Redaktionen - Rösta fram Årets pryl 2012!
FEB
21

Rösta fram Årets pryl 2012!


  
För fjärde året låter vi er läsare rösta fram årets bästa ridsportpryl. Den här gången har juryn, bestående av Hippsons redaktion, nominerat rekordmånga kandidater - hela sju stycken. Passa på att rösta på din personliga favorit!

 

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!
Resultatet presenteras i Hippson Magazine nummer 2 2013.
Vänliga hälsningar, RedaktionenThermacells eluppvärmda sulor
Det här är en räddare i nöden för oss som fryser fötterna av oss under vinterhalvåret. De eluppvärmda och uppladdningsbara sulorna från Thermacell ger nämligen golvvärmekänsla även i ett par kalla ridstövlar. Detta utan varken sladdar eller byten av batterier.
Cirkapris: 1 695 kronor
Läs mer här
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Höbjörn
Höbjörn är en vardagshjälte som ger en hjälpande hand när du står där i stallet och ska packa höpåsar. Det är en svensk uppfinning som både håller upp påsen och som väger innehållet åt dig. Dessutom får "han" dig att jobba ergonomiskt och tidseffektivt.
Cirkapris: 3 980 kronor
Läs mer här
  
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Ice-Vibe, kyl- och vibrationsboots från Horseware
Horsewares prisbelönta boots kombinerar kyla och vibrationer för att minska svullnad och stimulera blodcirkulationen, allt för att förebygga skador. Ice-Vibe är enkla och praktiska att använda, och har dessutom en inbyggd timer som stänger av sig efter 20 minuter.
Cirkapris: 1 780 kronor
Läs mer här
  
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Tränsserien Revolution från Perfect Sit of Sweden
I den här svenskdesignade och anatomiska tränsserien finns tre snygga modeller - en för hoppning, en för dressyr och en för unghästar. Nosgrimmorna är framtagna för att käkbenet och nervutskotten ska lämnas fria, och nackstyckets utformning ger avlastning och tryckutjämning.
Cirkapris: 1 999 kronor (unghäst 2 299 kronor)
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Veredus-skydden Carbon Gel Vento
Benskyddsexperten Veredus levererar som alltid vad gäller passform och kvalitet. I den här modellen har man med hjälp av avancerade material - bland annat mikroperforerad neopren - lyckats få till riktigt bra ventilation och luftgenomströmning. Något som är lättare sagt än gjort.
Cirkapris: 1 499 kronor (fram) respektive 1 299 kronor (bak) 
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Sadeln från Rebel's of Sweden
Nytänkande Rebel Two (hoppning) och Rebel Three (dressyr) från Rebel's of Sweden sticker ut i sadelkammaren. Modellerna har större anläggningsyta vilket fördelar trycket och vikten bättre över hästens rygg. Dessutom har denna svenska uppfinning ett click-on-system med vilket du kan växla mellan olika sitsar.
Cirkapris: Kostar från 25 000 kronor och uppåt
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
     
Groom Smart-förklädet från Stable Stylish
Varför en så simpel lösning som ett förkläde för hästskötare inte har fått spridning tidigare kan man undra. Groom Smart är framtaget av ett svenskt företag och är designat med smarta fickor för borstar, kammar och flaskor. Det är lätt att "slänga på sig", till exempel vid manflätning.
Cirkapris: 449 kronor
Läs mer här

 

 

 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sju produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under förra året (2012), antingen i Hippson Magazine eller i Prylkollen på Hippson.se.
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande - antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller klädesplagget ska dessutom ha gått att köpa i svenska ridsportbutiker under 2012 (inte nödvändigtvis under hela året).
Omröstningen pågår till och med den 12 mars. Vinnaren presenteras i Hippson Magazine nr 2 2013, i butik den 23 april.

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 95580 ggrcomments powered by Disqus


Fler inlägg

MAR
12

Se Dubbeldams clinic – 3x2 biljetter i tävlingspotten


Pressbild: Flyinge
  
Han är regerande världsmästare och Europamästare i hoppning, den 5 maj klockan 10.00 till 16.00 håller Jeroen Dubbeldam clinic på Flyinge. Nu kan du tävla om biljett till dig själv och en kompis!
  
Jeroen Dubbeldam är känd för sin känsla för hästar och sin fantastiska ridning. Endast 27 år gammal tog han OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, 14 år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsseger. Då knep han VM-guldet i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.
  
Ödmjuk inställning
Jeroens karriär är lång och han är känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” individer utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen, där Jeroen lugnt och säkert backade sin känsliga häst in på banan för att sedan sätta en felfri runda.
I år är hans mål att vinna lagguld i Rio och just det temat kommer clinicen den 5 maj att beröra.
  

SÅ HÄR TÄVLAR DU
Tävlingen är avslutad!
Följande personer vann två biljetter var till clinicen:
Rebecca Andersson, Fjärås
Lina Mattsson, Blentarp
Cindy Lindahl, Malmö
Stort grattis säger vi på redaktionen!

