Sportkollen - Tråkigt besked..

Sportkollen

DEC
05

Tråkigt besked..

 

Idag visade sig en undersökning på ett djursjukhus inte alls det resultat som jag ville höra..

 

Även om det inte är min häst så gillar jag verkligen den och blev ledsen över att få rapporten från sjukhuset.

 

Först blev jag lite chockad, sen ledsen och nu mest arg. Vafaan faktiskt! Det kunde ju blivit hur bra som helst!! :(

 

Ikväll kommer jag vara lite ledsen över beskedet och har återigen blivit påmind om att vi har med levande djur att göra varje dag, inte maskiner..

Helst vill jag trycka mina armar hårt om min egen hästs hals just nu, och känna oron över att det någonsin ska hända henne något!

Djuren blir verkligen våra vänner, kollegor och kompanjoner, det känns verkligen jättetråkigt just nu..

 

Men jag behöver inte åka ut till stallet idag.

Cajza har blivit riden av en kompis som bekräftade vad jag också tycker! Att C har blivit piggare och gladare, men samarbetsvillig. Riktigt roligt att höra någon annan bekräfta vad man själv känner!

 

Istället ska jag åka till frisören och klippa mig, städa lite hemma och julpynta.

 

 

 

/annelie, ledsen idag

 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 32194 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
28

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask i GCT


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Uppdaterad 16,45:
Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask fick till en felfri första runda, precis inom tiden, och är vidare till den andra rundan.


Rolf-Göran Bengtsson är enda svensk i startlistan i den sjunde omgången av Global Champions Tour i franska Chantilly. Rolf-Göran rider Casall Ask i klassen som startar 15.30.
  
Den femstjärniga klassen över 1,60-hinder rids i två omgångar, där de 18 bästa går vidare och får rida den andra rundan. Rolf-Göran och Casall Ask har startnummer 31 i det 48 ekipage stora startfältet. Klassen kan följas via arrangörens webb-tv.

Angelica Augustsson Zanotelli och Jonna Ekberg är också på plats i Chantilly och för Jonna Ekberg blev det en sjunde plats med Air Pia v.Z i en 1,45-klass under lördagen. 

Startlista LGCT Grand Prix
Webb-tv
Övriga resultat


Annika GrundbergLäst 5105 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
27

Uthopia såld för knappt två miljoner på auktion


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
I dag såldes Carl Hesters OS-häst Uthopia på auktion. Hingsten ingick i en stor konkursauktion och såldes för närmare två miljoner kronor till en, än så länge, okänd köpare.
  
Carl Hester har kämpat för att få ihop tillräckligt med pengar för att själv kunna köpa sin tävlingspartner. Detta för att låta honom få ett behagligt pensionärsliv på Hesters gård i Gloucestershire. Om han lyckades vet vi inte förrän köparen offentliggörs.

Horse & Hound har rapporterat från auktionen hela kvällen och skriver att än så länge är köparen okänd.

Arkiv: Uthopia säljs på auktion


Annika GrundbergLäst 18814 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
27

Dansk hoppryttare i allvarlig trafikolycka


  
Uppdaterad, lördag morgon:

Den danska hoppryttaren Jennifer Fogh Pedersen fick två allvarliga frakturer på ena benet vid olyckan i går, då hon tappade kontrollen över hästlastbilen på väg till tävling. Alla sex hästarna i transporten ska ha klarat sig.
  
Så här skriver Jennifers sambo på sin Facebook-sida:
"Ett stort Tack för allt stöd och folk som erbjudit hjälp, kärlek och stöd. Jenny har brutit ETT ben med allvarliga frakturer - hon kommer att bli bra. Våra flickor Kristine och Alice mår bra. Alla sex hästar kunde ledas bort från olycksplatsen och läget för dem är stabilt. Jag kan inte nog tacka alla som gjorde allt för att få ut människor och hästar levande."
  


Fredag kväll:

Den danska hoppryttaren Jennifer Fogh Pedersen råkade ut för en allvarlig olycka på väg med sex hästar till tävlingar i Tyskland. Jennifer fördes med ambulanshelikopter till sjukhuset i Kiel och ska, enligt Ridehesten, ha brutit båda benen.
  
Den danska ryttaren förlorade kontrollen över lastbilen, körde av vägen och in i ett träd. Räddningstjänsten ska ha arbetat i flera timmar för att få ut alla tre passagerare, varav två fick skäras loss. 
En av hästarna ska ha kunnat tas ut ur lastbilen utan större besvär, medan det krävdes större insatser för att få ut de resterande fem. Alla hästar kunde ledas bort från olycksplatsen.


Annika GrundbergLäst 20219 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Hur ska man kunna tävla med framgång om man inte har en bra häst?

Jens Fredricson

Friyay!

Saras vardag

Fredag!

Therese

Till Husbloggarna