EM15-kollen - Hoppning: Douglas och Henrik nomineras till EM-laget

EM 2015

I den här avdelningen samlar vi all vår EM-bevakning. Du hittar resultat, nyheter, intervjuer, bildspel och mycket mer.


JUL
22
2015

Hoppning: Douglas och Henrik nomineras till EM-laget


Casello och Douglas Lindelöw – nominerade till EM.
Foto: Annelie Lundkvist

Förbundskapten Sylve Söderstrand fortsätter arbetet med att ta ut det aktuella EM-laget till Aachen. Under onsdagen informerades det om ytterligare två lagryttare, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw.

Helena Persson och Bonzai H är redan klara för laget, ekipagets stadiga resultat i nationshoppningarna och fina meeting under Falsterbo Horse Show gav EM-biljett.


Även Henrik von Eckermann och Cantinero siktar mot EM.

Foto: Annelie Lundkvist

Med drygt tre veckor kvar till resan mot Tyskland får vi alltså veta att Douglas Lindelöw ska börja planera för avfärd. Och Henrik von Eckermann, som inte har lika långt att åka, ska även han planera inför EM med Cantinero.
Douglas Lindelöw är nominerad till tävlingen med två hästar, Casello och Udermus. Tillsammans med Casello har han haft en framgångsrik säsong, och formen fortsätter att vara på topp.
– Det känns jättebra att vara uttagen, det är ett stort mål som jag har haft uppsatt och laddar inför, säger Douglas till Hippson.

Reservhästen Udermus är redo
För honom gäller det att träna båda sina hästar och hålla dem båda i bra form. Tanken är att Casello ska starta, men om något skulle hända den framgångsrika fuxen står Udermus redo i stallet.
Båda hästarna har hoppat bra, senast under Falsterbo Horse Show, där Casello gick nationshoppningen och Udermus gjorde en strålande insats i söndagens stora Grand Prix. 
– Udermus förbereds för start, men tanken är att han ska gå en stor tävling direkt efter EM, då i Villach Treffen, förklarar Douglas.

Vilka tävlingar gäller inför EM?
– Jag åker till Tyskland i morgon, och nästa helg till Varberg med ett gäng hästar. Dock stannar både Udermus och Casello hemma. De gör inte fler tävlingar innan EM som det ser ut nu, utan vi finslipar detaljerna här hemma.

Det måste kännas kul att ha två hästar som är nominerade?
– Absolut, det är ett kvitto på formen hos hästarna, säger en glad Douglas, som vattnar ridbanan med hjälp av traktorn hemma på gården under vårt samtal.

Nedan gör Radiosporten en intervju med Sylve Söderstrand om nomineringarna:


Läst 12826 ggr

Fler inlägg

DEC
02
2012

Webb-TV: Tinnes rekordkür




Tinne Vilhelmson Siflvén och Don Auriello slog svenskt rekord när de vann världscupküren under Stockholm International Horse Show. Hela 84,7 procent blev det - och givetvis en klar vinst. Se hela rekordküren från SVT Play. 


Läst 86848 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Fartfylld hoppning med stjärnorna - Rickard Olsson vann


Rickard Olsson vann hoppningen.

 

När det vankas Stjärnornas hoppning i Globen kan vad som helst hända. Eller vad sägs om två avåkningar på samma runda och en skäggig man klädd i damkläder, i damsadel?

   

Stockholm International Horse Show avslutades som vanligt med att stjärnorna intog arenan. Alla på sitt eget speciella sätt.
- Min ridlärare sa till mig i fredags att efter Globen kan du lära dig rida, och jag tänker verkligen fortsätta med det här, säger vinnaren Rickard Olsson under presskonferensen efter klassen.

Sångerskan Sara Varga tog hem årets stilhoppning.
- Men jag vet inte om det var för att jag red snyggast eller för att jag var roligast, säger hon.

 

Hästbiten – på ett sportsligt sätt

De två var tillsammans med komikern Mårten Andersson, Sofia Wistam och dansaren Tobias Karlsson debutanter i Stjärnornas hoppning i Globen. Och de genomförde sina rundor på varierande sätt.
Mårten travade runt, med tanke på att han bara ridit i ungefär tre veckors tid var det verkligen en riktigt snygg ritt.
- Jag har blivit som man brukar säga hästbiten. Jag kommer absolut fortsätta rida, säger han.

