Saras vardag - Bill i manegen
JAN
06

Bill i manegen

Hej! Igår var Tilda och jag i manegen igen med Hedda och Marco. Den här gången hade vi tre bommar med 2,7 meter mellan och tre bommar med 3,5 meter mellan. Båda kom ganska kort ur sväng. Vi red fram och i galoppen såg jag till att Marco galopperade på ordentligt direkt. Frustade och inte alls spänd som han var häromdagen. Hade stöd på båda tyglar och kunde öka på och samla upp.

Vi började sedan med att galoppera över bommarna med lite längre avstånd några gånger. Gällde att galoppera fram ordentligt och inte börja plocka i svängen så att man skulle behöva rida på framåt på bommarna. Samma stora steg hela vägen genom svängen och bara flyta på över bommarna. Första gången fick båda hästarna länga lite extra över sista bommen, men sedan flöt de på jämt och det kändes normalt och inte långt.

Gick sedan över till bommarna med lite kortare avstånd. Då fick de tänka till lite eftersom de var "inställda" på långa steg, och fick nu korta sig lite. Mycket lättare för Marco, som har lätt för att korta in steget. Det har Hedda också egentligen, men Tilda fick travinslag någon gång då hon försöker samla upp henne, men glömmer benen. Tjatar på henne, aldrig glömma benen ;)

Sedan red vi en i taget runt som på en åtta. Först långa steg, över bommarna, korta upp, över bommarna, länga ut steget igen osv. Rolig övning! :) Marco kändes riktigt bra!

Idag fick Bill åka till manegen. Eftersom det var lektioner i Stora manegen och i Lilla manegen fick vi rida i DS-hallen. Där har han varit en gång tidigare på hoppträning. Hade hoppats att det en fredagskväll skulle vara lugnt med folk där, men när vi satt i bilen, på väg till manegen, ringde Maria och berättade att det var ÅTTA hästar där inne. Var nästan så jag vände, haha! Hade varit osugen på att rida med så många vilken häst jag än hade haft, men speciellt med Bill som inte varit ute så mycket. Vet ju inte riktigt hur han är med massor av andra hästar osv. Vill inte rida in i någon för att jag inte har kontroll liksom :P

Tänkte att det kanske bara får bli skritt då, men då blir det i alla fall lite miljöträning. När vi kom in hade några lämnat, så var två hästar med ryttare kvar samt två hästar som leddes, och de som leddes lämnade strax. Ledde Bill runt några varv till de andra som ledde hade gått. Då satt jag upp och Fredrik gick bredvid medan vi skrittade. Den hästen som sparkade mot Marco häromdagen var kvar i manegen samt en ponny som jag vet har ilskt humör så visste inte riktigt var vi skulle ta vägen. Försökte mest skritta på avstånd från dem. När ponnyn lämnade började vi trava och till en början var det lite bocksprång och bus, och efter lite rodeo smackade jag på honom in i galopp så han fick springa av sig :) Då hade Linda och Gunilla kommit in med sina hästar också, så det var bra, fick han träna på att hästar både lämnade och anlände.

Stod en liten kub framme, så hoppade över den två gånger åt varje håll. Första gången gjorde han vääärldens skutt över, haha, jag fick hålla i mig ordentlgt! Synd att Fredrik missade att filma den gången, hade varit kul att se hur det såg ut. De andra gångerna klev han bara över :)

Imorgon och på söndag blir det nog manegen igen. Gud vad glad jag är att jag köpte mitt manegekort förra helgen :) Är stenhårt och knaggligt i backen nu, så är sådär att rida ut just nu. De andra hästarna har fått isbroddar, men lille Bill har ju inte ens några skor. Får hoppas det blir lite mjukare i backen snart igen så vi kan ut och galoppera :)
Några små klipp med Bill idag. Titta i HD för bäst kvalle!


Läst 9643 ggr

Fler inlägg

APR
24

SuperMarco!!

Hej! Igår var sista dagen på tävlingen, och värsta vädret, haha! Började jättefint på morgonen med äntligen vindstilla och sol. Tänkte att nu blir det en underbar dag. Jag skulle rida de två sista klasserna på dagen, 130cm med Ratzia och 140cm med Marco. Var ute och promenerade med hästarna mitt på dagen, och när vi nästan var tillbaka vid stallarna så började det regna popcorn från himlen. Haglade som bara den! Efter en stund gick haglet över till snöstorm! Nu snackar vi aprilväder.. Stackars de ryttarna som fick rida i det skitvädret :O Som tur var gick det över senare på eftermiddagen och när jag skulle rida var det bra väder igen :)

Ratzia gick som sagt 130cm. I och med att vi hade fått vänta hela dagen så var både Ratzia och jag lite halvsega. Hon började jättefint inne på banan de fem första hindren, men fram till sexan, en planka, fick jag inte tillbaka henne ordentligt, så då blev det för nära och rivning. Sedan blev det likadant in i trekombinationen, jag ville sätta ihop henne innan, men varken hon eller jag orkade riktigt, så då rev vi B-hindret eftersom det blev knasigt in. Glad att hon var modig och fortsatte ta sig igenom kombinationen och inte gav upp och drog ut på sidan :) Ändå många bra språng och hon har börjat utesäsongen fint! Personligen tycker jag att Ratzia är bättre inomhus, eftersom hon ute har lite svårt att fokusera och kan bli lite spooky av saker runt omkring, men det är bara att köra på så ska det nog bli bättre och bättre! :)


Ratzia i 130cm i lördags där hon var felfri och placerad. Inte dåligt med luft i mellan!

