Sportkollen - "Vi" vann Jerringpriset!

Sportkollen

JAN
17

"Vi" vann Jerringpriset!

Jag lskar idrott av alla dess slag, att flja vinterstudion hemma frn soffan och skrika t Hellner nr han kar upp fr backen i Norge var fantastiskt, att bita sig i lppen nr Rolf-Gran Bengtsson red den sista linjen i Madrid var en mardrm, en skrckblandad frtjusning.

Fortfarande minns jag nr han tog OS-silvret, och rev sista hindret, en mur. Jag sg det inte p plats eller via tv, utan hrde det via radion i bilen p vg till stallet.

S var min idrottsgala ven igr - via radio. I stallet var jag ensam och satte p radion fr att flja de tv frsta priserna som delades ut. Vidare nr jag gick in i ridhuset, s rattades ven den radion in p P4.

Jag trimmade Cajza med fokus p sknkelvikningar och travbommar. Hon var riktigt fin igr, och ntligen brjar det falla p plats!

Travbommarna lg lngst med bda lngsidorna, fast 7 meter in frn sargen.

Jag red ver de frsta bommarna som lg p mitten av ena lngsidan, sen gjorde jag sknkelvikning ut mot sargen, fr att sedan vnda upp innanfr spret p kortsidan och rida bommarna som lg dr.

Direkt efter s var det till att svnga och rida bommarna p andra lngsidan.

Ridhuset blev p s stt smalare och jag fick svnga med mina sknklar, hnderna skulle vara helt stilla.

Trnaren kommer hem p lrdag, jag rknar ned tills min inofficiella uppvisning. ;)

Men Cajza blev ganska uttrkad under ridpasset igr, s nr jag bestmde mig fr att avsluta p hindret som stod i ridhuset s blev hon genast glad.

Hon taggade till som den lilla tiger hon blir och stampade av s hgt frsta gngen att jag trodde jag skulle flyga av.

Man fr inte hoppa 130 ver en 60 cm oxer, punkt slut. :)

Jag hjde lite och hon hoppade fantastiskt fint.

Efter passet s var det ett lugn som lg ver stallet. Alla hstar stod i sina boxar och halvsov medan jag ordnade Cajza.

Fokus ett r som alltid nr jag ridit, att erbjuda damen vatten!

Hon r bra p att dricka, s 8 ggr av 10 tackar hon ja till erbjudandet.

Dock r hon krsen nr man byter stall, eller ka p tvling. Om vattnet pltsligt luktar annorlunda, d r det inte intressant! Drfr fljer det ofta med utver hennes favoritgrt, ven en dunk med vatten p dagstvlingarna.

Nr vi r ensamma sdr i stallet s fr hon alltid st lite ls, nr jag ska leda henne till spolspiltan s lgger jag bara handen ltt under ganaschen p henne.

Detta r sjlvklart inget som man br gra i strre stall och nr andra hstar eller drrar r ppna..! Men min hst r ganska vluppfostrad och om jag ber henne st p en punkt, ja d str om kvar om jag terkommer om 5 minuter.

Efter ridpasset blev hon verkligen trtt, hr ser det ut som hon ska somna i spolspiltan :)

Sknt att hon ska f longeras idag och bara jogga lite!

Nr jag satte mig i bilen s rattade jag in P4 igen, RGB hller sig kvar i placering. Det blev bara mer och mer nervst. Tnk vilken grej om han faktiskt skulle vinna!

Vi alla hstmnniskor sg ju honom som en sjlvklar vinnare, men vad tycker vriga Sverige?

Aldrig har ridsporten ftt s stor uppmrksamhet i en golfboll fylld av andra stora idrotter.

Men han vann! Han vann, helt fantastiskt!

Ngonstans knns det som att vi alla vunnit. Ridsporten har vunnit stort utrymme i media allt tack vare vr RGB.

Jag skickar ut ett Grattis till Rolf-Gran, ven om han skert inte ser det. Men det dr gjorde du bra!

/annelie


taggar


liknande webbartiklar


Lst 37522 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
11

Angelica Augustsson har blivit mamma


Angelica och maken Marlon vid Stockholmstvlingarna i december.
Foto: Annelie Lundkvist

P torsdagsmorgonen kom hon, Angelica Augustsson Zanotellis efterlngtade dotter. Tillsammans med maken Marlon delar hon med sig av de goda nyheterna p Facebook.

Paret gifte sig p den gemensamma arbetsplatsen Ashford Farm i Belgien. Nr Sportkollen trffade Angelica innan jul, under Sweden International Horse Show,berttade hon att hon bde lngtade efter dottern och efter att komma upp i sadeln igen. Hon avsljade att parets barn var berknat att komma den 10 februari, men ngot namn hade de nnu inte bestmt sig fr. D sa en leende Angelica:
Det mste fungera att uttala fr mig, Marlon och hans frldrar. Vissa namn lter inte s fina nr han uttalar dem.

Stort grattis nskar vi p Hippson!


Annelie LundkvistLst 6717 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
10

U25-ryttare klara fr Gina Tricot Grand Prix Dressage


Mathilde Hannell rider i Bors.

Sex ryttare frn varje lderskategori r inbjudna till den exklusiva dressyrtvlingen under Gina Tricot Grand Prix. Seniorer, U25-ryttare och ungdomsryttare fr chansen att rida om en total prispott p 200 000 kronor.

De 18 ryttarna rider kval i FEI-program fr respektive lderskategori och finalerna rids i Grand Prix kr.Vinnarna i respektive lderskategori mts dessutom i en superfinal p lrdagen, dr den lyckliga vinnaren ker hem 25 000 kronor rikare.
Ryttarna i U25-klassen r: Mathilde Hannell, Nina Rademaekers, Lina Andersson, Elin Aspns, Amanda Eklund och Emma Jnsson.
Jag tycker att det r suvernt att Gina Tricot satsar p dressyren. Det ska bli roligt att tvla i Bors. Mest av allt ser jag fram emot det nya upplgget med en superfinal dr lderskategorierna verbryggas, sger Mathilde Hannell i ett pressmeddelande.


Ida RkLst 14629 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
09

Familjen Zetterman sponsrar Linda AlgotssonSpringfield Showjumpers gr in och sponsrar flttvlansryttaren Linda Algotsson i hennes satsning mot OS i Rio.
Det innebr en ekonomisk uppbackning frn Springfield Showjumpers och gller det hr ret, berttar Linda fr Hippson.

Text:
Annika Grundberg
Foto:
Tomas Holcbecher

Linda Algotsson ingr i det svenska flttvlanslandslaget men r inte med i Sveriges olympiska kommitts, SOK:s, topp- och talangprogram.
Jag fr gra min egen satsning och jag r jttesugen p att komma till Rio och ta medalj. Det r hftigt att gra det med support och std frn familjen Zetterman och det r coolt att de vill satsa p flttvlan. Fr det r inte ofta man gr ver grengrnserna p det hr viset, sger hon.

Vill ha en OS-medalj
Linda r taggad infr OS och vill grna ha en lagmedalj.
Det hr blir mitt femte OS om jag kommer med och en lagmedalj skulle sitta fint. Vi har varit fyra fr mnga gnger, det r dags nu. Jag har bra hstar och jag tycker att vi har en chans.
Linda har individuella msterskapsmedaljer frn EM, men ett OS r ett OS och det r en sdan medalj som fattas i samlingen.

Ssongsstart till psk
n har inte flttvlansssongen dragit i gng. Frsta tvlingen fr Linda blir troligtvis till psk.
Det har varit en mild vinter s hstarna r i bra form. Det som blir svrt ett OS-r r att hitta den perfekta matchningen med lagom antal tvlingar, och att samtidigt ha hstarna i toppform till olympiaden.


Annika GrundbergLst 25053 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Trning fr Peter med CASH FLOW!

Therese

Fredrik gr comeback!

Saras vardag

Tagga fr tvlingsssong

Hippologbloggen

Till Husbloggarna