Portugal-bloggen
MAJ
25

Födelsedagsfirande, överben och inställd tävling

I söndags fyllde jag 25 år! Shit vad tiden går, nu behöver jag inte bli äldre :P Hade en fantastiskt fin födelsedag tillsammans med Nuno. Fick frukost på sängen med en bukett blommor. På kvällen åkte vi in till Braga och åt sushi, sedan gick vi på bio och såg X-men. Perfekt dag!

Enjeitado har inte sett ren ut på höger framben, såg det igår när jag longerade. Inte bättre idag och jag har upptäckt ett aktivt överben. Tråkigt då han har varit så sjukt fin senaste tiden, men förhoppningsvis är han snart inne på banan igen :)

Jag hade lite tur med helgens regionala we-tävling. Planen var att åka med Ernst och Altivo, men igår fick vi ett mejl att tävlingen var inställd och flyttad till feiran  i Ponte de Lima. Eftersom Ernst är dålig nu så var det perfekt att de ändrade datum. Det ställdes in pga veckans regn.. jag tycker det har regnat tillräckligt!!!


Övriga hästar går riktigt bra, Giesta (det nya fuxstoet) börjar vänja sig vid mig och omgivningen. Renato åkte ned till Santarém igår med Franja och Duquesa som ska insemineras med hingsten Jalisco. Vi hoppas det blir fler fina föl nästa år :D

Dags att sova,

Astrid


Läst 1376 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
20

Filmer från helgen

Har fått filmerna från helgens tävling som Nuno filmade :)


Enjoy!

Dressyren

Tekniken

Speeden

Nighty,

Astrid


Läst 2626 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
17

Helgen som var

Det har varit en väldigt händelserik helg! Fredag fm hade vi bedömningen av Estrela och Furia. De blev båda godkända med fina 69,5 poäng. Efter lunch åkte jag, Nuno och Altivo ner mot Golega. Klockan 21.00 var jag först in på dressyrbanan med 3 domare. Altivo var verkligen avspänd och jag hade nog behövt sätta lite mer tryck i honom för att få upp betygen. Jag var dock supernöjd och tyckte vi gjorde ett bra test förutom en galoppiruett där han nästan gick ner till skritt. Mindre nöjd var jag med poängen, fick 64 och 63 % av två domare medans den tredje gav mig 58 %. Jag förstår inte riktigt varför, men det är bara att rida bättre nästa gång. Hamnade på en 4:e plats av totalt 6 stycken med tighta marginaler.

Lördag hade vi hela dagen innan det var dags för mig att rida. Vid lunch kom min hejarklack :) Barbro, Ann-Sofie, finska Anne och två härliga portugiser (mor och dotter). Vi åt en rejäl lunch och det blev givetvis en hel del hästprat. Supermysigt! Mot kvällen var det dags för mig och Altivo att rida manövertestet. Redan på framridningen hade jag en bra känsla, han var lugn och avpsänd. Inne på banan kändes det kalas! På 3:e hindret som var två tunnor (8-volt med byte) var vi tvungna att rida rakt mot publiken. Där spände han till och fortsatte vara spänd mot hindret och klockan. När vi kom till de 3 tunnorna försökte jag komma ihåg allt Pedro sa då vi var där och tränade. Jag rätade upp mig, slappnade av i sätet, försökte hitta böjningen istället för att blockera yttersidan och fråga om för mycket. Tjof sa det så var hästen med mig igen! Hittade en bra och jämn galopp och vi klarade resten av banan utan några större misstag. Jag var så glad när jag kom ut, det var ett av våra bättre manövertest och jag var så glad att jag kunde komma ur spänningarna. Vi fick rätt höga procent av två domare, 66 och 67 % medans den tredje (en annan än den låga domaren i dressyren) gav 63 %. En slutsumma på 65,9 % vilket är en stor förbättring från förra året. Det räckte till en 3:e plats, även om jag och många andra tyckte att det borde varit en andraplats. Men så är det med bedömningssporter, jag får helt enkelt se till att bli bättre!

Lördagkväll var det en show som var en av de bättre jag sett. Det handlade om lusitanon, från föl till ridhäst och allt däremellan. Showen innehöll voltige, körning, dressyr, tjurfäktning, we-kadrilj m.m. Höjdpunkten var att se Jeannette Jenny dansa tillsammans med fantastiska Ciclone.

