Saras vardag

Hej! Äntligen öppnades det upp för alla att tävla igen :) Vi åkte till Halmstad i lördags, vilket blev första tävlingen sedan oktober. Vi har tränat på hela tiden under tävlingsstoppet och hästarna har känts i fin form, dock blev det ändå en väldigt ringrostig start på den här säsongen. Bill gick 120cm, Ratzia 120 och 130cm och Marco 130cm.

Bill har varit så lugn och foglig på träningarna så jag hade nog förträngt hur han kan vara på tävling, hehe. Han levde life och visade diverse konster på framhoppningen. Inne på banan låg han på rätt mycket, men var ändå mer fokuserad på mig än på allt omkring. Blev en tåfjutt på ett räcke och jag var väldigt nöjd med honom! :)

Ratzia och jag hade verkligen en dålig dag. Först i 120cm var hon jättepigg och springig och tog ner tre bommar. Tänkte att det var nog bra att hon fick gå den klassen först så skulle hon nog vara bättre till 130cm. Tji fick jag. Eller egentligen var hon bättre i 130cm, men på slutet gick musten ur henne helt. Hon var så himla fin och med i alla svängar, men på slutet av banan var det som sagt som att all energi tog slut och fyra bommar trillade. Trist!

Marco var laddad till tusen och låg på som bara den. Han hoppade verkligen jättefint, men två bommar ner där jag kunde ridit mycket bättre. Med facit i hand skulle jag nog låtit honom gå på lite mer och inte försökt hålla i honom så mycket, men det är lätt att vara efterklok :)

Nu ser vi framemot att komma igång med tävlandet igen!

Guldstjärnan i helgen gick till lille Cooper :) Gjorde vårt sista uppsuttna ridpass igår och han var så duktig. Galoppfattningarna kom så mycket lättare och vi tog till och med ett litet skutt över ett kryss i galopp! Kan knappt fatta det. I april kändes det som en omöjlighet att sitta upp och nu har vi flera gånger ridit i alla gångarter, travat över bommar och små kryss och styrningen fungerar ändå rätt bra :)

Nu ska vi bara gå lite promenader innan beteshagen är klar och det är dags för ett välförtjänt sommarlov!





Förra veckan var vi på sista tömkörningen med Cooper för Nina Fox Stark. Han var så duktig och han fick även agera modell då Nina hade en fotograf och filmare med sig. Har varit otroligt roligt att vara med på tömkörningskurs och till hösten ser jag framemot att åka med honom igen :)



Den här bilden tog Ninas fotograf :)




Världens bäste hovslagare Per var hemma förra veckan och fixade nya skor på alla hästarna, förutom på Cooper då som bara verkades :)



Han är verkligen social den här lille killen. Lämnar de andra hästarna i hagen för att komma och prata. Känns fantastiskt att vi fått så fin relation och skapat förtroende till varandra <3



Vädret har varit galet bra de senaste två veckorna och man ska inte klaga, men oj vad varmt det har varit! Marco låg och sov i sin utebox i princip hela dagen igår. Så trött, lille gubben. Skönt för honom att ha sin utebox så han kan gå in och sova på dagarna och sedan gå ut på kvällarna/nätterna när det är svalare :)



Bill :)



Inte ett tecken i ansiktet, men så himla söt med sin uppsyn :)



Ratzia på hoppträning för två veckor sedan. Då var hon i storform, hoppas vi hittar tillbaka dit till nästa tävling :)



Pussar från Kaxxi <3



Hedda och Ratzia på uteritt :)


Fler videos på Instagram - aamaziingsara :)


Läst 54000 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
12
2021

Hej! Som jag skrev i förra inlägget för drygt två veckor sedan var det dags för första uteträningen med Bill och Marco ute på Kewluto för Lennart. Marco hoppade superfint och kändes toppen! Han var pigg som attan, men när vi hoppade bana på slutet var det fullt fokus och han var så fin. Film på Instagram, som vanligt!

