FHS16-kollen - Fälttävlan: Så tränar ryttarna den egna fysiken

Falsterbo Horse Show 2016

Här samlar vi all bevakning från årets Falsterbo Horse Show. Det blir resultat, bakom-kulisserna, bildspel, intervjuer och mycket mer.


JUL
06
2016

Fälttävlan: Så tränar ryttarna den egna fysiken


FOTO: Anna Carlsson-Käck
  
Under Falsterbo Horse Show samlade fälttävlans förbundskapten Staffan Lidbeck landslagsryttarna för ett fystest på en närliggande skola. Hippson var på plats.
  
Text:
Annika Grundberg
  
På en 400-metersbana avverkade ryttarna tre kilometer, snabbast var Ludwig Svennerstål. Sara Algotsson Ostholt och Frida Andersén deltog inte. Även förbundskaptenen själv var med och sprang, och tidigare landslagsryttaren Tobias Grönberg var inlånad som hare.
Här nedan passar vi på att fråga ryttarna hur de tränar till vardags.
  


FOTO: Annika Grundberg
    
Linda Algotsson
– Jag går på gym och tränar smidighet, balans och styrka. Konditionen tränar jag när jag rider hela dagarna. Jag brukar inte springa.
  



FOTO: Annika Grundberg
  
Staffan Lidbeck (förbundskapten och veterinär)
– Jag har inte sprungit sedan i mars, men jag har ett fysiskt arbete så jag är stark i armarna. Men jag springer alldeles för sällan.
  


Niklas Lindbäck
– Jag går på gym regelbundet.
  


Anna Nilsson
– Jag springer regelbundet, vilket jag tycker är roligt. I botten är jag idrottslärare, så jag vet ju att jag måste hålla efter kroppen. Jag går på yoga också, det är jättekul. Ridningen är ju statisk, så det är viktigt att träna för att få bättre koncentrationsförmåga och smidighet. Sedan är terrängprovet långt och det kan vara varmt och krävande, då är det viktigt att vi orkar.
  


Sara Algotsson-Ostholt
– Jag springer inte på grund av ett knä, så de här testerna där man springer gör jag på roddmaskin i stället. Men det var svårt att få fram en sådan här. Hemma går jag på gym och tränar smidighet, styrka, mage, rygg och balans. Och så lite armar också.
  



FOTO: Annika Grundberg
  
Ludwig Svennerstål
– Jag försöker att träna allsidigt för att hålla kroppen frisk och inte bli stel. Främst tränar jag löpning, pilates och styrka. Sedan försöker jag stretcha också, och tycker att det är viktigt att få en helhet i träningen av kroppen.
  


Frida Andersén
– Jag tränar med skolan, det blir gym två gånger i veckan och kondition en gång. Så tre gånger i veckan försöker jag träna regelbundet, jag har ett program utformat för ryttare. Sedan jag flyttade hem tycker jag att jag har blivit starkare och har fått bättre kondition. Det är något jag märker i ridningen.
  


Läst 28080 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 73688 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 82531 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    





  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 86339 ggr Kommentarer Kommentera


Senaste från FHS16

    Fler FHS16-nyheter




    Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

    Kundtjänst: info@hippson.se

    Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

    Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.