Sportkollen - Värmde upp ute och galopperade på ridbanan

Sportkollen

MAJ
30

Värmde upp ute och galopperade på ridbanan

Skrittade ut först och travade på skogsvägen för att sen gå till ridbanan och galoppera.
C är pigg, ibland lite för pigg och stark i bakbenen för att jag ska kunna rida ordentligt! På torsdag ska jag rida lektion och hoppas att jag får hjälp med detta då!

 

/a


taggar


Läst 36082 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

OKT
12

Patrik Kittel söker hästskötare till Tyskland


Arkivfoto: Anki Yngve
  
På sin hemsida skriver landslagsryttaren Patrik Kittel om en ledig tjänst i toppstallet Outstanding Stables.

  
Hans högst uppskattade hästskötare Johan Wessner ska nämligen börja plugga, och Patrik letar med ljus och lykta efter en värdig ersättare. Enligt annonsen söker man en glad och motiverad teamspelare som verkligen älskar hästar.
  
Personen som anställs blir ”helping groom” och kommer att jobba tillsammans med Patriks proffsiga tävlingshästskötare Marie Johansson. Med tiden, om det fungerar och personen utvecklas positivt, kan eventuellt uppvärmning av vissa hästar ingå i tjänsten.
  
Bra lön utlovas och lägenhet och bil ingår. Någon som blir sugen?
  
Läs hela annonsen här


Anki YngveLäst 5614 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
12

Supertalangen Bertram Allen klar för Friends


FOTO: Tomas Holcbecher
  
Han slog igenom på ryttar-VM i Frankrike förra året. Nu kommer underbarnet Bertram Allen, 20 år från Irland, till Sweden International Horse Show.
– Det är riktigt kul för oss att få en stor stjärna och talangfull ryttare till Friends Arena, säger SIHS sportchef Malin Baryard Johnsson.
  
Bertram Allen, 20 år, kallades tidigt för underbarn inom hoppsporten. Den unge irländaren har satt sig i respekt hos alla konkurrenter. Nu kommer han till Friends Arena och Sweden International Horse Show.
Under VM i Caen, Frankrike, 2014, var Bertram Allen yngste ryttaren i startfältet och satte fina felfria ritter för sitt irländska lag. Han slutade på en individuell sjundeplats efter att ha varit mycket nära att nå finalen.
  
Känd för att vara snabb
I våras var Bertram Allen trea i Longines FEI World Cup-finalen i Las Vegas med skimmelstoet Molly Malone. Den här säsongen har han också ridit i nationshoppningsserien Furusiyya FEI Nations Cup för Irland och laget vann i Dublin till hemmapublikens glädje.
– Med ett startfält på 18 starka ryttare och av dem nio internationella får vi chansen att se och uppleva Bertram Allen mycket under SIHS-helgen. Jag vet också att han är väldigt snabb vilket kommer att betala sig hos oss i våra tuffa klasser, säger Malin Baryard Johnsson.
Allen är först ut att få en plats av SIHS sportchef och hon kommer att fylla på startfältet under ett par intensiva veckor.
– Det är kul att få starta med ett supernamn direkt. Jag tycker verkligen att den svenska publiken ska ta chansen att se en ryttare som kan vinna stora priser framöver på riktigt nära håll.
Malin fortsätter:
– Jag tror också att Bertram Allen kommer att gilla atmosfären och stämningen i Sverige, Stockholm och i Friends Arena.
  
Rider väldigt okomplicerat
Ett tips är att passa på att studera hans okomplicerade ridning. Irländaren jobbar alltid med hästen och säger själv:
– Jag vill göra det så enkelt som möjligt.
Bertram Allen bor och lever i dag i tyska Hünxe där han är granne med sin mentor och tränare Marcus Ehning. Just nu är irländaren rankad sjua i världen, men alla är överens om att han har alla möjligheter att nå den yppersta världstoppen.
I fjol fanns Bertram Allen med i Rolex Young Rider Academy och under utbildningen besökte han Ridskolan Strömsholm. Jens Fredricsson passade då på att fråga Allen vad som var viktigaste när han satt upp på en ny häst.
– Jag kontrollerar att hästen går fram för skänkeln, det är grunden till allt, svarade han kortfattat.
  


Om Bertram Allen
Ålder: 20 år
Främsta resultat: Guld ponny-EM 2010, silver junior-EM 2013, VM-sjua 2014, brons i Longines FEI World Cup Final Las Vegas 2015
Främsta hästar: Molly Malone, Romanov och Quiet Easy 4
  
Sweden International Horse Show går den 26-29 november 2015
Läs mer på: http://www.swedenhorseshow.se/


Anki YngveLäst 6221 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
12

Två fullspäckade dagar med Carl Hester


Arkivfoto: Anki Yngve
  
Den dressyrintresserade som råkar vara i eller nära London nästa helg, eller som kan ta sig dit med kort varsel, har en godbit att vänta.
  
Det är Carl Hesters och landslagskollegan Richard Davisons tvådagarskonferens ”The Dressage Convention” som hålls den 17-18 oktober. Upplägget är som en variant av World Dressage Forum, men med mer fokus på konkreta tips även för "vanliga" dressyrryttare. 
  
Massor av inspiration
Hur du får din häst mindre tittig och hur du höjer dina dressyrpoäng är två av många teman. Den som ger tips för höjda poäng är ingen mindre än den världsledande domaren Stephen Clarke.
Evenemanget hålls nordväst om London nära Leighton Buzzard, dit det går täta tåg från Euston-stationen i London. Hippson kommer att publicera flera referat från konventet i efterhand.
  
För program med mera, se hemsidan: 
www.thedressageconvention.co.uk


Anki YngveLäst 6856 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

To the point

Hippologbloggen

Ultraljudskurs i Helsingborg

Veterinärbloggen

Frost

Avelsbloggen

Till Husbloggarna