Prylbloggen - Kingslands dressyrkollektion

Prylbloggen

JAN
19

Kingslands dressyrkollektion


Jag har ju tidigare gett er några exklusiva sneakpeaks från Kingslands dressyrkollektion, men nu så. Nu är det dags för mer!

Kollektionen är en exklusiv linje framtagen av, Sølvi-Ann Waldeland Aas,chefdesigner för Kingsland Dressage som arbetat i nära samarbete med Kingslands dressyrryttare Andreas Helgstrand, Hans Peter Minderhoud and Edward Gal.
- Det nära samarbetet mellan ryttarna och Kingsland har inte bara resulterat i en linje exklusiva plagg, utan  även tekniska högfunktions kläder för dressyrsporten, säger Solvi-Ann Waldeland.

Min favorit är den här kavajen som sitter så fantastiskt perfekt - även i dressyrsadeln. Den är skuren så att det blir ett fint fall även i sadeln.

Dessutom så är kollektionen gjord i riktigt bra material:
• Alla träningstoppar är gjorda i snabbtorkande europeiskt material.
• Tävlingskavajerna är framtagna av finaste italianska material och detaljer. Kolla in det här citatet jag hittade på insdian av kavajen!


• Tekniska material från Schweiziska Schoeller med blandannat ventilations dragkedja och flera andra gömda tekniska finesser


• Schabrakens insida är klätt med coolmax materaila med snabbtorkande effekt.


taggar


Läst 42171 ggrcomments powered by Disqus

Mer från prylbloggen

AUG
29

Exklusiv designgunghäst – i verklig storlek

Vi har tidigare skrivit om den gigantiska hästlampan, som är designad av svenska designtrion Front men som säljs via Moooi (som distribuerar och säljer produkter från flera olika internationella designers).
  
Hästlampan har vunnit ett flertal designpris och nu har grundaren till själva Moooi, den holländska designern Marcel Wanders, tagit fram en egen produkt i verklig storlek – inspirerad av hästsporten. 

Hästlampan i verklig storlek, som kostar cirka 43 000 kr. 
  
Denna gång handlar det om en exklusiv gunghäst i form av en enhörning. Enhörningen heter Arion och finns endast i begränsad upplaga. Arion, som är såpass stor att en vuxen kan sitta och gunga, är tillverkad i kompakt trä med läderklätt huvud och sadel. Lädret har handbroderade broderier och Arions ögon samt horn har vackra silverdetaljer. 
  


Gunghästen Arion.


Designern Marcel bredvid sitt konstverk. 
  
Än så länge finns inte Arion att köpa via webben, därför vet vi inte vad den kostar. Vi är dock rätt säkra på att den faller inom kategorin "svindyr". Men visst är den riktigt snygg? 

Moooi

Designen Marcel Wanders


Cajsa EkströmLäst 3378 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Regntäcken för hästar – som syns i hagen

Tillverkaren Shires kommer nu med en begränsad upplaga av detta regntäcke. Designen får oss att undra om de har fått pippi på täcken – bokstavligt talat.

Täcket är grönt i grunden, men har fullt med höns längs med ryggen och sidorna. Det sägs hålla hög kvalitet, med 600 D ripstop och ska andas, trots sin täthet.Weatherbeeta har också härliga mönster på några av sina täcken, samtliga modeller nedan kommer därifrån. 
Täckena med prickar och "färgstänk" är båda i samma kvalitet, endast designen skiljer dem åt. Precis som i det översta täcket har tyget 600 denier och andas. De tejpade sömmarna ska förhindra att vatten tränger in. 

 

För dig som vill visa att din häst är en riktig stjärna, finns denna variant från Weatherbeeta. Täckets material är starkare, med 1200 ripstop. Dock skiljer sig inte modellerna så mycket i pris.

Det sista färgglada täcket passar verkligen på en fux. Även detta har rejäl slitstyrka i yttertyget och limmade sömmar.

Vi har sökt efter dessa täcken på den svenska marknaden, men utan framgång. Vet ni någon svensk ridsportbutik som säljer dem? Eller har ni någon annan färgglad favorit? Dela gärna med er!

Här fann vi ovanstående täcken


Annelie LundkvistLäst 20612 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
26

Punked – ett nytt svenskt märke med klös i

Ett nytt, svenskt märke är på gång att lanseras på den redan övermättade ridsportmarknaden. Men detta sticker ut lite från mängden.
  
Grundaren av Punked heter Julia Mikkelä Andersson och beskriver sig själv som en vanlig hästtjej, samtidigt som hon kallar sig en "rock-chick". Julia har helt enkelt saknat tuffare produkter på marknaden, hon har tidigare löst problemet genom att sy sina egna kläder och prylar.
   

– Idén bakom Punked är produkter av hög kvalitet och i design som passar alla oss som vågar gå vår egen väg. Vi som inte är rädda för att sticka ut. Punked ska passa lika bra till tjejer som till killar och är inte heller riktat till någon viss disciplin eller åldersgrupp. Vi "punks" finns överallt, säger Julia. 
  

Vidare menar hon att märket utmanar det vi är vana vid att hitta i ridsportaffärer.
– Du kommer dels att få se välbekanta produkter i design som leker med punkmodet, kanske klassiska rockaccessoarer som med glimten i ögat säger att "här kommer jag, och jag tänker inte be om ursäkt för den jag är!". Men dels också produkter som är helt nya för ridsporten. 
  


Grundare och "rock-chick", Julia Mikkelä Andersson.  
  
Att hästvärlden är tuff, slitig och oöm vet alla vi som håller på. Men Julia tycker att produkterna som finns i dag inte avspeglar verkligheten.
– Vi som håller på med häst vet att det är ett slitigt liv, ändå speglas det inte alls i designen på vår utrustning. I stallet lär vi oss att hårt arbete, envishet, ansvarstagande och en stark tro på sig själv och den egna förmågan lönar sig. Punked lyfter fram den självständigheten och inre styrkan, och uppmuntrar ryttare att våga stå för den man innerst inne är, säger Julia.
  

Punked hade världspremiär under ponny-EM i Malmö, och intresset från både internationella och svenska besökare var enligt Julia stort. I nuläget finns schabrak i fyra utföranden, samt t-shirts i två färger. Under hösten lanseras flughuvor och nyheten "the belly strap". Framöver hoppas Julia på att kunna komplettera med bland annat ländtäcke och lindor, samt ridbyxor och tävlingskavajer.
  
Schabraken Cirsium och Artemisia görs i en "limited edition"-upplaga, de tillverkas endast i tio numrerade exemplar. Schabraken är sydda i ett "keep cool"-material, samt har logga på vänstra sidan i vinyl. En riktigt rockig detalj är dragkedjan som passpoal. Priset ligger på 749 kronor.
   


Modellen Artemisa.


Modellen Cirsium.
  
Det finns även enklare och mer avskalade schabrak. Då heter modellerna Dioica och Echium, och kostar 399 kronor.
   


Modellen Echium.


Modellen Dioica.
  
Det finns även två rockiga t-shirts som kostar 229 kronor styck.
   


T-shirten Kurbits Black.
  


T-shirten Kurbits White. 
  
Under Skånska Mästerskapen i hoppning i början på september finns det möjlighet att köpa några av produkterna, vill man ha mer information kan man kolla på hemsidan eller Facebooksidan. Julia meddelar även att en webbshop kommer att lanseras under hösten.
  
Vad tycker ni läsare om de här lite tuffare produkterna? Är det något ni har saknat på marknaden? 

Punked.se
Punked på Facebook


Cajsa EkströmLäst 31977 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Prylbloggen »Relaterade produkter

Produkter som matchar Dressyr Kingsland


Till Shoppinggallerian

Cecilias senaste


Prenumerera på Prylbloggen

Bloggen visad för: 676294 läsare

Husbloggare

Nu och för alltid!

Stalldrömmar


Fortsatt fullt ös

Saras vardag


Midnattsinlägg

Portugal-bloggen


Till Husbloggarna

Populärt hos Charlies