Sportkollen - To täcka or not to täcka!

Sportkollen

MAJ
24

To täcka or not to täcka!

Det finns vissa saker som alltid skapar konflikt i stall! Täckesfrågan har jag upptäckt är en av dom sakerna som folk kan bli upprörda över..

När jag drev eget inackorderingsstall, så hände det att jag fick skäll över att hästen hade det gröna täcket och inte det blå täcket i hagen.. Det var exakt samma täcke, det enda som skiljde var färgen, men ändå måste man bråka om det. Ja, det säger ganska mycket om människor!

Men när jag kom till stallet igår, trött och småhungrig efter en lång dag på jobbet hände det. Cajza hade sin vilodag, så det enda jag skulle göra var att mocka och göra iordning hennes mat.

Då händer det! Jag blir så irriterad att jag nästan brinner upp. Varför har inte min häst täcke på sig? Det står på tavlan vad hon ska ha för täcken, men det är ingen som läser och gör vad som står. Alla tar egna initiativ och det slutar med att min häst blir uppäten av myggor på natten.
Kan man brinna av pga detta?
Just där och då tycker jag det, men såhär i efterhand spelar det väl ingen roll?


Ett käckt och glatt meddelande på tavlan om att Cajza vill ha sitt blåa täcke på sig på natten blev det iallafall!

 


taggar


Läst 47859 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
25

Storseger och personbästa för Patrik Kittel och Deja

Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Patrik Kittels fantastiska sto Deja (Silvano-Don Schufro) visade ännu en gång att hon är en häst för framtiden. I tyska Hagen, i den fyrstjärniga delen av tävlingarna Horses and Dreams, fick de hela 78,000 procent i ett Grand Prix-program på lördagsförmiddagen. Detta är också ekipagets personbästa! Patrik har tidigare sagt att Deja är den häst som är tänkt att gå EM senare i år.
De vann dagens klass med god marginal till tvåan, tyska Ingrid Klimke på Dresden Mann, som fick 72,980 procent.
Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower fick 69,480 procent i klassen, och slutade på en elfteplats.
Under söndagen rids küren.
Här hittar du resultat.


Ida RöökLäst 2636 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25

RGB 12:a i GCT – "Henke" på 13:e plats

Uppdatering klockan 22.15:

Det blir fransmannen Simon Delestre som tar hem kvällens klass på Ryan Des Hayettes efter en hårresande snabb omhoppning. 

Rolf-Göran Bengtsson slutar på tionde plats, medan Henrik von Eckermann hamnar på 13:e plats, bra jobbat!

Här hittar du fullständigt resultat. 

––––––––

Uppdatering klockan 21.45:

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask får till en riktigt fin andra runda, men dessvärre är det en bom som trillar på vägen. Det betyder att de inte är till omhoppning, som i detta nu har fyra ryttare till start.

Här hittar du onlineresultat för klassen. 

––––––

Uppdatering lördag klockan 21.15:

Den andra omgången har startat. Först ut i det 18 ekipage stora startfältet var Henrik von Eckermann och For Sale 6. Det såg stabilt ut men dessvärre blev det ett rejält nedslag för dem. De slutar på åtta fel totalt, vi får se var de landar i slutändan.


––––––

Uppdatering lördag klockan 20.00:

Rolf-Göran "Kungen" Bengtsson går in på den tuffa banan och sätter en klockren nolla. Det ser liksom aldrig ens svårt ut när han och Casall tar sig an 1,60-hinder. De är alltså med till andra omgången på den femte bästa tiden i första rundan. 

Henrik von Eckermann fick precis som många andra av världens toppryttare i startfältet ett nedslag, när han red ut från banan återstod tre ryttare – och Henrik låg då på 17:e plats. Det är ju 18 ryttare som rider den andra omgången. Den här gången gick det dock vägen och även "Henke" rider runda II. 

Missa inte direktsändningen via webbtv, här.

Resultat, runda I, här.

