Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.taggar


Läst 41147 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

OKT
24

Roliga ordspråk blir tavlor

De båda internetsidorna Pinterest och Etsy är riktigt bra att besöka när man söker inspiration till bland annat inredning. Nu trillade jag över ganska roliga skyltar, som definitivt skulle passa hemma hos en hästfamilj.

Det är företaget Country Angel Rustic Decor som gör dessa skyltar, men jag tänker att man faktiskt rätt enkelt kan fixa något liknande själv. Antingen som tavla eller varför inte som väggmålning? Det är bara att välja sin favorittext och låta fantasin flöda! 

Country Angel Rustic Decor på etsy.com 


Cajsa EkströmLäst 4488 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
23

Favorit i repris: Problem med tappskor?

Under hösten 2012 publicerade vi ett inlägg om en produkt som sägs minska risken för tappskor. Eftersom det verkar vara många som har har problem med just tappskor under höstens leriga månader, blev detta ett välbesökt inlägg. Nu är hösten här igen, så vi kör en repris på det inlägget:
  
Ju längre in på hösten vi kommer, desto vanligare blir det att hästarna lyckas få tappskor. Speciellt när hagarna blir upptrampade och blöta av regn. Shoesecure har tagit detta problem på allvar och har kommit med en innovativ lösning, svaret heter enligt företaget Horseshoe Shield.
  
Det är alltså en formad plastbit som man fäster i broddhålen på skorna och som sedan skyddar dem och ballarna mot tramp. Nyare studier (alltså efter vårt ursprungliga inlägg) visar enligt tillverkaren att plastbiten även ska gå att använda vid ridning, den ska alltså inte hindra hästens rörelser. 
   

Horseshoe Shield är framför allt designad för våta och tunga marker, och för hästar som är ute större delen av dygnet. Produkten är dock egentligen inte designad för ridning, användning i skrittmaskin, att lämnas på under en längre tid eller för hästar som går i hagar med väldigt hårt underlag. Produkten är tillverkad i hållbar plast och finns i olika storlekar. Den sägs vara lätt att ta av och på. 

Enklaste sättet att tillpassa produkten är att ta hjälp av sin hovslagare vid skoning. Man mäter då ut var broddhålen hamnar på Horseshoe Shield.

När du har gjort detta borrar du hål i plastbiten. 

Sista steget är att fästa produkten med de medföljande broddarna i skon. 

Produkten finns att köpa hos Stock och Sten i Sverige (känner någon till fler återförsäljare?), priset för ett tvåpack ligger på 550 kr.

Är det någon av er läsare som har testat? Fungerar produkten?

Att tänka på vid användning under ridning


Cajsa EkströmLäst 72836 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
23

Nu finns gängfria broddar

Vi blev tipsade av Hippson-läsaren Diana om gängfria broddar – och blev givetvis nyfikna på produkten. För vem skulle inte vilja slippa att gänga broddhålen? 
  
Broddarna kommer från Ardall och det handlar om ett helt nytt sätt att brodda. Man slår helt enkelt in brodden i hålet och vrider den sedan ett kvarts varv för att "låsa" den. För att systemet ska fungerar krävs att hovslagaren borrar broddhålen i skon med ett speciellt borr. 
 

Broddarna hamras i, i stället för att du skruvar.
 

Sedan låser du dem med ett "vrid". 
 

Så där - på plats! 
   

Finns i flera olika varianter.
  

Läsaren Diana köpte detta broddsystem när hon besökte Badminton Horse Trials, och har aldrig varit så nöjd över ett inköp.
"Syrran har använt dem hela fälttävlans- och utesäsongen i år och det fungerar perfekt! En brodd har tappats, men det var första gången och ett nybörjarmisstag av mig", skriver hon i sitt mejl. 
   


Film om hur broddsystemet fungerar. 
   

Priset på ett startkit med alla verktyg du behöver ligger på 115 euro och du hittar det här.
Vad tror ni andra om detta gängfria broddningssystem? 

Ardalls hemsida 

Vi tackar Diana för hennes tips! Har du fått syn på någon rolig/ny produkt? Tipsa oss gärna på prylkollen@hippson.se.


Cajsa EkströmLäst 19449 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland

Schabrak keramisktextil
CeraTex
Vårt pris: 820,00
Stall Rustorp


Formiga Dressyrgjord
Formiga Collection
Rek pris: 845.00
Vårt pris:
Norells Hästsport AB


Back On Track Ridhjälm EQ2 NYHET
Back on track
Vårt pris: 2 840,00
Backontrackshop.se
Till Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 657431 läsare