Bill däremot var en plåga! Det var länge sedan, men oj vad jag fick kämpa. Han var nämligen "rädd" för ena kortsidan av paddocken. Ingen aning om vad han såg, men det var tydligen något som var jätteläskigt, så varje gång vi skulle hoppa hinder mot den kortsidan, både hinder som stod nära och långt bort, så stod han emot och jag fick driva som bara den. Alla hinder som hoppades i motsatt riktning däremot hoppade han fantastiskt över. Tokhäst...

Förra veckan skulle jag tränat både Ratzia, Marco och Bill för Amanda, men det blev tyvärr inställt, så det blev en hoppfri vecka och istället bara skogsturer och trim i paddocken.

Med Cooper har det hänt jättemycket sedan sist, vilket är såå kul! Jag har varit ute och promenerat med honom i skogen hemma två gånger och för två veckor sedan efter att jag hade ridit lite i paddocken så avslutade vi med att rida en kort tur i skogen! Skrittade en liten bit och sedan när vi vände travade vi tillbaka (Instagram aamaziingsara), så himla kul!!



Skogspremiär!

När jag skulle rida honom nästa gång (gör något med honom cirka varannan dag) var det lite busväder och jag kände att han var lite yster. Hade lagt ut travbommar i paddocken och så fort vi började trava över dem fick han ett helt annat fokus och han jobbade på så himla fint :)




I söndags red vi över travbommarna igen och sedan "hoppade" vi ett litet kryss!! Första gången var han som förväntat lite vinglig fram till hindret men han tog ett litet skutt över, dock tog det tvärstopp i landningen och han drog ner huvudet och försökte bocka, men jag klamrade mig fast och fick drivit på honom fram. Travade på lite mer fram och gjorde ett till försök och då blev det MVG! Så duktig! Tog även ett litet varv i galopp efteråt innan vi avslutade :)





Som jag skrev i förra inlägget var vi på tömkörningskurs för tre veckor sedan och i måndags var det dags igen. Vi har tränat på några gånger här hemma och Nina, som håller kursen, tyckte att han hade utvecklats jättemycket sedan sist! Även att han hade växt och musklat på sig. Eftersom jag ser honom varje dag så har jag lite svårt att se det där, så det var kul att höra :)

Den här gången fick vi tömköra över travbommar och det tyckte han var sååå kul och han jobbade på jättefint. Fick även testa att flytta honom i sidled vilket gick över förväntan! Har anmält till nästa tillfälle igen som är om tre veckor. Det blir veckan innan han ska på bete, så jag tänker att nu tränar vi på här resten av maj och första veckan i juni, sedan blir det sommarlov för lilleman <3







Han har så söt uppsyn <3




Marco <3




Uteritt till sjön med Bill :)




Promenad i skogen :)




Tömkörning hemma :)


Bilder och filmklipp på Instagram som vanligt - aamaziingsara :)


Läst 69416 ggr Kommentarer Kommentera
APR
25
2021

Hej! Började veckan med att åka på tömkörningskurs för Nina Fox Stark på Herreds Gård. Mamma gjorde det med Ratzia för några veckor sedan och tyckte det var jättebra, så den här gången åkte vi med Cooper. Nu när jag äntligen börjat komma igång med inridningen tänkte jag att tömköra honom kommer hjälpa till mycket med styrningen när jag sitter uppe på.

Han var jätteduktig! Brydde sig inte om att det var nytt ställe och att hästen som var innan oss lämnade oss själva i manegen. Nina började tömköra honom i skritt på spåret. I början var han lite tjafsig i munnen och slog med huvudet, men det tog inte lång tid innan han accepterade bettet och jisses vad han började tugga.

