Sportkollen - Värmde upp ute och galopperade på ridbanan

Sportkollen

MAJ
30

Värmde upp ute och galopperade på ridbanan

Skrittade ut först och travade på skogsvägen för att sen gå till ridbanan och galoppera.
C är pigg, ibland lite för pigg och stark i bakbenen för att jag ska kunna rida ordentligt! På torsdag ska jag rida lektion och hoppas att jag får hjälp med detta då!

 

/a


taggar


Läst 35994 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAR
30

Karin Mattsson ordförande för Flyinge + Strömsholm


Karin Mattsson Weijber. FOTO: Riksidrottsförbundet

Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB har fått nya styrelser vid bolagsstämmorna i förra veckan och till styrelseordförande har Karin Mattsson Weijber utsetts. Högst upp på styrelseagendan står nu att tillsätta en gemensam vd för bägge anläggningarna. 
  
Så här skriver HNS i ett pressmeddelande:
Svensk ridsport och ridhästuppfödning har haft framgångar såväl nationellt som internationellt under senare år. Det är en mycket glädjande utveckling. En utveckling som också ställer krav på insatser för att möta behov och utmaningar på en högre nivå.
   
Ett sådant steg är att stärka utbildningen och utveckla verksamheten vid de två riksanläggningarna, Flyinge och Strömsholm, med inriktning på såväl ridsport som uppfödning. Resurserna är dock begränsade och att möta högre ambitioner innebär att både mer och bättre måste åstadkommas inom ramen för oförändrade resurser.
  
Arbetet med att finna formerna för en gemensam organisation för Flyinge och Strömsholm är ett viktigt steg för att samla utbildnings- och utvecklingsuppdraget för svensk ridsport och avel under en gemensam ledning. Svenska Ridsportförbundet, AB Trav & Galopp (ATG) och Swedish Warmblood (SWB), som tillsätter styrelserna i Flyingestiftelsen och Föreningen Ridskolan Strömsholm, har tillsammans med Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) bland annat enats om det ska råda personunion mellan Flyinges och Strömsholms styrelser:
– Genom att såväl få samma styrelseledamöter som en framtida gemensam operativ ledningsorganisation för Flyinge och Strömsholm har vi möjligheten att erbjuda en stark medspelare och leverantör till svensk ridsport och avel, säger Mats Denninger, ordförande i ATG och HNS.
  
Anders Mellberg, ordförande i Flyingestiftelsen och Föreningen Ridskolan Strömsholm, som tillsammans med HNS, äger Flyinge AB respektive Ridskolan Strömsholm AB, är mycket nöjd med att kunna presentera de nya styrelserna.
– Vi i ägarstyrelserna är mycket glada att vi lyckats engagera mycket kompetenta styrelseledamöter för uppgiften att samordna verksamheterna vid Flyinge och Strömsholm. Detta är en unik möjlighet för svensk ridsport/ridhästuppfödning att få förstärkta utbildnings- och utvecklingsresurser genom två strategiskt geografiskt belägna anläggningar, anser Anders Mellberg, tillika ordförande i Svenska Ridsportförbundet.
  
Ny ordförande i driftsbolagen Ridskolan Strömsholm AB och Flyinge AB blir Karin Mattsson Weijber. Övriga styrelseledamöter är Ann-Catrine Bengtsson, Camilla Hagman, Henrietta Hansson, Stefan Johanson, Margareta Pettersson och Sten-Åke Thundal.
– Jag känner mig inspirerad, hedrad och glad över uppdraget, men också fylld av respekt inför uppgiften. Ridsporten är en fantastisk idrott där god kunskap om hästen och ridkonsten är grundläggande, och för det är Flyinge och Strömsholm viktiga motorer. Att tillsammans med styrelse och ledning få bidra till att båda anläggningarna fortsätter utvecklas på ett bra sätt ser jag verkligen fram emot, säger Karin Mattsson Weijber.
  
HNS övergripande organisatoriska och ekonomiska ansvar för alla tre riksanläggningarna kvarstår i oförändrad omfattning. Riksanläggningen Wången utanför Östersund där Svensk Travsport har sitt utbildningscentrum berörs inte organisatoriskt av den planerade samordningen mellan Strömsholm och Flyinge.


Anki YngveLäst 821 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Cornet Obolensky finns nu i Tullstorps hingstprogram


FOTO: Tullstorp
  
Tullstorp meddelar att de nu kan erbjuda tvåan på avels-världsrankingen, den storhoppande hingsten Cornet Obolensky, till stoägarna.
  
"Detta var en glädjande nyhet som vi avtalade fredag kväll under en middag med vår franska samarbetspartner Groupe France Elévage, som var på plats under helgens hingstvisningar. Cornet är ny i deras program och nu har vi fått möjligheten att exklusivt förmedla Cornet Obolensky via GFE och det ser vi verkligen fram emot", kommenterar Jan Brink i ett pressmeddelande.
  
"Vi har redan ettan i världen Kannan, samt Contendro I som ligger åtta på världsrankingen. Att dessutom kunde erbjuda ytterligare en så fin hopphingst som Cornet Obolensky i vårt hingstprogram är väldigt spännande", tillägger han.

SE HINGSTVISNINGEN I EFTERHAND
I helgen hade Tullstorp även sina årliga hingstvisningar med Jan Brink som värd. Du kan läsa mer om det och hitta länk till filmer på alla hingstar här.


Mathilda NygårdsLäst 972 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Arrangören tillämpar den internationella principen


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Tävlingsarrangörerna på Sundbyholm Summer Games försöker hitta nya vägar till att lösa anmälningsproblematiken för ryttare. Nu har de vänt blickarna internationellt.

Domaren Fredrik Starck jobbar, tillsammans med arrangören, för att få till tävlingar som verkligen gynnar ryttarna. Han skriver på sin blogg att vid en internationell tävling anmäler du att du vill rida till exempel den tvåstjärniga tävlingen med en viss häst. Du betalar då en avgift för hela tävlingen, som inkluderar startavgifter samt uppstallning.
När du väl är på plats meddelar du sekretariatet vilka klasser hästen ska gå, beroende på hur stor tävling det är så finns det olika många klasser att välja på.
  
Bestäm klasserna på plats
Nu har tävlingsledningen beslutat att prova samma anmälningssystem under Sundbyholm Summer Games vecka 31. Det betyder att klasserna som rids torsdag till söndag den veckan inte går att anmäla sig till via Tävlingsdatabasen, utan det sker på plats eller via mejl till sekretariatet. Anmälningsavgifterna kommer dock att delas upp i tre olika meetingavgifter – för unghästarna, de regionala klasserna och de nationella klasserna.
Genom att anmäla sig till en av dessa nivåer är man berättigad till fyra starter (en per dag) under tävlingen. Betalning kommer ske i vid anmälan till meetinget, och boxplatsen betalas separat som vanligt.

Mer information


Läst 1086 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »