Sportkollen - Vi vxlar upp med mlet i sikte!

Sportkollen

AUG
01

Vi vxlar upp med mlet i sikte!

Vilken underbar hst jag har!!
Den sista semesterhelgen spenderades p Avesta Ridklubb i Dalarna.
Jag krde fram och tillbaka bda dagarna, d jag tycker det r sknast fr Cajza att f komma hem och g ut i hagen, sova gott och slappna av mellan tvlingarna.

Fredagen brjade med att hon var helt vild! Jag trodde att jag satt p den speedad ponny!
Knde verkligen inte igen knslan av att hon inte lyssnar p mig, s jag vart lite frvnad..

I frsta klassen fick vi ett pet p hinder nummer tv och jag blev en riktigt dlig frlorare.
Sjlvklart inte mot hsten, hon fr alltid klappar och godis nr man kommer ut frn banan!
Men nr hon stor i transporten och mumsade p lite h, s kunde jag beklaga mig till Per och sga hur irriterade petet var. Han lt mig g och muttra i 20 minuter, men sen var det klart med de. Lite lunch t vi och laddade om till nsta klass.

Nu knde jag att det var dags att gasa p i en omhoppning och nr jag gick banan s planerade jag den snvaste vgen jag ngonsin ridit! (notera att det r vr 5:e tvling..)

Cajza var fantastisk p banan! Hon lyssnade p allt jag bad henne om, gasade, svngde och hoppade fin fint - vilket resulterade i en 6:e placering!

Lrdagen var en prvning fr mig, dock r jag van att ka med p tvling, men denna dag fick jag ka alldeles sjlv. Mste erknna att jag blev lite nervs att inte ha ngon som jag kan rdfrga eller bara f lite vatten av innan jag gr in p banan!

Frsta klassen var mitt livs runda! Jag blev s glad nr jag kom ut frn banan! Allt stmde galant, vgarna var perfekt avvgda, hsten hoppade fantastiskt, vi kom rtt p alla hinder och allt fick enligt plan! Lycka!!

Vi fick en 12:e placering i den klassen, s det var roligt :)

Sista starten var jag frst osker p om jag skulle rida, det hade ju gtt s bra!
Men jag efter telefonmte med trnaren bestmde att jag skulle rida och frska terskapa samma knsla.

Den fick jag direkt nr jag red in p banan! Det var en A:0a och vi red p i bra fart, mest stolt r jag ver att jag inte tvekade mot trippelbarren! Red p som att ingen skrck fanns - kom p sen att jag inte alls tyckte att den var lskig.
Dock fick vi en bom ner i sista klassen, men vad gr det nr hela helgen varit bra och lrorik?

Vi tog tillsammans tv rosetter av fyra mjliga och har hittills p vra 5 startade tvlingar endast kommit hem frn 1 tvling utan rosett.

Nu siktar vi mot 120 hjder, och sjlvklart str Amatrtouren i Falsterbo kvar som ml!

Igr Sndag fick Cajza vila, men blev ordentligt ompysslad med ryktning och fick ta massa godis.

Idag ska jag rida ut en svng om jag hinner.. boxen mste skuras och allt mste packas innan vr flytt imorgon kvll. Fr d flyttar vi till ett nytt stall..

Berttar mer om det i nsta inlgg!


taggar

hst  sambo  

liknande webbartiklar


Lst 28931 ggrcomments powered by Disqus

Mer frn sportkollen

FEB
11

Angelica Augustsson har blivit mamma


Angelica och maken Marlon vid Stockholmstvlingarna i december.
Foto: Annelie Lundkvist

P torsdagsmorgonen kom hon, Angelica Augustsson Zanotellis efterlngtade dotter. Tillsammans med maken Marlon delar hon med sig av de goda nyheterna p Facebook.

Paret gifte sig p den gemensamma arbetsplatsen Ashford Farm i Belgien. Nr Sportkollen trffade Angelica innan jul, under Sweden International Horse Show,berttade hon att hon bde lngtade efter dottern och efter att komma upp i sadeln igen. Hon avsljade att parets barn var berknat att komma den 10 februari, men ngot namn hade de nnu inte bestmt sig fr. D sa en leende Angelica:
Det mste fungera att uttala fr mig, Marlon och hans frldrar. Vissa namn lter inte s fina nr han uttalar dem.

Stort grattis nskar vi p Hippson!


Annelie LundkvistLst 5143 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
10

U25-ryttare klara fr Gina Tricot Grand Prix Dressage


Mathilde Hannell rider i Bors.

Sex ryttare frn varje lderskategori r inbjudna till den exklusiva dressyrtvlingen under Gina Tricot Grand Prix. Seniorer, U25-ryttare och ungdomsryttare fr chansen att rida om en total prispott p 200 000 kronor.

De 18 ryttarna rider kval i FEI-program fr respektive lderskategori och finalerna rids i Grand Prix kr.Vinnarna i respektive lderskategori mts dessutom i en superfinal p lrdagen, dr den lyckliga vinnaren ker hem 25 000 kronor rikare.
Ryttarna i U25-klassen r: Mathilde Hannell, Nina Rademaekers, Lina Andersson, Elin Aspns, Amanda Eklund och Emma Jnsson.
Jag tycker att det r suvernt att Gina Tricot satsar p dressyren. Det ska bli roligt att tvla i Bors. Mest av allt ser jag fram emot det nya upplgget med en superfinal dr lderskategorierna verbryggas, sger Mathilde Hannell i ett pressmeddelande.


Ida RkLst 13056 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
09

Familjen Zetterman sponsrar Linda AlgotssonSpringfield Showjumpers gr in och sponsrar flttvlansryttaren Linda Algotsson i hennes satsning mot OS i Rio.
Det innebr en ekonomisk uppbackning frn Springfield Showjumpers och gller det hr ret, berttar Linda fr Hippson.

Text:
Annika Grundberg
Foto:
Tomas Holcbecher

Linda Algotsson ingr i det svenska flttvlanslandslaget men r inte med i Sveriges olympiska kommitts, SOK:s, topp- och talangprogram.
Jag fr gra min egen satsning och jag r jttesugen p att komma till Rio och ta medalj. Det r hftigt att gra det med support och std frn familjen Zetterman och det r coolt att de vill satsa p flttvlan. Fr det r inte ofta man gr ver grengrnserna p det hr viset, sger hon.

Vill ha en OS-medalj
Linda r taggad infr OS och vill grna ha en lagmedalj.
Det hr blir mitt femte OS om jag kommer med och en lagmedalj skulle sitta fint. Vi har varit fyra fr mnga gnger, det r dags nu. Jag har bra hstar och jag tycker att vi har en chans.
Linda har individuella msterskapsmedaljer frn EM, men ett OS r ett OS och det r en sdan medalj som fattas i samlingen.

Ssongsstart till psk
n har inte flttvlansssongen dragit i gng. Frsta tvlingen fr Linda blir troligtvis till psk.
Det har varit en mild vinter s hstarna r i bra form. Det som blir svrt ett OS-r r att hitta den perfekta matchningen med lagom antal tvlingar, och att samtidigt ha hstarna i toppform till olympiaden.


Annika GrundbergLst 23478 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan fr Sportkollen »Populrt hos Charlies

Husbloggare

Trning fr Peter med CASH FLOW!

Therese

Fredrik gr comeback!

Saras vardag

Tagga fr tvlingsssong

Hippologbloggen

Till Husbloggarna