Portugal-bloggen - Pedro träning
MAJ
19

Pedro träning

Tisdag åkte jag, Maja Forsell och Altivo ner till Pedro Torres för att finslipa innan tävling. Det är första gången jag ska tävla på enhandsfattning så vi hade mycket att jobba med.

Jag har otrolig tur att få rida för två så kompetenta och fantastiska tränare som Maria och Pedro!

Allt som jag fick jobba med Altivo för Maria gick väldigt bra ihop med det Pedro ville. Jag fick jobba på att samla honom för att få in fler språng och ha mer tid på mig. Inte hålla i honom för mycket i svängarna, utan ge honom lite plats i tyglarna och sedan ge stöd för att få samling i bytet. När det blev vingligt fick jag lätta men hålla honom samlad med min sits. Tisdag fick jag rida rätt så sent på kvällen, vi var klara efter 22. Altivo var superladdad och spänd så jag tappade fokus och blev irriterad. Det gjorde givetvis inte saker bättre och jag hade inte huvudet med mig när jag skulle göra alla olika övningar. Stackars Pedro gjorde det han kunde och det blev bättre mot slutet. När man rider på en hand måste man vara väldigt organiserad och planerad, hamnar du 1 meter för långt åt något håll är du borta. Vi avslutade ändå lektionen på ett bra sätt och man får vara glad att Altivo är taggad för att han tycker det är roligt. Jag lovade Pedro att jag skulle rida bättre dagen därpå.

Vi fick sova över hos Barbro som är svensk och bor i Portugal. Jättekul att umgås lite och vi skålade för Maja efter tolvslaget som fyllde 20 år. Grattis!!!

Onsdag kändes det som att jag hade lite mer koll på "grejerna" och det kändes väldigt bra. Jag hade lite mer tid till att värma upp och få hästen avspänd. Jag tänkte mer på hur jag skulle rida (ganska ofta iallafall) och var mer organiserad i min ridning. Vi gjorde lite olika teknikhinder och sedan red jag igenom dressyrprogrammet igen vilket gick riktigt bra.

Jag höll mitt löfte! ;) Nu har jag skrivit ner allt jag ska tänka på och det blev en hel del.

Imorgon 21.25 portugisisk tid får ni hålla tummarna då jag och Altivo ska rida dressyren i Golega. Jag tävlar mot 5 andra ryttare, bara män. 3 stycken har ridit EM varav 1 har vunnit individuellt (Eduardo Almeida) och de två andra var med i guldlaget. De två andra ryttarna har varit med och tävlat på hög nivå i flera år och är inga nybörjare precis. 6 tjejer av 32 ryttare totalt i tävlingen så knappt 20 % är tjejer. Vi får hoppas på girlpower imorgon. Ni kan följa mig på Instagram så ska jag försöka uppdatera; astridhedman

Natti,

Astrid

Jag och Altivo i Golega förra året då det gick riktigt bra :) Låt oss se om vi kan göra lika bra ifrån oss i consagrados-klassen.

Maja var hyfsat nöjd mitt emellan två världsmästare på sin 20-årsdag. Fr vä Pedro, Maja och Bruno Pica de Conceicao (elev till Pedro och har bla vunnit VM i we 2014 med hästen Trinco).


Läst 1977 ggr

Fler inlägg

MAJ
15

Mera träning

Vilka toppendagar jag har haft med Maria som körde hårt med mig förra veckan. Som jag skrev i mitt förra inlägg var det fokus på min sits. Sista dagen fick jag magisk känsla på Enjeitado. Gjorde vi piaff, passage eller kanske en galoppiruett? Nej, vi red på en 20-metersvolt till höger. Jag har fått träna mycket på att bara hålla ihop mina händer och svänga hästen med min kropp. Låter enkelt men jag har haft problem till höger. Jag vill gärna flytta in händerna så jag fick svårt när jag inte fick dra i innertygeln. Men till slut fick jag till det då jag fick tipset av Maria att testa sätta fram min innerhöft mer. Då klickade det till! Tänk att det kan vara så häftig känsla att kunna svänga till höger :) När man sitter "i" hästen, har full kontroll på hästens kropp, man kan rida i äkta samling enbart med sin kropp och känner att man kan lätta av i tyglarna vilket moment som helst och hästen fortsätter hålla sig för min sits. Det är grejer det!

Vi gjorde en hel del andra övningar än att svänga till höger, men det är coolt att man inte behöver göra en massa krumelurer för att få wow-känsla. Jag måste erkänna att första två dagarna när jag fick ändra på allt i min sits kände jag mig rätt värdelös, men man kommer aldrig ifrån det jobbet. Sitsen är A och O. Sitter jag i rätt position i rätt moment så händer fantastiska saker. Men det är väl därför som ridning är så otroligt svårt. Du ska samverka med en annan varelse och du måste vara medveten om vad du gör med din kropp. Vissa muskler ska spännas och andra ska vara avspända. Du måste lära dig att lyssna och känna in vilka signaler din häst ger och ha tajming. Sista dagen kändes det som att jag kunde rida litegrann iallafall. Maria är verkligen en helt fantastisk lärare och hon håller sina elever ödmjuka vilket är bra :) Hon sa något bra när jag lämnade henne på flyget, att vi ska sträva efter perfektion. Det känns som ett häftigt mål! Jag lovade henne att nästa gång hon kommer ska jag sitta som en gudinna och jag ska ha en liten trädgård på min balkong. Känns som gudinne-sitsen är närmare än trädgården...

Imorgon åker jag ner till Pedro Torres med Altivo för 2 dagars träning. Då blir det fokus på working equitation och enhandsfattning. I helgen är det dags för vår debut i svår klass (consagrados). Jag ska försöka hinna blogga efter att vi har varit till hos Pedro.

Kram!

Astrid (kom ihåg att följa mig på Instagram astridhedman)

Min fina Altivo ska ut på tävling igen! Han fick på sig skor men tror vi ska ha honom barfota mellan tävlingarna.

Världens bästa på alla sätt och vis <3


Läst 8312 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08

Träna träna träna

Äntligen är världens bästa Maria Eriksson här! Jag har ridit alldeles för mycket själv, nu är det mycket att korrigera i sitsen. Jag funderade mycket på vad jag skulle få jobba med då hästarna har varit rätt fina. Vissa gånger har jag fått rida på framåt, andra gånger har jag ridit för mycket framåt så vi måste samla. Jag har ridit för mycket i böjning och måste rakrikta eller ridit för rakt och måste böja mer. Denna gång var det ryttaren som behövde mest arbete!
  
Jag tror att när jag har haft så mycket hästar så har jag inte lagt tid till att fokusera på mig själv, utan mest på vad hästarna ska göra. Jag har slarvat med min högersida så det är cirka 1 dm skillnad i axlarna! Jag har inte fått igenom min vänsterskänkel och har kompenserat med att hålla i högertygeln, tagit tygeltagen i axeln istället för biceps så nu är det hard work för att fixa till det. Lite fler saker på checklistan är givetvis med ;)

Vrida om underarmarna och ta tygeltagen i biceps.

Hitta en mer elastisk kontakt.

Vrida om skänklarna och länga ut dem.

Titta upp och balansera upp huvudet på ryggraden.

Hålla tyglarna mellan tumme och pekfinger.

Bli mer medveten om mina händer (inte "nappa" i tyglarna, spec med högerhanden).
  
Oroväckande mycket att korrigera, men det är ju det som är kul med riding. Det finns alltid mycket att jobba med och gör ryttaren rätt så blir hästarna fina. Det är svårt att rida, det är en konst och tar tid att lära sig. Men när man får till sitsen och hästen går på så små hjälper är det den häftigaste känslan som finns.
 

Nu finns Aquário ute till salu både på Hästnet och Hippsons nya salusida. Sök på we/dressyr lusitano. Länk till salufilmen https://youtu.be/CF6K7coezCk

Här är speedtestet från Amarante för ett par helgen sedan. Om ni är intresserade så mejla mig på astrid_hedman@hotmail.com

Kom också ihåg att följa mig på Instagram astridhedman

Natti
/Astrid


Läst 15552 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02

Altivo back on track

Förra veckan var riktigt bra. Alla hästarna känns fina nu så ska bli kul vad min tränare Maria säger när hon kommer på fredag. De flesta av hästarna är nya men ett par stycken kommer hon känna igen. Vi gjorde tänderna på Ernst i fredags. Han var vass och hade ett litet sår i ena kinden. Jag tror att det kan ha varit vad jag kände i ridningen så jag är glad att vi kollade det. Känns mycket bättre nu! Det är därför det är så skönt när man har haft hästarna en längre tid och man vet vad som är normalt och inte. Mycket lättare att förebygga skador och i god tid kunna känna om något inte står rätt till.

En annan som jag känner väl är Altivo och han är på gång! Jag har inte skrivit så mycket om honom på senaste. Som ni kanske vet så har han varit skadad, ingenting allvarligt och det stora problemet har varit hovarna. Han har väldigt olika stora framhovar och då min duktiga hovslagare har jobbat med att få honom jämnare i hovarna så tror jag att det har stjälpt. Han har inte varit bekväm och belastat fel (hästen är ändå 12 år). Jag har också velat att han ska försöka få till framhovarna, men i slutet på januari tog vi av skorna för att låta honom nöta de så som han är naturligt. Det var det bästa beslut vi tagit för nu är han finare än någonsin! Han blev aldrig särskilt hovöm vilket jag var rädd för. Jag har skyndat långsamt så att han ska vänja sig och härda hovarna. Nu känns han toppen och jag testade lite enhandsfattning i lördags som gick super. Har suttit och kollat på alla dvd´s med Pedro Torres så är full med inspiration. Har en perfekt plan med träning för Maria, ett par dagar hos Pedro och sedan vår debut i enhandsklassen consagrados i Golega 19-21. Ska bli spännande, men jag tror vi kommer göra bra ifrån oss. Vi ska nog slå på honom skor, åtminstone veckan innan tävling och sedan ska jag bestämma om vi fortsätter barfota och bara sko innan tävling. Har någon av mina läsare bra erfarenheter av hästar som går barfota?

I lördags kom Invictus ägare och vi körde en liten fotosession. Hästen är så vacker, jag visste inte att vi skulle fota så ser lite sjaskig ut men på guldhästen spelar det ingen roll ;)

Enjoy!

Visst är han snygg?

Kom ihåg att följa mig på Instagram astridhedman

Kram!


Läst 20122 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Portugal-bloggen »Portugal-bloggen

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som working student.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Veterinärstudenten Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Hippologbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Astrid Hedman skriver om sina dagliga äventyr i Portugal, där hon arbetar som working student. Hon kom till Portugal den första augusti 2011 och planerar att stanna hos de vackra lusitanohästarna på obestämd tid.

Till bloggen


Astrids senaste
Arkiv

Populärt hos Charlies

Husbloggare

Det finns olika sponsorer

Kajsa Boström

Gästblogg: "Varje år brinner det i 4500 gårdar och stall i Sverige – hur är ni förberedda?"

Gästbloggen

Ny vecka!

Therese

Till Husbloggarna