Sportkollen - Vi växlar upp med målet i sikte!

Sportkollen

AUG
01

Vi växlar upp med målet i sikte!

Vilken underbar häst jag har!!
Den sista semesterhelgen spenderades på Avesta Ridklubb i Dalarna.
Jag körde fram och tillbaka båda dagarna, då jag tycker det är skönast för Cajza att få komma hem och gå ut i hagen, sova gott och slappna av mellan tävlingarna.

Fredagen började med att hon var helt vild! Jag trodde att jag satt på den speedad ponny!
Kände verkligen inte igen känslan av att hon inte lyssnar på mig, så jag vart lite förvånad..

I första klassen fick vi ett pet på hinder nummer två och jag blev en riktigt dålig förlorare.
Självklart inte mot hästen, hon får alltid klappar och godis när man kommer ut från banan!
Men när hon stor i transporten och mumsade på lite hö, så kunde jag beklaga mig till Per och säga hur irriterade petet var. Han lät mig gå och muttra i 20 minuter, men sen var det klart med de. Lite lunch åt vi och laddade om till nästa klass.

Nu kände jag att det var dags att gasa på i en omhoppning och när jag gick banan så planerade jag den snävaste vägen jag någonsin ridit! (notera att det är vår 5:e tävling..)

Cajza var fantastisk på banan! Hon lyssnade på allt jag bad henne om, gasade, svängde och hoppade fin fint - vilket resulterade i en 6:e placering!

Lördagen var en prövning för mig, dock är jag van att åka med på tävling, men denna dag fick jag åka alldeles själv. Måste erkänna att jag blev lite nervös att inte ha någon som jag kan rådfråga eller bara få lite vatten av innan jag går in på banan!

Första klassen var mitt livs runda! Jag blev så glad när jag kom ut från banan! Allt stämde galant, vägarna var perfekt avvägda, hästen hoppade fantastiskt, vi kom rätt på alla hinder och allt fick enligt plan! Lycka!!

Vi fick en 12:e placering i den klassen, så det var roligt :)

Sista starten var jag först osäker på om jag skulle rida, det hade ju gått så bra!
Men jag efter telefonmöte med tränaren bestämde att jag skulle rida och försöka återskapa samma känsla.

Den fick jag direkt när jag red in på banan! Det var en A:0a och vi red på i bra fart, mest stolt är jag över att jag inte tvekade mot trippelbarren! Red på som att ingen skräck fanns - kom på sen att jag inte alls tyckte att den var läskig.
Dock fick vi en bom ner i sista klassen, men vad gör det när hela helgen varit bra och lärorik?

Vi tog tillsammans två rosetter av fyra möjliga och har hittills på våra 5 startade tävlingar endast kommit hem från 1 tävling utan rosett.

Nu siktar vi mot 120 höjder, och självklart står Amatörtouren i Falsterbo kvar som mål!

Igår Söndag fick Cajza vila, men blev ordentligt ompysslad med ryktning och fick äta massa godis.

Idag ska jag rida ut en sväng om jag hinner.. boxen måste skuras och allt måste packas innan vår flytt imorgon kväll. För då flyttar vi till ett nytt stall..

Berättar mer om det i nästa inlägg!

 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 28963 ggrcomments powered by Disqus

Mer från sportkollen

MAJ
26

Rom: Svenskarna värmde upp i solen


Helena och Bonzai H var placerade i uppvärmningsklassen.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
Under torsdagen inleddes tävlingarna i italienska Rom, där helgens omgång av Nations Cup äger rum. De svenska ryttarna fick fina uppvärmningsrundor.
  
Italienska banbyggaren Uliano Vezzani lade hinderhöjden på 145 centimeter i denna inledande klass, 17 av de 64 startande gick felfritt i båda faser. För svensk del var det Helena Persson som nådde bäst resultat med Bonzai H, hon slutade på en sjätteplats. Därefter var det enbart Charlotte Mordasini som red omhoppningen, dessvärre med ett nedslag. Övriga lagryttare – Henrik von Eckermann, Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson – utgick efter den uppvärmande grundomgången.
Även svenska Petronella Andersson är på plats och rider individuellt, hon fick ett nedslag i omhoppningen i denna klass.

Resultat

Fredag är det dags för laghoppningen, läs mer här.


Annelie LundkvistLäst 2320 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

Uppfödare stöttar Breeders Trophy


FOTO: Hästnäringens Riksanläggningar
  
Ann Westling och Carl Johan Persson, Stuteri Stubbäng, tycker att uppfödarna ska uppmärksammas mer. Därför går de in och sponsrar de bästa gångartsuppfödarna med 10 000 kronor vardera i respektive årskull, under Breeders Trophy-finalerna.
  
– Vi vill hjälpa till och stimulera svenska dressyrhästuppfödare att fortsätta sitt gedigna arbete, säger Ann Westling i ett pressmeddelande.
Paret har själva fött upp flera framgångsrika gångartshästar, bland annat Breeders-vinnaren Wennica. I dag är de delägare i flera ston, men har inga hästar hemma längre.
– Vi väntar fyra föl i år tillsammans med våra samarbetspartners och det är väldigt roligt att vi kan fortsätta hänga med i utvecklingen, säger Carl Johan Persson.
Ann och Carl Johan utmanar hopphästuppfödare att göra samma sak.


Annika GrundbergLäst 2385 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
26

GP-ponnyn försvinner i sin nuvarande form


Ellen Johansson från Vänersborg var senaste – och antagligen också sista – finalsegraren i GP-ponnyn.
  
Den populära stilhoppningstävlingen GP-ponnyn för C-ponnyekipage, med final i Scandinavium under Gothenburg Horse Show, försvinner i sin nuvarande form. Det bekräftar Stampen Local Media, som driver Göteborgs-Posten, för Hippson.
  
Text och foto: Annika Grundberg
  
Företaget Stampen Media Group, som bland annat äger Göteborgs-Posten, är satt under rekonstruktion. Men det ska inte ha något med beslutet att göra.
– Redan tidigt i våras tog vi beslutet att vi inte kan fortsätta driva GP-ponnyn som huvudarrangör och ensam partner, eftersom vi inte bedömde att det är en del av vår strategiska inriktning på digitalt. Och inte heller lönsamt utifrån vad det kostar, svarar Lillemor Wallenius som är affärschef marknadskommunikation på Stampen Local Media, i ett mejl till Hippson.
Hon fortsätter:
– Vi har uppskattat samarbetet eftersom själva evenemanget är roligt och värdesatt av deltagarna, men vi kan inte ge allt åt alla utan måste välja var vi riktar våra marknadsföringssatsningar. Så sent som förra veckan gick Göteborgsvarvet av stapeln, där vi nu satsar stort från GP.
  
Hoppas kunna driva tävlingen vidare i någon form
Hos Got Event, som arrangerar Gothenburg Horse Show, har man varit medvetna om att tävlingen i sin nuvarande form upphör.
– Det är något som vi har diskuterat internt, för vi tycker att GP-ponnyn är en viktig tävling för sporten och för vårt evenemang, säger Tomas Torgersen som är tävlingschef.
Hans förhoppning är att ponnyerna kommer att vara en del av tävlingen även 2017.
– Vi kommer att jobba vidare med att lösa detta, men det kommer kanske inte att bli en tävling i exakt samma form som den har varit hittills, säger han.
Och GP lämnar en liten öppning för delaktighet. 
– Som bidrag till tävlingens fortlevnad är vi villiga att kvarstå som mediepartner till hästtävlingen under 2017, om någon annan tar vid som arrangör – med eller utan nya partners. Som mediepartner kan vi stötta med annonsutrymme i våra kanaler, skriver Wallenius. 


Annika GrundbergLäst 5039 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Populärt hos Charlies

Husbloggare

Perfekt planering denna veckan!

Therese

Löshoppning

Saras vardag

Födelsedagsfirande, överben och inställd tävling

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna