Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.taggar


Läst 41182 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

OKT
31

Maskeradhoppning till häst – som häst!

I helgen är det Halloween och på många ridskolor landet runt är det även dags för olika typer av maskeradhoppning.

När man själv gick på ridskola var maskeradhoppningen under Halloween den bästa tävlingen på hela året. Som man längtade! Och jag har varit utklädd till allt från snögubbe, till clown och en i radarparet Ronny och Ragge. 

För den inbitna hästfantasten finns det en hel del olika maskeraddräkter, men varför inte klä ut sig till just en häst?! 

Just denna dräkt är nog lite svår att rida i, då den kräver att två personer samarbetar. Men den är defintivt ett alternativ som shownummer under den kommande juluppvisningen eller på maskeradfesten! Tänk vad roligt att se två personer springa runt i denna och tillsammans försöka hoppa en bana. Snacka om samarbete på hög nivå! Finns att köpa här för 1299 kr. 

Denna dräkt är nog något enklare att rida i. Den inkluderar en brun overall med lurvig svans och mörkbruna muddar längst ner vid benen, ett par matchande hov-vantar samt en hästmask. Vid ridning i dräkten får man nog skippa hov-vantarna samt komma på något sätt att få fast hästmasken på ridhjälmen. Priset ligger på 399 kr och ni hittar den här

En annan variant av hästmaskeraddräkt. Denna är gjord i plysch med hästhuvud i gummi. Priset ligger på 1248 kr och ni hittar den här

Klart även barnen ska kunna klä ut sig till ryttare! Denna dräkt består av en nederdel föreställande en häst, och barnets ben blir alltså hästens bakben. Hästens framdel är stoppad och hålls upp i hästens tyglar. Priset ligger på 399 kr och ni hittar den här

Vi har visat detta klipp förut, men måste bara göra det igen. Det är hoppryttarna Malin Baryard Johnsson och Lisen Bratt Fredricson som klädde ut sig till Patsy och Edwina från tv-serien "Helt hysteriskt" under maskeradhoppningen i Globen 2000. Snacka om nostalgi! (Vi på Hippson avråder dock från all ridning utan hjälm.) 

Brukar ni klä ut er på Halloween? Vad ska ni klä ut er till i år? 

Relaterade inlägg i Prylkollen:
Maskeradhoppning? 
Dags för maskerad? 
Klä ut dig som häst


Cajsa EkströmLäst 2663 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
30

En kökspryl som hjälpreda mot muggen

Så här i muggtider får man höra en hel del "husmorstips" för hur man på bästa sätt blir av med den jobbiga muggen på hästens ben.

Ett smart tips kommer från Horse&Rider, vad sägs om att införskaffa en diskborste med inbyggd behållare för diskmedlet? I stället för att fylla behållaren med diskmedel kan ni själva fylla på med rengöringsmedel för hästens ben. 
   

På så vis får man på ett ganska enkelt sätt rent området, innan man ska behandla med det medel man själv föredrar.
Obs! Det bör dock vara en diskborste med borstar och ingen svamp. Ett exempel är denna från OXO Good Grip. 
   

  
Genom att trycka på den mjuka knappen doseras medlet fram i borsten. Priset ligger på 139 kr och ni hittar den här

Hur behandla mugg?
Missa inte senaste numret av tidningen Hippson. Där tipsar nämligen vår husbloggare, veterinär Isabella Granswed, om hur du ska behandla mugg.
I en artikel går hon igenom de olika stegen för att tvätta de drabbade områdena på hästens ben. Bland annat rekommenderar hon att man börjar med att tvätta med bakteriedödande tvål, exempelvis Hibiscrub eller Hexocil.
Om hästen har mycket krustor kan såpa eller en tvål innehållande olja vara fördelaktig. Izabella tipsar också om att en mjukgörande salva, gärna salicylsyrevaselin, kan användas för att underlätta att få krustorna att ramla av.

Läs hela artikeln om mugg genom att beställa Hippson nummer 5, här.

Vad tycker ni, verkar diskborsten vara ett bra alternativ när ni ska rengöra era hästars ben – eller har ni egna tips?


Cajsa EkströmLäst 13684 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
30

Skydda tvättmaskinen mot hästhår

Många stall har stora industritvättmaskiner, där man som uppstallad kan få tvätta sina täcken. Men så är inte alltid fallet, och ibland behöver man tvätta exempelvis schabrak hemma.  
  
Även om du är duktig på att borsta av hästhåren är det omöjligt att få bort alla, och de fastnar lätt i tvättmaskinen. 

Som bot mot detta problem finns så kallade tvättpåsar i olika storlekar att köpa hos Moorland Rider. Påsens syfte är att minska slitaget på din tvättmaskin, vatten kommer in och ut ur påsen men alla små hår stannar inuti.
Efter användning hänger man upp påsen på tork, sedan är det bara att skaka ut håren som har fastnat. Påsen stängs med en dragkedja, så produkterna håller sig i den under hela tvättiden. 

Den hästiga tvättpåsen finns i tre olika storlekar – small, large och jumbo.
   

Storleken small passar mindre prylar såsom flughuvor, lindor, benskydd och så vidare. 

Large är till för schabrak, ridtäcken, tunnare täcken samt transportskydd. 

Jumbo är den största storleken och tar större täcken. 

Det finns även en tvättpåse för borstar, samt en för sadelgjorden. 

Tvättpåse för sadelgjorden. 

Priset varierar från 4,75 pund till 15,95 pund beroende på storlek. 

Hur gör ni med era hästprylar – tvättar ni dem i stallet, lämnar in för tvätt eller tvättar hemma? 

Moorland Riders 


Cajsa EkströmLäst 21420 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland

Schabrak keramisktextil
CeraTex
Vårt pris: 820,00
Stall Rustorp


JES Tango
JES fd. Schleese
Vårt pris: 33 800,00
Stall RustorpKingsland Peak fleecetröja
Kingsland
Vårt pris: 449,00
MyOne ABTill Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 657981 läsare