Sportkollen - To täcka or not to täcka!

Sportkollen

MAJ
24

To täcka or not to täcka!

Det finns vissa saker som alltid skapar konflikt i stall! Täckesfrågan har jag upptäckt är en av dom sakerna som folk kan bli upprörda över..

När jag drev eget inackorderingsstall, så hände det att jag fick skäll över att hästen hade det gröna täcket och inte det blå täcket i hagen.. Det var exakt samma täcke, det enda som skiljde var färgen, men ändå måste man bråka om det. Ja, det säger ganska mycket om människor!

Men när jag kom till stallet igår, trött och småhungrig efter en lång dag på jobbet hände det. Cajza hade sin vilodag, så det enda jag skulle göra var att mocka och göra iordning hennes mat.

Då händer det! Jag blir så irriterad att jag nästan brinner upp. Varför har inte min häst täcke på sig? Det står på tavlan vad hon ska ha för täcken, men det är ingen som läser och gör vad som står. Alla tar egna initiativ och det slutar med att min häst blir uppäten av myggor på natten.
Kan man brinna av pga detta?
Just där och då tycker jag det, men såhär i efterhand spelar det väl ingen roll?


Ett käckt och glatt meddelande på tavlan om att Cajza vill ha sitt blåa täcke på sig på natten blev det iallafall!

 taggar


Läst 47663 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
19

Lyon: Bra start i finalen för Tinne Vilhelmson Silfvén


Don Aurello såg ut att trivas i Lyon, även om han kanske var en aning spänd. Arkivfoto: Tomas Holcbecher
   
– Nu är världscupfinalen igång, sa SVT:s Maria Wallberg när Tinne Vilhelmson Silfvén tackat domaren och klappade om Don Auriello efter sin ritt. En start som blev klart godkänd.

I skrivande stund ligger Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello på en tredjeplats med 75,086 procent, när nio av de 17 ryttarna har startat. "Anton", som Don Auriello kallas, såg ut att trivas inne på arenan i Lyon. Det blev några missar i programmet, bland annat i halten där han korrigerade sig bakåt innan ryggningen och i slutet av bytena i varje.
Men det fanns även många ljuspunkter där de briljerade, bland annat i "saxen".

Just nu leder Helen Langehanenberg och Damon Hill NRW på 83,343 procent före Edward Gal och Glock´s Undercover på 79,757 procent.

Livesändning via SVT-play
Onlineresultat


Läst 316 ggr Kommentarer Kommentera

APR
19

Se sista delen av ”Ryttareliten: Stallet”


  
I det allra sista avsnittet av webbteveserien "Ryttareliten: Stallet", om hästskötarna, säger Linnéa hejdå till hästar och människor på Kronekulla. Nya tävlingsgroomen Johanna följer med till Falsterbo där även Grevlunda-gänget befinner sig.    
  
Kommer ni att sakna serien?
  
Till del 12 av "Ryttareliten: Stallet" (09:01 lång) 


Anki YngveLäst 5756 ggr Kommentarer Kommentera

APR
19

15.00-18.00: Se Tinne rida världscupfinal


Klicka här för att komma till direktsändningen i SVT Play!
 
Foto: Tomas Holcbecher
  

Världscupfinalerna i Lyon är igång på riktigt - hoppningens första delfinal reds i går. Malin Baryard Johnsson fick en rivning och har med sig femton poäng till dagens klass. Och i dag är det debut för Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello.

DRESSYR
Dressyrens första delfinal börjar klockan 15.00, Tinne Vilhelmson Silfvén startar som nummer 7 av 17 klockan 16.03. Du kan se hela klassen live i SVT2 och SVT Play.
Följ online-resultatet här
Startlista 
Livesändning, SVT Play
 

FEI-TV fick en pratstund med Tinne Vilhelmson Silfvén under gårdagen. Och visst är formen god - vårt svenska hopp ser fram emot dagens klass:HOPPNING
I hoppningens andra delfinal höjs alla hinder med tio centimeter - hinderhöjden ligger i dag på 1,60. Startordningen är omvänd efter gårdagens klass. Pius Schwizer som vann i går startar alltså sist. Malin Baryard Johnsson går ut med startnummer tretton.
Startlista
Livesändning, SVT-play


Läst 6585 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »