Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.


taggar


Läst 41640 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

FEB
26

Nya regler för certifiering av ridhjälmar


Arkivfoto: Tomas Holcbecher

Göteborg Horse Show och Eurohorse-mässan pågår just nu för fullt och många besökare passar på att köpa ny utrustning till sig och sin häst. Kanske en ny hjälm?

Något som många konsumenter inte vet är att den ridhjälm man köper kan sakna EU-godkännande enligt nya regler. Detta skriver Ann-Charlotte Cardier, som driver ridsportbutiken OC Equestrian, i ett pressmeddelande.
Informationen om att säkerhetscertifikatet EN 1384 (även kallat CE-märkning) inte längre gäller skickades ut för ett tag sedan till hjälmtillverkare, grossister och återförsäljare men har ännu inte nått konsumenterna.

Många lättviktshjälmar godkänns inte
Efter påstötningar från Irland angående dålig säkerhet på ridhjälmar har EU beslutat att skärpa kraven på alla hjälmar som produceras från och med 1/1 2015. Certifikatet EN1384 kommer inte att vara tillräckligt för att få en ridhjälm godkänd, en säkerhetsnivå motsvarande minst PAS015 (engelsk standard) kommer att krävas. 
PAS015 innebär hårdare, kontinuerliga tester av hjälmarna där fabrikatören måste låta testa flera hjälmar ur varje parti som tillverkas – till skillnad mot det tidigare certifikatet EN1384 där det räckte att hjälmmodellen blivit godkänd vid ett tillfälle.
Beslutet innebär att många lättviktshjälmar inte längre kommer att få tillverkas för försäljning inom EU, i sitt nuvarande utförande. Hjälmar som producerats innan den 1/1 2015 kommer att få säljas fram till juni 2016, efter det är det försäljnings-stopp, skriver man i pressmeddelandet.

Ridsportförbundet ska diskutera frågan
Storbritanniens ridsportförbund har redan fattat beslut om att anpassa sig till de nya reglerna, och endast godkänna hjälmar med den högre säkerhetsklassningen på sina tävlingar – från den första januari 2016. I nuläget är det endast två märken, KEP Italia och Charles Owen, som klarar dessa höga säkerhetskrav (PAS015). Certifikatet EN1384 ersätts tillfälligt med en ny standard som motsvarar PAS015 och som heter EN1384+VG1.
Svenska Ridsportförbundet (SvRF) tittar just nu på hur man ska agera, i nästa vecka har säkerhetsutskottet möte och då ska frågan diskuteras mer ingående. TR Mom 2.1 säger “hjälm av godkänd typ skall bäras vid all ridning”.

Även Sophie Wilhelmsson  Equality Line har uppmärksammat detta och menar att man som konsument nu bör förvissa sig om att man köper hjälmar som svarar upp mot de nya kraven, enligt PAS 015. Hon pekar också på att det i England blir förbjudet att tävla och på ridskolor rida med hjälm som inte motsvarar de nya kraven, från och med den 1 januari 2016. Men att man i Sverige ännu inte tagit ställning i frågan.

Här kan du läsa mer.


Ida RöökLäst 11959 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
25

Designduo hittar inspiration i ridsporten

Designduon A.G.Á.R består av Anna Goude och Anna Ringaby. De går båda två sista året på Carl Malmstens Furniture Studies och har efter ett lyckat kurssamarbete bestämt sig att starta ett företag ihop. 

Varumärket A.G.Á.R grundar sig i deras delade passion för hästsporten, samt öga för detaljer och olika material. Under möbermässan 2015 presenterade duon sin första möbel, en dagbädd som bygger på konceptet "Equestrian Elegance". Enligt Anna och Anna är "tanken med möbeln att den ska bjuda in till ett avslappnat sittande i såväl showrooms som i hotell- och hemmamiljö". 
   

Möbeln skräddarsys efter köparens önskemål. Denna färgsammansättning, som består av valnöt samt orange och vitt tygval, är inspirerad av holländska hopplandslagets tävlings-outfit. Det kviltade tyget ska påminna om schabrakens yta.
  

   


Detaljbild på möbeln. 


Detaljbild på tränsinspirerat spänne. 
   

Duon berättar att det vegetabiliska lädret i möblerna kommer från Tärnsjö Garveri, det håller hög kvalitet samt är hållbart för miljön. 


Detaljbild på kudden med täckesspänne. 
 

Fler täckesspännen. 

Denna svarta version är inspirerad av orientens arabiska fullblod. 
   

AGAR

Montern under Möbelmässan 2015. 

Själv tycker jag att möbeln är otroligt snygg och stilren, vad tycker ni?
/Cajsa 

Läs mer på A.G.Á.R:s hemsida 


Cajsa EkströmLäst 18079 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
24

Amerikansk hästgård – inspirerad av Wellington


Entrén till anläggningen.
  
Vinterns hästmecka i Florida får många ryttare att drömma om att tävla under den varma solen, och om att promenera bland de stora hästgårdarna. Även i övriga USA hämtas inspiration från Wellingtons hästanläggningar.

Vi snubblade över denna fastighet i Huntersville, North Carolina, som lika väl skulle kunna platsa i Florida. Anläggningen med sina 36 hektar mark har totalt 30 hagar i olika storlekar – något som behövs till de 48 boxplatserna som är fördelade i olika sektioner.
   


Baksidan av huvudbyggnaden ger en bättre vy över boxarna.

De stora stallarna är fördelade i varsin flygel med 16 boxar var, där samtliga hästar har öppningsbara fönster. Dessutom finns det uteboxar i anslutning till anläggningen.


Inredningen i en av flyglarna.


Skötselplatser och den breda stalldörren.


Flygel nummer två, med annan inredning.


Uteboxarna med uppbindningsplatser. För att komma till ridanläggningen behöver du köra genom den stora grinden, därefter kommer du direkt till stallet.
Via den rejäla entrén når du köksdelen – med anslutande vardagsrum, toaletter och stallkontor.
   


Stallköket med utgång mot ridhuset.


Ridhuset vittnar om att en hoppryttare bor här just nu.
  
Ridhuset har, som många andra i USA, öppna väggar – och ser mer ut som en ridbana med tak. När solen inte ligger på för starkt finns det även en "vanlig" ridbana att träna på.Utebanan.
  
Två stora tvättrum står till förfogande där även förvaring av rena täcken, handdukar och schabrak finns. Ska vi klaga på något måste vi ändå påstå att sadelkammrarna i Wellington – efter vad vi har sett – brukar vara lite mer inredda än denna.
   


Sadelkammaren.
  
Sugen på att flytta stallverksamheten till varmare breddgrader? Då måste du vara beredd att betala drygt 16,8 miljoner kronor…

Till mäklarens hemsida 


Annelie LundkvistLäst 24778 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland
SD® Plastrongnål Grace Silver
SD-Denmark
Vårt pris: 239,00
Butik Quse


Ballard Cap
Kingsland
Vårt pris: 299,00
Hippoteket
EcoGold Frictionless Hopp
EcoGold Secure™
Vårt pris: 1 270,00
Stall RustorpTill Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 666738 läsare