Hippologbloggen

Fick ett ett önskemål om lite tips till blivande hippologer som nu sitter förväntansfulla och kanske en smula nervösa runt om i Sverige? Jag själv var jättenervös när jag skulle flytta ner. Mest för att jag sa upp mig från jobb, lägenhet och flyttade 60 mil från vänner och familj och tog ett steg ut för stupet och följde min dröm.

Så vad kan jag ge er för tips? Självklart kan jag säga att ni ska införskaffa ett gäng pikéer, den kragen kommer kännas som ett extra skinn efter ett tag. Handskar, sporrar och spö är en bra idé att bunkra upp med då de tycks få ben och försvinna överallt. En STOR kaffetermos för långa dagar. Jag kan inte räkna alla föreläsningar jag suttit på och känt ögonlocken bli tunga efter att stalltjänsterna tagit ut sin rätt när man kommer in och sätter sig ner. En cykel är kanon då det är det bästa sättet att ta sig fram inom Flyinge (Det är ju också miljövänligt! Då får ni pluspoäng av vår biologilärare Sofia :P)

Men det bästa tipset jag kan ge är nog att förbereda sig och tänka igenom om detta verkligen är det man vill göra. För handen på hjärtat så är det tufft att gå hippologen. Det är långa dagar, slitigt och stressigt. Det är hästar som skall ridas, prov skall pluggas, stalltjänster på lediga helger och du lever med dina klasskamrater nära inpå 24/7. Du skall prestera och du blir bedömd hela tiden.

Jag har haft många dagar då jag känt att jag velat ge upp, men min morot som fått mig upp ur sängen alla tidiga morgnar då det blåser storm och är kolsvart ute, när jag är hungrig, trött och förbannad på livet men ändå måste rida sista hästen eller plugga till kommande tenta trots att jag varit uppe och igång i 15 timmar så gör jag det för att jag verkligen VILL detta. Jag tycker det är värt det. Jag var mentalt förberedd på att det skulle bli tufft och det kom inte som en chock för mig. Jag bestämde mig redan innan att hur tufft det än var så skulle jag fixa det, jag skall inte hoppa av och ge upp utan jag skall kämpa! Och det har verkligen hjälpt mig.

Sätt upp mål och tänk på vad framtiden kan ge om du kämpar vidare! Det är det bästa tipset jag kan ge. Samt att prata med våra fantastiska lärare som Flyinge har. De är riktiga stöttepelare när det blåser, vilket det gör i Skåne. Men! Solen skiner också och så även på hippologprogammet. Ganska ofta faktiskt.

Så tro mig när du står där i - 20 och snöstorm en tidig decembermorgon.
- Det kommer vara värt det!


Läst 16116 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Hur mår ni? Har ni en bra sommar? Tänkte titta in här och säga att jag lever :) Men det är knappt kan jag säga! Har precis kommit hem från Falsterbo och försöker återhämta mig efter en fantastiskt vecka. Årets absolut bästa vecka enligt mig! Det har varit sol, bad, fest och såklart massa häst. Har även hunnit med att stå lite i Flyinges monter, var ni där och tävlade i foderkunskap? Veckan avslutdes helt perfekt genom att se Alex Zetterman ta hem segern i årets Grand Prix. Vilken stämning det var! Nästan så man lyftes från sin plats på läktaren!

Annars har det börjat klia i fingrarna på mig efter att få hålla på med häst på heltid igen. Jag längtar sååå tills Hippologen år 2 drar igång nu uppe i Strömsholm. Bara 7 veckor kvar... Sommarlov i all ära och att jobba med lite annat har varit nyttigt. Men det gör bara att jag blir ännu mer säker på vad jag vill gör här i livet och det är att andas häst och svettas på hästryggen dag ut och dag in. Låt veckorna gå fort nu :)

Förresten! Har vi några nya hippologer som läser här? Har ni fått reda på om ni kommit in än? Grattis till er alla!

 


Läst 16212 ggr Kommentarer Kommentera

Lisa Skog Hallgren, satsande Hippologstudent som kommer från de gröna skogarna i Värmland. Andats häst hela livet och brinner för adrenalinruset i hoppning och fingerfärdigheten i dressyr. Lever de kommande tre åren i hästmeckat Flyinge och Strömsholm under min resa på Hippologprogrammet.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.