Tävlingen pågår till och med söndagen den 20 mars 2016. Lottningen bland de rätta svaren görs av Hippsons redaktion och går inte att överklaga. Pristagarna meddelas per e-post och presenteras här på sidan. Eventuell skatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller något annat pris.
Genom att ställa upp i tävlingen godkänner du att Hippson får skicka nyhetsbrev till den angivna e-postadressen. Det går när som helst att avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet.
Läs mer om clinicen på Flyinges hemsida


Läst 63520 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06

Vill ni i ditt stall få besök av Hippsons stallfixare?


  
TACK ALLA NI SOM ANSÖKT (sista dag var 10/2)!
Vår stallfixare hör av sig till dem som har valts ut.
Vänliga hälsningar,
Redaktionen


Vår stallfixare går igenom stallet och tittar på vad det finns för möjligheter att rationalisera och förenkla arbetet. Resultatet kommer sedan att presenteras i artikelform.
  
Vi söker dels ett större inackorderingsstall, dels ett mindre privatstall med bara ett par hästar, där stallägare och eventuella inackorderingar vill ha hjälp med detta. Stallen ska ligga i sydvästra delen av Sverige – Skåne, Halland eller Västra Götaland.
  
Ansök genom att (senast onsdag den 10/2) skicka en kort beskrivning av stallet och eventuella problem, var det ligger samt en kontaktperson som kan vara med oss under besöket till: [email protected]


Läst 84363 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
09

Rösta fram Året pryl 2015!

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren avslöjas i Hippson nummer 1 2016 (samt i samma veva här på nätet).


  
Nu är det åter dags för er Hippson.se-besökare att rösta fram årets mest intressanta ridsportpryl. Omröstningen sker för sjunde året i rad och juryn har nominerat sex kandidater. Läs om dem nedan – och välj din favorit (se länk nederst)!
  
Nosgrimma med utbytbar nosrem
Svenska Fager Design har lanserat en nosgrimma till tränset, i aachen- eller remontmodell, där du smidigt kan byta ut nosremmen. Remmarna sitter ihop med runda eller fyrkantiga knäppen som går att öppna, därmed kan du variera utseendet utan att byta hela tränset.
Cirkapris: 500 kronor (remontnosgrimma inklusive nosrem)
Läs mer hos Fager Design
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Skor och shortchaps som klickas ihop till stövlar
Veredus matchande jodphurs och shortchaps har ett inbyggt system, som gör att de snabbt och enkelt kan klickas ihop till eleganta stövlar. Själva jodphursen med stötdämpande sula heter Armonia, skorna är alltså tänkta att kombineras med shortchapsen Accordo i läder.
Cirkapris: Jodphurs 2 599 kronor och shortchaps 2 079 kronor (4 678 kronor totalt)
Läs mer hos Veredus
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Smarta infångare till framhoppningen
När det inte finns mätsticka på framhoppningen får medhjälparna "höfta". Ted Haglund på Jumpnet har dock tagit fram hinderstöd som gör funderingar om hur högt hindret är onödiga. De agerar dessutom inflaggning, vit infångare till vänster och röd till höger.
Cirkapris: Från 5 000 kronor paret
Läs mer hos Jumpnet
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Stallrobot som följer dig och kan harva själv
Under Hästföretagarforum var det Sverigepremiär för stallroboten Tekno-Ants som kan bära tunga säckar, sladda ridbanan när du sover eller tippa gödsel på gödselstacken. Den har även en "följ mig"-funktion och kan följa dig automatiskt, till exempel när du mockar ridbanan.
Cirkapris: 16 000 euro exklusive moms
Läs mer hos Tekno-Ants
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Sensor till ridhjälmen som larmar om du ramlar av
Ice-dot crash sensor sätts på ridhjälmen och kopplas ihop med en app i din telefon – systemet mäter rörelse, acceleration och rotation. Om du ramlar av larmar appen och en nedräkning startar. Avbryter du inte nedräkningen skickas ett SMS med din position till utvalda kontakter.
Cirkapris: 1 190 kronor
Läs mer hos Sjöhagen Wear
_ _ _ _ _ _ _ _ _

Tryckfördelande sadelgjord – i två delar
Prestige har tagit fram sadelgjorden RP, i dressyr- och hoppmodell. Den är tillverkad i två delar – dels en tryckfördelande platta, dels en specialdesignad gjord som glider fritt genom rundeln. Därmed kan plattan ligga helt stilla, det är bara själva gjorden som rör sig.
Cirkapris: 3 349 kronor
Läs mer hos Prestige

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren avslöjas i Hippson nummer 1 2016 (samt i samma veva här på nätet).
 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sex produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under det gångna året, antingen i papperstidningen eller i Prylkollen på Hippson.se.
  
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande – antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller plagget ska ha gått att köpa i svenska ridsportbutiker eller av svenska agenter (fysiska eller på nätet) under 2015 (inte nödvändigtvis under hela året). Produkten behöver dock inte vara helt ny för året.
  
Omröstningen pågår till och med onsdagen den 20 januari. Vinnaren presenteras här på nätet, samt i Hippson nr 1 2016.


Läst 101565 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionen »Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
Drivers resa Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen


Redaktions senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Skogens konung!

Therese

Årets sista tävling

Portugal-bloggen

Flärd, dyr sadeltvål och riktigt fina hinder i Paris

Lisen

Till Husbloggarna