VM-kollen - Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


OKT
07
2010

Sverige 6:a - Rolf-Göran och Malin i semifinal

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
VM:s lagfinal avgjordes under natten till torsdag, svensk tid. Allra först red dock de 15 bästa individuella ekipagen av dem som INTE var med i något av de tio kvalade finallagen. Dessa 15 ryttare hoppade som en del i den individuella tävlingen, den fortsätter igen på fredag.

Sverige var andra laget ut i startlistan och först red Malin Baryard Johnsson H&M Actrice W. Och vilken runda det blev - bara ett tidsfel och Malin fullkomligen lös när hon skrittade ut från banan!
 
Nästa ryttare ut för Sverige var en revanschsugen Helena LundbäckBukowski's Erbblume. Tyvärr blev det rena rama plockepinnet, med fem hinder ner och 20 fel. Självklart var Helena otroligt besviken efteråt...
 
Tredjeryttare i svenska laget var Peder Fredricson H&M Arctic Aurora Borealis. Arctic hade ner första hindret i trekombinationen och senare det första hindret i tvåkombinationen. Med 8 fel, och Helena Lundbäcks resultat som måste räknas bort, rök där medaljchansen.
 
Vilken fantastisk nollrunda han fick till, Rolf-Göran BengtssonNinja La Silla! Perfekt rytm, perfekt avståndsbedömning, superfina språng. Man får gåshud! FEI-TV:s kommentator spådde efter ritten att "Roffe" blir en av de fyra i den individuella finalen. Det håller vi tummarna för!
 
Lag-VM är avgjort, Tyskland tog guld före silvermedaljörerna Frankrike och bronsmedaljörerna Belgien. Hemmafavoriterna USA klappade igenom totalt, och slutade sist i finalen - på tionde plats.
 
Sverige blev sexa vilket är riktigt bra med tanke på den gångna säsongens mediokra resultat. Men visst var det snopet att missa direktkvalet till OS med bara en placering!
 
Fullständiga lagresultat
 
Individuellt leder Rodrigo Pessoa på HH Rebozo, som inte har rivit en enda bom hittills i tävlingen. Och vilka rundor Rodrigo gör - superjämn och fin galopp plus en oklanderlig position i sadeln.
 
Den individuella ställningen är trevlig läsning även för svensk del. Rolf-Göran Bengtsson ligger sexa och har definitivt medaljkänning. Även Malin Baryard Johnsson, just nu på 14:e plats, rider semifinal på fredag. Peder Fredricson och Helena Lundbäck är ute ur tävlingen.
 
Individuell ställning


Läst 12957 ggr

Fler inlägg

APR
28
2013

Tips om en nylanserad sadel från Hoffsteiner Frankrike



Läst 23012 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Tova Ekelund



Läst 22736 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28
2013

Shoppingtips från Ronja Sandros



Läst 22766 ggr Kommentarer Kommentera





VM-Kollen

Här samlas alla nyheter, resultat och reportage från VM i Kentucky.

 

Till bloggen


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.