SIHS-2013-kollen - Möt bloggaktuella "Weine"

SIHS 2013

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2013. Nyheter, resultat, bilder och mycket mer.


NOV
30
2013

Möt bloggaktuella "Weine"


Weine trivs i hetluften här i Globen.
  
  
Han är svår att få tag i, Weihenstephaner, som hemma i stallet kallas för "Weine". Vi kan förstå att han har ett fullbokat schema eftersom han i dag har debuterat i världscupen tillsammans med sin ryttare Mads Hendeliowitz.
Via kontakter och med hjälp av ett kilo morötter får vi dock ut honom ur sin gömma, för att ställa några frågor.
  
Weine berättar via sin hästskötare Frida Näslund att bloggandet började på en tävling i Tyskland och har fortsatt sedan dess. När Sportkollen på Hippson skrev om att Weine bloggar ökade läsarsiffrorna kraftig - vilket gör att han nu försöker blogga oftare och har höjt nivån på bloggen.
  
Vi får veta att Mads ridit Weine i elva år, det vill säga sedan den 15-åriga valacken var fyra. Dagens världscupdebut är det största ekipaget har gjort och resultatet är man i teamet nöjda med.
- Weine är jättesnäll och har en stor personlighet. Den gör att man både älskar honom och ibland bara önskade att man kunde lämna bort honom en stund. Men precis som de andra hästarna här vet han att han är bäst, berättar Frida kärleksfullt om sin skyddsling.
  
Frida har varit Weines skötare i ett år nu, så de känner varandra väldigt bra. Kanske är det därför bloggandet flyter på så väl. Bloggen är fantastiskt tycker vi och många andra läsare, men är det inte så att Weine är lite av en diva?
- Absolut är han det, skrattar Frida.

  

En riktig diva som har debuterat världscupen ska självklart få morötter!
  
Text & foto: Annelie Lundkvist 


Läst 12484 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!



Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75633 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71073 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Malin startar inte sista omgången


Söndag 18/9 kl. 18.03: 20 ryttare har valt att starta den avslutande finalomgången i Madrid, över en helt ny bana. Malin Baryard Johnsson är en av dem som avstår eftersom hon ändå inte har möjlighet till en speciellt bra placering. Då är det klokt att spara hästen, de har gått extremt hårt de här senaste dagarna.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 25467 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.