Portugal-bloggen
OKT
19

Ändrade planer

Är så himla ledsen och nere just nu. Tar tillbaka att jag gillar hösten! Det har regnat en hel del, inte så mycket regn, men konstant grått.

Altivo är halt. Ganska ordentligt. Vi är dock säkra på att det kommer från skoningen då han blev skodd i torsdags så hovslagaren har försökt fixa lite, men eventuellt tar vi av honom skorna och låter honom gå barfota en period. Nu blir det alltså ingen final i Lissabon och om det inte bara är något sömtryck så lär vi ju inte kunna åka till Golega heller. Känns rent ut sagt förjävligt då han varit så otroligt fin sista veckorna och innan jag åkte till Spanien. Men det är hästar och vår hovslagare är mänsklig så det är klart att dessa saker händer ibland. Altivo har väldigt ojämna framhovar, vilket han alltid har haft och är väldigt svår att sko pga detta. Vi avvaktar iallafall nu och ser om han blir bättre eller sämre inom de närmaste dagarna.

På hästfronten så är det bestämt att vi får två nya hästar i stallet efter Golega. Jag lovar berätta mer sedan, men tror det är fina hästar och ägarna är supertrevliga så det blir nog bra. Forja ska gå ut på bete så vi får loss en box och sedan hoppas vi att någon vill köpa Hispania som är till salu. Furia har börjat gå med gjord och bett så hoppas att inridningen går smärtfritt så vi kan lägga sälja henne kanske efter jul.

Får rycka upp mig och se framåt. Världen går inte under och det är såhär det är att jobba med hästar. Ena dagen är sitter man och gör 9 byten i varje och andra dagen är hästen halt i skritt. Jag får fokusera på mina andra hästar och ge Altivo den tid han behöver. Han är en riktig otursfågel!

Här är en film på Hispania. Om ni vet någon som vill ha en trevlig ridbar 4-åring får ni gärna dela. Hon ligger också ute på hästnet. Pris 56 000 kr, men det är förhandlingsbart vid snabb affär. Uppfödare är Nataniel Silva.

Håll tummarna att Altivo kryar på sig snabbt.

Kram

Astrid


Läst 2101 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
14

Sol och bad

Härligt att vara i tillbaka i sadeln efter 1 solig vecka i Fuengirola. Vi hade otrolig tur med vädret och fick fina dagar på stranden. Jag blev stundvis rätt uttråkad, men det var nog bra för mig att varva ner. Svårt så försökte iallafall röra på mig för att få bort överskottsenergi. Blev jogging på morgonen, tennis, simning och mycket promenerande. Mysigt att få spendera ordentligt med tid tillsammans med föräldrarna <3

Första kvällen blev det givetvis tapas!

Jag och mamma hittade lite hästar :) Superstort ridcenter där en spansk OS-dressyrryttare höll till.

Hela gänget med sangria!

Som sagt så är det ändå rätt skönt att vara tillbaka hos hästarna. Lite kallare väder nu, märker att pållarna får lite mer energi med kylan. Kan ändå gilla hösten, man får börja klä på sig, elda i brasan och det är mörkt och mysigt. Fast helst slipper jag regnet... Nu är det sista rycket innan jul, final i det nationella championatet med Altivo nästa helg och 3 veckor kvar till Golega. Sedan är det lugnt, funderar på att åka ner till Pedro Torres med Altivo för att träna med enhandsfattning. Mycket kul att se fram emot!

Tänkte skriva dagens citat om remontsits, men hittade ingen sida som beskrev det. Inte heller hittade jag det beskrivet i mina böcker. Tror att det går att hitta om man söker på engelska, men ändå lite förvånad. Remontsits tycker jag är toppen att använda när man ska låta hästen stretcha (nedåt, framåt). Tex vid uppvärmning eller nedjoggning samt på de unga hästarna (remonter). Remontsits innebär att ryttaren lättar av med sätet och lägger mer vikt i stigbyglar samt insida lår och knä. Man kan nästan tänka att man styr hästen mellan knäna. Överlivet något framåtlutat, men ryttaren bör försöka hålla ryggen rak (ej bukta ut med ryggen). Det är väldigt bra träning för ryggmusklerna! Händerna kan komma lägre ner och vidare för inramning. Jag vet att mamma använder det mycket på sina lektioner och det är väldigt bra för det är svårt för ryttaren att "joxa" med sina händer. Är hästen lite busig kan man fortfarande ha kontakt i sadeln med sätet. Ett bra sätt att avlasta hästens rygg helt enkelt även om man har dressyrläder och kanske har svårt att komma upp i en korrekt lätt sits. Hittade en gammal bild på mig själv som jag använder mig av.

