Sportkollen - Vi vxlar upp med mlet i sikte!

Sportkollen

AUG
01

Vi vxlar upp med mlet i sikte!

Vilken underbar hst jag har!!
Den sista semesterhelgen spenderades p Avesta Ridklubb i Dalarna.
Jag krde fram och tillbaka bda dagarna, d jag tycker det r sknast fr Cajza att f komma hem och g ut i hagen, sova gott och slappna av mellan tvlingarna.

Fredagen brjade med att hon var helt vild! Jag trodde att jag satt p den speedad ponny!
Knde verkligen inte igen knslan av att hon inte lyssnar p mig, s jag vart lite frvnad..

I frsta klassen fick vi ett pet p hinder nummer tv och jag blev en riktigt dlig frlorare.
Sjlvklart inte mot hsten, hon fr alltid klappar och godis nr man kommer ut frn banan!
Men nr hon stor i transporten och mumsade p lite h, s kunde jag beklaga mig till Per och sga hur irriterade petet var. Han lt mig g och muttra i 20 minuter, men sen var det klart med de. Lite lunch t vi och laddade om till nsta klass.

Nu knde jag att det var dags att gasa p i en omhoppning och nr jag gick banan s planerade jag den snvaste vgen jag ngonsin ridit! (notera att det r vr 5:e tvling..)

Cajza var fantastisk p banan! Hon lyssnade p allt jag bad henne om, gasade, svngde och hoppade fin fint - vilket resulterade i en 6:e placering!

Lrdagen var en prvning fr mig, dock r jag van att ka med p tvling, men denna dag fick jag ka alldeles sjlv. Mste erknna att jag blev lite nervs att inte ha ngon som jag kan rdfrga eller bara f lite vatten av innan jag gr in p banan!

Frsta klassen var mitt livs runda! Jag blev s glad nr jag kom ut frn banan! Allt stmde galant, vgarna var perfekt avvgda, hsten hoppade fantastiskt, vi kom rtt p alla hinder och allt fick enligt plan! Lycka!!

Vi fick en 12:e placering i den klassen, s det var roligt :)

Sista starten var jag frst osker p om jag skulle rida, det hade ju gtt s bra!
Men jag efter telefonmte med trnaren bestmde att jag skulle rida och frska terskapa samma knsla.

Den fick jag direkt nr jag red in p banan! Det var en A:0a och vi red p i bra fart, mest stolt r jag ver att jag inte tvekade mot trippelbarren! Red p som att ingen skrck fanns - kom p sen att jag inte alls tyckte att den var lskig.
Dock fick vi en bom ner i sista klassen, men vad gr det nr hela helgen varit bra och lrorik?

Vi tog tillsammans tv rosetter av fyra mjliga och har hittills p vra 5 startade tvlingar endast kommit hem frn 1 tvling utan rosett.

Nu siktar vi mot 120 hjder, och sjlvklart str Amatrtouren i Falsterbo kvar som ml!

Igr Sndag fick Cajza vila, men blev ordentligt ompysslad med ryktning och fick ta massa godis.

Idag ska jag rida ut en svng om jag hinner.. boxen mste skuras och allt mste packas innan vr flytt imorgon kvll. Fr d flyttar vi till ett nytt stall..

Berttar mer om det i nsta inlgg!


taggar

hst  sambo  

Lst 28900 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

NOV
23

Superkvartett fixar stortvlingar p Elmia


Det r en riktig superkvartett som str bakom tvlingarna. Foto:Mikael Persson/MiP Media (Lisen), Ebba Hgstrm (Anna), Elmia AB (Sylve) och Alida Sflund (Jana)

Fyra toppnamn inom internationell hstsport arrangerar, med start nsta r, ett nytt superevenemang p Elmia i Jnkping. Tunga samarbetspartners har knutits till projektet och evenemanget innefattar bland annat stora nationella tvlingar i hoppning och dressyr, auktioner, shower och mssa.

Jan-Olof Wannius, Sylve Sderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Anna Brkenhielm r alla stora personligheter med bred erfarenhet inom svensk ridsport. De utgr kvartetten bakom det nybildade bolaget Scandinavian Horse Show AB och det nya superevenemanget, som fr premir 26 till 30 oktober 2016.
Elmia r fr mig en sjlvklar plats fr ett hstevenemang med inriktning att visa hela bredden i svensk ridsport. Vi i gruppen vill gra ngot riktigt bra fr sporten, svenska ryttare, gare och uppfdare, sger Jan-Olof Wannius i ett pressmeddelande.

Erfarenhet och nytnkande
Elmia Scandinavian Horse Show i Jnkping ska bli en stor branschtrff fr svensk ridsport, en mtesplats fr alla som p olika stt r verksamma i branschen eller r hstintresserade. De fyra bakom arrangemanget vill med sina erfarenheter och nytnkande ider skapa frutsttningar fr svensk ridsport och avel att vxa.
Tvlingsprogrammet kommer att innehlla klasser fr allt frn ponny till senior elit, i bde hoppning och dressyr. Stor vikt kommer att lggas p unghstklasser och utmrkelser till framtida stjrnor bland svl ryttare som hstar. Frutom tvlingarna arrangeras auktioner, shower, VIP-arrangemang och mssa allt p ett och samma stlle.
Planeringen har gtt frn id till ett frdigt evenemangsprogram efter ett intensivt arbete frn den frsta kontakten med Elmia. Eftersom kvartetten ocks planerar att utka evenemanget fr varje r fll valet snabbt p Elmia som plats och medarrangr.


Ida RkLst 12363 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
23

OS-drmmen r osker fr Douglas och Henrik


Tv svenska OS-hopp.Foto: Tomas Holcbecher

OS i Rio de Janeiro nrmar sig och ute i de svenska toppryttarnas stallar arbetar man fr fullt fr att skra hstarna till spelen. Det r drygt tta mnader kvar till att hstarna ska vara p plats, men endast sju veckor kvar innan gandet ska vara klart.

Fr tv av vra svenska OS-hopp r det fortfarande oklart om de kommer att f klartecken fr att frbereda sig infr OS. Henrik von Eckermann och Douglas Lindelw r just nu uppe i det administrativa med att frska skra sina bsta hstar infr spelen.

Ljusning i gartvisten
Det har inte undgtt mnga att det pgr en gartvist gllande Douglas bsta hst Casello just nu. garna Agnetha Lindelw ochMaria Schack Bladh r oense om vilken summa Maria ska bli utkpt frn valacken med, och rendet var aktuellt fr tingsrtten. Dock har mtet i sista stund blivit instllt, och just nu r det inget rende fr rtten, enligt Agnetha.
Viljan r god att kunna lsa detta utan tingsrtten, sger Agnetha till Hippson.
garnalter just nu sina advokater diskutera fram den bsta lsningen fr bda parter. Om Douglas inte fr behlla sin hst tappar det svenska laget en stark ryttare infr OS. Under sndagen bevisade ekipaget att de hr hemma i den yttersta eliten, nr de placerade sig p andraplats i vrldscupen bakom Christian Ahlmann.

Arbetsgivaren jobbar fr en lsning
Ett annat ankare i ett kommande OS-lag r Henrik von Eckermann. Han har ridit Cantinero i drygt tv r, men hsten gs sedan lnge av Qatar Armed Forces. FrDagens Nyheterberttar Henrik om nervositeten ver att inte veta om valacken kommer att stanna kvar i hans stall. Han har stort std av sin arbetsgivare, Ludger Beerbaum, i frgan och just nu pgr frhandlingar fr att skra hsten infr OS.
Fr atten hst ska f delta i OS mste hsten ha en svensk (del-)gare och en svensk stmpel i passet. Pappersarbetet mste vara klart senast fremidnatt den 15 januari, en regel som gller fr samtliga nationer.


Annelie LundkvistLst 12946 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
22

Douglas: "Man fr onda p motstndarna"


Douglas och Casello i Stuttgart, felfria i svl grundomgng som omhoppning. Det rckte till en andraplats. Foto: Tomas Holcbecher

Det blev en andraplats fr Douglas Lindelw och Casello i vrldscupomgngen i Stuttgart, en placering som ryttaren rankar hgt.
Givetvis vill man vinna, men det hr r bland det strsta jag har gjort. Stuttgart r en anrik tvlingsplats och vrldens bsta ryttare r hr. S jag r jtteglad och njd, berttar han fr Hippson.

Text:
Annika Grundberg

I omhoppningen red Douglas s snabbt han kunde med Casello, inklusive en djrv svng frn nst sista till sista hindret.
Det var bara fem till omhoppning och jag gick ut frst och gick in med full gas. Jag visste att jag hade ridit s fort jag kan med Casello. Sedan fr man bara onda p motstndarna, sger han med ett skratt.
Och det hll nstan hela vgen. Hemmaryttaren Christian Ahlmann p Codex One red felfritt och vardrygasekunden snabbare n Douglas och Casello.


Casello i vntan p prisutdelning.

Godis och vila fr Casello
Hrnst vntar Friends Arena och Sweden International Horse Show fr Douglas. Dit kommer han med Talina, Balous Lady och Ida vd Bisschop medan Casello fr stanna hemma.
Casello ska f gotta sig med godis och vila. Vr nsta tvling blir i Genve.

Vet inte vad som hnder
Rrande konflikten med Casellos delgare r Douglas dligt uppdaterad.
Jag vet faktiskt inte om det har hnt ngot i helgen, jag har frskt att helt fokusera p tvlingen och min ridning. Det r en frhandling utsatt i tingsrtten i morgon, men jag vet inte om det blivit ngra ndringar, sger han.
Enligt SVT Sport ska frhandlingen i tingsrtten vara terkallad och parterna ska gra upp garfrgan utanfr rttssalen.

Resultat Stuttgart


Annika GrundbergLst 16014 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

P plats i Friends Arena!

Hstsktarbloggen

Lngkalsonger och veterinrbesk

Portugal-bloggen

Skne vs vinter 1-0

Stalldrmmar

Till Husbloggarna