––––––––

FÖRHANDSINFORMATION: 

Rolf-Göran Bengtsson rider superhingsten Casall Ask. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson rider som bekant Global Champions Tour i Antwerpen, med tyngdpunkten på den prestigefyllda och penningstinna 1,60-hoppningen som går lördag kväll, första start klockan 18.15.
I Antwerpen rider Henrik For Sale 6 i GP:n, medan Rolf-Göran Bengtsson har med sig Casall Ask som förstahäst.

Klassen startar 18.15 på lördagskvällen och rids som vanligt över två 1,60-rundor med eventuell omhoppning. Vi håller tummarna för Rolf-Göran och Henrik von Eckermann stenhårt!

Du kan se klassen via webb-tv här
Här hittar du startlista för klassen.
Här följer du klassen via onlineresultat. 

Rolf-Göran och Casall har startnummer 40 i klassen, medan Henrik von Eckermann går ut som 48:e ryttare i arenan. 


Ida RöökLäst 3332 ggr Kommentarer Kommentera

APR
24

Sara efter terrängen: "Bigsy är som en gummiboll"

Foto: Sara Sjöborg Wik

Uppdatering lördag klockan 18.30:

Terrängen i italienska Montellibretti är nu avklarad. Sara Algotsson Ostholt ligger på en tredje plats inför den avgörande hoppningen. Linda Algotsson på Fairnando ligger femma. Malin Petersen och Sofarsogood har dock fått avbryta tävlingen. 

Så här skriver Sara själv om lördagens terrängritt:

"Wow! Bigsy är helt suverän!!! Så lydig och reglerbar, som en gummiboll i kroppen. Vi som haft så svårt för att komma tillbaka hade idag inga problem med tre-kombinationerna med korta distanser. I stort sett fanns det bara hinder-kombinationer med korta distanser och vi klarade dem alla! Hon får dessutom pluspoäng för att rädda ryttaren tillbaka i sadeln när jag ramlade fram lite över öronen på henne på Coffin. Så glad över att vi lyckades klara terrängen utan fel på hinder. Det är bara 12 ryttare kvar i tävlingen av totalt 24 som startade. 
Vi blev stoppade 3 minuter in i banan, tappade lite fart och fick vänta 10-15 minuter eftersom något hade hänt längre fram. Vi hade dock tur att bli stoppade framför ett bra komma-igång-hinder. Vi fick 10,21 straff för överskriden tid och tappade en placering. Men det viktigaste av allt vi är fortfarande inom EM-kvalgränsen 0 fel på hinder och max 90 sekunder överskriden tid. Vi ligger dessutom på en 3:e plats inför sista och avgörande momentet.
Jag är genomsvett men jättenöjd. Bigsy är lite trött och stel men få bästa spa-behandling för att vara fräsch till morgondagens hoppning då vi för EM-kval får ha max 16 fel.
Även min syster Linda på Fairnando lyckades vara felfria på hinder och klarade hålla sig inom EM-kvalets gräns på 90 sekunder för överskriden tid och klättrade flera placeringar upp till en 5:e plats. Däremot har Malin Petersen tyvärr avbrutit tävlingen."

Foto: Sara Sjöborg Wik

Här kan du se Sara och Bigsy i dressyren.

––––––

Foto: Sara Sjöborg Wik

Uppdatering fredag klockan 18:

De svenska fälttävlansryttarna har börjat bra i italienska Montelibretti. Sara Algotsson-Ostholt och Reality 39 ligger tvåa efter dressyren, hack i häl på australiensaren Andrew Hoy, men hela svenskgänget är med i matchen, rapporterar Svenska Ridsportförbundet.
Sara Algotsson Ostholt och Reality 39 ligger på 42,10 straff, Malin Petersen på Sofarsogood ligger sexa på 46,00 och Linda Algotsson och Fairnando nia på 47,10.

– Så här långt ser det här ut att kunna gå vägen, säger en glad och förhoppningsfull förbundskapten Staffan Lidbeck, till Svenska Ridsportförbundet.
Under lördagen väntar terrängmomentet.

– Det är en ganska okomplicerad trestjärnig bana, man vet ju aldrig men det här ser lovande ut, säger Staffan Lidbeck.