Sedan fick jag ta över tömmarna! Jag har inte tömkört tidigare eftersom jag inte har vetat hur man gör och inte haft något intresse för det, men gud vad kul det var! Ser ju otroligt mycket lättare ut än vad det är. Nina gick bredvid och guidade mig och det blev riktigt bra :) Skrittade på spåret, tränade på att göra halt, vände upp på medellinjen mellan två bockar, travade på volten. Riktigt roligt och Cooper var nöjd och frustade. Har anmält oss till nästa tillfälle om tre veckor igen, så nu ska vi öva hemma. Filmklipp finns på Instagram - aamaziingsara



I onsdags blev det hoppträning med Marco och Ratzia för Amanda. Det var styrketräning och det var kämpigt! Vi började med tre små kuber på medellinjen som vi först hoppade och gjorde volt efter varje kub för att få hästarna följsamma. Sedan red vi rakt fram över kuberna och varierade galoppsprången. Det var 18 meter mellan varje och vi red på både fyra, fem och sex galoppsprång.

Vi gick sedan över till ena långsidan där det var fyra stycken kryssoxrar med ett galoppspång emellan. Det var tight och här var det hästarna som fick jobba på. Svårt för Marco som är explosiv och het, medan Ratzia briljerade. På andra långsidan hade vi en oxer och sedan fyra galoppspång fram till en kub och studs till ett räcke. Det var fyra lite framåt så de skulle stampa av ordentligt på räcket. Där briljerade Marco och Ratzia fick istället tänka till och bli lite kvickare i fötterna. Filmer på Instagram :)

På torsdagen var det hoppträning med Bill för Lennart och han hoppade toppenfint! Trodde han skulle vara lite wild and crazy eftersom han inte varit ute på träning på typ sex veckor när allt varit nedstängt, men han skötte sig toppen och fokuserade på rätt saker :)





I torsdags red jag även på Cooper igen! Jag tränar uppsittning i princip varje dag på honom och sitter upp på stallgången vilket fungerar riktigt bra. I torsdags blåste det en hel del ute, men han kändes obrydd, så mamma ledde oss upp till paddocken och direkt när vi kom in i paddocken släppte hon oss. Det gick riktigt bra och jag kunde både skritta och trava runt på fyrkanten med honom! Övade att sakta av till skritt och sedan komma igång i trav några gånger. Rider inte mer än några minuter, men så himla lycklig med tanke på att sitta upp kändes som en omöjlighet för bara några veckor sedan!





Igår, lördag, red vi igen och gissa vad? Vi galopperade!! Vilket hallelujah moment! Började med att skritta mellan två bommar som jag hade när vi tömkörde häromdagen. Bra styrträning :) Skrittade både mellan bommarna och sedan över dem. Gjorde likadant i trav och han var superduktig. Kände att han även travade på bra fram med bra bjudning, så tänkte att "nä, nu smider vi medan järnet är varmt" och så fattade vi galopp! Var en helt underbar känsla och få förstår nog vad det här betyder för mig efter allt som varit. Helt fantastiskt och jag hoppas vi fortsätter utvecklingen åt rätt håll. Igår var verkligen ett enormt framsteg för oss <3





Igår blev det en tur i skogen med Marco och Hedda och sedan åkte vi till travbanan med Bill och Ratzia och lät dem sträcka ut ordentligt. Så härligt! Idag blir det skogen igen, passar på att njuta av det soliga vädret. Cooper ska på vårens sista löshoppning hos Stall Phem i eftermiddag. Imorgon blir det hoppning med Bill och Marco för Lennart ute på Kewluto. Ha en underbar söndag allihopa!






Läst 69312 ggr Kommentarer Kommentera
APR
18
2021

Hej! Förra söndagen var vi på löshoppning med Cooper på Stall Phem och han var superduktig! Detta var tredje gången han var där, så han visste ju precis vad vi skulle hitta på och man märker att han älskar det. Kutar runt med öronen fram och vill helst inte pausa mellan varven. I början när det var lite lägre körde han mest på fart, men på slutet när vi höjde lite så hoppade han riktigt fint. Så roligt att se!!