Söndag var det sista momentet av tävlingen, speeden! För mig den roligaste delen och där allt kan hända. När jag satt upp på Altivo var det som att han visste vad vi skulle göra. Han var helt annorlunda mot från de andra dagarna då han varit så avspänd. Jag visste att jag behövde rida järnet för att komma på en tredjeplats, det var väldigt jämt i poängställningen. Altivo var fantastisk inne på banan, jag strulade till det lite med lansen, missade ringen (5 sekunder) och hade lite problem att få i lansen i tunnan. Vi måste ha ridit jäkligt fort för utan den missen hade vi vunnit speeden. Jag var såklart sur på mig själv att jag missade, jag har en önskan om att någon gång kunna slå speedmästaren Miguel Fonseca. 6 sekunder ifrån, 1 sekund om jag prickat ringen vilket han givetvis gjorde. Det blev istället en 3:e plats med 2 sekunder till tvåan.. Totalt en fjärdelpats, lite småsurt att missa tredjeplatsen, men jag måste komma ihåg hur vi har utvecklats tillsammans och hur mycket bättre vi blir hela tiden. Altivo kan nog bli riiiiktigt bra om jag kan guida honom dit.

När vi kom hem på söndag em sprang jag till Franja. Hon fölade lördag kväll och det blev ett alldeles perfekt litet hingstföl efter Altivo. Kanske det blir en framtida we-stjärna?  :)

På söndagen åkte Hispanico till sin nya ägare i Spanien. Sorgligt, men ska bli spännande att följa honom i framtiden. Jag är övertygad om att det blir en superhäst! Jag behövde inte vänta länge på att få en ersättare. Idag kom ett sto som är 5 år gammal. Uppfödare är Nataniel, men stoet ägs av Jesus. Ni som har följt min blogg kommer nog ihåg stoet Bohemia som kom hit för att ridas till och godkännas för avel. Det är också Jesus häst och han var väldigt nöjd med mitt jobb så han har gett mig förtroendet att rida in detta sto. Hon är så snygg och verkar ha bra huvud. Ska bli spännande att se henne röra sig :)

Sov gott!
Astrid


Läst 3987 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
12

Full rulle!

Ja nu händer det grejer. Jag och Altivo har förberett oss för tävling i helgen. Imorgon åker vi till Golega där det är feiran Expoegua. Första omgången för oss av det nationella championatet, vi kommer tävla bla mot Miguel Fonseca (individuell bronsmeljör VM 2014) och andra duktiga ryttare. Vi är dock inte så många, 6 stycken i min klass, jag är enda tjej. Förra året var jag ganska osäker på hur allting gick till och kände mig lite utanför bland grabbarna som har känt varann länge. Iår har jag bestämt mig för att vara mer självsäker istället för att se ut som en rädd hare. Förhoppningsvis känner Altivo av det och skärper sig lite extra. Nu jäklar!

En annan nyhet är att Hispanico är såld. Det är en spanjor som har köpt honom och ska ha honom som dressyrhäst. Jättetråkigt att han åker, han har verkligen gått bra de sista veckorna och jag tror det blir en superhäst i framtiden. Samtidigt är det nog lika bra att han åker nu så jag inte hinner fästa mig för mycket och börja tävla. Han besiktades i tisdags och åker redan nu på söndag. Jag hoppas han kommer få det bra, den nya ägaren är jättetrevlig och red fint.

Imorgon innan lunch kommer 4 domare från APSL (Associacao puro sangue lusitano) och ska avelsvärdera Estrella och Furia. Furia är lite lätt hysterisk nu när vi har separerat henne från sitt nästan 1-åriga föl så jag hoppas hon sköter sig. Det är inget avancerat de ska göra, lösa i ridhuset och visa alla 3 gångarter. Sedan ställer man upp dem för att domarna ska bedömma exteriören och sedan får de sina poäng. Håll tummarna!

Franja är inne på box nu, hon ska föla vilken dag som helst nu. Så spännande, Altivo är pappan.