Gjorde sedan i ordning Marco som skulle gå 140cm, bedömning A:0. Gick banan, 11 hinder, 13 språng. Kändes bra! Hela helgen tycker jag att banbyggaren, Sara Brink, har byggt väldigt bra och rytmiska banor! :) Sa det till henne. Det har bara varit att flyta på, inga konstiga vägar eller krusiduller.

När jag började hoppa fram Marco tyckte jag inte alls att han var lika fin som i fredags och lördags. Kändes inte trött, men lite nonchalant. Rev oxern en gång på slutet, och efter det vaknade han till liv och hoppade jättefint de två sista sprången innan vi skulle in på banan.

Banan började med en trippelbarr. Händer ju inte så ofta, men jag gillar det, då måste man vara igång på direkten! Marco klippte av superfint och sedan gick det som tåget! Tänkte ingenting på tiden eller vägarna, utan ville bara få till en fin, rytmisk runda. Han är ju snabb i sig själv. Hoppade jättefint och känns modig! Tur på sista kombinationen, men bommen låg kvar och vi susade i mål felfria och blev 3:a!! Hur fin är han inte?! Gjort fyra starter i 140cm i år och varit felfri och placerad i tre av dem! Han är ju fantastisk, Marcobusen!!! <3
Så glada och nöjda! <3
Mamma och Ratzia strax innan det blev hagelstorm
Tog en bild innan vi gick in och tog skydd, blev värre sedan! :O


Läst 1646 ggr Kommentarer Kommentera

APR
22

Hoppla!

Hej! Då ligger jag här i sängen på hotellet/motellet, 500 meter från tävlingsplatsen, efter en bra dag :) Mamma och jag gick en promenad med hästarna efter att vi själva ätit frukost, sedan tittade vi på lite hoppning och gick och köpte mössor, då det är snorkallt här. Haha! Inget härligt vårväder inte.. I alla fall sol idag, men fortfarande jätteblåsigt och isigt. Började till och med snöa lite efter att jag hade ridit!! :o

Idag gick både Marco och Ratzia sista klassen för gammelhästarna, 130cm bedömning A:0+A:0 två faser. Hade Ratzia först, och idag red jag fram henne inne i manegen. Myyyycket bättre!! Då slapp hon allt stoj där ute med blåst, andra hästar, traktorer och hej o hå. Var bara hon och en häst till där inne, så det var lugnt och skönt, och idag var hon helt lugn. Inne på banan var hon fokuserad och hoppade felfritt i båda faser! :)

Gjorde sedan i ordning Marco och red även honom i manegen. Det gjorde jag igår också. När jag red Ratzia igår hade jag inte fattat att det fanns framhoppning inne, utan såg det först när jag skulle rida Marco. I vilket fall som helst, himla bra.

Marco var lika fin som igår och hoppade bra, och idag låg bommarna kvar! :) Han var också dubbelt felfri och det slutade med att Marco blev 3:a och Ratzia 4:a. Superkul, jättebra!! :)

Åkte sedan in till trästaden och åt sen lunch/tidig middag och efteråt en glass på det :) Åkte till hästarna och gick en promenad och var nyss där igen och gav kvällshö. Nu blir det sova!


Läst 5863 ggr Kommentarer Kommentera

APR
22

Utesäsongen igång!

Hej! Då har utomhussäsongen börjat :) Vi är inne i de småländska skogarna och vädret är minst sagt knepigt. Igår blåste det storm och regnade på kvällen och i morse vaknade vi upp till sol och frost. Såg till och med ut som snö på sina ställen..

Jag har med Marco och Ratzia den här helgen och igår gick Ratzia 120cm och Marco 130cm. Egentligen skulle Ratzia också gått 130cm, men vi ändrade, dels för att det var ett tag sedan hon tävlade och dels för att hon var så himla uppjagad igår när vi kom fram. Var jätteorolig i boxen och undrade var Marco var (han stod bredvid). Gnäggade, sprang omkring och stegrade för att se honom över väggen. Nu har hon lugnat ner sig..

Var nog bra att vi bytte, då hon var väldigt spänd och lite ofokuserad. När vi red fram låg hon på jättemycket och slängde sig lite höger och vänster när hon blev rädd för blåsten och annat läskigt. Blåste verkligen jättemycket, hindren inne på banan välte så att vissa ryttare fick avbryta sina ritter och vänta på att de skulle bygga upp igen :O Hände som tur var inte när vi var inne. Vi rev två hinder, men inne på banan var hon inte alls lika spänd och stressad som när vi red fram, däremot lite ofokuserad. Hoppas det blir bättre idag, nu är hon lugnare i boxen i alla fall :)

Marco gick 130cm på kvällen. Han kändes faktiskt jättefin! Trodde han skulle vara lite wild and crazy första ute, men han skötte sig jättebra och tyckte det var kul :) Var en tidshoppning och han var snabb och vändbar, fick dock ett skitriv på nummer tre. Himla retligt då han var snabbast av alla! Får hoppas bommarna ligger kvar idag :)

På kvällen igår gick vi till Burger King och åt, precis bredvid motellet. Beställde brownie, glass med kolasås och kaffe till efterrätt. När vi nästan hade ätit upp ropade de ut att vår order var klar att hämtas vid kassan?? Gick fram och sa att vi redan hade fått vår fika. Då hade de råkat göra dubbelt av någon anledning, så vi fick en omgång till. Mums!

Var borta hos hästarna i morse strax innan sju och gav dem frukost. Hoppas de sovit gott i natt. Fick tyvärr torvbalar till boxarna, vilket bara glider omkring nu i början. Hade behövt mer och gotta till sig lite. Har torv i våra uteboxar hemma, så har inget emot det, men som sagt.. Får väl se om man kan få köpa till en bal.


Läst 7006 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

April april och lite mer april.

Hästskötarbloggen

Till Husbloggarna