Saras vardag - Bill i manegen
JAN
06

Bill i manegen

Hej! Igår var Tilda och jag i manegen igen med Hedda och Marco. Den här gången hade vi tre bommar med 2,7 meter mellan och tre bommar med 3,5 meter mellan. Båda kom ganska kort ur sväng. Vi red fram och i galoppen såg jag till att Marco galopperade på ordentligt direkt. Frustade och inte alls spänd som han var häromdagen. Hade stöd på båda tyglar och kunde öka på och samla upp.

Vi började sedan med att galoppera över bommarna med lite längre avstånd några gånger. Gällde att galoppera fram ordentligt och inte börja plocka i svängen så att man skulle behöva rida på framåt på bommarna. Samma stora steg hela vägen genom svängen och bara flyta på över bommarna. Första gången fick båda hästarna länga lite extra över sista bommen, men sedan flöt de på jämt och det kändes normalt och inte långt.

Gick sedan över till bommarna med lite kortare avstånd. Då fick de tänka till lite eftersom de var "inställda" på långa steg, och fick nu korta sig lite. Mycket lättare för Marco, som har lätt för att korta in steget. Det har Hedda också egentligen, men Tilda fick travinslag någon gång då hon försöker samla upp henne, men glömmer benen. Tjatar på henne, aldrig glömma benen ;)

Sedan red vi en i taget runt som på en åtta. Först långa steg, över bommarna, korta upp, över bommarna, länga ut steget igen osv. Rolig övning! :) Marco kändes riktigt bra!

Idag fick Bill åka till manegen. Eftersom det var lektioner i Stora manegen och i Lilla manegen fick vi rida i DS-hallen. Där har han varit en gång tidigare på hoppträning. Hade hoppats att det en fredagskväll skulle vara lugnt med folk där, men när vi satt i bilen, på väg till manegen, ringde Maria och berättade att det var ÅTTA hästar där inne. Var nästan så jag vände, haha! Hade varit osugen på att rida med så många vilken häst jag än hade haft, men speciellt med Bill som inte varit ute så mycket. Vet ju inte riktigt hur han är med massor av andra hästar osv. Vill inte rida in i någon för att jag inte har kontroll liksom :P

Tänkte att det kanske bara får bli skritt då, men då blir det i alla fall lite miljöträning. När vi kom in hade några lämnat, så var två hästar med ryttare kvar samt två hästar som leddes, och de som leddes lämnade strax. Ledde Bill runt några varv till de andra som ledde hade gått. Då satt jag upp och Fredrik gick bredvid medan vi skrittade. Den hästen som sparkade mot Marco häromdagen var kvar i manegen samt en ponny som jag vet har ilskt humör så visste inte riktigt var vi skulle ta vägen. Försökte mest skritta på avstånd från dem. När ponnyn lämnade började vi trava och till en början var det lite bocksprång och bus, och efter lite rodeo smackade jag på honom in i galopp så han fick springa av sig :) Då hade Linda och Gunilla kommit in med sina hästar också, så det var bra, fick han träna på att hästar både lämnade och anlände.

Stod en liten kub framme, så hoppade över den två gånger åt varje håll. Första gången gjorde han vääärldens skutt över, haha, jag fick hålla i mig ordentlgt! Synd att Fredrik missade att filma den gången, hade varit kul att se hur det såg ut. De andra gångerna klev han bara över :)

Imorgon och på söndag blir det nog manegen igen. Gud vad glad jag är att jag köpte mitt manegekort förra helgen :) Är stenhårt och knaggligt i backen nu, så är sådär att rida ut just nu. De andra hästarna har fått isbroddar, men lille Bill har ju inte ens några skor. Får hoppas det blir lite mjukare i backen snart igen så vi kan ut och galoppera :)
Några små klipp med Bill idag. Titta i HD för bäst kvalle!


Läst 9621 ggr

Fler inlägg

FEB
20

Kickoff Dag 2

Hej! Igår var dag två på kickoffen för Amanda, och det var banhoppning som gällde. Kul! :) De hade gjort jättefint med en bana på nio hinder, tolv språng. En kombination med två räcken och en kombination med räcke, oxer, oxer. Var böjda spår och linjer. Toppenbra!

Fick hoppa fram några gånger på ett räcke och en oxer, sedan direkt bana. Första varvet lite lägre och andra varvet lite högre. Marco var som vanligt väldigt taggad, men höll sig ändå på mattan. Har haft vadderad luva på honom båda dagarna, vilket jag tror har hjälpt. Han är väldigt ljudkänslig och kan flyga i luften för minsta lilla, men den här helgen har han som sagt inte haft några hovar på vift ;)

Marco hoppade fint båda rundorna. Första varvet rev han ett räcke där benen sprattlade till och inte alls hängde med. Andra rundan felfritt, men lite väl snabb i räcke räcke kombinationen, så fick hoppa om de fem första hindren, då blev det mycket bättre :)

Väldigt kul och lärorik helg. Skoj när klubben anordnar sånt här :) Amanda tyckte att Marco och jag passade väldigt bra ihop och att det märktes att vi gillar varandra. Det var kul att höra!

Läst 1157 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
19

Kickoff Dag 1

Hej! Markarbetet på Kickoffen igår för Amanda gick väldigt bra och var inspirerande. Marco skötte sig jättebra och hittade inte på ett enda bus! Mamma filmade inte allt, men en del, som ni kan se här nedan.

Vi fick började med att trava och göra en ca tiometers volt i varje hörn. När vi kom ut på långsidan skulle vi trycka på traven lite och ungefär på mitten samla upp igen och göra en avsaktning till skritt, skritta några steg och sedan igång igen. Gjorde sedan likadant i galopp, volter i hörnen och avsaktning till skritt mitt på långsidan. Viktigt att samla upp galoppen innan avsaktningen och få hästarna att sätta bakbenen under sig och inte bara låta de släpa sig in i skritten.

Efteråt var det dags för mer action. Fortsatte med volterna i hörnen, men nu skulle vi istället tänka mer som en galoppiruett istället för volt. Shit vad kul det var, och Marco var jätteduktig!! När vi sedan kom ut på långsidan skulle vi dundra på och länga galoppen, samla upp innan nästa hörn och in på tiometersvolten, fast tänka bakdelsvändning. Superkul!

Sedan var det dags att trava över bommar. Först låg det fyra bommar på långsidan, sedan var det x antal meter mellan och sedan kom det fyra bommar till. Var något långt mellan bommarna så hästarna skulle ta lite längre steg. Mellan de fyra första och de fyra sista bommarna skulle man göra en avsaktning till skritt, men eftersom Marco har väldigt kort trav så slapp vi avsaktningen, utan behövde bara trava rätt på och försöka få honom att bli bekväm med att länga ut steget. Han var duktig!

Sedan var det dags att hoppa tre stycken plank på medellinjen. Över varje plank skulle man göra en volt, och här tränade vi på att få hästarna att byta galopp för hjälpen över hindret. Svårt, men kul, och Marco gjorde det fint tycker jag :) Här spelade det ingen roll hur många steg man red på mellan planken, det var inte det som var fokus.

Efteråt skulle vi rida alla tre planken på följd utan volter. Först med fem galoppsprång mellan alla plank och sedan med fyra, nästa gång med fyra galoppsprång först och nästa gång med fem. Jätterolig träning och bra övningar som jag kommer fortsätta med och även göra med de andra hästarna :)

Dessutom bjöd klubben på tacos till alla som red. Mums!
Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 5778 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18

Lugn vecka

Hej! Veckan har varit ganska lugn hittills. Tilda och Hedda tävlade i onsdags på KRK, hoppade en klass 100cm. De gjorde en jättefin runda, rev sista i grunden. Var väldigt rytmiskt och fint, den rundan ska hon verkligen vara nöjd med :)

Marco och jag var hemma hos Therese i torsdags förmiddag och red. Hon hade massor av bommar och småhinder framme, så vi jobbade lite med dem. Perfekt för Marco att trava över bommar och galoppera över små kuber. Han blir lätt taggad även på dessa små hinder, så behöver göra det ofta för att avdramatisera det lite. I torsdags kändes det riktigt bra och han kunde trava över bommarna utan att köra upp huvudet och dra iväg i 110 knyck. Framsteg!

Ratzia har gått i skogen både måndag, torsdag, fredag och ska även göra det idag. Skönt med en lite lugnare vecka. Imorgon tar vi nog några språng. Hedda gick i skogen i måndags, igår och hon och Tilda hänger med mig och Ratzia idag. Marco går kickoff för Amanda idag och imorgon borta på KRK. Idag är det markarbete och imorgon banhoppning :)

Mamma köpte en ny transport som kom i måndags! Vår gamla Boj var rejält sliten. Använde den nästan varje dag, så det var inte så konstigt.. Den nya är en likadan, fast den här har hingstvägg och skötardörr på båda sidor. Skönt!! Marco är ju hopplös i transporten när han åker med någon annan häst, så hoppas det blir bättre nu när han inte kan komma åt och retas.
Instagram & Snapchat - aamaziingsara
Youtube - https://www.youtube.com/user/aamaziingsara


Läst 10419 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: "Varför diskrimineras ridsporten?"

Gästbloggen

SNÖ!!!

Therese

Plusgrader

Stalldrömmar

Till Husbloggarna