Här har jag överlivet väldigt uppsträckt, men ni ser på ett ungefär hur jag menar. Detta är med fina Zila som jag red för några år sedan hos Carneiro. Lite taskiga skänklar på mig, kunde vara mer sträckta bakåt.

Natti,

Astrid


Läst 14394 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
02

WE-tävling och besök

Blev inget bloggande efter we-tävlingen med Altivo och Enjeitado förra helgen. Lördagen red vi dressyren, Enjeitado var lite spänd för svanskappan, men bytena fungerade mycket bättre efter lektionerna med Pedro. Tror dock att han var lite trött, så hade inte så mycket tryck som jag skulle vilja. Jag pushade inte på honom utan styrde runt så han fick känna sig duktig. 63 % red vi ihop och en andraplats vilket jag var nöjd med. Altivo var likadan fast helt tvärtom :P Mycket krut i rumpan, roligt, men lättare att det blir misstag. Vi klarade oss utan några större missar (förutom att jag glömde en ryggning, ajjabajja) och fick 67 % och förstaplats. Ska tillägga att i Altivos klass var vi bara 3 ryttare så konkurrensen var inte alls lika hård som i Enjeitados klass där vi var 6 stycken.

I manövertestet på söndagen började jag igen med Ernst. Han blev lite spänd och vi missade några byten i början. Men ju längre vi red på banan ju mer slappnade han av och gjorde rena byten. Grinden har han varit skeptisk till men nu var det inga problem. 67 % fick vi och en till andraplats. Var väldigt nöjd med den poängen vilket är vårt personbästa så långt! Altivo fortsatte vara på hugget, nu kan jag dock behålla honom med mig och han fortsätter vara ridbar. Förut blev han för spänd och vi tappade kvalitéen i galoppen. Vi fick till en bra runda och blev belönade med 68 % och förstaplats. Inför speeden så var alla väldigt snabba i Ernsts klass och han är fortfarande inte riktigt med på noterna så där red vi hem en 3:e plats vilket gjorde att vi slutade 3:a totalt. Med Altivo var planen att inte gasa på speciellt mycket då jag redan hade säkrat en vinst. Altivo var inte alls med på den planen utan körde sitt eget rejs. Jag fick typ hålla i mig och se till att han inte hade ner något hinder. Vi slog banrekord med 15 (!) sekunder före den andra snabbaste ritten. Vi vann alltså totalt :)

I veckan fick hästarna vara läromästare åt finska Anne som var här 3 dagar och red lektion. Anne har flyttat till Portugal för ca 5 månader sedan och ville hälsa på och träna. Hon fick rida Enjeitado och Altivo. De skötte sig väldigt bra och jag hoppas Anne var nöjd med oss 3 ;)

Igår var det vinskördning. Cirka 80 personer på gården som hjälpte till att plocka druvor. Det var en stor fest med lunch och middag, dragspel och skratt. Underbart och väldigt exotiskt för en svensk som mig.

Ser fram emot en veckas semester i Spanien med mina föräldrar, drar på onsdag så då får hästarna också ta det lugnt. Det tycker jag de förtjänar, alla har jobbat på bra och jag tror speciellt unghästarna är i behov av semester.

Kram på er!

Astrid


Läst 16821 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
23

Träning för världsmästaren

Söndag var min första riktiga vilodag utan planer sedan jag kom hem från semestern i Sverige! Har varit rätt galet tempo så det var välbehövligt med en dag utan häst eller andra aktiviteter. Måndag var det nämligen dags att åka ut på äventyr igen. Det var jag och Ernst som rullade iväg mot Lissabon och Quinta dos Cedros. 3 dagar hade vi bokat lektioner med Pedro Torres, världens bäst we-ryttare! Jag var ner med Altivo i april och det har hjälpt mig massor. Nu ville jag ha med Enjeitado för att få hjälp med bytena och hur jag ska gå vidare med träningen. Första passet fick jag rida runt medans Pedro observerade oss. Sedan satt han upp och det är väldigt intressant att se hur han "känner in sig" på en ny häst. Han testar lite olika saker, märker ganska snabbt vad som fungerar och inte, hur hästen svarar på hjälperna osv. Pedro tyckte Ernst var väldigt svag i ryggen så det var vad jag behövde fokusera på.

