Sportkollen - Vi blev ovänner på hög nivå!

Sportkollen

JAN
21

Vi blev ovänner på hög nivå!

 

Imorse gick jag upp tidigt, redan klockan 6 svarade jag på mail och skrev mitt blogginlägg, för att sen åka hemifrån 06.45.

 

Jag åkte iväg på ett äventyr som slutade med att jag landade i stallet klockan 17.00.

 

Redan när jag klev in i boxen så såg jag att Cajza inte alls var på humör idag..

 

Jag mutade henne med lite godis och förberedde hennes favoritgröt, för jag hade på känn att hon just idag inte alls ville bli riden.

 

Om jag hade haft en soffa och en platt-tv över, så hade hon fått den i sin box för att lägga sig ner och zappa lite slött mellan kanalerna..

 

 

Men jag ville att hon skulle trimmas, så utrustningen fick hon på sig och vi skrittade fram i ridhuset.

 

Efter uppvärmingen i trav och galopp var det som att hon verkligen tröttnade! 

 

Hela tiden var hon pigg, men drog i handen, vägrade ta en halvhalt och lyssnade inte för skänkeln..

 

Till slut blev jag sur och tröck till med skänkeln ordentligt. Man såg i spegeln att hon inte alls var beredd på det när hon sprang här i sin värld..

 

Helt chockad så visste hon inte vad hon skulle göra, så hon lättade lite på frambenen!

Då mina damer och herrar blir matte riktigt sur!!

 

Stegra sig? Stegra sig en lördag kväll, med mig på ryggen? Usch nej!

 

Då får man garanterat galoppera framåt i ett varv med en morrande matte på ryggen.

 

Sen gjorde jag halt, och skrittade på lång tygel. Om jag bara hade haft någon mer kamera där och då så hade ni ansett bilden som obetalbar!

 

Aldrig har hon gjort något sånt dumt, och aldrig har jag blivit så sur på henne! Jag blir ju aldrig sur på henne!

 

Hon skrittade där och hade huvudet lite på sniskan, lite som om hon kollade att det verkligen var jag som satt på ryggen?

 

Efter två varv gjorde jag halt, gav henne en sockerbit och tog tyglarna igen.

 

Nu arbetade hon som hon brukar, gjorde skänkelvikningar, galoppombyten, travade över bommar och var riktigt ambitiös.

 

När passet var över så hoppade jag av henne och hon fick sin filt på sig innan vi gick några varv runt i ridhuset. 

 

Där kom min häst fram igen, hon gick och lekte med mitt hår som stack ut under hjälmen, luktade lite på jackan och bad på något vis om ursäkt.

 

I stallet ryktade jag en lång stund och sen fick hon sig goda gröt som belöning :)

 

 

 

Tidigare idag när vi var på utflykten så pratade vi om att jag är en "sto-ryttare". Jag rider dom bestämt fast med ödmjukhet kom vi fram till. 

 

Aldrig har jag blivit så här sur på ett sto, och Cajza hade två val - antingen kriga tillbaka eller ge med sig.

 

Tur att hon gav med sig, för att kriga mot henne hade jag nog inte orkat. Hon är i en riktigt bra kondition nu och verkligen ett muskelberg.. 

 

 

Alla har vi våra dåliga dagar, Cajza hade sin idag!

 

 

 

Imorgon, Söndag så börjar min dag kl 05.30, sen är det fullt ös hela dagen!

 

Nu kommer jag krypa ned i sängen med min bok och läsa tills jag somnar..

 

 

 

 

/annelie

 


taggar


Läst 35947 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

APR
20

Schockemöhle: "Totilas var en dålig investering"


Matthias Alexander Rath och Totilas under tävlingarna i Aachen. 
Foto: Tomas Holchbecher 

Den tyska ridsportsajten Ludwigs Pferdewelten berättar att Paul Schockemöhle, i en intervju, har erkänt att det var en dålig investering att köpa den svarta sagohingsten Totilas.

Paul Schockemöhle, som har ett stort intresse inom ridsport och avel, har under sitt liv haft en framgångsrik hoppkarriär och nu fokuserar han stort på avelsarbete. Han är delägare i Totilas sedan tre år tillbaka. Hingsten köptes efter VM i Kentucky 2010, då Edward Gal vunnit alla tre guldmedaljer. Ryktet säger att Paul Schockemöhle och den tidigare dressyrryttaren Ann Kathrin Linsenhoff, och hennes man Klaus-Martin Rath, köpte hingsten för motsvarande 83 miljoner kronor. Efter köpet har Matthias Alexander Rath haft ansvaret för Totilas träning och tävling.