Riktigt snäll att ha med sig, går på transporten utan problem, väntar utanför manegen på vår tur utan att bröta runt :)

Ratzia, Hedda och Bill hoppade jag hemma i paddocken. Byggde upp fyra hinder, två räcken och två oxrar, ett på varje långsida och snett igenom. På så sätt kunde vi hoppa alla hinder från båda håll och som en "evighetsbana" och bara träna på att rida i rytmen :) Filmklipp på Instagram - aamaziingsara.

Marco fick inte hoppa hemma då han fick åka på hoppträning för Amanda i onsdags. Äntligen träning igen! Varit utan träning i drygt en månad då alla anläggningar varit stängda, men nu äntligen börjar det igen. Det var banhoppningsträning och han kändes toppenfin! Även film på honom på Instagram.



Har fortsatt träna varje dag på att sitta upp på Cooper och nu har jag flera gånger suttit upp med sadel och det har gått jättebra! Började med att sitta upp i boxen, där han är lugn och trygg, när han fick pellets i krubban. Gick jättebra och "skrittade" även runt några varv i boxen. Den här veckan har jag gjort i ordning honom på stallgången och suttit upp på stallgången medan mamma gett honom slickburken. Även det har fungerat toppen så nu har vi faktiskt fyra dagar på raken suttit upp på stallgången och sedan skrittat ut ur stallet på gårdsplanen. Mamma har lett honom först men sedan släppt så har jag fått rida själv. Så pirrigt!!! Det har verkligen gått över förväntan och han har varit superduktig!! Lite svårt med styrningen så klart, men det är ju för att han inte är van och förstår mig än, men jag är sååå nöjd med honom! Trodde jag inte för några veckor sedan, då kändes detta helt omöjligt. Skulle ju skicka ner honom till Eamon, men det var så lång väntetid, så tänkte att nu får jag försöka själv annars kommer det aldrig bli av. Så nu hoppas jag det fortsätter så här :) Vi tar små, små steg framåt, ingen stress alls.





Här ovan är video från igår. Då skrittade vi inne i en hage och tränade på att styra runt :) Nästa steg får vara att skritta upp till paddocken och träna styrning där.


Läst 60622 ggr Kommentarer Kommentera
APR
05
2021

Hej! Som jag skrev i förra inlägget så testade Fredrik positivt för corona, men han hade verkligen turen att få en riktigt mild släng av den, och var egentligen bara sjuk i en dag, sedan mådde han bra igen :) Jag fick gå och testa mig fem dagar efter honom och mitt svar var negativt, hurra! Har inte haft några symptom, så hade nästan varit läskigt om jag varit positiv. Mamma och pappa testade sig också, även de var negativa. Dock var det extremt äckligt att ta själva testet, höll på att få upp frukosten flera gånger. Fy!



Har blivit en del uteritter i det fina vårvädret och förra veckan blev det även studsintervaller i paddocken med hästarna :) Ni vet den andra övningen jag tipsat om med hoppintervaller har ju varit med en trekombination på ena långsidan och en studs på andra, men den här gången byggde jag bara upp en längre studs på ena långsidan. Körde samma upplägg som den andra övningen och hoppade tre varv, skrittade en minut, bytte varv och körde tre varv åt andra hållet osv. Riktigt roligt och alla hästarna var duktiga :)





Cooper fick löshoppa och det gjorde han superfint! :)



Eftersom jag var tvungen att vara hemma från jobbet i en vecka så passade vi på att lägga lite extra tid på insittningen av Cooper. Har börjat om helt från början och klänger och hänger på honom i boxen. Har velat att han ska vara HELT avslappnad innan vi går vidare till nästa steg, och efter några dagar var han det, så då satt jag upp på honom i boxen, och det har gått bra! Har gjort det några dagar på raken nu, både mamma och jag, och jag märker att han är "på sin vakt", men han har ändå accepterat det och inte visat någon tendens till flykt :) Babysteps!



Hedda taggad för lite hoppning för någon vecka sedan :)



Cooper fick första vårbadet förra veckan, tyckte det var så skönt att bli helbadad :)

Instagram - aamaziingsara


Läst 43793 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Har inte haft så mycket att uppdatera om med tanke på att allt är inställt och många anläggningar är stängda med tanke på EHV-1. Så himla hemskt. Som om det inte räckte med Corona?

Det har mest blivit skogen för mig och hästarna, och även några vändor till travbanan. Brukar som ni vet mest rida ute, men har ju manegekort på Kungsbacka RK så att vi kan åka dit när det är skitväder, dock håller de förståeligt anläggningen stängd nu. Och eftersom det fortfarande var minusgrader på nätterna när allt stängdes var paddocken lite för hård att rida i, men nu den senaste veckan har den varit mjuk och fin, så i onsdags hoppade jag alla hästarna hemma :) Även Hedda! Hon levde livet och tyckte det var sååå kul! Hennes första hoppning på flera månader.





Marcobus <3

Cooper fick löshoppa och han var heeelt wild! Han älskar verkligen att löshoppa och är man inte snabb på att fånga in honom så fortsätter han runt självmant och tar serien igen. Han hoppar fint och med gott mod, så det är roligt. Synd bara att jag inte kommer upp på honom, haha.. Har kontaktat Eamon för att se om det finns någon plats ledig så att han kan vara där nere en period och bli uppsutten på varje dag så att han förstår att det inte är något farligt.



Känns som om det finns en del scoop här :)

Jag var på Herreds Gård för två veckor sedan med Marco och hoppade. Han hoppade helt magiskt och kändes jättefin. Hoppade en bana på 130cm felfritt och sedan gjorde vi en kortare variant på 140cm. Så duktig!







Så fin <3

Har som sagt blivit en del ridning på travbanan och sist vi var där med Ratzia och Bill upptäckte vi att Bill är nog snabbaste hästen i stallet. Vi galopperade och jag lät honom sträcka ut i självvalt tempo. Han bara längde ut sina långa ben och det kändes inte ens fort, men mamma berättade att hon drev på Ratzia och de hade ändå inte en chans att komma ifatt. Nästa varv testade jag att driva på honom lite och då jäklar kändes det snabbt. Sjukt snabbt till och med. Vi får testa att ta Hedda och Bill samtidigt och se vem som är snabbast! :)



Köpte nya stigbyglar till hoppsadeln för några veckor sedan. Ska vara speciellt bra för knäna (mitt vänstra knä är ju fucked up efter två avramlingar (tack Bill och tack Cooper)) och minska belastningen. Läs mer här https://www.winderen.com/se/shop_item/346/winderen-stigbyglar-nero.html

Och på tal om Corona så har den nu letat sig hem till oss. Fredrik kände sig lite tjock i halsen och febrig natten till torsdag, så han stannade hemma från jobbet och bokade tid för test samma dag. På eftermiddagen kände han sig bättre och gjorde våffellunch och sedan ställde han sig och bakade muffins, så vi tänkte att det måste bara vara en vanlig förkylning och väntade på att han skulle få negativt provsvar. Men nej då, igår (fredag), fick han svar att han hade testat positivt för Covid-19. Jahopp! Otroligt skönt för honom att han verkar fått en mild variant (peppar peppar). Jag har än så länge inga symptom, men måste ändå stanna hemma från jobbet och även gå och testa mig. Får inte testa mig förrän på tisdag, så har bokat in en tid på morgonen. Fyller år på tisdag, så hoppas på en bra födelsedagspresent aka negativt provsvar :) Tänker dock att risken är rätt stor att han redan hunnit smitta mig, men jag håller tummen att all hästskit man utsätts för varje dag i stallet har bildat en barriär runt min kropp så inget virus kan ta sig in.



Vivi på Svensk Hästrehab var hemma tidigare i veckan och gav Marco och Ratzia djupvåg :)

Väldigt skönt att ha eget stall hemma nu när det blev så här, så jag kan rida ändå, annars skulle den här ofrivilliga ledigheten bli väääldigt lång. Och väldigt tacksam för min chef på jobbet, hon är TOPPEN. Jag fick panik när jag läste att jag måste vara hemma minst sju dagar, men känner att jag bara får support, vilket jag vet inte alla får på sina arbetsplatser.

Men nu ska jag traska ut till hästarna. Eftersom jag fortfarande har hinder framme i paddocken tänkte jag löshoppa Cooper igen och sedan bygga om till lite trimövningar för de andra :) Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Instagram - aamaziingsara



Morgontrött Ratzia :)





Hedda när hon insåg att hon skulle få springa på travbanan :)


Läst 33906 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
05
2021

Hej! Löshoppningen i söndags hade gått jättebra med Cooper. Han hade skött sig fint och fått beröm för sin hoppning och spänst. Kul! :)








I tisdags var jag ledig, så då passade jag på att rida alla hästarna. Började med att åka bort till manegen med Ratzia för hoppintervaller. Var Lennart som tipsade mig för några år sedan om denna övning för att bygga upp hoppkonditionen och styrka. På ena långsidan bygger man tre räcken med ett galoppsprång mellan, lite åt det kortare håller. På andra långsidan en studs, brukar ha fyra-fem stycken. Hoppar sedan tre varv, skrittar en minut, byter varv och hoppar tre varv till, skrittar en minut osv. Hur många intervaller man gör beror ju på höjd och var hästen är just nu. Med Ratzia gjorde jag fyra intervaller den här gången och började på ca 90cm första intervallen och höjde sedan till 100cm och 110cm. Skulle säga att maxhöjd är 120cm. Finns ett klipp på Instagram från i tisdags :)

Åkte sedan till skogen med Hedda och red ut en runda. Hon var superpigg och jag lät henne galoppera på för fullt. Måste ta henne till travbanan någon dag så hon får kuta på ordentligt en längre sträcka. Hon kommer älska det! :)



Bill på öppen bana för två veckor sedan. Hur cool bild?! :)

Sedan var det dags för hoppträningar på kvällen. Först Lennartträning med Bill och sedan iväg på Amandaträning med Marco. Snacka om härlig dag :) Båda hästarna kändes fräscha och fina. Här nedan är film på Bill och Marco hittar ni filmklipp på Instagram (aamaziingsara).






Marco för Amanda :)

I onsdags red vi ut två vändor. Först med Hedda och Ratzia, sedan Marco och Bill. Igår red mamma dressyr på Ratzia i manegen och jag red grabbarna hemma i paddocken. Markarbete med Marco och intervallträning med Bill. Vet inte om jag skrev om det i förra inlägget, men mamma läste någonstans om galoppintervaller. Du galopperar tre minuter, skrittar en minut, galopperar tre minuter osv. Detta gör du sex gånger till att börja med, sedan kan man öka på intervallerna. Vila dagen efter :)



Idag kommer Per och skor alla hästar. Bill och Marco får vila, mamma och en kompis rider ut på Hedda och Ratzia :) I helgen är planen än så länge att mamma och Ratzia ska på dressyrlektion för Christian Bengtsson imorgon och Bill och jag på öppen bana på söndag.


Läst 39485 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
28
2021

Hej! I förra inlägget skulle jag iväg på träning för Lennart med Marco, och det gick toppen. Han hoppade så fint! Film nedan.




På onsdagen var det banhoppningsträning för Amanda med Ratzia. Hoppade en superbra, felfri runda, och efteråt tog vi bara några hinder större, bland annat kombinationen. Första gången rev hon, så tog kombinationen igen och jisses vad ambitiöst hon hoppade då. Satt till och med lite löst i sadeln!



Ratzia <3



Sedan har det i vanlig ordning varit varierad ridning. Skogen, travbanan, manegen. Vivi på Svensk Hästrehab var här och gick över alla hästarna i början på den här veckan och då pratade vi om det. Hur viktigt det är med varierad ridning. Hon tycker alltid hästarna känns så fina. Inga spänningar, stela eller ömma. Så härligt att höra :)

Pratade även om hur jag brukar rida när jag rider i manege/paddock, och hon tror även att det har stor betydelse. Så tänkte jag kunde dela med mig av hur ett typiskt markarbetspass ser ut för mina hästar. Det är väldigt basic, hehe. Skrittar först fram och flyttar sedan hästen i sidled i skritt i det jag kallar för "Royneövningen" (fick göra den övningen för Royne Zetterman i trav och galopp med Marco för några år sedan och det var MAGI så gör den med alla hästar i alla gångarter ALLTID). Börjar sedan trava och fortsätter flytta några steg in och rakriktar sedan och travar på några steg framåt. Gör lite öppna längs långsidan och sedan galopp. Så travdelen är den kortaste när jag rider. I galoppen börjar jag igen med Royneövningen, sedan flytta in framdelen lite längs långsidan och efter det jobb i förvänd galopp. Brukar börja att rida som en åtta, sedan rida lite serpentiner. Detta är i princip det enda vi gör på böjt spår och volt. Gör mycket tempoväxlingar. Samlar så mycket vi klarar av några steg, låter sedan länga ut ordentligt. Travar av, flyttar igen några steg i sidled och sedan avskrittning. Så mest galopp, mycket flytta i sidled, knappt några volter och en hel del tempoväxlingar. Det fungerar bra för oss :)



Djupvågsbehandling :)


I onsdags var det träning för Amanda med Bill och efter den träningen har Bill blivit kändis. Det var trim/styrka/seriehoppning på schemat och Bill var taggad till tusen och kändes jättefräsch. Slängde som vanligt ut sina bakben ordentligt och jag tog några galna printscreens från filmerna. Är med i en SVINrolig grupp på Facebook där folk postar så roliga filmer och bilder på diverse fails och ingen kommer med pekpinnar utan alla tycker bara det är hur kul som helst. Så jag postade bilderna i gruppen och Bill is going viral! Hur kul som helst och alla kommentarer är hilarious eftersom alla är ironiska och som sagt, det finns inga "Karens" i gruppen, om ni förstår vad jag menar ;)









Nu ska jag alldeles strax åka och jobba. Har gjort i ordning Cooper så ska mamma och Fredrik åka iväg med honom till Stall Phem i eftermiddag för löshoppning :) Har bett att de ska filma så jag får se efteråt hur han skötte sig.



Så söt, men tro mig, han är en devil in disguise ;)


Läst 31566 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
16
2021

Hej! I måndags förra veckan var jag iväg på Öppen Bana på Kungsbacka Ridklubb med Bill och Ratzia. Eftersom vi inte får tävla så är det kul att så många arrangerar Öppen Bana så man ändå kan hålla igång och förhoppningsvis vara i fin form till det är dags för tävlingsstart :)

Bill hoppade en felfri runda på 120cm och var jättefin och glad. Eftersom han inte hoppat så mycket efter vintervilan så nöjde vi oss med det :) Ratzia hoppade också felfritt en runda på 120cm och sedan höjde vi några hinder till 130-135cm och hoppade en kortare version av banan, vilket hon gjorde toppenbra!






Man får hålla i sig när han gör sådana kickar med bakbenen över vissa hinder, haha!


På onsdagen var det trimträning för Amanda med Marco. Hade en studs uppbyggd på varje kortsida på böjt spår och på ena snett igenom var det en kombination med räcke två galoppsprång räcke och på andra snett igenom en kombination med oxer två galoppsprång oxer. Åkte själv så har ingen film från den träningen, men man skulle rida som en åtta och bara få det att flyta på. Marco var såååå taggad, men hoppade fint!

På torsdagen var det träning för Lennart med Ratzia och då var det samma övningar som på förra träningen för honom när jag hade Bill och Marco (film i förra inlägget). Ratzia hoppade fint, men jag måste tänka på att komma igång i en bra galopp från början och inte börja i för seg galopp för att sedan rida på.



