Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.taggar


Läst 41139 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

OKT
22

Ridbyxor som kräver rätt matchning

Harrys Horse är ett holländskt ridsportmärke som syns mer och mer på den svenska marknaden. Jag har själv aldrig provat deras produkter, så jag kan inte uttala mig om kvaliteten. Men designen tycker jag är rolig, med rätt matchning kan det nog bli riktigt snyggt. 

Denna ridbyxa heter Richmond och finns i tre olika färger. Den har kontrastsömmar, broderier, två fickor framtill och en ficka bak. Skärphållaren är gjord i syntetiskt läder, i samma färg som knäskoningen. 

Ridbyxan Milton Plus är en femficksmodell i jeanslook, med spetsdetaljer på bakfickan. Den är gjord av ett stretchmaterial och skoningen är i syntetiskt läder. 

Kanske inte en så svårmatchad ridbyxa, men snygg med de små detaljerna på bakfickan samt kontrastsömmarna. Modellen heter North Bay Plus. 

Mer svårmatchat blir det med modellen Beijing II. Den är helskodd med två fickor framtill, samt elastiskt benslut (som på alla ridbyxorna). 

Jag avslutar med att visa den här vita ridbyxan. Själv har jag en förkärlek för väldigt enkla vita ridbyxor, som jag hellre matchar med en lite mer vågad ridkavaj. Men just dessa tycker jag faktiskt var snygga. Broderiet med stjärnan på bakfickan känns rätt "lagom". Modellen heter Anniversity. 

I Sverige vet jag att Vavas Häst och Fritid tar in märket Harrys Horse, men vad jag kan se har de inte någon av ovanstående ridbyxor på lager. Men de kanske går att få hem? 

Annars finns de på rätt många utländska sidor, bland annat här. 

Alla ridbyxor från Harrys Horse 


Cajsa EkströmLäst 5689 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
22

Ny färg på de populära borstarna

Inför varje jul (även om det är ett tag kvar) lanseras en ny färg i begränsad upplaga på de populära Magic Brush-borstarna.

2014 års upplaga kallas "Blue Ice" och borstarna kommer i en "iskall" färgkombination bestående av Winter-Night, Snow-White och Ice-Blue. 

Borstarna kostar cirka 149kr/förpackning och kommer att finnas i välsorterade ridsportbutiker. 


Cajsa EkströmLäst 5744 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
21

Veckans hästgård - ett ståtligt gods i SörmlandVeckans gård är ett riktigt drömboende för den inrednings- och hästintresserade. Här finns det möjligheter till både hästverksamhet och härliga sommarbjudningar i trädgården.

"Far in till Ålspånga genom allén, förbi hästarna i hagarna, stall och ridhus, ofta fyllt av välridande ryttare i den högre skolan. Livligt, härligt. Väl inne på den grusade gårdsplanen mellan byggnaderna omsveps du av den svenska falurödfärgen och välkomnas av den vackra, gulockra målade pardörren".

Så inleder mäklaren den något svulstiga objektbeskrivningen av Ålspånga Säteri, ett ståtligt gods i hjärtat av Sörmland. Nu säljs nämligen drömgården som har det mesta.
   Huvudbyggnaden, som är det största bostadshuset på gården med sina 600 kvadratmeter, är riktigt pampig. Bostaden har 16 rum och kök, samt ett antal våtutrymmen. Önskar du fler bostadshus behöver du inte vara orolig - det finns totalt åtta.


Tänk att vakna till denna utsikt varje morgon...
  
Utöver det stora bostadshuset finns även två flyglar - en inredd som permanentbostad, den andra som sommarbostad. Rättarbostaden och kuskbostaden är båda inredda permanentbostäder, så även lägenheten ovanpå stallet.
För den som vill slappna av efter en lång dag i stallet finns det en inredd bastu och relax i sjöstugan, med tillhörande utedusch.
   


En av bostadens många kakelugnar.

Säteriet innehar mark om cirka 250 hektar fördelat på 80 hektar åker, 150 hektar skog och resterande i impediment samt vatten och inägomark.
   


Där kan man visst slå sig ner med en god bok.
 


Stallbyggnad till vänster och ridhuset till höger.
   
På gården finns ett uppvärmt stall med vattenburen golvvärme och åtta boxar, spolspilta, tvättrum, toalett och sadelkammare med öppen spis (!). Stallet med härliga detaljer och vackert golv.


Sadelkammaren.
Det isolerade och uppvärmda ridhuset har måtten 20x65 meter, med plats för åskådare. Intill stallet finns även en uteridbana samt tre sandpaddockar och fem generösa gräshagar.


Vad kostar då drömboendet i Bettna? Det förblir ett mysterium, inget pris är utsatt, vilket betyder dyrt. Men drömma går i alla fall...

Fler bilder och mer information hos mäklaren 

Foto: Fredrik Boukari


Annelie LundkvistLäst 18602 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland
Horse Guard Dressage Boots
Horse Guard
Vårt pris: 699,00
Gustvall RidsportTill Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 657270 läsare