GHS-Kollen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


JAN
28
2015

Guldcoachen hyllar tävlingarna i Göteborg


Rob Ehrens, holländsk förbundskapten i hoppning, hyllar Gothenburg Horse Show.
 Han har ridit i Scandinavium under sin aktiva tid. 

– Göteborg och Scandinavium som innebar starten av världscupen i hoppning har betytt så mycket för hoppsportens utveckling, säger guldcoachen från södra Holland.

Då var han ryttare i Scandinavium. Rob Ehrens tillhörde världseliten i hoppning. Han red mästerskap och OS med hästar som Oscar Drum och Sunrise, som också startade i Scandinavium.

– Gothenburg Horse Show och Scadinavium ger starka minnen. Det är en otrolig arena att rida i. Blommorna, stämningen, publiken, framhoppning och allt annat fungerar perfekt. Det har blivit en förebild för andra arrangörer, säger han under en träning av svenska tränare och ryttare på Ridskolan Strömsholm.

Forna landslagskamrater
Rob kommer till Göteborg den 25 februari till 1 mars, för att stötta sina ryttare i jakten på platserna till världscupfinalen. Han har en rad medaljer som ryttare. 2005 var han dessutom förbundskapten för holländska juniorer och ungdomar. 

– Jag fick frågan att bli förbundskapten för seniorerna, men behövde lite betänketid. För nu var det ju landslagskamraterna som jag skulle ta ut eller ställa åt sidan. Det var så kort period mellan min aktiva tid och att vara förbundskapten för mina landslagskompisar, förklarar han.



Många medaljer
Rob axlade rollen och har gjort det lysande. Vid VM i Aachen, 2006, tog holländska laget guld. Under OS i London blev det dubbla silver i lag och silver individuellt genom Gerco Schröder.
 I Caen, Frankrike, under VM 2014 blev det dubbla guld – i lag och individuellt genom Jeroen Dubbeldam.


Läst 19822 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.