

Det finns vissa saker som alltid skapar konflikt i stall! Täckesfrågan har jag upptäckt är en av dom sakerna som folk kan bli upprörda över..

När jag drev eget inackorderingsstall, så hände det att jag fick skäll över att hästen hade det gröna täcket och inte det blå täcket i hagen.. Det var exakt samma täcke, det enda som skiljde var färgen, men ändå måste man bråka om det. Ja, det säger ganska mycket om människor!

Men när jag kom till stallet igår, trött och småhungrig efter en lång dag på jobbet hände det. Cajza hade sin vilodag, så det enda jag skulle göra var att mocka och göra iordning hennes mat.

Då händer det! Jag blir så irriterad att jag nästan brinner upp. Varför har inte min häst täcke på sig? Det står på tavlan vad hon ska ha för täcken, men det är ingen som läser och gör vad som står. Alla tar egna initiativ och det slutar med att min häst blir uppäten av myggor på natten.
Kan man brinna av pga detta?
Just där och då tycker jag det, men såhär i efterhand spelar det väl ingen roll?


Ett käckt och glatt meddelande på tavlan om att Cajza vill ha sitt blåa täcke på sig på natten blev det iallafall!

 taggar


Läst 47788 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

SEP
15

Fredrik Spetz är ny ryttare på Daquar CC 1236CC Holsteiner Breeding meddelar i dag både via sin hemsida och Facebook att hingsten Daquar CC 1236 har bytt ryttare. Ny i sadeln blir Fredrik Spetz, med sikte på Breeders och Falsterbo Horse Show.
– Jag ser fram emot att rida Daquar, han känns som en väldigt fin och lovande häst för framtiden, säger Fredrik Spetz till Hippson.

Fredrik, som fick hem hingsten i dag, har tävlat hästen vid ett tillfälle tidigare – när dåvarande ryttaren fick förhinder. Nu är det alltså han som har ansvaret på heltid.
Daquar CC blev bästa treårshingst vid 2012 års bruksprov. Då fick han gott betyg för sitt spänstiga och energiska hopp med bra teknik och positiv inställning, enligt hingstens hemsida.


Läst 3618 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15

SVT-kommentatorn Roger Blomquist finns inte mer


FOTO: SVT Bild 

SVT Sport har sorg. Roger Blomquist, som bland annat brukade kommentera ridsportsändningarna, är död. 

– Våra tankar i denna stund går i första hand till Rogers familj, hans släkt och vänner, säger sportchefen Per Yng på SVT:s hemsida.
Roger kom till ryttar-VM i Normandie för bara ett par veckor sedan, men tvingades åka hem på grund av sin cancersjukdom.
– Han var en kämpe av renaste vatten och också en lojal lagspelare, fortsätter Per Yng.
Närmast sörjande är fru och två barn.

Läs mer hos SVT


I samspråk med kollegan Maria Wallberg. FOTO: Eva Oskarsson


Kollegornas reaktioner
Beskedet kom som en chock för många av Rogers kollegor, inklusive oss själva. Här är några reaktioner från Twitter.


Anki YngveLäst 7235 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
14

SWB tar plats internationellt


Märtha Louise och Connor Swail. FOTO: Spruce Meadows Media
   

Det är inga svenska ryttare på plats i Spruce Meadows Masters, men de svenska hästarna gör sitt yttersta för att sätta de blågula färgerna på kartan. I går blev Märtha Louise, uppfödd av Karl Henrik Heimdahl, bäst i en 1,50-hoppning. Det är den irländske ryttaren Connor Swail som rider stoet som är efter Maloubet de Pleville-Wolfgang.
Och i fredags slog USA:s Lauren Hough till med en vinst på framgångsrika SWB-stoet Ohlala e. Orlando-Cardento.

Karl-Henrik Heimdahl, vd på ASVH, kan inte annat än glädja sig åt att ”SWB kan”, inte minst med tanke på att Elitfölauktionen slog alla rekord. Läs mer om den här

Här kommer du till Spruce Meadows Masters hemsida. 


Ida RöökLäst 15646 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »