Sportkollen - "Vad r det fr hst?"

Sportkollen

JAN
25

"Vad r det fr hst?"

Ni vet, lika vl som jag att vrlden med hstar gr upp och ner som en berg och dalbana!

Igr var den efterlngtade trningen ter p schemat. Fr er som missat det, s har jag Cajza uppstallad p min trnares anlggning. Detta ger mig dagligt std och hjlp med ridningen, men nu har hon varit p semester i tv veckor, s jag har klarat mig sjlv.

Jag hade tv ml infr hennes hemkomst! Ett var att rida fina sknkelvikningar(jag var dlig p det!) och det andra var att ha tummarna uppt nr jag rider! Min vnstra hand ramlar alltid nedt, s jag sitter som att jag hller i ett cykelstyre med den handen.. Inte bra, d fr man skll!Det brjade med att jag hll p att missa trningen! Bilker ut frn stan till stallet blev nstan mitt fall!

Men igr fick jag inte skll fr handen, utan berm :) Sknkelvikningarna hann jag inte visa upp!

Cajza hade ftt jogga lite i mndags, fr att vara frberedd infr grdagens hopptrning.

En gng i mndagen kommer vi att jobba mnga hinder och lgt, fr mjlksyran och styrkans skull.

Igr var Cajza s otroligt taggad, s nr dom andra hstarna redan hade kroknat och var trtta, d var hon lika pigg och glad!

Nr vi inledde passet, s var det en "bana" p tre lga hinder (bom p sockerbit). Det gick ut p att ha hsten med dig och styra med sknklarna, verkligen flytta hsten fr innersknkeln.

Cajza galopperade runt dr och gjorde det hela lite nochalant, men jag vgade lixom inte lgga p sknkeln ordentligt.. Till slut sa min trnare att nu mste jag brja rida, p med sknkeln!

Jo, jag tackar ja! :)
Jag kramade om vaderna och vntade p att bomben skulle explodera! 3 - 2 - 1 - BOOOMM!
haha, hon bockade runt och tog sockerbitarna som att det var vrldens hgsta hinder som stod framfr henne!

Samtidigt s satte hon under sig rumpan riktigt fint, s jag kunde inte annat n skratta!

Jag skrittade fram till trnaren och sa "frstr du varfr jag var lite mesig med sknkeln ;)".

Svaret blev, "vi fr se om den dr fr ngon mjlksyra idag, hon r ju hur pigg som helst!"

Yes, mina damer och herrar s gr det nr trnaren frsvinner p semester och jag valde att lgga fokus p markarbetet tills hon kom hem! :)

Hon kndes riktigt ridbar, och var med mig i alla svngar, ven om hon var otroligt pigg!

Vi fortsatte lektionen med att rida fem rcken p rad, med en bom p marken mellan varje. Rcke-ett galoppsprng-rcke-ett galoppsprng...etc

Man krde tv varv p raken fr att gra det lite jobbigt, men Cajza hoppade fint och krde den andra lngsidan i samlad galopp innan vi hoppade igen.

Vi var 5 personer i gruppen, s man hoppade sitt varv, sen skrittade medans dom andra hoppade sina varv. Riktigt bra, d hann hstarna verkligen terhmta sig!

Efter det s blev det lngsida med rcken fljt av andra lngsidan med oxer-tv galoppsprng-oxer-tv galoppsprng-oxer.

Nu skulle vi rida dubbelvarv och hade allts bara kortsidan p oss att fnga upp hstarna innan nsta lngsida kom.

Hr trodde jag att Cajza skulle bli trtt, men jag insg att nr den sista oxern blev lite hgre, d var det lika bra att hlla i sig!

Och s rtt jag hade :)

Den sista oxern lg nog p 130, och eftersom Cajza inte var trtt alls s hoppade hon s in i bngen! Jag fick hlla i mig i manen fr att inte skjutas ur sadeln nr hon stampade av.

Riktigt roligt att knna kraften i det sprnget!

Och efter det fick jag inte hoppa mer.

Trnaren sa att Cajza hoppat s bra hela lektionen, s vi ska inte gra henne trtt.

Otroligt klokt, s jag travade av henne och gav lite socker. Nr jag hoppade av s skrattade jag fr hon sg nstan besviken ut ver att det var slut!

Och nu kommer vi till det som fr mig att g p rosa moln hela dagen.

En pappa, vars dotter red i min grupp kom fram till mig och frgade vad det var fr hst jag red.

Jag blev lite stlld och svarade ngot i stil med, "min hst" (haha) tills jag insg vad han var ute efter.. aaahh smart! Drog lder, stam och utbildningsniv, sen svarade han "riktigt fin hst!".

Tror minsann att om ni hade sett mig d s hade ni sett en generad tjej (fast det syndes inte, fr jag var s rd i ansiktet efter ridpasset..) och vxte 10 cm p lngden.

Wow, spontana positiva kommentarer blir man riktigt glad av bde p bloggen och i verkligheten :)

(hittade denna bild och blev sugen p sommaren igen!)

/annelie


taggar


liknande webbartiklar


Lst 39638 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
12

Volkswagen Grand Prix gr i graven


Pressbild: Roland Thunholm

Volkswagen bryter samarbetet med Svenska Ridsportfrbundet, vilket innebr att Volkswagen Grand Prix lggs ner.
Vi har utvrderat samarbetet och kommit fram till att vi vill bidra till ridsporten p andra stt, sger Marcus Thomasfolk, presschef p VW Sverige.

Nu blir det allts ingen rikstckande Volkswagen Grand Prix-serie tillsammans med Svenska Ridsportfrbundet.
Det har varit sex fantastiska och framgngsrika r. Men nu vljer vi i stllet att g in i ridsporten genom vra lokala handlare. Vilket innebr att Volkswagen ven i fortsttningen kommer att vara en aktiv partner inom ridsporten, sger Marcus Thomasfolk och fortstter:
Det kommer att bli mer fokus p vra lokala handlare och vi kommer att finnas med vid arrangemang som tvlingarna i Falsterbo och i Varberg.
Volkswagen har varit sponsor till Svenska Ridsportfrbundet i sex r.
Kombinationen som frbundssponsor och grensponsor har bland annat mjliggjort en Grand Prix-serie som lett till att vi sett en mycket positiv utveckling inom hoppsporten. Det r trkigt att de vljer att inte frlnga ett samarbete som gett oss bda s mycket i utbyte, speciellt nr vi str infr en s spnnande framtid, sger Ulf Brmster, ordfrande i Svenska Ridsportfrbundet, i ett pressmeddelande.


Ida RkLst 168 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
11

Angelica Augustsson har blivit mamma


Angelica och maken Marlon vid Stockholmstvlingarna i december.
Foto: Annelie Lundkvist

P torsdagsmorgonen kom hon, Angelica Augustsson Zanotellis efterlngtade dotter. Tillsammans med maken Marlon delar hon med sig av de goda nyheterna p Facebook.

Paret gifte sig p den gemensamma arbetsplatsen Ashford Farm i Belgien. Nr Sportkollen trffade Angelica innan jul, under Sweden International Horse Show,berttade hon att hon bde lngtade efter dottern och efter att komma upp i sadeln igen. Hon avsljade att parets barn var berknat att komma den 10 februari, men ngot namn hade de nnu inte bestmt sig fr. D sa en leende Angelica:
Det mste fungera att uttala fr mig, Marlon och hans frldrar. Vissa namn lter inte s fina nr han uttalar dem.

Stort grattis nskar vi p Hippson!


Annelie LundkvistLst 7467 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
10

U25-ryttare klara fr Gina Tricot Grand Prix Dressage


Mathilde Hannell rider i Bors.

Sex ryttare frn varje lderskategori r inbjudna till den exklusiva dressyrtvlingen under Gina Tricot Grand Prix. Seniorer, U25-ryttare och ungdomsryttare fr chansen att rida om en total prispott p 200 000 kronor.

De 18 ryttarna rider kval i FEI-program fr respektive lderskategori och finalerna rids i Grand Prix kr.Vinnarna i respektive lderskategori mts dessutom i en superfinal p lrdagen, dr den lyckliga vinnaren ker hem 25 000 kronor rikare.
Ryttarna i U25-klassen r: Mathilde Hannell, Nina Rademaekers, Lina Andersson, Elin Aspns, Amanda Eklund och Emma Jnsson.
Jag tycker att det r suvernt att Gina Tricot satsar p dressyren. Det ska bli roligt att tvla i Bors. Mest av allt ser jag fram emot det nya upplgget med en superfinal dr lderskategorierna verbryggas, sger Mathilde Hannell i ett pressmeddelande.


Ida RkLst 15379 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Trning fr Peter med CASH FLOW!

Therese

Fredrik gr comeback!

Saras vardag

Tagga fr tvlingsssong

Hippologbloggen

Till Husbloggarna