Dag två började Pedro att rida och det syntes att Ernst var rätt trött. Han är en känslig kille och han var rätt spänd med Pedro dagen innan då han bad om nya saker. Men nu var han väldigt avspänd och litade helt på Pedro. Kul att se hur uppmärksam Pedro är på hästarna. Även när det blev lite fel eller missförstånd så stannade han, klappade och sedan om igen. På så sätt fick han Ernst med sig och avspänd. Pedro tyckte om hans attityd och att han alltid försökte och han menade på att med en sådan häst får man aldrig bestraffa. I slutet av passet fick jag sitta upp och försöka hitta känslan han ville att jag skulle ha. För att få honom smidigare och jobba mer med ryggen fick jag rida i lite lägre och längre form. När jag ville samla jobbade vi mycket i böjning så att jag inte skulle behöva ta förhållningar. Pedro vill att hästarna ska gå och balansera upp sig själva. Jag fick rida med lätt lätt kontakt och bara följa honom i rörelserna. Fick rida en bra övning i galopp med skänkelvikning på diagonalen, kortsida i förvänd galopp och sedan skänkelvikning åt andra hållet på diagonalen. Han var noga med att jag inte skulle bromsa upp bogen med yttertygeln, utan öppna upp på den sidan och rida undan bakdelen istället. Målet var att hästen skulle balansera upp sig själv och hålla sig i galopp även fast man inte stöttade upp. Givetvis kommer smidighet och lydighet med på köpet.

Dag 3 kändes Enjeitado väldigt fräsch i kroppen och inte alls trött. Denna dag red jag hela passet och fick jobba rätt mycket i traven med slutor och att rida i lite långsammare tempo. Pedro sa att han föredrog att rida lite långsammare i traven för att hästen ska hitta schwungen och i galoppen mer framåt för att få luftigare språng. I traven fick jag också känna skillnaden på formen och hur hästen kändes i ryggen. Stundvis kunde jag ta upp honom mer i formen och rida på framåt, men variera ofta och även stretcha ut hela halsen nästan med nosen i marken. Det man får tänka på när man ska rida hästen lägre är att den faktiskt också blir lääängre, inte kommer in med näsan.

I galoppen fick jag rida samma övning med skänkelvikning. Denna gång gjorde han det väldigt lätt, dagen innan blev det rätt ofta att han gick över i trav. Hade en riktig wow-känsla i slutet då jag fick rida på volten och variera tempot. När jag red samlat fick jag böja honom lite mer med innertygel och försöka att bara använda sitsen. Därefter fick jag stretcha honom och lite större språng. Sista uppsamlingen sa Pedro åt mig att släppa tyglarna och behålla den samlade galoppen och det fungerade hur bra som helst. Jag tycker det är så coolt när man känner att man bara håller hästen med sätet och den går i riktig samling. Det är bra kommunikation!

Jag var otroligt nöjd med våra 3 dagar och nu har jag fått med mig massor att jobba vidare med hemma. Resan hem gick också bra och nu är jag full med inspiration!

The master in action :)

Det gick ingen nöd på Ernst på Quinta dos Cedros. Han fick massage och kliad på tisdagen. Däremot var han inte så imponerad då vi skulle gå ut och beta. Inte så mycket grönt gräs... :P

Trevlig helg på er!

Kram,

Astrid


Läst 20664 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
15

Härliga elever och strålande sol

Skåne bjöd på fantastiskt väder hela helgen vi hade träningar i Kapperup. Tur det då vi valde att köra lektionerna på utebana! Fredagkväll anlände jag till Köpenhamn, tog tåget till Helsingborg och sov över hos bästa Carina som ordnar alltihop. Lördag morgon lastade vi hennes häst Loppan och körde till Krapperup för att sparka igång helgens träningar i working equitation. Det var en härlig blandning bland både hästar och ryttare. Det är så roligt att hålla på med en disciplin där alla kan vara med. Under helgen deltog lusitanos, pre, halvblod, nordsvensk, islandshäst, arab, barockpinot, paso fino och quarterhäst.