Under lördagen rids terrängmomentet, de svenska ekipagen går ut enligt följande:

kl 15:10 11. Malin Petersen och Sofarsogood
kl 15:20 13. Linda Algotsson och Fairnando
kl 15:25 14. Sara Algotsson och Reality 39
Följ klassen via onlineresultat här och här
Så här skriver Sara själv om dressyrmomentet:
Bigsy har aldrig varit så bra som hon var i gårdagens dressyr. Hon var kanon! Hon blev aningens LITE lång, men lång brukar hon ju bli, men inget jag kunde se när jag tittade på inspelningen av ritten. Det här är det absolut bästa Bigsy har gjort någonsin. Tyvärr inget som syns på resultatet då domarna här bara verkar ha rätt att nyttja en 7-gradig skala ; ). Jag är oavsett jättenöjd med vår prestation i dressyren! Jag har också fått många kommentarer från utomstående som inte är svenskar om att Bigsy var i en klass för sig.
Jag är även nöjd med upplägget med en tidig morgonträning för Elisabet och sedan en 30 minuters uppvärmning innan tävling. Så här i efterhand undrar jag om det kanske hade räckt med 20 minuter eftersom det är så varmt här. 
Idag (lördag reds. anm) kl 15:25 är det så dags för terrängen :-). När jag skriver det här mejlet har jag precis gått banan. Den är väldigt varierande. Lite olika nivåer på hindren. En del låga lätta och sedan några riktigt särskilt för oss svåra tre-kombinationer med väldigt korta distanser där Bigsys storlek är till vår nackdel. Underlaget är dock det minst roliga. Banan är tyvärr väldigt hård och stum. Torkad lerjord. Med tanke på underlaget så kommer de rätt många djuplandningarna på banan att kännas av. Men vi ska göra vårt bästa som vi alltid gör. 

––––––––

FÖRHANDSINFORMATION:


Sara Algotsson Ostholt går terrängbanan med sonen Eric i vagnen. Foto: Sara Sjöborg Wik

  
I helgen är tre svenska fälttävlansryttare i italienska Montelibretti för att förhoppningsvis kvala till EM. Sara Algotsson Ostholt, Malin Petersen och Linda Algotsson rider.

De kan alla, efter helgens övningar, bli aktuella för plats på EM i Skottland i september. Målet är att göra ett godkänt EM-kval genom att rida den trestjärniga klassen, självklart måste de även bli uttagna av landslagsledningen för att slutgiltigt få rida i Skottland.
Sara Algotsson Ostholt har med sig Facebook-hästen Reality 39.
– 
Det är skönt om jag kan kvala till EM redan i Rom. För då kan jag göra en seriös planering med EM i fokus, säger Sara till Svenska Ridsportförbundet.
Under torsdagen gick samtliga hästar igenom veterinärbesiktningen och i dag, fredag, väntar dressyrdelen av tävlingen.
  
Så här skriver Sara själv om förväntningarna:
”Reality och jag gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning. Förberedande träningstävlingarna i Luhmühlen och Kreuth har känts bra. Vi känner oss verkligen redo och ser fram emot att sparka igång tävlingen imorgon. Först ut är dressyren kl 13.16 imorgon fredag. Vi går ut sist av svenskarna i CCI***-dressyrtestet med startnummer 14 av totalt 24 startande. Vårt mål i denna tävling är att klara EM-kvalet, men ser gärna en placering eller vinst när vi ändå är igång. Vi är rustade, laddade och redo…”

Frida Andersén är också på plats för att göra sin första långa tävling, CCI*, med påläggskalven Pirat.  

Så här ser programmet för tävlingen ut

Fredag
Klockan 12.40 startnr 11 Malin Petersen och Sofarsoogood
Klockan 13.09 startnr 13 Linda Algotsson och Fairnando
Klockan 13.16 startnr 14 Sara Algotsson och Reality 39 (Bigsy)

Lördag

Klockan 15.20 första start CCI*** terräng
Klockan 9.40 påbörjas 2:a veterinärbesiktningen
Klockan 13.45 första start hoppning
Klockan 14.30 prisceremoni 

Här kan du följa klasserna online.


Ida RöökLäst 6542 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »