Therese - En trött måndag!
MAR
20

En trött måndag!

Måndag och det är en trött måndag, jag är trött! Man får vara trött ibland, ganska skönt att erkänna det! Vädret bidrar säkert också, snö och grått...
Det har varit en riktigt bra helg med hoppkurs här hemma och ridning av unghästar och äldre hästar. Hela förra veckan var också full fart med strålande väder och mjuka grusvägar. Hästarna reds ut hela veckan och travade och galopperade på grusvägarna, helt underbart!
Något fel är det på min dator, nya bilder som jag laddar upp i den går inte att få fram, får be Björn att titta till min dator, den behöver nog lite uppdateringar. Så jag bjuder på lite gamla bilder, det är alltid roligt!
  

ACINDO SB, 140 hoppning Årsta!

CAHLUA, Strömsholms Grand Prix!

LAGANA, 150 hoppning i Gävle!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 10193 ggr

Fler inlägg

APR
26

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

I söndags så kändes det som att dagen var lika lång som två dagar då vi hann med så mycket!
Maja tävlade min ponny Steffe så de vinkade jag av på morgonen vid åttasnåret. Malin följde med som coach och jag var hemma med Towe och fixade stallet och jobbade med inridningshästarna. Eftersom min första klass började efter lunch så behövde vi inte åka så tidigt.
För Maja och Steffe gick tävlingen jättebra, det kom en bild med rosett för en felfri runda! Duktiga!

Vi rullade vid lunch med lastbilen mot Sportriders, LORD, LOVELY coh CASH FLOW skulle tävla.

Första klassen var en 120 hoppning som jag startade med LOVELY och CASH FLOW. Det var en två faser och CASH FLOW fick ett nedslag i omhoppningen. Jag måste trimma ännu mer lydnad så jag får henne lite lättare i handen i svängarna, nedslaget kom på ett hinder ur sväng. Så bara jag får till markarbetet ännu bättre kommer det bli kanonbra.
LOVELY var jättefin och jag var sugen på att vinna så det gick undan i omhoppningen! Hon var helt med på noterna och det gick undan! Vi kom tvåa, några hundradelar efter vinnaren! Det var kul!

LOVELY på prisutdelningen!

Sen startade jag alla tre hästarna i 130 klassen. Först var det CASH FLOW. Hon kändes jättefin de första tre hindren. När jag svängde mot hinder nummer fyra så var hon så hoppvillig att hon bjöd lite på första hindret och blev lite yster när jag svängde mot ett annat hinder. Så jag tyckte att vi kom lite ur rytmen och landade lite platt efter fyran. Det var sex språng framåt till femmans oxer och jag gjorde då en stor volt för jag ville inte komma i botten på oxern på sju språng utan ville ha en bra galopp. Det blev bra efter volten(ibland får man tänka om, vill inte servera ett hinder dåligt, hon är känslig lilla Cash) Vi fick ett bakbenspet på ett räcke sen, och även en rivning in i trekombinationen. Jag skulle ha ridit ut bågen som var på sju språng, nu blev det lite att vi skar bågen och kom lite för intill. Hon jobbade fint genom trekombinationen och jag är i det stora hela nöjd med rundan. CASH FLOW hoppade riktigt bra och bara jag sätter alla detaljer i ridningen är vi felfria!

CASH FLOW, 130 klassen!

CASH FLOW.

LOVELY var nästa häst och det är alltid lite spännande att se hur hästen är efter att ha gått mot klockan i klassen innan. Kommer hon vara het och flack? Nej, inte alls, hon var ännu bättre och hoppade ännu bättre!!! Felfritt och en skaplig tid som sedan räckte till sjätte plats! Vilken häst!!! Hon gjorde en kanontävling med tre starter, felfri och placerad sjua, tvåa och sexa i klasserna!!!

LOVELY!

LORD var sist ut av alla på hela dagen och han hade väntat några timmar. Skönt att de hann gå i hagen på förmiddagen och även en promenad på tävlingsplatsen. Han var laddad som en kanonkula på framhoppningen. Inne på banan var han superfin och lyssnade fint på mig. Det blev felfritt och en fjärdeplats!!! Så två hästar topp sex av åttiotvå starter.

LORD! Hindret är 130 högt.......

Prisutdelning efter 130 klassen!


Det som gör mig extra glad är att alla våra hästar har hoppat så bra i helgen. De har gjort flera starter på långa banor och gått i mål med spetsade öron och energi! Man vet ju aldrig hur de ska vara när utomhussäsongen drar igång med längre banor. Så det blev ett bra kvitto på att vintern och vårens träning har varit rätt, jag blir stolt!