Jag hade uppe övningen jag fick rida hos Pedro Torres som alla fick börja med. Superbra att träna lydnad hos hästarna och ryttarna har bara tid att tänka på sig själva och låter hästarna sköta sitt :) Andra passet fick de rida en bana, vissa fick köra en omgång speed. Något som var nästan genomgående hos alla (som blir väldigt tydligt när man rider we-hinder) var att få en ärlig framåtbjudning. I de små volterna vill ofta ryttaren hjälpa sin häst då det kan bli lite tungt. Istället stjälper dem genom att dra upp skänklarna, klämma och trycka med sätet. Hästarna kanske går för det, men en del blir "tråck" och går saktare. Vilket gör att ryttaren försöker ännu mer och tappar helt sin position i sadeln. Det är väldigt lätt att hamna i det läget och när man väl försöker slappna av och sitta still så går hästen ner i trav. Det blir en ond cirkel som kan vara svår att ta sig ur. 

Jag försökte få mina elever att följa hästen istället för att trycka på den. Sitta med ett avspänt säte, hänga ner benen i stigbyglarna och mjuk kontakt. Om hästen slutar bjuda försöka vara lite kvick i skänkeln eller använda spöt, men behålla en avspänd sits. De fick också tänka på att balansera upp sitt överliv och inte hamna "framför" hästen. I working equitation är det så mycket vi ska hinna göra så om man dessutom måste sitta och jobba för att få fram hästen är det extra svårt :P Skämt åsido, framåtbjudning är A och O. Men ofta tror jag att hästarna bjuder, det är bara att ryttaren inte litar på att hästen ska gå eller inte känner då den måste korrigeras framåt. Tyckte dock att alla elever fick till det och hoppas att de nu tränar flitigt därhemma.

Carina ska fixa ihop en film med bilder och videosnuttar. Lägger ut den när den är klar.

Har dock en bild som jag gillar där jag står och har eftersnack med My som red sin mammas PRE. Det var första gången hon testade we, men hon har en bra grundsits från dressyren så det gick galant att rida we. Det är ju trots allt dressyr, fast med hinder! För er som är nyfikna och vill veta mer om we så finns det info på svrfs hemsida. Gå till discipliner och sedan working equitation. Där finns en film och skriftligt fakta om vad we är. Kan vara roligt att träna vilken gren man än tävlar i.

Kram

Astrid


Läst 22227 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
07

Film från tävlingen


Läst 12243 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
07

Full rulle

Sommaren har inte tänkt lämna Portugal. Idag tror jag det var den varmaste dagen på året. När jag åkte tillbaka till stallet efter lunch visade bilens termometer 45 grader!!! Galet, men man har vant sig så det går rätt bra att jobba trots värmen.

Jesus har åkt hem nu, men det var toppen att ha hjälp med unghästarna som alla skötte sig riktigt bra sista dagarna. Kunde till och med rida Horus utan lina. Giesta får nog guldstjärnan, riden ca 10 gånger och hon gick utan lina i skritt och trav på utebanan. Hon är väldigt snygg så det ska bli roligt att få jobba med henne i minst 1 år till. Bohemia åkte hem med Jesus till Spanien. Nu ska han träna på och försöka rida varje dag. Men det blir inte mindre hästar i stallet, i söndags hämtade Renato hem Furia som jag ska rida in och sedan säljas. Det är ett riktigt fint sto med supergång! Däremot så kan hon se lite crazy ut i ögonen :P

Förra helgen var planen att rida finalen i working equitation. Tydligen så hade domaren dragit på sig ett virus och var sängliggande så tävlingen flyttades till 24-25 september istället. Det var lika bra för mig för då kunde jag åka på en regional dressyrtävling med Cauteloso. Detta var hans andra start och vi red samma klass som sist, M1 (motsvarar ungefär msvc). Denhär gången var han lite mer självsäker och tyckte mest det var roligt. Han var faktiskt ännu finare att rida än vad han är hemma. Nu var han 100 % uppmärksam på mig då det var så många nya saker. Härligt att känna hästens förtroende :) Mikael har tränat honom väl och jag tror att det har en stor del i det hela. Han tyckte det var lite läskigt att springa in genom öppningen i staketet så där blev det missförstånd. Resten av programmet kändes riktigt bra och vi red ihop 65 %! Vi red utom tävlan då vi inte har ordnat med licens då det är så få tävlingar kvar. Men i vår "klass" tävlade också ett halvblod som vi slog med 1 %. Det är inte illa!

Denna helg åker jag till Skåne för att ha we-träning lördag och söndag. Är ni i närheten är ni välkomna att komma och titta. Vi håller till i Höganäs/Krapperup.

Dagens citat:

"Samling ernås således icke genom rörelsernas förkortande på grund av handens inverkan, utan därigenom att bakdelen av de framåtdrivande hjälperna förmås att trampa längre under hästen. Samling kan hava många olika grader och ske från framvikt till mindre eller högre grad av jämvikt. För den skull kan även varje häst samlas, endast graden av samling rättas efter dressyrståndpunkten. Den samling, som begäres av en unghäst, måste vara ytterst ringa och kort varaktighet."

Tänkvärda ord från boken Ridinstruktion 1940 års upplaga.

Chiao

Astrid


Läst 11299 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
31

Marknadsföra sig

Hej på er!

Ni får ursäkta att jag varit rent ut sagt urkass på att blogga sista tiden. Jag har haft så mycket att göra och varit så trött på kvällarna så det har helt enkelt inte blivit av. Som det ser ut idag är marknadsföring otroligt viktigt för att hänga med i svängarna. Men det många inte förstår (typ jag!) är hur mycket tid det tar! Tänkte ju göra en massa saker och videos efter inlägget om Falsterbo. Inte en enda film har jag tagit mig tid till att göra. Imorgon...

Vissa människor kan försörja sig på att blogga eller få sponsring utan att egentligen ha några tävlingsresultat. De har bara varit skickliga på att sticka ut i mängden och få många följare på vad-det-nu-är-man-ska-ha-många-följare-på. Jag tycker det är tokmycket med vår facebook-sida lusitanosbreeders, har börjat om med instagram (astr1dh) och givetvis bloggen. Det är roligt, men det tar tid. Tid som jag gör efter jobbet eller på lunchen eller på min lediga dag. Blogga är nog min favorit, då får man fundera lite och skriva av sig. När man får feedback eller kan påverka något ger det massor med positiv energi så det är intressant. Jag tänker ofta att jag måste ha något superintressant att skriva om, men det är nog bara i mitt huvud det är så. Antar att vissa läsare tycker det också är roligt att höra om vardagshändelser.

Nåja, nog babblat om det. Så vad har hänt senaste veckorna. Vår spanska klient Jesus som äger Bohemia och Giesta är här på 2 veckors riding camp. Han hänger med mig i stallet och rider lektion på Bohemia. Han har varit superbra hjälp med unghästarna som vi har försökt rida varje dag. Giesta går redan att rida utan lina i skritt och trav. Horus är fortfarande väldigt unghästig så han får den tid han behöver. Men man är inte sååå orolig att han ska hitta på bus :)

Jag och Ernst var på en inbjudningstävling i we förra söndagen. Gick jättebra i dressyren då vi vann på 66 %. I manövertestet var han trött (supervarmt!) och spände sig alldeles för mycket. 55 % var inte min drömpoäng, men han behöver bara vänja sig och tävla mer. Vi åkte hem innan speeden för att vara med när Estrela lastades på bilen mot Finland och sin nya ägarinna Kristina.

