EM15-kollen - Emilie om EM-debuten: ”Det kändes jättebra!”

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


AUG
12
2015

Emilie om EM-debuten: ”Det kändes jättebra!”


Miata var cool och med på noterna i dag.

Emilie Nyreröd var först ut för Sverige i EM:s Grand Prix i Aachen, hon fick till en riktigt fin ritt som belönades med 71,829 procent (läs mer om den här). Vi haffade henne direkt efteråt!
  
Text:
Anki Yngve

Foto:
Tomas Holcbecher
  
Hej Emilie, hur känns det?
– Nu känns det skönt, nervositeten börjar släppa och det kändes jättebra inne på banan. Jag trodde att Miata skulle spänna sig mer där inne så jag hade bestämt mig för att rida lite försiktigt, för att få till ett säkert och felfritt program. Om jag hade vetat att han skulle vara så här lugn och med på noterna hade jag kanske satt lite mer tryck… Men jag är nöjd även om vi kan mer!
  
Arenan, hur var det att rida in?
– Det var häftigt. Men jag var väldigt mycket i min bubbla, så det var nog först efteråt som jag verkligen såg och hörde publiken, då var det ”wow”! De är så sportsliga här och applåderar hjärtligt åt alla. Miata var som sagt coolare än vad jag hade trott, men vi har fått vara inne på banan två gånger för att visa hästarna miljön. Det har betytt väldigt mycket, nu kände han liksom igen sig.
  
Vad händer nu?
– Hittills har det varit ganska lugnt faktiskt, men nu börjar man känna av att stämningen höjs. Det är nu det roliga börjar! Själv har jag ju gjort mitt, så jag ska heja på laget och titta på alla andra. Sedan ska jag hem och duscha och ta det lugnt, i morgon får Miata nog bara skritta.
  
Och om du går till ”Specialen” på lördag …?
– Åh, det vore jättekul om jag skulle lyckas kvala dit, i så fall får jag ladda om på nytt på fredag. Jag vill verkligen in och rida igen, nu när jag har känt på det!
  
Har du familjen med dig?
– Ja, min bror och hans sambo kom i går, sedan är min sambo och mina föräldrar här. Mamma och pappa är mina hästskötare.
  
Här hittar du rapporter, starttider och resultat
 

Miata har lätt för att samla sig, både i piruetter...
  

... och i piaff och passage.


Duktig kille!
  

Nöjda teamkamrater.


Läst 10834 ggr

Fler inlägg

OKT
11
2010

Bildspel: Hejdå VM...


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Medaljer i alla landslag är ett av Svenska Ridsportförbundets mål. Och det är tur att det målet inte är tidssatt, för i detta VM bidde det ingenting.
Nu är ryttar-VM i Kentucky, där deltagare från 58 länder har gjort upp under 16 dagar, över. Den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher sammanfattar här den sista VM-veckan - i bilder.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 24457 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2010

Bildspel: Vilken vecka!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson sammanfattar ridsportfotografen Tomas Holcbecher den gångna VM-veckan - i bilder. Och snacka om att den har innehållit dramatik, både i dressyren och i fälttävlan.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Läst 19795 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
27
2010

Premiär-helgen i bilder


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Exklusivt för Hippson kommer här ett bildspel med "bakom kulisserna"-foton från VM:ets första helg - på Scandic, Totilas, Parzival och mycket annat. Fotona är tagna av den internationella ridsportfotografen Tomas Holcbecher.
 
FOTO: Tomas Holcbecher/holcbecher.com


Läst 20887 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.