Mitt härliga team! Det är så kul de gånger alla kan följa med!


Läst 6481 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25

Utomhuspremiär-vilken lyckad tävling!

Vi tävlade i helgen, utomhuspremiär hos Sportriders! Jättebra tävling på alla sätt och vis!
Det är alltid lika spännande att se hur hästarna är när de får komma utomhus och tävla, hur busiga kan de vara efter en vinter inomhus? Jag bävade mest för min första start för året med LILL-LADY, hon kan bralla och hitta på allt tok som går om hon vill! Målet var att överleva framhoppningensmileynu fick Malin mjukstarta genom att låna henne in på prisutdelningen (Malin kom fyra i 110 klassen avd A på CELVIN) LILL-LADY skötte sig fint där inne och även när jag satt upp och red fram och hoppade fram. Även inne på banan var hon hur lugn som helst! Hoppade en riktigt bra felfri runda i 110 klassen! (Jag andades ut efteråt kan jag lova)
Hon fick debutera 120 och det var en runda med många fina språng! Nedslag på hinder nummer ett och två, kändes som hon tänkte på annat. Sen började hon hoppa!!! Jäklar vilken fin häst det kommer bli!!! Jag tog bort lite mycket galopp i svängen till sista kombinationen så det blev ett nedslag på bakbommen, hade jag galopperat så hade hon inte rivit. Jag är jätteglad över hennes hoppning och hur skötsam hon var! Bra start på året!

LILL-LADY, COHIBAS LADY SB. Foto: Bo Bennergård!

LILL-LADY och Towe!

Malin tävlade både DUKAT och CELVIN och de hoppade först 1 meter klassen. Felfritt med båda hästarna, jättebra rundor!!!

Fokus, Malin och CELVIN! Foto Therese Karlsson

Malin på DUKAT med prisrosetterna från första klassen!

I 110 klassen red hon först DUKAT, en riktigt bra och snabb runda. Tyvärr nedslag på sista hindret, annars hade de vunnit!
Sen hoppade hon även CELVIN, deras första gemensamma start i 110. Det blev felfritt och snabbt dessutom, de kom fyra av åttiofem startande, så kul!!! Gissa om jag är stolt över deras resultat!

Malin och CELVIN! Foto: Therese Karlsson

Sista klassen på lördagen var en 120 klass och där startade jag LOVELY, CASH FLOW och LORD. Jag tyckte att det var lagom för hästarna att mjukstarta med en 120 klass, det är aldrig fel att gå ner i höjd ibland. Både LORD och LOVELY har hoppat mest 130-135-140 klasser så det kändes bra att låta de börja utomhus lite lägre.

CASH FLOW på framhoppningen, Björn syns till vänster. Foto: Michael Sundin

LORD var hur laddad som helst och lite yster kan man säga! Ett nedslag blev resultatet.

LORD LOOP SB, foto: Michael Sundin

Både LOVELY och CASH FLOW hoppade felfritt och blev placerade sjua och nia av åttio starter.

LOVELY LADY SB, foto: Michael Sundin

CASH FLOW med rosetterna från 120 klassen!

Det var en bra första dag hos Sportriders. Söndagen kommer i nästa blogginlägg!


Läst 8651 ggr Kommentarer Kommentera

APR
21

Fredag!

Vilket väder idag, jag blir lycklig!!!! Vill bara ta solen i min famn och krama den!smiley
Igår hoppade jag mina fyra hästar som ska tävla imorgon, LORD, LOVELY, CASH FLOW och LILL-LADY. Malin hoppade CELVIN och DUKAT. Vi hoppade bana, lite lägre hinder. Det viktiga är inte att hoppa stort, det viktiga är att rida i en bra rytmisk galopp och vara noga med detaljer. Det slipade vi på igår och det känns bra.

Malin på DUKAT och jag på LILL-LADY.

ACINDO och STEFFE dressyrtrimmades igår och ska hoppa idag. Unghästarna jobbade jättebra igår och det blev guldstjärna till hela stallet!

Nu ska vi ut och rida. Hästarna ska joggas inför tävlingen imorgon. Sen blir det hoppning av ACINDO och STEFFE på eftermiddagen, och unghästarna ska tränas.

Tävlingsgrejerna ska packas och hästarna piffas till så vi vet hur vi ska få dagen att rulla!Läst 10438 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Gästblogg: Är de goda (rid-)råden verkligen goda?

Gästbloggen

Tävlingen i söndags och en förmiddag hemma!

Therese

we tävling

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna