Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.taggar


Läst 41282 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

NOV
20

Sitsträna på kontoretHur många gånger har du suttit på kontoret och längtat till stallet? Vi hästfolk känner oss verkligen hemma i sadeln, men ibland måste man jobba...


I mailboxen trillade denna nyhet ner - vad säger ni om att träna balansen och bålstabiliteen i sadeln, samtidigt som du jobbar?

Humantool är en balanssits som du placerar på din vanliga stol. Den är rundad undertill, vilket leder till ett balansmoment som gör att de djupliggande musklerna i bålen aktiveras. Med hjälp av sitsen vänds bäckenet automatiskt i en upprätt ställning som rätar upp hela ryggraden. På så sätt minskar spänningar i rygg, axlar och nacke samtidigt som bäckenbottenmuskulaturen stärks.

Humantool kostar 1495 kronor och finns i färgerna röd, svart, rosa och blå.

Mer information och inköpsställe

I ridningen är balansen, styrkan och förmågan att kunna slappna av ett vinnande koncept - så vad tror ni?


Annelie LundkvistLäst 16257 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
20

Dagens vill ha: De nya benskydden från Veredus

Om man som hästägare ska ha råd med alla kostnader som tillkommer hästägaransvaret gäller det att prioritera sina inköp. När det kommer till att köpa nya hästprylar är jag den typen av person som hellre lägger pengar på någon extra träning än att köpa exempelvis de dyraste benskydden på marknaden.

Dock skulle ett par nya benskydd behöva flytta in i hästens garderob och dagens "vill ha" är de nya benskydden från omåttligt populära Veredus. De har nämligen lanserat ett par senskydd som tilltalar mig både i utseende och pris. 

Veredus TR PRO är ett senskydd med öppen front tillverkat av neopren och lycra. Skyddet är också utrustad med polyflex som skyddar mot slag samt utrustad med två töjbara remmar och dubbel kardborreknäppning för ökad säkerhet. Min personliga favorit är senskydd med kardborreknäppning då jag upplever att denna typen av skydd oftast sitter bättre på hästens ben.  

De tillhörande skydden till bakbenen är i "vanlig" bakbensmodell och inget så kallat teknikskydd. Även detta skydd har dubbel kardborreknäppning för ökad säkerhet och jag tycker att dess passform ser väldigt bra ut. Både fram- och bakskydden säljes i par. 

Priset för frambenskydden ligger på 569 kr och ni hittar de här. Bakbenskydden kostar 349 kr och de hittar ni här.

Någon av er som provar benskydden och kan ge ett uttalande om dess funktion och passform? 


Cajsa EkströmLäst 19730 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
18

Veckans gård med härlig sjöutsikt


Bostadhuset med utsikt över ridbanan.
  
Hemset Gård ligger i en fantastisk miljö med sjöutsikt, strax utanför Växjö. Bostadshuset är byggt 1929, med tio rum fördelat på 270 kvadratmeter. Den välkomnande entrén med avgränsande vindfång ger separat ingång till vad som idag utgör konferensrum och ett kontor. Det skulle kunna utnyttjas som en tvårumslägenhet med egen ingång. 

 

Underbar altan att avnjuta lunchen på. 

Huset har även ett stort vardagsrum, bibliotek och en matsal med kakelugn som härstammar från ett slott i Skåne. 


Undrar om den charmiga hunden ingår? 

Badrummet känns lyxigt i och med husets speciella fönstervalv. Här finns både ett badkar i gjutjärn och duschplats.
   Stallet med tillhörande garage byggdes 2006. Här finns också ridbana med måtten 22 x 42 meter och hagar runt bostadshuset. Totalt är stallet på 164 kvadratmeter - en dröm för den ordningsamma.
  
 

Golvet är belagt med marksten och vid skötselplatsen med ett gummiliknande material. Totalt finns det fyra hästboxar, plus en sadelkammare som har golvvärme och tvättavdelning med handfat i svart granit.
Det finns även ett foderrum, spånrum, grovfoderrum, torkrum och toalett. Nattbelysningen korrigeras med dimmer.
  

Hästarna betar utanför dörren.

För den som önskar tillgång till ridhus finns totalt sex sådana i närområdet, varav det närmaste ligger tre kilometer bort. Gården har tyvärr inte mycket till betesmark, totalt är det 0,75 hektar för hagar som ingår.
   


Till höger i stallbyggnaden ser ni garaget - med plats för trailern.
  

Stallet med den centrala skötselplatsen.


Varje dörr är uppmärkt med vackra skyltar.


Sadelkammaren med det fina tvättstället.

Vad kostar då hästgården? Just nu står det "högstbjudande" hos mäklaren, tidigare har ett pris på 6,5 miljoner varit aktuellt.

Till mäklaren för mer information och bilder


Annelie LundkvistLäst 36799 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland

Pistagegröna schabrak - REA
Waldhausen
Rek pris: 279.00
Vårt pris: 199,00
Ridsport OnlineGustavius Unisex Padded Jacket
Kingsland
Vårt pris: 1 999,00
Hippoteket
Till Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 659620 läsare

Husbloggare

Hopp & Skutt

Saras vardag


Rolig helg väntar!

Therese


Virus och kvarka

Veterinärstudenten


Till Husbloggarna