Om ni ska beställa ridstövlar eller portugisisk utrustning till eran häst borde ni kolla in min kompisa Rebeccas sida http://www.famalusitanos.com/ . Hon har även hästar till salu så ni kan kontakta henne om ni letar efter en lusitano :)

Ska även göra lite reklam för min mamma som har gjort första blogginlägget på Piteåtidningen idag. Kul idé att de har lite olika profiler som ska blogga om ridsporten i Piteå. Ska bli roligt att följa! Läs min mammas inlägg här:

http://www.pt.se/bloggar/pitea-ridklubbs-ridsportblogg/ridskolan/?blog=10021596&entry=10027414

Nu packa ihop kläder och sedan marsch i säng!

Natti,

Astrid

Hispanico <3

Franja <3


Läst 4725 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
10

Longeringstips

Om ni inte har hängt med i EM working equitation så kan jag berätta att Portugal vann (igen) med laget. Dock inte med så stor marginal, tyskarna är riktigt vassa! Silver till Tyskland och Frankrike inte heller långt ifrån. Individuellt så tror jag det var första gången någonsin guldet gick till två ryttare. Vasco och Eduardo från Portugal slutade upp på exakt samma poäng, Vasco med Trigo vann dressyren samt tekniken. Däremot kom han 7:a i speeden där Eduardo blev 3:a och hade två andraplatser från dressyren och tekniken. Jag tyckte det var jättekul att Eduardo tillsammans med sin fina Santo också tog guld. EM:et var nämligen Santos sista tävling och på prisutdelning tackades han av. Jag hade tårar i ögonen och det hade Eduardo också. De har många fina segrar i bagaget, men också motgångar. Santo bröt benet för några år sedan och ingen trodde att han skulle komma tillbaka. Men med hårt jobb och tålamod lyckades Eduardo få Santos i form igen och nu har de tagit EM-guld tillsammans.

Idag har regnet öst ner, så förbaskat less man blir. Är ju meningen att det ska vara sommar i dethär landet nu... Nåja, bara att bita ihop och hoppas att sommaren blir regnfri. Har idag jobbat alla hästarna på lina med kapson. Blev arbete över bommar och övergångar. Kom på att jag kunde filma lite så får ni se hur jag gör. Det är Ernst på filmen, jag vet att han är skiiiitig, men jag kom bara på att jag skulle filma när jag stod i ridhuset. Min lortgris <3

Ha en trevlig vecka,

Astrid

Jag och Hispanico hälsar att vi vill ha SOOOOL!!!!


Läst 5234 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07

Inställd tävling

Regnet är tillbaka och idag har det verkligen öst ner hela dagen. Fick ett mejl vid lunch att helgens regionala tävling är inställd. Lika bra det, antar att underlaget inte pallade mer regn. Skulle vara himla trevligt om det kunde vara sol och cirka 27 grader varmt. Det blir så jobbigt och man blir grymt trött av väderombytet. Regn, 40 grader varmt, regn...


Jag får ladda om till nästa helg då det blir årets första nationella tävling med Altivo. Det är i Golega under feiran Expoegua. Ska bli roligt att åka dit, sist jag var där var det med Franja. Glömde bort att för nya läsare kanske det låter jättekonstigt att mitt mål var att rida EM på Altivo och sen så säger jag att jag ska tävla på 2 händer. För er som inte vet så var min plan att träna stenhårt på en hand under vintern och hinna starta några tävlingar på en hand. OM det hade känts bra hade jag försökt komma till EM. Nu gick det inte alls enligt plan. Altivo fastnade i ett hönät och fick en senskada. Så vinterns tränings blev istället 4 månaders skritt. Vi hann just igång till första tävlingen i Trofa där det visade sig att skritt gjorde susen. Vi fick 74 % i dressyren som var personbästa. Men jag bestämde mig för att tävla på två händer iår också för att bli ännu mer stabila och få mer rutin. Vi har inte heller haft tid att träna på en hand pga skadan. Nu kanske det blir mer förståeligt för er som inte har hängt med på bloggen så länge :) Jag skulle absolut inte vilja åka iväg på ett mästerskap och representera Sverige om jag trodde att det skulle gå dåligt.

Jag hann se rätt många ritter i dagens manövertest i EM. Blandade resultat, första ryttarna var det två som tog sig i mål och övriga 5 eller 6 blev uteslutna. Mot slutet var det riktigt hög nivå och kul att se att fler länder börjar ha riktigt bra ekipage som kan slåss mot portugiserna. Guldhästen Trigo och duktiga Vasco vann idag igen.

Ska fixa Estrellas film NU! Men tills vidare får ni en video på Hispanico som också är till salu :)

Natti,

Astrid


Läst 5705 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
05

Estrella till salu

Igår kom Manuel så vi passade på att göra en video av Estrella som vi har till salu. Ska lägga ut henne på hästnet när jag har redigerat filmen och laddar upp den här också. Hon är så otroligt lik sin mamma Alteza! Jag tror man kan slänga upp vem som helst på henne och hon skulle vara stencool. Man uppskattar verkligen dessa lätta hästar när man har jobbat mycket med stökiga unghingstar :) Det enda fel hon har är att hon lägger öronen bakåt när man drar gjorden. Jag kan leva med det!

Följer med spänning EM i working equitation. Jag är såklart avundsjuk på alla som är där, det var ju mitt och Altivos stora mål. Tyvärr så skadade han sig i oktober och med de nya svenska kvalgränserna hade vi nog ändå inte tagit oss dit. Men vi hoppas på en ändring där och att Sverige ska ha ryttare med nästa mästerskap. Vi får också hålla tummarna att Altivo inte skadar sig mer, min lilla otursponny <3 Hoppas att Ernst kan vara redo för ett mästerskap också så har jag två att välja mellan eller om något händer.

Om ni vill se manövertestet live imorgon kl. 9 tysk tid så är länken här: https://www.clipmyhorse.tv/…/5/pferd-international-2016-2016

Jag såg många fina ritter och Portugal har tuff konkurens nu, de vann med 1 poäng över Frankrike idag. Tyskland är också hack i häl så det blir spännande. Grattis till Vasco och drömhästen Trigo som vann dagens dressyr.

Igår anmälde jag mig till det nationella championatet med Altivo. Vi ska rida debutantklass ett år till och nästa år blir det consagrados (enhandsfattning). Första omgången blir i Golega nästa helg, spännande!

Veckans guldstjärna går till Horus. Manuel kunde rida flera varv i trav lättriding utan att han drog iväg. Kanske blir häst av honom snart med :)

Kul med förslag på både fölnamn och ämnen att skriva om. Blir i nästa inlägg :)

Natti!


Läst 5459 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04

Frågor?

Jag känner att jag har lite dåligt med inspiration om vad jag vill skriva om på bloggen. Har ni några frågor eller förslag på ämnen ni tycker jag ska ta upp? Kom gärna med förslag!

Altivo ser ut att hålla ihop för stunden. Jag vet inte om jag hann skriva det här, men dagen efter hans skalle svullnat upp så hade han trampat av sig skon igen. Tur att Bruno är som han är och kom direkt för att fixa. Snart lindar jag in honom i bomull för att han ska hålla sig på benen!

Glömde sätta på den portugisiska sadeln idag på Ernst. Han är så himla kinkig för svanskappan så jag måste rida med den minst 1 vecka i förväg innan tävling. Får bli imorgon och så håller vi tummarna att han inte kommer sparka bakut under tävlingen :P

Mina unghästar går riktigt bra nu, Forja känns mindre som en buss och Hispanico har coolat ner sig. Det var sjukt varmt idag, 30 grader! Kanske därför mina hästar är så lugna i veckan...

På torsdag sätter EM i working equitation igång. Det kommer sändas live så jag ska länka till sidan där man kan se. Lite avundsjuk måste jag medge att jag är. Dessutom när en portugisisk ryttare som jag tävlade mot förra året kom med i Portugals lag. Vilket som så var det bäst för Altivo, utan senskadan hade vi satsat 110 %. Nu ska vi bli riktigt vassa på denna nivå och nästa år tävla på en hand. Det är planen i vart fall  :P

Skulle ha legat i sängen för lääänge sedan!

