FHS-kollen 2011 - Angelica Augustsson förgyller Lexington Clinic

Falsterbo Horse Show 2011

Välkommen till Hippsons sajt för Falsterbo Horse Show 2011. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


JUL
01
2011

Angelica Augustsson förgyller Lexington Clinic

Onsdag 6 juli visar det nya svenska stjärnskottet, Angelica Augustsson, sin fantastiska ridstil i den nya grenen equitation vid Lexington Clinic i Falsterbo. Clinicen utgör dessutom startpunkten för en planerad nordisk serie - Equitation Masters.
 
Förra året visades equitation, en amerikansk tävlingsform där hoppbanorna är baserade mer på teknik och lydighet, snarare än höjd och tid, för första gången i Norden. Det var vid Lexington Clinic. Nu tas ett nytt steg inom equitation, då det svenska stjärnskottet Angelica Augustsson visar hur det hela går till i samarbete med Sveriges förbundskapten i hoppning, Sylve Söderstrand.
 
Lexington Clinic går till så att Angelica Augustsson hoppar en av sina hästar och kommenteras av förbundskapten Sylve Söderstrand. Dessutom deltar tre ponnyryttare, Isabella Giegold - Dimmans Eros, Jackie Georgsson - Bally Harting och Cornelia Georgsson - Hembins Ronaldo. I equitation är maxhöjden är 1,20 och där kan finnas inslag av naturhinder på banan. Det är ryttarens stil och prestation som bedöms, inte hästens.
- Den här programpunkten är extra attraktiv för publiken! Vi är väldigt måna om att föra fram det goda exempel som equitation utgör, i en form där den amerikanska stilen paras ihop med den europeiska, säger Jan-Olof Wannius, Show Director för Falsterbo Horse Show. Därför är det glädjande att det finns utrymme att sända delar av Lexington Clinic i Eurosport.
 
Planerna för equitation kan utvecklas under Falsterboveckan kommande år.
- Vi planerar att starta en nordisk serie, Equitation Masters, där det ska gå att kvala i alla fyra nordiska länderna och sedan ha en final här i Falsterbo nästa år, avslöjar Jan-Olof Wannius. Serien är ännu så länge på idéstadiet.


Läst 8823 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 23022 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22744 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22774 ggr Kommentarer Kommentera





Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från Falsterbo Horse Show 2011.

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.