Sportkollen - "Vad r det fr hst?"

Sportkollen

JAN
25

"Vad r det fr hst?"

Ni vet, lika vl som jag att vrlden med hstar gr upp och ner som en berg och dalbana!

Igr var den efterlngtade trningen ter p schemat. Fr er som missat det, s har jag Cajza uppstallad p min trnares anlggning. Detta ger mig dagligt std och hjlp med ridningen, men nu har hon varit p semester i tv veckor, s jag har klarat mig sjlv.

Jag hade tv ml infr hennes hemkomst! Ett var att rida fina sknkelvikningar(jag var dlig p det!) och det andra var att ha tummarna uppt nr jag rider! Min vnstra hand ramlar alltid nedt, s jag sitter som att jag hller i ett cykelstyre med den handen.. Inte bra, d fr man skll!Det brjade med att jag hll p att missa trningen! Bilker ut frn stan till stallet blev nstan mitt fall!

Men igr fick jag inte skll fr handen, utan berm :) Sknkelvikningarna hann jag inte visa upp!

Cajza hade ftt jogga lite i mndags, fr att vara frberedd infr grdagens hopptrning.

En gng i mndagen kommer vi att jobba mnga hinder och lgt, fr mjlksyran och styrkans skull.

Igr var Cajza s otroligt taggad, s nr dom andra hstarna redan hade kroknat och var trtta, d var hon lika pigg och glad!

Nr vi inledde passet, s var det en "bana" p tre lga hinder (bom p sockerbit). Det gick ut p att ha hsten med dig och styra med sknklarna, verkligen flytta hsten fr innersknkeln.

Cajza galopperade runt dr och gjorde det hela lite nochalant, men jag vgade lixom inte lgga p sknkeln ordentligt.. Till slut sa min trnare att nu mste jag brja rida, p med sknkeln!

Jo, jag tackar ja! :)
Jag kramade om vaderna och vntade p att bomben skulle explodera! 3 - 2 - 1 - BOOOMM!
haha, hon bockade runt och tog sockerbitarna som att det var vrldens hgsta hinder som stod framfr henne!

Samtidigt s satte hon under sig rumpan riktigt fint, s jag kunde inte annat n skratta!

Jag skrittade fram till trnaren och sa "frstr du varfr jag var lite mesig med sknkeln ;)".

Svaret blev, "vi fr se om den dr fr ngon mjlksyra idag, hon r ju hur pigg som helst!"

Yes, mina damer och herrar s gr det nr trnaren frsvinner p semester och jag valde att lgga fokus p markarbetet tills hon kom hem! :)

Hon kndes riktigt ridbar, och var med mig i alla svngar, ven om hon var otroligt pigg!

Vi fortsatte lektionen med att rida fem rcken p rad, med en bom p marken mellan varje. Rcke-ett galoppsprng-rcke-ett galoppsprng...etc

Man krde tv varv p raken fr att gra det lite jobbigt, men Cajza hoppade fint och krde den andra lngsidan i samlad galopp innan vi hoppade igen.

Vi var 5 personer i gruppen, s man hoppade sitt varv, sen skrittade medans dom andra hoppade sina varv. Riktigt bra, d hann hstarna verkligen terhmta sig!

Efter det s blev det lngsida med rcken fljt av andra lngsidan med oxer-tv galoppsprng-oxer-tv galoppsprng-oxer.

Nu skulle vi rida dubbelvarv och hade allts bara kortsidan p oss att fnga upp hstarna innan nsta lngsida kom.

Hr trodde jag att Cajza skulle bli trtt, men jag insg att nr den sista oxern blev lite hgre, d var det lika bra att hlla i sig!

Och s rtt jag hade :)

Den sista oxern lg nog p 130, och eftersom Cajza inte var trtt alls s hoppade hon s in i bngen! Jag fick hlla i mig i manen fr att inte skjutas ur sadeln nr hon stampade av.

Riktigt roligt att knna kraften i det sprnget!

Och efter det fick jag inte hoppa mer.

Trnaren sa att Cajza hoppat s bra hela lektionen, s vi ska inte gra henne trtt.

Otroligt klokt, s jag travade av henne och gav lite socker. Nr jag hoppade av s skrattade jag fr hon sg nstan besviken ut ver att det var slut!

Och nu kommer vi till det som fr mig att g p rosa moln hela dagen.

En pappa, vars dotter red i min grupp kom fram till mig och frgade vad det var fr hst jag red.

Jag blev lite stlld och svarade ngot i stil med, "min hst" (haha) tills jag insg vad han var ute efter.. aaahh smart! Drog lder, stam och utbildningsniv, sen svarade han "riktigt fin hst!".

Tror minsann att om ni hade sett mig d s hade ni sett en generad tjej (fast det syndes inte, fr jag var s rd i ansiktet efter ridpasset..) och vxte 10 cm p lngden.

Wow, spontana positiva kommentarer blir man riktigt glad av bde p bloggen och i verkligheten :)

(hittade denna bild och blev sugen p sommaren igen!)

/annelie


taggar


liknande webbartiklar


Lst 39706 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

MAJ
02

LFC-kval i bde hoppning och dressyr p Elmia


Foto: Magnus Cohlin

Lvsta Future Challenge Dressage och Jumping fr en gemensam kvalplats i hst, nr femte och sista kvalet i Dressage och det frsta fr U25-ryttarna i Jumping avgrs p Elmia Scandinavian Horse Show sista helgen i oktober.

I veckan blev det klart att Lvsta Future Challenge blir en del av den nya storsatsningen p en ridsporttvling p Elmia i Jnkping. Mellan den 26 och 30 oktober blir det svl hoppning som dressyr p nationell niv och hstauktioner och showinslag p den smlndska arenan, dr bland annat Rikssto-utstllningen hllits under flera decennier.

Har varit ngot av en drm
Lvsta Future Challenge bidrar till tvlingarna med kval i bde Dressage och Jumping, ngot som varit lite av en drm fr tvlingsledarna Peter Hrnstam och Emelie Broman Tegelberg:
Vi har lnge inom LFC pratat om att vi vill ha en gemensam kvalplats fr bde Dressage och Jumping i LFC, nu fr vi denna mjligheten genom ESHS, sger Peter Hrnstam som r tvlingsledare fr LFC Dressage.
Fr dressyren blir det femte och sista kvalet innan finalen i Friends och p Sweden International Horse Show, och direkt avgrande fr vilka tta ryttare som fr ka till finalen fyra unga hstar och fyra U25-ryttare. Fr hoppningen r det frsta kvalet fr U25-ryttarna, dr Sveriges bsta ryttare mellan 21 och 25 r tvlar om inbjudningar till Gothenburg Horse Show.
Vi strvar efter att stndigt utveckla LFC och detta r ett led i det arbetet. Vr frhoppning r att LFC:s hopp- och dressyrekipage kan mtas och lra samt inspireras av varandra, sger Emelie Broman Tegelberg, tvlingsledare fr LFC Jumping.

Bra genrep infr strre uppgifter
Teamet vlkomnar initiativet frn Jana Wannius, Lisen Bratt Fredricson, Sylve Sderstrand och Anna Brkenhielm att starta en ny nationell tvling p en stor arena.
Det finns inte s mnga inomhustvlingar i Sverige med internationell atmosfr och det hr blir ett stt att vnja ekipagen vid en mer arenalik tvling. Inte minst bra fr dressyrens unga hstar, sger Peter Hrnstam.
Lvsta Future Challenge Dressage-kvalen rids samma dag, vilken kommer att meddelas p hemsidan. Lvsta Future Challenge Jumping U25 pgr under hela meetinget dr de anslutna ryttarna rider om pong i klasser frn 140 och uppt.


Anki YngveLst 522 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01

Flttvlansframgngar fr Sverige i helgen


Linda Algotsson. Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Det blev seger i den trestjrniga klassen fr Anna Nilsson och Candy Girl. Linda Algotsson och Fairnet kom p tredje plats vid tvlingarna i Polska Sopot. I Tyskland blev det seger fr Sara Algotsson Ostholt.

Anna Nilsson red dressyren p 72,11 procent och lg p en tredje plats efter den. Efter en felfri banhoppning lg ekipaget p femte plats och med en felfri terrng med endast 1,2 tidsfel blev det till slut seger. Men marginalen till Australiens Andrew Hoy p andraplatsen var minimal. Anna slutade p 43 straff, Hoy p 43,2.

I den tvstjrniga klassen i Polen blev det en tredje plats fr Anna Freskgrd och Box Quite. Erika Sjstrm och Hakunamatata kom femma.

I tyska Mnster blev det seger fr Sara Algotsson Ostholt och Wega i den tvstjrniga klassen.

Resultat Polen
Resultat Tyskland


Annika GrundbergLst 3967 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01

GP-seger fr Nicole Persson och Lexington


Nicole p en annan hst under en tidigare tvling.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Nicole Persson och Lexington vann stora rundans Grand Prix ver 1,55-hinder medanDouglas Lindelw och den nioriga valacken Corleone vann mellanrundans final p 1,45-hjd. Detta vid de trestjrniga tvlingarna i Redefin, Tyskland.

Jag tyckte att det var svrt nr vi gick banan, men sedan blev det nd tio felfria. Fast det r ju vldigt duktiga ryttare med hr. Jag hade lite tur i omhoppningen, vgen mot sista hindret kunde jag ha gjort annorlunda. Men Lexington vill alltid gra rtt s det gick bra, berttar Nicole p telefon frn Redefin.
Lexington r 15 r gammal och Nicole har ridit honom i ett och ett halvt r.
Han gr mest utomhustvlingar fr han blir tittig inomhus. Ssongen har ju brjat bra, sger hon med ett skratt.
Frra helgen var de tva i en tvstjrnig Grand Prix och nsta vecka br det av till Mnchen. Hon hoppas att det ska fortstta bra och att de fr vara friska.
Mlet r att tvla p. Klart att jag som svensk grna vill rida i Falsterbo. Men det finns s mnga duktiga s det r ngot jag hoppas p, men som det inte gr att planera fr, sger Nicole dmjukt.

Peder fyra och Rolf-Gran femma
Det var idel svenskt i den vre delen av resultatlistan i stora rundans GP. Peder Fredricson och H&M Zaloubet slutade p fjrde plats och femma kom Rolf-Gran Bengtsson p Oak Grove's Heartfelt. Douglas Lindelw red Zacramento, en hst som han bara har haft i tre veckor. Ekipaget fick fyra fel och kom p 21:a plats. Ytterligare en bit lngre ner i resultatlistan hamnade Mathilda Karlsson och Ad Quantina.

Seger och placeringar
I mellanrundans final, som allts vanns av Douglas Lindelw, startade ven Peder Fredricson och Diablo som hamnade lngre ner i resultatlistan utanfr placering liksom Nicole Persson och Wieslelottie. Bttre gick det fr Peder i en tidigare klass fr sju- och ttariga hstar, dr blev det delad frstaplatsmed H&M Carat Desire. I lilla rundans final blev det en tredjeplacering fr Denise Svensson och Linus 322.

Resultat


Annika GrundbergLst 6161 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Genrep infr trerstest och lovande lshoppning

Lisen

Laghoppning igr!

Therese

RallyRullan i farten igen!

Saras vardag

Till Husbloggarna