Totilas har haft otur sedan försäljningen, men planeras göra sin comeback på tävlingsbanorna i vår – med sikte på EM i Aachen.
Enligt Ludwigs Pferdewelten har Paul Schockemöhle uttalat att "Totilas var en dålig investering. Men mina gråa hår jag hade innan".

Källa


Läst 9101 ggr Kommentarer Kommentera

APR
20

Världscupen: Toppryttare kritiserar banornas utformning


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Helgens världscupfinal i hoppning bjöd på stor dramatik, då flera av världens bästa ryttare och hästar fick problem inne på banan i Thomas & Mack Arena, Las Vegas. Nu höjer ryttaren McLain Ward, USA, rösten för att det var alldeles för svårt. Han valde själv att utgå i den sista rundan, efter bara tre språng.
  
På sin Facebook skriver han bland annat (fritt översatt):
”För mig var det den sämsta sporten jag har sett någonsin i min karriär… Jag har aldrig sett så många topphästar stanna, krascha eller helt enkelt känna sig vilsna, eller så många toppryttare som varit tvungna att dra och sparka för att komma fram till ett bra avsprång.”

Här kan du se inlägget i sin helhet:

Även Sveriges förbundskapten Sylve Söderstrand har uttryckt kritik mot banornas design. I sin blogg på JumpClubs hemsida skriver han bland annat:
”Banan i dag var svår, riktigt svår – och konstigt byggd. Framför allt på slutet av banan, från hinder 11 och in i trekombinationen var det en mycket konstig vinkel och ett avstånd som låg mitt emellan fem och sex språng.”

Läs hela inlägget här.
  
Helgens banor designades av Anthony D'Ambrosio.


Ida RöökLäst 10761 ggr Kommentarer Kommentera

APR
20

Douglas åtta i världscupen – Steve Guerdat segrade


Steve Guerdat från Schweiz segrade i världscupfinalen.
Foto: Haide Westring

Uppdatering klockan 23.52:
Med andan i halsen vinner Steve Guerdat världscupfinalen i Las Vegas. Han river tidigt på banan, och mot sista hindret får han ett riktigt stort läge och satsar framåt. Det är med drygt 20 hundradelar han vinner före Penelope Leprevost och Bertram Allen

Utanför banan kramar han om hästskötaren och teamet kan knappt stå still – vilken seger. Utanför framridningen betalar han även en kvinna som skrattar glatt, vad tror ni – hade de slagit vad om att han skulle vinna eller inte?  Inte nog med att han tog OS-guld i London 2012, han vinner även i Las Vegas – inga dåliga titlar.

Douglas Lindelöw slutar på åttonde plats – det är helt otroligt, vilken debut!

Resultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.49:
Neej, Molly Malone V river tidigt på banan, men Bertram Allen behåller sitt lugn och lotsar henne runt resten av banan felfritt. Den unge irländaren slutar troligtvis på en andraplats – för Steve Guerdat har "råd" att riva två hinder och få ett tidsfel. Blir hans resultat bättre än så – då vinner han.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.47:
Penelope Leprevost får ett nedslag inne på banan, men hon kommer att sluta bland de tre bästa. Nu återstår det att se om Bertram Allen och Steve Guerdat hamnar före eller efter henne.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.44:
Jos Verlooy gjorde allt perfekt under hela banan – fram till sista hindret. På vägen ut från banan är han djupt ångerfull över att han drog i tyglarna mot sista hindret – och säger "good boy" upprepade gånger till Domino.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.40:
Den 19-årige Flexible och Richard Fellers låg i delad ledning när kvällens hoppning började. Efter första omgången föll de några placeringar – och nu föll två bommar till. Det lägger ekipaget på en sjundeplats i skrivande stund.

Även Elizabeth Madden får ett nedslag med Simon, hon slutar sin tävling med 10 fel totalt.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Uppdatering klockan 23.38:
Maikel van de Vleuten och VDL Groep Verdi Tn N.O.P. sätter nollan! Det gör att ekipaget behåller sin sjundeplats i skrivande stund.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.36: 
Martin Fuchs och PSG Future får tre rivningar inne på banan, något som gör att han direkt faller ner från åttonde till elfte plats.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.33:
Han är helt iskall! Douglas Lindelöw rider in på banan med Casello och klarar utmaning på utmaning. Dock faller två bommar, på de två hinder som kommer snabbt ur sväng. Men vilken världscupfinal han levererar med Casello – vilken debut! Ekipaget kommer hamna bland de tio bästa.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.30:
Jur Vrieling får ett rivning och ett tidsfel, det ger honom totalt 20 fel i denna världscupfinal och just nu en 11:e plats.