Natti,

Astrid


Läst 5562 ggr Kommentarer Kommentera

APR
30

Otursfågel

Herregud vad less jag blir på att det alltid ska vara något med Altivo. När jag kom in i stallet imorse stod hästarna och åt gräs (José som är vår groom klipper gräs och ger hästarna varje morgon). Skulle plocka ut Altivo för att rida och ser att han är helt svullen i ansiktet. 39,3 graders feber på det. Måste ha varit en reaktion på något i gräset eller höet från kvällen innan. Han fick en liknande reaktion för några månader sen då jag trodde det var botulism och att han skulle dö... hypokondriker åt mina hästars vägnar... Jag ringde i panik till Renato, men han vet hur jag är så han sa att vi avvaktar till em för att se om han blir bättre. När jag åkte från stallet ikväll såg han nästan normal ut och tempen hade gått ner. Phew!

Igår hade vi veterinären här för att se Brunos häst Xadrez. Han är behandlad så nu får vi se om han kan vara tillbaka i arbete snart igen. Vi gjorde även en koll på Altivos sena, jag har tyckt att han har varit lite svullen och varm sedan ett par veckor tillbaka och jag ville försäkra mig om att inflammationen inte kommit tillbaka. Veterinären kollade med ultraljud och han har en ärrbildning i senan. Men med korrekt arbete och att man håller koll på det är det ingen fara att fortsätta träna och tävla på samma nivå. Känns bra att vi har kollat det igen, annars går jag runt och oroar mig i onödan. Den sista som veterinären fick titta på var Estrellas 1-åriga stoföl. Jag tror att jag berättade att hon gick konstigt, men vi trodde hon hade fått en infektion och att det var pga det. Vi insåg dock att det var något annat mer allvarligt. Det ser ut som om hon inte riktigt har kontroll över sina bakben och hon har svårt att gå rakt. Vi släppte ut henne igen för att se om det blev bättre och när vi tog hem henne för vetbesöket så såg det lite bättre ut. Vi har dock förstått att det är illa och att vi kanske måste ta bort henne. Veterinären misstänker att hon kan ha brutit en halskota och att det är skadade nerver som gör att hon rör sig som hon gör. Han sa att det finns en chans att hon kan rehabliteras och bli ett avelssto (inte ridas). Men det är bara en hypotes, nästa vecka är han tillbaka med röntgen för att se om det stämmer. Jag hoppas att hon kan bli någorlunda återställd, det är en så fin liten häst. Bara hon kan gå normalt igen vet jag att Renato behåller henne, men vi måste också tänka på vad som är bäst för hästen. Usch så jobbigt! Ska försöka att släppa det tills nästa vecka då vi får veta säkert.

En rolig nyhet som jag helt glömt att skriva om är att årets första föl är fött! Det är Duquesas föl, pappan är Jalisco (samma som Enjeitado, Galiza, Horus och Forja). Det blev en hingst, ser fantastiskt fin ut! Nu är han ca 3 veckor gammal och går ute med sin mamma på betet.

Solen värmer och idag har jag fått bonnabränna (t-shirtbränna). Ätit middag 22.30 två dagar i rad och känner mig helt slut pga värmen. Tur man älskar hästar, annars skulle man aldrig orka hålla på. Imorgon får jag en lugnare dag, ska jobba fm och efter lunch ska jag åka och titta på Nuno som ska tävla dressyr. Nästa helg är det min tur att tävla i working equitation igen :D Det blir Ernst och Altivo som följer med, hoppas jag kan få till fina rundor med båda. Supertaggad att tävla Altivo och se om lektionerna med Pedro hunnit ge resultat.

Hopp i säng!

Skickar en styrkekram till min älskade mamma, hon behöver en <3

Stackars Altivo, såg ut som ett ballonghuvud! Kolla läpparna och hakan, ska ju liksom vara en grop där..

Fölis första timmar. Några namnförslag? Iår ska namnet börja på bokstaven M.

Fick upp denna fina hjort i söndags samt målade grått ovanför spisen, var lite svart på det vita från röken.


Läst 5777 ggr Kommentarer Kommentera

APR
25

Submission?

Jag har funderat rätt mycket på ett ord som portugiserna pratar väldigt mycket om när det handlar om ridning; submissão. Submission på engelska, vilket vi på svenska översätter till underkastelse. Jag vet inte om det är den svenska översättningen som gör att jag kopplar ihop detta ord med något negativt. När jag rider vill jag inte känna mig som den dominanta och att hästen ska vara underkastad mig. Hästar är stora djur och måste givetvis ha respekt, både från marken och uppsuttet. Men det ska vara en tvåvägskommunikation i ridningen, hästen ska ha förtroende för mig och vi gör sakerna tillsammans. Hästen ska utföra de uppgifter jag ber om för att han vill och kan, inte för att han måste eller är tvingad. Om jag får motstånd från hästen är mina första tankar:

1. Jag frågade fel, korrigerar min sits och hjälpgivning.

2. Hästen är inte fysiskt redo för uppgiften, backar bandet och går tillbaka till något lättare. Alternativt frågar om bara något steg för att senare kunna be om mer.

