Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.


taggar


Läst 41833 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

MAJ
03

Önskeinlägg: Groomryggsäck

Fick ett mejl från en läsare som behövde tips på en ny groomväska:

"Vår gamla tävlingsryggsäck har nyligen behövt förtidspensioneras, och jag har börjat leta efter lämpliga substitut. Det är dock svårare än jag trott, så jag tänkte kolla om Prylkollen kanske kunde göra ett inlägg om lämpliga groomväskor - och speciellt då ryggsäckar då de är bäst när det ska höjas och sänkas på framhoppningar, och springas upp för veterinärer. Den ska vara lagom stor, ej för tung och gärna lite snygg också."
  
Det är inte helt enkelt att hitta specifika groomryggsäckar, utan de produkter som kallas "groomväska" är oftast av en annan modell. Och en ryggsäck är ju att föredra när man springer runt på en tävlingsplats.

GPA har en variant som är populär bland elitens hästskötare, med smart fäste för ryttarens ridhjälm. Den kostar 990 kronor.


Till produkten 

Om vi vidgar våra vyer, och inte enbart letar bland hästvarumärken utan bland vanliga ryggsäckar med många fack, hittar vi fler varianter. Nedan listas lite olika alternativ i diverse prisklasser. 

Denna variant från Asaklitt rymmer 25 liter och har extra mycket ventilation för ryggen, vilket kan vara skönt under sommarens varma månader. Ryggsäcken har många fack och huvudfacket kommer man även åt underifrån. Priset ligger på 349 kr. 

Till produkten

Även denna modell ser ut att fungera som groomväska. Ryggsäcken rymmer 21 liter och även den har ventilerande rygg. Att den är vattentät, har många fack och ergonomisk design gör den nog värd att titta närmare på. Priset ligger på 799 kr.

Till produkten

Den här modellen kommer från The North Face och rymmer 27 liter. Ryggsäcken har flera fack, avtagbar midjerem och vadderade axelremmar. Priset ligger på 499 kr.

Till produkten 

Denna ryggsäck från Everest rymmer 20 liter. Den ska vara tillverkad i ett slitstarkt material, ha ett fast bärsystem, vadderad ryggplatta och justerbara axelremmar. Priset ligger på 499 kr.

Till produkten

Ytterligare en variant av ryggsäck med många fack. Den rymmer 25 liter, har fem olika fack och ventilerad ryggplatta. Priset ligger på 699 kr.

Till produkten


Cajsa EkströmLäst 8494 ggr Kommentarer Kommentera

APR
30

Produkter som kyler hästens kropp och ben

Snart är sommarvärmen här, vilket innebär att en del ridpass sker i strålande sol. Ibland vill man kyla av hästen efter träning när det är varmt ute, för att hjälpa återhämtningen, men många har inte tillgång till spolspilta eller slang.

Vill du inte ta till klassikern hink och svamp, så finns det produkter som sägs hjälpa till att kyla. Som dessa, från företaget Equi Cool Down. 

Det finns tre olika prylar i samma material – ett täcke, "benskydd" samt ett hals- och nacktäcke.
Täcket fungerar som så att man lägger på det på hästen, sedan fuktar man det lite lätt och när det är fuktigt viftar man försiktigt – så att luft kommer in mellan hästen och materialet. Då sägs kylningsprocessen i täcket starta och ge hästen en behaglig kyla (16–22 grader kallare än den rådande utomhustemperaturen).

Täcket hålls på plats med hjälp av ett bogspänne samt bensnören. Enligt tillverkaren ska det klara av att hålla kyla en hel dag, om man "viftar" och får in ny luft mellan hästen och täcket ungefär var 15:e till 20:e minut. Priset ligger på 170 dollar (cirka 1450 kronor).
   


Videoklipp om hur täcket fungerar.

Till produkten

Kylprodukten till hästens ben fungerar på samma sätt som täcket och säljs i tvåpack för 40 dollar (cirka 300 kronor). 
   


Videoklipp om hur benskydden fungerar.

Till produkten 

Hals- och nacktäcket ligger på 55 dollar (cirka 480 kronor).

Till produkten 

Vad tror ni om detta? Det låter ju rätt smart – men min erfarenhet från att ha testat andra "kylande" produkter är att det ändå brukar sluta med att man går tillbaka till den klassiska vattenslangen...
  
/Cajsa Ekström, produktredaktör 

Equi Cool Down 


Cajsa EkströmLäst 18940 ggr Kommentarer Kommentera

APR
28

Vårens vackraste hästgård är till salu

Vi ser många fina hästgårdar krypa ur sin vinterdvala nu, på mäklarsidorna börjar det hända grejer. Gårdar säljs och nya ägare får chans att bo med hästen runt husknuten.

Denna gård nära Angelstad utanför Ljungby har helt förtrollat oss, med sin vackra inredning och med bostadshusets spännande utformning. Vad säger ni, är det inte ett drömboende i vårklädsel?

På de flesta gårdar se vi bostadshus med toner i grått, vitt och jordnära färger. Här har man gått ovan jord och fokuserat på blomsterprakt. 
   


Entrén är verkligen inbjudande.


Ett vattenspel i trädgården.
  
Huset uppfördes 1907 och byggdes till 1920, av tegelbruksfabrikören Oskar Gråberg. Nio rum finns här, fördelade på boytans 260 kvadratmeter. Köket nedan är allt annat än diskret med sina färger, men har en härligt lantlig känsla.

 Ett av husets sovrum, men nyrenoverad kakelugn.


Ett av allrummen med vedspis och fint trägolv.


Trappan upp till övervåningen, med burspråk och sköna färger.Tyvärr är det dåligt med bilder på själva stallet – men enligt mäklaren har stallbyggnaden fyra boxar, spolspilta, sadelkammare och höloft. Det finns även en tillbyggnad som är lämplig för får.
  

Stallet och garaget på baksidan av huset.
  
Gården är på 14 hektar mark, den har fina hagar med ordentliga staket samt en ridbana.
   


En av de fina gräshagarna.


Ridbanan med sandunderlag.


Huset sett från stallet.


Vy över gården.
  
Denna hästgård har blivit en succé på Hemnet, och ligger denna vecka som en av de populäraste annonserna. Det önskade priset är 3.195.000 kronor.

Till mäklarens hemsida 


Annelie LundkvistLäst 31873 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland
Fynda på Cheval Ridsport
Kingsland
Vårt pris: 1,00
Cheval RidsportTill Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 669697 läsare

Husbloggare

Med siktet inställt på Hunting Trials – ridresan till den gröna ön Irland

Gästbloggen


Fina Heddis

Saras vardag


En riktigt bra tävlingshelg!

Therese


Till Husbloggarna