Förra lördagen tävlade jag och Altivo på Quinta de Marinha i Cascais. Det var nationellt och vi var supertaggade. Jag tror det var ett av vårt bästa dressyrtest, vi vann med 66 %! Helt fantastiskt att kunna slå alla dessa duktiga ryttare och hästar (bla EM-vinnaren Eduardo Almeida dock med annan häst), mäktigt! Tävlingen hölls inomhus på rätt liten yta så manövertestet var svårt. Hindrena väldigt tight uppställda och ibland fick man nästan styra in hästarna i väggen. Altivo var lite spänd, han är inte heller så van att gå i ridhus. Men tyckte ändå att vi gjorde det bra med tanke på hur svårt det var. Vi fick 63 % och kom 6:a (totalt 8 ekipage). Dock så var vi endast 2 % ifrån ettan så det var väldigt små marginaler i toppen. När jag skrittade mot banan för dagens sista test var jag otroligt fokuserad och taggad. Jag älskar speedmomentet och jag visste att om jag och Altivo vann skulle vi vinna tävlingen totalt. Ledaren i klassen hade 13 poäng och sedan var det jag tillsammans med 2 andra på 12 poäng. Därför var speeden avgörande och jag vet att Altivo är snabb. När vi skrittade började Altivo sparka mot magen som att han var irriterad på en insekt. Jag stannade för att kolla och han hade fått ett bett där det blödde väldigt lite från, men dock blod. Det var vår tur att gå in i paddocken där en veterinär alltid kontrollerar hästarna före och efter testet. Jag var tvungen att gå in direkt och givetvis såg han bettet, drog med ett vitt papper över det och det kom lite blod så vi blev uteslutna innan vi gått in på banan. Jag var så ledsen och besviken. Livet kan vara orättvist ibland och jag ville äntligen få visa alla att jag minsann kan vinna. Alla var otroligt gulliga och uppmuntrande så efteråt kändes det bättre. Jag har insett att jag inte måste bevisa något, jag vet redan vad vi kan och troligen ser många andra samma sak. Det är bara bryta ihop och komma igen!

Här kommer kvällens citat från Arthur Kottas- Heldenbergs bok Dressage Solutions:

"Achieving the correct seat starts with sitting in the deepest part of the saddle, with the upper body tall and straight. The pelvis should be upright, not tilting forwards, nor collapsed back into a chair seat, which prevents the rider from following the movement of the horse or the effective use of the seat aids."

Kram

Astrid


Läst 11322 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
12

On fire

Det har varit några oroliga dygn i Portugal. Igår var 190 ställen i brand runt om i landet. Värst drabbat är ön Madeira. Även min ex-pojkvän fick kämpa mot lågorna som var obehagligt nära stallet. Jag har sett svart rök här och där, men tack och lov aldrig nära stallet. Klockan 5 imorse gick varningssignalen, då var det eld nära stan. Jag gick upp och packade en väska, såg röken och insåg att det var hyfsat långt bort så somnade om till slut.

Men jag försöker inte tänka så mycket på bränderna utan fokuserar på hästarna. Jag har också försökt att klura på något för att bygga vidare på från Falsterbo. Jag vill gärna ge bra exempel istället för att klaga på det som inte är bra. Jag har ett par idéer. Jag ska börja lägga in citat från olika böcker eller artiklar i mina blogginlägg. Det är nog inte så många som orkar läsa en hel ridhandbok, men om man slänger in ett par meningar då och då så kanske det kan få några att tänka till en extra gång. En annan tanke är att göra korta filmer med olika teman och lägga ut här på bloggen. Har ni några förslag? Vill ge massor med cred till Josefin Åkerberg som har varit väldigt rättfram och lyckats få mycket uppmärksamhet i media. Let's make a change!

Insåg just att alla bilder jag ville ha med inte kom med i bildspelet. Här är övriga :)

 

Natti,

Astrid


Läst 17650 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
08

Piteå

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hade hunnit skriva hela inlägget men det försvann när jag la till bildspelet :(

Bilderna får nog tala mest för sig själva. Men det var många roliga dagar. Piteå dansar och ler, mysiga kvällar med familj och vänner, we-träning, reportage i 24norrbotten (http://www.kuriren.nu/nyheter/piteatjejen-som-gjort-sig-ett-namn-inom-we-8933924.aspx), tennis, segling, bastu, besöka hästar vi har sålt och minnesvärda utekvällar.

Det får nog sammanfatta mina semesterdagar och så har jag skrivit lite text till bilderna :)

Nu ut och jobba i 41 grader. Svettigt!

Kram

Astrid


Läst 18352 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Portugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som working student.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
Drivers resa Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som working student. Hon kom till Portugal den första augusti 2011 och planerar att stanna hos de vackra lusitanohästarna på obestämd tid.

Till bloggenMest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Den finska professorn

Hippologbloggen

Puerto Princesa & Kota Kinabalu

Saras vardag

Déjà vu...

Stalldrömmar

Till Husbloggarna