Nu Douglas!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.27:
Lucy Davis får lite revansch i denna andra omgång med Barron. Hon rider honom framåt på samtliga distanser och slutar på 19 fel totalt efter denna helg.
McLain Ward utgår med Rothchild efter tre hinder och en rivning.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.19:
Gerco Schröder rider felfritt på hinder med Glock's Cognac Champblanc, men det blir ett tidsfel. Nu har han inte med toppstriden att göra, men det kan bli avgörande när vi närmar oss topp fem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.16: 
Tre av de första fem hästarna har haft tidsfel inne på banan. Senast nu Bassem Hassan Mohammed och Primeval Dejavu, som fick en rivning och ett tidsfel.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.10:
Kevin Staut och Qurack de Falaise HDC slutar på totalt 29 fel, efter en rivning i denna avslutande runda. Fransmannen har inte haft sin bästa final, och valde att låta Silvana stå över denna avslutande dag och kallade in sin fina fux i stället.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 23.07:
Den svenskägda Baronez fick fem nedslag tillsammans med Kirsten Coe och slutar på totalt 42 fel i denna världscupfinal. Det har varit tre tuffa dagar för hästarna i Las Vegas, jag tror att vi kommer få se fler rivningar i denna avslutande omgång.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 23.03:
Om några få minuter startar det igen. Douglas har allt att vinna – och vi kommer hålla tummarna! Douglas går ut som startnummer 12 av de 20 ryttarna.
  
Nedan är banan som ryttarna tar sig an denna runda:


Uppdatering klockan 22.24:
Hemmafavoriten Richard Fellers faller hela sex placeringar efter sin runda. Flexible river två hinder inne på banan och får då med sig åtta fel till andra omgången. Det gör att Steve Guerdat har "råd" att riva ett hinder i andra omgången – och fortfarande vinna.
  
Så här ser ställningen ut inför andra rundan, som rids om drygt 30 minuter:


Uppdatering klockan 22.21:
Steve Guerdat fortsätter att hålla "nollan". Han hade ett fläckfritt resultat med sig in i finalen, och han rider en felfri runda inne på banan. Det är inte ofta vi ser Steve le med hela ansiktet – nu kan han inte låta bli. Albfuehren's Paille såg knappt trött ut när hon gick från banan.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.19:
Bertram Allen och Molly Malone V fick ett nedslag inne på banan. Det såg nästan ut som att hon uppfattade den stora oxern som ett räcke – när hon satte ner frambenen för tidigt. Nu åker han ner i listan och hamnar med Penelope på fem poäng.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.16:
Nu drar det ihop sig. De fyra ryttare som är kvar har under helgen presterat bäst inne på banan. Penelope Leprevost och Vagabond de la Pomme red en felfri runda och behåller sina fem poäng, som hon hade med sig in i i finalen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.13:
Jos Verlooy
och Domino är ett riktigt sammansvetsat team. Jos har utbildat hästen sedan den var fyra år. Var det kanske det som gjorde att ekipaget tog sig över den sista oxern? Det blev ett ordentligt språng där både häst och ryttare fick kämpa – men det blev en felfri runda!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.11:
Elizabeth Madden ser till att hon och Simon sätter kvällens tredje felfria runda. Den hästen är helt otrolig, som han hoppar – med hela publikens stöd. Hon står därmed kvar med sina sex fel som hon hade med sig in i denna finalrunda.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.09:
Både Lucy Davis och Jur Vrieling faller i resultatlistan efter sina rundor. Bommarna vill helt enkelt inte ligga kvar för ryttarna. Lucy såg besviken ut efter ritten, men Jur klappade om Zirocco Blue med ett leende på läpparna.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 22.02:

Maikel van der Vleuten följer upp Douglas felfria runda med ännu en felfri ritt. VDL Groep Verdi Tn N.O.P. behövde mycket hjälp av sin ryttare runt banans sista hinder, men det var felfritt! Snyggt!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.59:
JAAAA!!! Herregud! Douglas Lindelöw kommer in på arenan och sätter den första felfria ritten! Noll fel för honom och Casello. Vilken runda, vilken häst och vilken ryttare! Nu kommer han bli bland de tio bästa i finalen, det vågar vi faktiskt påstå. Men än är det inte klart.


Yes, där satt den!

Glädjen är total i svensklägret. Förbundskapten Sylve Söderstrand kramar om mamma Agnetha Lindelöw medan Hippsons gästbloggare, hästskötaren Madelen Isaksson, inte kan sluta klappa på Casello.
 
Foto: FEI-TV

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.51:
När halva startfältet varit inne på banan har vi ännu inte fått en felfri runda. Ändå såg det ut som att Sergio Alvarez Moya med Carlo 273 skulle klara det. Men en bom föll, på banans högsta räcke. Alldeles strax är det Douglas Lindelöw, vi håller tummarna!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 21.46:
Det såg länge ut som att Hans-Dieter Dreher och Cool and Easy skulle leverera klassens första felfria ritt, men så blev det inte. Mot slutet föll tyvärr två bommar, men just nu är han med till omgång II.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 21.44:
Både Edesa S Banjan och Tulago ser lite matta ut efter tävlandet i Las Vegas. Banjan och Geir Gulliksen får nedslag på fem hinder, även Pius Schwizer får många nedslag.

Även Daniel Zettermans tidigare häst, Spirit Magic, får det tufft inne på banan. Ryttaren Manuel Alvarez Ruixgalindo från Mexico får stor hjälp av valacken. Han fullkomligt kastar sitt hjärta över trekombinationen när han kämpar för att klara sig över den sista oxern. När det blir ännu en grov rivning på en oxer väljer Manuel att utgå.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.32: 
Shejk Ali Bin Khalid Al Thani skakade på huvudet över sista hindret. Frambommen föll och gav honom fyra fel. Han red en bra runda, och First Devision förtjänade faktiskt att få vara felfri, så vi förstår honom.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 21.28:
Kirsten Coe har bytt till den svenskägda Baronez inför denna omgång. Ekipaget får till en riktigt bra runda och går i mål med fyra fel. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.24:
När Laura Kraut river första hindret har vi i facit att tre av fyra ryttare har rivit just den oxern. Tuff start på banan. Hon och Nouvelle går i mål med tre rivningar.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ __ 

Uppdatering klockan 21.22:
Efter att amerikanska Chris Sorensen rivit tre hinder kommer Italiens Luca Maria Moneta in som tredje ryttare med Connery. Han får till en riktigt riktigt bra runda, men en bom faller. Nu har vi verkligen sett vad banan går för – den är tuff, men inte omöjlig.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 21.16:

Då är vi igång, Andis Varna inledde med den svenskuppfödda KS Coradina. Ekipaget utgick efter att ha rivit första hindret, och sen fortsatte bommarna falla. Det har varit en tuff utmaning för den nioåriga hästen i Las Vegas – och ett klokt beslut att utgå.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

FÖRHANDSINFORMATION

Det kommer att bli en rafflande och tuff upplösning på hoppningens världscupfinal som rids i Thomas & Mack Arena i Las Vegas, USA, på söndagskvällen svensk tid. Du kan följa den via SVT Play (länk nedan) och vår direktrapport från klassen här.

Det är riktigt tajt i toppen och vad som helst kan hända. Leder gör Steve Guerdat, men som sagt – det är inte med några stora marginaler. Och han delar förstaplatsen med USA:s Rich Fellers.

Hoppningens världscupfinal avslutas med två rundor på 1,60-höjd, de 20 bästa och de som är felfria i runda ett går vidare till omgång två och eventuellt krävs det omhoppning efter dessa två rundor för att avgöra vem som vinner totalt.

Douglas Lindelöw är med i matchen, och går ut som nummer 18 i det 29 ekipage stora startfältet.
Nu håller vi tummar och tår för att han och Casello presterar på topp. Klockan 20.50 drar det igång!

Här ser du totala rankningen inför de sista omgångarna.
Douglas Lindelöw och Casello går ut som ekipage nummer 18, se startlista här.
Här ser du banskiss för första rundan.
Här ser du banskiss för andra rundan.
Här kan du följa klassen via FEI-TV (betalkanal).
Här kan du följa klassen via SVT Play, direkt.

FEI-TV visar banan:


Heja Douglas! Foto: Haide Westring 


Läst 14124 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »