Saras vardag - Bill i manegen
JAN
06

Bill i manegen

Hej! Igår var Tilda och jag i manegen igen med Hedda och Marco. Den här gången hade vi tre bommar med 2,7 meter mellan och tre bommar med 3,5 meter mellan. Båda kom ganska kort ur sväng. Vi red fram och i galoppen såg jag till att Marco galopperade på ordentligt direkt. Frustade och inte alls spänd som han var häromdagen. Hade stöd på båda tyglar och kunde öka på och samla upp.

Vi började sedan med att galoppera över bommarna med lite längre avstånd några gånger. Gällde att galoppera fram ordentligt och inte börja plocka i svängen så att man skulle behöva rida på framåt på bommarna. Samma stora steg hela vägen genom svängen och bara flyta på över bommarna. Första gången fick båda hästarna länga lite extra över sista bommen, men sedan flöt de på jämt och det kändes normalt och inte långt.

Gick sedan över till bommarna med lite kortare avstånd. Då fick de tänka till lite eftersom de var "inställda" på långa steg, och fick nu korta sig lite. Mycket lättare för Marco, som har lätt för att korta in steget. Det har Hedda också egentligen, men Tilda fick travinslag någon gång då hon försöker samla upp henne, men glömmer benen. Tjatar på henne, aldrig glömma benen ;)

Sedan red vi en i taget runt som på en åtta. Först långa steg, över bommarna, korta upp, över bommarna, länga ut steget igen osv. Rolig övning! :) Marco kändes riktigt bra!

Idag fick Bill åka till manegen. Eftersom det var lektioner i Stora manegen och i Lilla manegen fick vi rida i DS-hallen. Där har han varit en gång tidigare på hoppträning. Hade hoppats att det en fredagskväll skulle vara lugnt med folk där, men när vi satt i bilen, på väg till manegen, ringde Maria och berättade att det var ÅTTA hästar där inne. Var nästan så jag vände, haha! Hade varit osugen på att rida med så många vilken häst jag än hade haft, men speciellt med Bill som inte varit ute så mycket. Vet ju inte riktigt hur han är med massor av andra hästar osv. Vill inte rida in i någon för att jag inte har kontroll liksom :P

Tänkte att det kanske bara får bli skritt då, men då blir det i alla fall lite miljöträning. När vi kom in hade några lämnat, så var två hästar med ryttare kvar samt två hästar som leddes, och de som leddes lämnade strax. Ledde Bill runt några varv till de andra som ledde hade gått. Då satt jag upp och Fredrik gick bredvid medan vi skrittade. Den hästen som sparkade mot Marco häromdagen var kvar i manegen samt en ponny som jag vet har ilskt humör så visste inte riktigt var vi skulle ta vägen. Försökte mest skritta på avstånd från dem. När ponnyn lämnade började vi trava och till en början var det lite bocksprång och bus, och efter lite rodeo smackade jag på honom in i galopp så han fick springa av sig :) Då hade Linda och Gunilla kommit in med sina hästar också, så det var bra, fick han träna på att hästar både lämnade och anlände.

Stod en liten kub framme, så hoppade över den två gånger åt varje håll. Första gången gjorde han vääärldens skutt över, haha, jag fick hålla i mig ordentlgt! Synd att Fredrik missade att filma den gången, hade varit kul att se hur det såg ut. De andra gångerna klev han bara över :)

Imorgon och på söndag blir det nog manegen igen. Gud vad glad jag är att jag köpte mitt manegekort förra helgen :) Är stenhårt och knaggligt i backen nu, så är sådär att rida ut just nu. De andra hästarna har fått isbroddar, men lille Bill har ju inte ens några skor. Får hoppas det blir lite mjukare i backen snart igen så vi kan ut och galoppera :)
Några små klipp med Bill idag. Titta i HD för bäst kvalle!


Läst 9632 ggr

Fler inlägg

MAR
21

Helgen och Dressyrträning

Hej! I helgen var det fullt upp med ridning :) På lördagen red mamma och jag först ut på Marco och Ratzia. Tog det rätt lugnt med mest skritt och trav. Började rätt trevligt men sedan skulle mamma i vanlig ordning helt plötsligt rida iväg utan förvarning. Fattar inte människor som bara travar/galopperar iväg när man är ute och rider tillsammans?! Har sagt till henne en miljon gånger innan att "SÄG TILL INNAN DU SÄTTER FART", för där sitter jag på långa tyglar, och det är kanske inte så kul när man upptäcker att det är Marco man sitter på och han börjar bocka som en galen för att Ratzia försvinner iväg..

Fick det bra mycket trevligare nästa vända i skogen när jag red ut med Hedda och vi hade sällskap av Maria och hennes snälla unghäst. Då var det lugnt och sansat hela vägen :)På söndagen blev det åter till skogen, men den här gången till de nya ridspåren för en längre runda. Jag red på vilde Bill (extremt vild) och mamma på Ratzia. Bill var ibland jättesnäll, ibland jättebockig. Börjar bli värre än brorsans bocksprång, då är det illa.. Han behövde verkligen komma ut en längre runda!

Red ner till sjön och gick i med dem en stund. Vet att jag gick i med honom två gånger i somras, så det var ett tag sedan. Fjantade sig lite först och skulle inte gå i, men sedan tog han mod till sig och klev rätt ut i vattnet och plaskade omkring. Vände sedan och red nya ridspåret tillbaka. Är en lång backe i början med lagom sluttning. Lät honom galoppera där och tänkte att nu borde han vara lite tröttare och inte orka bocka, men jisses Amalia vad jag fick hålla i mig. Höll fast mig för mitt liv och bankade på med skänklarna så han skulle galoppera på framåt och inte studsa omkring. Puh.. Sista delen på ridspåret innan vi skulle skritta tillbaka på transporten fattade vi galopp igen, och då äntligen galopperade han normalt! Huvudet högt och inga bocksprång. Han behöver med andra ord rastas länge innan han är ridbar ;)

När vi kom hem från skogen gick jag upp i paddocken och byggde upp en studs på sju hinder samt en räcke-räcke kombination. Var dags för lite gympa för Marco och Hedda. Hade det ganska kort i studsen, men både Marco och Hedda hoppade jättefint i den. Hoppade ett par gånger åt båda håll och sedan kombinationen några gånger. Marco fick inte hoppa den så högt då vi ska på träning imorgon. Hedda däremot fick ta den lite högre, utsprånget låg på knappt 140cm och hon kändes toppen! :)
Instagram & Snapchat - aamaziingsaraIkväll var Marco och jag på dressyrträning för Eva. Var bra länge sedan vi var där, så det var kul. Stod lite traktorer inne i manegen, så Marco var något spänd till en början, men sedan insåg han att maskinerna inte skulle äta upp honom och slappnade av. Hade lite svårt att få fram honom ärligt i början i traven när han spände sig, men när vi sedan började galoppera slappnade han av och bjöd ordentligt. När vi sedan gick över till trav igen var den mycket bättre och han kom längre och lägre med halsen. Var nyttigt att komma iväg igen!


Läst 2915 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
16

Kungsbacka Dag 3

Hej! Dagarna bara rusar iväg, har inte hunnit skriva om min sista tävlingsdag på Kungsbacka. Dagen blev inte riktigt som planerat..

Åkte bort på morgonen och gick banan till 125cm som jag skulle rida med Ratzia. Två faser och en bra bana. När jag red fram Ratzia hade jag riktigt ont i magen. Hade ju bara slängt i mig en macka på morgonen, så tänkte att det säkert berodde på det. Red vidare och Ratzia kändes fin på framhoppningen. Inne på banan var hon jätteduktig och smällde till med felfritt i båda faser och slutade 4:a! Så himla bra! :D Två felfria rundor och placeringar på tre starter med henne den tävlingshelgen. Jättekul!! :)

Hade fortfarande ont i magen, så gick och käkade lunch och hoppades att det skulle bli bättre. Kändes bättre just när vi satt och åt, men när vi sedan tittade på 150-hoppningen riktigt krampade det i magen och jag kände hur jag började svettas där på läktaren för det gjorde så ont. Skulle egentligen hoppat både Marco och Hedda på kvällen efter 150, men då magen inte blev bättre och jag även började må illa fick jag stryka mig och stupade i säng hemma. Sov fram till sex på kvällen, åt en macka och drack lite te, somnade sedan igen. Vaknade på måndag morgon och mådde fortfarande inte helt bra, men senare på förmiddagen var allt som vanligt igen.. Märkligt..

Fick i alla fall hoppat ett par rundor i helgen och jag är så nöjd som det bara går! :) Supernöjd med Ratzia som verkligen visat utveckling, aaaaasnöjd med Marco som gjorde sin bästa runda någonsin på lördagen när han var felfri och placerad i 140cm och till sist överlycklig att min fina gamla Hedda hoppade runt 120cm med full fart och fläkt. Lite mer framtidsplaner för Hedda kommer inom kort.Nummerlapp från Equijoy! :) Funderar på att införskaffa fler med även hästarnas namn på :)


Läst 5447 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
12

Kungsbacka Dag 2

Hej! Igår var en grym dag på tävlingen! :) Först hoppade Ratzia 130cm, bedömning två faser. Petade ner tvåan, ett räcke, men resten hoppade hon verkligen jättefint på. Mycket bättre runda än i torsdags tycker jag, finare språng :)

Sedan var det dags för Marcos 140cm. Första sedan augusti! Förra året debuterade vi och hann rida fyra stycken. Nu var det bedömning A:0, 11 hinder och 13 språng. Skulle bara försöka rida med bra galopp, få till distanserna och skaffa oss rutin på höjden.

Amanda hjälpte mig på framhoppningen, vilket var guld värt, och Marco hoppade jättefint och försiktigt. Inne på banan var han grym och hoppade runt FELFRITT! Så fantastiskt roligt, och på hemmaplan dessutom! Folk jublade och speakern kommenterade att det var en härlig runda. Och det var det verkligen! Så himla glad och Marco var helt fantastisk! Till på köpet blev vi placerade, verkligen en bonus bara!! :D

Ratzia 130cm

Marco 140cm. felfri och placerad!! :D

Läst 12642 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Tuppen på gödselhögen var ”Daddes” önskehäst

Jens Fredricson

Att rida med sätet?

Portugal-bloggen

Stall MJ:s fölfilosofi, del 1 (av obestämt antal)

Avelsbloggen

Till Husbloggarna