Hippologbloggen

Så var det över. Slut. Året på Flyinge flög förbi och jag måste säga att jag inte är samma människa nu som när jag kom hit. Så mycket vi lärt oss och utvecklats. Alla nya människor jag lärt känna. Alla fantastiska lärare som delat med sig av sina kunskaper till just mig. Att jag är en del av Flyinges historia. Mäktigt!

Hur sammanfattar man detta året då?

Jo... Detta var året vi:

Vi klev upp i ottan alltid lika glada och pigga och gick på stalltjänst.

Jag blev tilldelad denna Hoppanloppan som min skolhäst

Vi gick på Fölauktion och såg fantastiska föl ropas in. Alla i klassen fick helt plötsligt fölsjukan och skulle börja med avel.

Vi tränade terräng för Jan Jönsson. TJOHOO!

 Jag började blogga på Hippson. Ännu mer TJOHOO!

 

Vi tog en dusch och bytte ridskorna mot klackar och gick på Hingstvisning

Vi red i ur och skur. Där regn och snålblåst ansågs som fint uterittsväder.

 

Jag fick rida för Kyra och lite senare tog jag tog examen i hoppning och dressyr tillsammans med Hoppan. Godkänd!

Då Coola Conrad kom med buller och bong in i mitt hjärta som en förvirrad liten parvel.

 

Blev inriden och fick faktiskt ordning på vart han skulle sätta alla fyra hovarna.

 

Tog unghästexamen med bravur. Åkte sedan hem och stal med sig en del av mitt hjärta.

 

Våren kom och vi fick vårkänslor!

Vi ägnade timmar åt att titta på tävlingar/träningar i kalla ridhus

 

Vi hade kvalitetstid och pepptalk med våra fyrbenta

 

Vi lärde oss att köra häst!

Då inte ens en stukad fot kan stoppa dig från att delta från lektioner.


Tog galna utflykter med speedade hippologer.

Gjorde hästskötarexamen!

Tog många hästselfies.

Kämpade och slet på alla stalltjänster ;)

Åkte på Pay and Jumper med älskade Cherry

Körde ännu lite mer häst.

Gjorde vad som helst för gratis kläder och fika

Och sist men inte minst. Året då jag fick stipendium för ordning och reda. Hur stolt är jag inte över detta? Jag kan bara säga tack Flyinge, alla lärare, studenter och fina hästar, för det är ni som har format mig till denna hästmänniska jag är idag!

Nu väntar ett sommarlov innan resan forsätter vidare mot Strömsholm. Jag kommer ju befinna mig i Flyinge hela sommaren och jobba i butik, forsätta Cherrys hopputbildning och starta lite tävlingar under sommaren. Samt rida så mycket det bara går! Självklart kommer jag in och uppdaterar er här om vad som sker här nere i hästmeckat!

GLAD OCH SOLIG SOMMAR!


Läst 19157 ggr Kommentarer Kommentera

I söndags var ju jag och Cherry ute på vår andra Pay & Jump! Vi hoppade två rundor med 4 fel (ett pet på samma hinder båda rundorna) på en söt liten klubb som hade en hög med supporters på läktaren som glatt applåderade och tjoade för alla som gick mål, hur det än gick! Så otroligt gulligt!

Cherry var om man säger superduper överladdad och av och på ridningen var ett faktum. Jag fick tänka om lite efter framridningen då han hoppade alla hinder som om de vore 1.20 i princip. Så jag valde att ta korta vägar inne på banan och vänta så länge jag kunde innan jag vände upp mot hindrerna för sedan var det tack och hej haha! Men det gör inget, han kommer lugna sig det är jag övertygad om.

Nästa gång skall vi ut på riktigt tävling med lite mer höjd på hinderna så de kanske bromsar lite mer. Hoppglädjen finns ju i alla fall och sen får flytet och rutinen växa fram. Jag är glad att han inte var jättespänd eller nervös och tittig utan uppförde sig som vilken hoppstjärna som helst ;)

Idag hade vi vår sista dag på Flyinge! En mycket vacker avslutning med fina tal, många skratt och även lite tårar. Nu ska jag smälta allting från treornas utspark, vår avtrillningsfest och avslutningen idag och göra ett inlägg om det hela framöver. Mycket känslor nu när år ett är slut och tur är det väl att det är två år kvar som vi har att se fram emot!


Läst 15865 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.