Favourit i Kentucky - 4 1/2 dag

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


SEP
24
2010

4 1/2 dag

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Var ska man börja? Vi hästskötare är inkvarterade i parken i trailers. En mardröm, men vad gör man inte? Bajamajor och gemensam dusch, tur att man har en chef som skämmer bort en med mat, utflykter och lån av hotellrum med riktig dusch! Reportage från boendet kommer...
 
Det är sjukt varmt, alla kokar, i Fahrenheit. 100 F är det! Nu börjar allt dra igång, vi har redan tjuvkikat på genrepet till invigningen igår kväll på stora arenan. Friesershow, parad, FEI-kadrilj och en Disneyparad med vagnsekipage och falabellor som kan stegra och buga på kommando. Imorgon kväll börjar det!!
 
Träningen för det svenska laget går mycket bra, än så länge har vi tagit det lugnt med alla hästar. Favourit var väldigt stel de två första dagarna, men det kanske inte är så konstigt med tanke på den lilla resan han precis gjort. Lussan flög in igår kväll och morgonens träning gick verkligen SUPER!! Jag är lite orolig inför uppladdningen till själva tävlingen bara, eftersom enda vägen till banan är på en enorm gräsgaloppbana, precis bakom huvudläktaren.                                                        
 
Jonas tog med mig, Minna och Tinne på en avstickare till Keenlands auktion av åringar. En hel månad pågår auktionen, "September Sales". 5000 galoppåringar auktioneras ut till vansinniga priser. Eftersom det är i slutet på månaden så har de finaste redan gått, men vi såg en för 90 000 dollar. Nu, sista helgen, berättade de att det finns åringar som inte ens blir sålda. Sorgligt. Men kolla här, så här går det till:
http://www.youtube.com/watch?v=VtwP6jNF6OY&feature=fvw
  
http://www.keenland.com/
  
Idag ordnade Bosse Jenå en utflykt till Darley, Shejk Muhammeds hingststation i USA som ligger här i Lexington. AMAZING!! Bilder och lite mer fakta kommer asap.
 
http://www.darleyamerica.com/


Läst 24308 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Sportnytt pratar med Roffe


Rolf-Göran Bengtsson förklarar strategin inför sista omgången för Sportnytt på SVT. "Jag red hinder och hinder och sikta på en nolla".


Läst 18151 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
19
2011

Sylve: "Jag skrek rakt ut!"


SVT Play fick tag på förbundskapten Sylve Söderstrand sent igår kväll och pratade med honom om Rolf-Göran Bengtssons vinst, som Sylve utnämnde till utklassning.

 

 


Läst 18210 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Malin Baryard öser beröm över RGB:s EM-guld


HM We love Horses's fick tag i Malin efter EM-finalen och hon fullkomligt öser beröm över Rolf-Göran Bengtsson och hans häst. Och vem gör inte det en sådan här dag?

 


Läst 15284 ggr Kommentarer Kommentera





Favourit i Kentucky

Ilona Claesson Eismann är hästskötare åt Tinne Vilhelmson Silfvéns dressyrhäst Favourit. Här bloggar hon om deras VM-äventyr!
 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.