Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.


taggar


Läst 41736 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

MAR
28

Paljetter pryder Equilines vårkollektion

Som många andra av vårens kollektioner börjar nu även Equilines trilla in i butikerna. Vi har fått en titt på plaggen som är sportiga – med detaljer som paljetter och blommiga mönster. En trend är att många av plaggen pryds av paljetter.

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

På just denna tröja är hela framsidan paljetterad, dessutom är texten på ryggen satt i paljetter. Det är kanske ingen vardagströja utan den passar nog mer när man vill vara extra fin på tävlingsplatsen. Rekommenderat pris är 1199 kr. 

Som i tidigare kollektioner finns det även denna säsong olika tävlingstoppar att välja mellan. Vissa har paljettdetaljer medan andra pryds av bland annat strass, spets och blommiga mönster. 

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

Tävlingstopp med paljetter vid kragen (rekommenderat pris 869 kr).

Tävlingstopp med spetsdetaljer (rekommenderat pris 979 kr).

En lite annorlunda topp i ett genomskinligt tyg, med ett linne under (rekommenderat pris 1199 kr). 

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

När det kommer till tävlingskavajer hittade jag en modell jag tycker ser väldigt intressant ut. Den är tillverkad i en snygg, klarröd färg med svarta inslag och gömda knappar. Modellen ser, trots den figursydda passformen, följsam ut. Eller vad tycker ni? Rekommenderat pris är 5499 kr. 

Om man vill ha en mer diskret kavaj kanske denna är något att införskaffa inför tävlingsäsogen. Figursydd modell med paljetter som pryder sidan. Rekommenderat pris är 5299 kr. 

Ridbyxorna i kollektionen går i en mer gråaktig skala. Alla har elastiska benslut med olika typer av silikonskoning, plus diverse detaljer.  Denna ridbyxa har en mellanvariant när det gäller skoning. Det är lite mer än endast knäskoning, men inte fullt lika mycket som en helskoning. Det rekommenderade priset är 2299 kr. 

Knäskodd ridbyxa i sporttigt utseende. Rekommenderat pris är 2399 kr. 

Denna ridbyxa i jeansliknande material känns väldigt vårig. Även den har silikonskoning vid knäslutet. Rekommenderat pris är 2199 kr. 

I en tidigare kollektion från Equiline fanns det en ridbyxa där silikonskoningen var i ett blommigt mönster. Den ridbyxan blev en storsäljare och sålde slut rätt fort. I denna kollektionen kan man hitta en ridbyxa som går helt i ett blommigt mönster. Kanske nästa storsäljare? Rekomenderade priset är 1999 kr.

 

I samma stil som den klarröda tävlingskavajen hittar vi denna funktionsjacka med svarta paneler. Jackan är sydd i ett tunt och smidigt softshellmaterial som ska vara vattenavvisande, vindtätt och ha andasfunktion. Rekommenderat pris är 1999 kr. 

En längre modell på jacka. Denna påminner mer om en regnjacka då den har tejpade sömmar, är vattentät och har en god andasfunktion. Rekommenderade priset ligger på 1799 kr. 

Tunn, stickad kofta – perfekt för de svala sommarkvällarna! Rekommenderat pris är 979 kr. 

Vi hittar även lite mer färgstarka plagg. Som denna pikétröja med stor logga på ryggen (rekommenderat pris 759 kr).

En mer neutral piké med detaljer i orange (rekommenderat pris 749 kr).

För herrarna finns det bland annat ett helt kit i en härlig, grön färg. Kitet består av en softshelljacka (rek pris 549 kr), sommarskor ( rek pris 999 kr) och skärp (rek pris 829 kr). 

EQUILINE 2014-12-15 CATALOGO

Dags för ett nytt, vårfräscht schabrak till hästen? Denna modell finns i flera olika färger. Rekommenderat pris är 869 kr.

I det stora hela känns kollektionen rätt sportig. Vad tycker ni om kollektionen? 

Återförsäljare

Equiline.it

Hela kollektionen


Cajsa EkströmLäst 2021 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
26

Ny bettserie från Sprenger

Nytt för i år är att Sprenger lanserar en helt ny serie med bett. Serien, som heter Novocontact, presenterades på Spoga-mässan i februari – och bör snart börja dyka upp i ridsportbutiker runt om i landet. 
  
Det som är nytt i denna serie är att betten har en ovalformad design, som ska ökar munstyckets kontaktyta mot hästens tunga – utan att sätta press på gommen. 

I ett pressmeddelande skriver tillverkaren: 
"Via en stabil tygelfunktion ligger den plana delen av munstycket skonsamt på tungan. När ryttaren tar i tygeln flyttar sig munstycket framåt, så att kontaktytan blir smalare. Detta effektiviserar kommunikationen mellan häst och ryttare. När ryttaren lättar på tygeln återgår munstycket till utgångsläget och den plana delen ligger mjukt och skonsamt på tungan igen."
   
Novocontact-betten sägs ha utvecklats utifrån forskning om hur hästen och dess mun fungerar. De finns både i två- och tredelad tränsmodell, som muffbett och som pelham.

Tvådelat.

Tredelat.

Vad tror ni läsare om denna nya bettserie?

FOTNOT: Three Horses kan ge information om återförsäljare, priser etcetera.


Cajsa EkströmLäst 14484 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
25

Vårens lekfulla ridbyxor

I danska Montars vårkollektion hittar vi en hel del godbitar, främst gällande lite mer "roliga" ridbyxor. Men den innehåller även en hel del klassiska färger som svart, blått och grått – med snygga detaljer på bakfickorna. 

I kollektionen hittar vi två olika blommönster på ridbyxan, just detta tyg känns otroligt vårigt! Modellen finns både med helskoning och med silikonskoning vid knäna.  

Den andra modellen med blommigt mönster. 

Snygg jeansridbyxa i litet slitet utseende, med den amerikanska flaggan på bakfickan samt silikonskoning vid knäna. 

Är du på jakt efter ett par nya, vita ridbyxor till din tävlingsoutfit kanske dessa kan vara något?

Sedan hittar vi också mer färgglada ridbyxor, i en härlig blå respektive grön färg. 

Jag har ännu inte testat Montars ridbyxor, så jag kan inte uttala mig om kvaliteten. Men utseendemässigt är det flera av de olika modellerna som tilltalar mig. 
/Cajsa 

Vad tycker ni läsare om märket? Någon som testat? 

House of Montar
Alla nya produkter 
Återförsäljare i Sverige 


Cajsa EkströmLäst 20529 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland
Skänkelvikten Perfect Heel
Perfect Sit of Sweden
Rek pris: 1299.00
Vårt pris:
Perfect Sit of SwedenBack On Track Schabrak
Back on track
Vårt pris: 599,00
Backontrackshop.se


Kelly Ladies Breeches
Kingsland
Rek pris: 1699.00
Vårt pris: 999,00
Hippoteket
Till Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 668114 läsare

Husbloggare

Möt Zsa Zsa! Mitt nya projekt!

Veterinärbloggen


Ibland trillar polletterna ner.. =P

Noll till hundra


Avelsrådgivning med Asvh - del 2

Avelsbloggen


Till Husbloggarna