I söndags åkte jag med Bill på Öppen Bana på Herreds gård. Han kändes superfin och hoppade en felfri runda på 120cm. Höjde sedan några hinder till 130cm och hoppade ett kortare varv. Gav så härlig känsla, men får klamra mig fast för mitt liv på många språng, haha!






Lille Bill <3





Nöjd efter öppen bana :D



Övriga dagar har det blivit turer i skogen och markarbete i manegen. I lördags red jag Marco i manegen efter att jag hade jobbat 05:45-13. Mina linser var så torra efter jobbet så när jag kom hem tog jag ur dem och satte på mig glasögonen. Jag har ju alltid linser eftersom det är så bekvämt och använder bara glasögon hemma på morgonen och kvällen. Nu red jag med glasögonen, och jag fattar inte hur ni som alltid gör det klarar det?? Dels så immade de igen i tid och otid och sedan kändes det inte helt stabilt. Hade jag hoppat hade jag säkert tappat dem, haha. Nä, tur jag har linserna, det känns säkrare för min del.



Varit ute i snön idag på en skogstur med Bill och Hedda och nu ska jag göra i ordning Marco för hoppträning för Lennart :) Ha en fortsatt fin vecka!


Läst 33862 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
07
2021

Hej! I veckan var det banhoppningsträning på onsdagen på Lerbergs Equestrian för Amanda med Ratzia. Var en bana med 10 hinder och 11 språng. Hoppade fram på ett räcke och en oxer som på tävling, sedan blev det hela banan (film på Instagram). Ratzia hoppade riktigt fint, så det var kul :) Hoppade banan två gånger, första rundan på 120cm och andra rundan höjde vi några hinder till 130cm.



Marco och Ratzia på ridspåret innan det blev snö och is

På torsdagen var det dags för årets första Lennartträning och jag tog med både Bill och Marco. Var även Bills första träning för i år, så kul! Han var jätteduktig och tyckte det var så roligt. Eftersom det var första träningen på cirka två månader och jag bara hoppat några kuber innan så blev det ett lagom pass för honom. Vi tränade på att reglera galoppen och ha bra galopp i svängen upp på linjerna.



Tycker vi ser väldigt nöjda ut :)

Marco hoppade toppenfint och var sååååå pigg! Har köpt en sådan där Batmanhuva (de är inte vackra alltså) från Vivi på Svensk Hästrehab. Hon säljer en billigare variant (390kr ni hittar den HÄR) av den populära Fenwickhuvan. Tänkte det kunde vara kul att testa! Har även använt den på båda grabbarna när vi ridit ut. Kan inte säga så mycket än, de har varit pigga och glada, men hållit sig från galenskaper, så det är ju trevligt :) Ska prova den på lilleman också.





Batman-Marco ;)

Har även varit på travbanan i veckan. Så skönt med bra underlag och kunna låta hästarna sträcka ut. Mycket glad att jag och mamma köpte varsitt bankort till Bill och Ratzia. Kommer nyttjas ordentligt!



Ratzia och Bill i Bunketorp igår :)

Red Marco i manegen igår och då tog mamma med och longerade Hedda. Rörde sig precis som vanligt och fin i kroppen är hon också. Så härligt! När jag jobbade idag passade mamma på att rida ut en sväng på henne i Bunketorp och det var öronen framåt hela vägen så klart. Heddis <3




Alldeles glansig och fluffig i pälsen <3

En eftermiddag i veckan när jag åkte bort till Bunketorp och skulle skritta en runda med Marco kom det en annan tjej till häst precis när jag hade suttit upp. Hon skulle också rida på ridspåret, så det blev att vi slog följe. Himla trevligt med sällskap och det visade sig att vi hade gemensamma vänner/bekanta m.m. Världen är bra liten! Bytte nummer så vi kan rida ut fler gånger ihop :)



Marco vid golfbanan för någon vecka sedan




Laddat upp med en redig hink med MSM på 4kg när det var erbjudande.



Kvällstur i solnedgången :)


Läst 28334 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.