3. Hästen har ont någonstans eller har något psykiskt trauma.

Det är väldigt sällan hästen gör motstånd för att den ska "jävlas" eller är "tjurig". Hästar är inte så smarta att de står i stallet och planerar djävulskap inför ridpasset. Det är rätt ofta jag har hört ryttare säga att hästen är tjurig eller bångstyrig. Det finns många olika individer och vissa hästar har mer karaktär än andra. Men då gäller det för ryttaren att hitta lösningar och ta hästen på ett sätt som hästen förstår och trivs med. Sitt bättre och stör mindre brukar vara ett bättre alternativ än att dra mer i tyglarna och trycka in sporrarna i magen.

I de svenska dressyrprotokollen översätter man submission till eftergift. Mycket bättre ord! I samma bedömningspunkt ingår det även eftergift på tygeln, accepterande av bettet, harmoni, lätthet och mjukhet vid rörelsernas utförande, uppmärksamhet, förtroende och lydnad. Så rider vi korrekt och tränar hästen som sig bör så borde den kunna ha allt dethär genom ritten, givetvis bedömd utifrån vilken nivå man rider på.

I de portugisiska protokollen står det lite kortare, men dock samma. Submissão - uppmärksamhet, förtroende, lätthet och mjukhet i rörelsernas utförande och accepterande av bettet.

Många portugiser har sagt till mig att jag måste ha mina hästar mer submissive. När jag har frågat hur och vad det innebär för dem har jag fått ett ganska intressant svar. Att även om det är på gränsen för vad hästen klarar av ska den ge lite till när man ber om mer. Att man kan träna genom att gå över gränsen för att se om hästen är submissive och kämpar vidare fast den egentligen är trött. Till exempel rida in i en galoppiruett tills man känner att hästen börjar göra motstånd. Då kör man på något varv till tills hästen gör det utan protester och då går man ur det.  Det är ju jättebra att ha en häst som kämpar även fast den inte orkar... Om man typ är i krig! Dagens användning av hästen ser ju lite annorlunda ut. Vi kan träna hästen så att den ska vara redo för de uppgifter vi ger, om vi inte tror att hästen klarar av det ska man nog låta bli att fråga. Portugiserna är ju lite gammeldags och lusitanon fungerar såhär. De har en jäkla arbetsvilja som är svår att hitta hos andra hästar. De är inte lika starka fysiskt som halvblod, men de har hjärta och själ för 100! Det är en av de största karaktärsdragen hos rasen och det många ryttare letar efter hos en bra lusitano. Det tror jag också är en anledning varför lusitanon har blivit så populär i tex Sverige. Även fast man inte är proffesionell ryttare, skumpar omkring och har svårt att hålla händerna stilla så gör det inte så mycket om man sitter på en lusse. Sitter man däremot upp på ett sportigt halvblod blir de spända och stressade om inte ryttaren kan följa med i rörelserna och stör för mycket.


Nu blev det många sidospår! Men ni kan nog förstå att jag är lite splittrad till detta ord. Men jag fortsätter på min linje och filosofi, försöker hela tiden lära mig nya saker och vara öppen för andras idéer :)

Sov gott!
Astrid


Läst 9334 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa  sista  Portugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som working student.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen
Veterinärstudenten Välj
Noll till hundra Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Dressyrbloggen Välj
Kajsa Boström Välj
En husblogg Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Avelsbloggen Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Beyond Equestrian Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som working student. Hon kom till Portugal den första augusti 2011 och planerar att stanna hos de vackra lusitanohästarna på obestämd tid.

Till bloggenMest lästa


ArkivPopulärt hos Charlies

Husbloggare

Vinnarhästen ACINDO SB!

Therese

En smula Alzheimer?

Kajsa Boström

Skogen

Saras vardag

Till Husbloggarna