Sofia Wistam fick närkontakt med underlaget på banan - två gånger.
- Men jag mår bra, det känns inte någonstans i kroppen just nu. Mest av allt är jag förbannad och jag tänkte innan att visst är jag bättre än Richard Olsson i alla fall...

 

Dansartempo

Tobias Karlsson bländade Globen-publiken med ett riktigt dansarleende på läpparna genom hela ritten. Men stildomarna, Sylve Söderstrand och Malin Baryard Johnsson, tyckte nog att det gick i snabbaste laget.
- Man kanske skulle ha valt en lite lugnare låt för Tobias att rida till, funderade Malin efter hans ritt.

Rutinerade Mia Coldheart fick också till en prydlig ritt, men den här gången fick hon se sig besegrad när det gällde stilbedömningen.

Musse Hasselvall och Caroline af Ugglas bjöd i vanlig ordning på extra mycket show. Musse med helskägg, iklädd klänning, ridande i damsadel.
- När min ridlärare säger något, då gör jag som hon säger. Hon sa damsadel och så fick det bli.
Caroline af Ugglas kommer med en utmaning inför nästa år.
- Vi utmanar den där, vad heter han nu? Lars-Göran, i höjdhoppning - i damsadel, jag hoppas att fler upptäcker hur kul det är att rida i damsadel, säger hon.

 

Sara Varga tog hem stilhoppningen.
   

Rickard hade en härlig stil.
  

Mårten Andersson travade runt, fick ett stopp på det här hindret, men hästen Presley promenerade över.
   

Caroline af Ugglas red fel väg, ett par gånger.

 

Skäggiga damen, alias Musse Hasselvall, i damsadel.

 

Sofia Wistam hade en liiiiiite för stor hjälm på sig.
   

Inte så konstigt att man ramlar av om man inte ser vart man ska.
   

Tobias Karlsson bjöd på ridning med dansleendet på.

    

Rickard Olsson ser riktigt van ut vid att vinna blågul rosett.


Läst 91208 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Sista bilen till Peder


 

Det blev svenskarnas kamp även i Agria Nordic Tour. Till slut var Peder Fredricson ensam om att vara felfri i båda omgångarna - och därmed tog han hem den sista bilen. 


- Jag är väldigt nöjd med min häst. Jag kunde hålla min plan och rida som jag tänkt hela vägen, säger Peder Fredricson om H&M Sibon.

Det var irländska Jessica Kürten, holländaren Jur Vrieling, britten Scott Brash samt Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som kvalat till finalen i Agria Nordic Tour, där högsta vinsten var en bil.

Klassen gick över 1,45-hinder i två omgångar, där den första omgången bestämde startordningen i den andra.
- Alla ryttare var felfria i första rundan så det var inte särskilt svårt byggt. När det står en bil på spel är alla väldigt sugna på att ta hem den, så då är det vinna eller försvinna som gäller, säger Peder.


Planen höll hela vägen

Han gick ut näst sist i den andra rundan och hann därför titta på några av de andra ekipagen innan han gick in för start.
- Då kunde jag också lägga upp en plan som höll hela vägen, säger han.
Henrik von Eckermann red Gut Neuenhofs Bacarole, hästen som han tog hem en bil på i gårdagens tidshoppning. Dessvärre fick han ett nedslag i andra rundan, vilket landade bilnyckeln i händerna på Peder.
- Kul. Det har varit en fantastisk helg med sportsligt bra resultat för svenskarna mot en stark internationell konkurrens, säger Peder.

Närmast väntar tävlingar på Olympia i London för honom. Och bilen får han, förhoppningsvis, behålla.

 

Se fullständigt resultat här.

 

Peder var tvåa i Stockholm Grand Prix tidigare på söndagen, nu fick han äntligen sin blågula rosett – och en bil!
   

"Jag är nöjd med min häst, jag kunde hålla min plan och det höll hela vägen", säger Peder om H&M Sibon.


Läst 87352 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från EM15

    Fler EM15-nyheter




    Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

    Kundtjänst: info@hippson.se

    Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

    Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.