GHS-Kollen - Rolf-Göran och Casall tvåa i världscupen

Gothenburg Horse Show 2015

Här samlar vi all bevakning från årets hästfest i Scandinavium – Gothenburg Horse Show 2015


MAR
01
2015

Rolf-Göran och Casall tvåa i världscupen


Foto: Ida Röök


Uppdatering klockan 17.11:
Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask slutar på andra plats i världscupen. Vilken fartfest det blev! Steve Guerdat går segrande ur kampen, medan Marco Kutcher slutar på tredje plats.
Henrik von Eckermann red också felfritt och slutar på sjätteplatsen med CantineroDouglas Lindelöw slutar på nionde plats efter en rivning i omhoppningen.

Vi återkommer med massor av härliga bilder och intervjuer med ryttarna, så snart vi kan!

Resultat
_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 17.06:
Henrik von Eckermann satsade på en felfri runda. Han har inte tillräckligt med poäng för att ta sig till finalen i Las Vegas, men han kan absolut ta en framskjuten placering här i Göteborg. Han går in på sjätte plats efter dagens felfria runda.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.59:
CASALL ASK! Vilken omhoppning! Det blev felfritt och riktigt snyggt, men... Steve Guerdat var drygt sekunden snabbare. Rolf-Göran Bengtsson går in på andra plats.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.58:
Nästa ryttare, Steve Guerdat, tog precis som Gerco medalj i OS. Då var det en guldmedalj, och här i omhoppningen i dag sätter han en felfri och riktigt snabb runda! Upp i ledning. Nu RGB!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.56:
Gerco Schröder, OS-medaljör från London 2012, rider betydligt snabbare än Judy-Ann Melchior. Men sista bommen faller, precis som för Pius.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.54:
Sista bommen faller för Pius Schwizer och Tulago, och troligtvis rivs även deras biljett till Las Vegas. Han hade behövt vara bland klassens tre främst placerade för att komma till finalen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.52:
Judy-Ann Melchior rider felfritt i omhoppningen och går upp i ledningen. Det var nog inte kvällens snabbaste tid – men den första nollan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.50:
Aj aj aj, svängen in i kombinationen blir lite snäv för Casello, bakbommen på oxern faller och därmed segerchanserna i dag. Dock är Douglas Lindelöw klar för finalen i Las Vegas – stort grattis!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.47:
Francessco Franco inleder omhoppningen med 12 fel. Nu – Douglas Lindelöw.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.40:

Nu förbereds omhoppningen inne i arenan. Här kan ni se vilka hinder som ingår i den förkortade banan:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.36:
Kevin Staut har sin fina Silvana HDC igång igen. I dag blev det en felfri ritt – och nu går ekipaget sist ut i omhoppningen. Vilket läge för fransmannen på sin snabba häst!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.28:
Vilken söndag det blir i Göteborg! Henrik von Eckermann red en riktigt riktigt bra runda med Cantinero – tre svenska ryttare är alltså klara för omhoppning! Även Edwina Tops-Alexander red felfritt.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.19:
Marco Kutcher rider också felfritt! Nu har de kommit igång med att leverera felfria rundor, även Jur Vrieling rider nolla – startlistan för omhoppningen blir bara bättre och bättre. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.13:
YESS! Du kunde verkligen höra en knappnål falla inne på arenan när Rolf-Göran Bengtsson red Casall Ask. Men när de gick i mål felfritt exploderade publiken. Wow, vilken stämning!!! Och kul med två svenska ekipage i omhoppning.

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.07:
Jo då, även Steve Guerdat rider felfritt med Albfuehren's Paille – det kommer att bli en otroligt spännande omhoppning i Göteborg. Alldeles strax väntar vi in Rolf-Göran Bengtsson på banan med Casall Ask. Håll tummarna för en felfri ritt.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 16.04: 
Vi lägger ännu ett namn till omhoppningens startlista. Gerco Schröder rider felfritt med Glock's London N.O.P. och säkrar troligtvis sin plats i finalen.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 16.01:
Även Scott Brash går i mål med 4 fel och missar omhoppningen. Just nu är följande ekipage klara för omhoppning: Francesco Franco, Douglas Lindelöw, Judy-Ann Melchior och Pius Schwizer.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 15.52:
Luciana Diniz och Winningmood får ett nedslag, alltså ingen omhoppning för dem. Just nu verkar det som att ryttare på 4 fel även kommer att få världscuppoäng, men allt kan hända och vi har många bra ryttare kvar i startlistan. Bland annat väntar vi på våra svenska ekipage Henrik von Eckermann och Rolf-Göran Bengtsson – kommer inom kort.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.52:
Nu kommer det att bli en snabb omhoppning! Pius Schwizer red nämligen precis en felfri runda. Han är känd för att kunna gasa på fort i omhoppningarna.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.50:
Neeeej, Geir Gulliksen river sista hindret. Han behövde en felfri ritt för att ta sig till finalen i Las Vegas, en final han längtar efter att få delta i. Visst hade det varit roligt att få med både en svensk och en norsk ryttare till USA. Nu återstår det för Geir att se om någon annan ryttare river bort sina chanser till poäng i dag. Han har fortfarande en chans.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _  

Uppdatering klockan 15.48:
Petronella Andersson river inhoppet i kombinationen, men vilken fin runda! Nu har halva startfältet ridit, och endast tre ekipage är felfria. Det är många bra ryttare kvar, men vi kan verkligen säga att ryttarna ställs inför flera utmaningar inne på banan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.45:
Reed Kessler rider sin OS-häst Cylana i dagens deltävling. Tyvärr faller bakbommen på hinder nummer åtta, under en annars väldigt fin runda. Just den oxern har orsakat problem för många ryttare. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.42:
De svenska ekipagen rider riktigt, riktigt bra i dag. Helena Persson får två nedslag med Bonzai H, men det var en riktigt bra runda. Nedslagen kom på sista långsidan, inhoppet i kombinationen och tyvärr föll sista hindret.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.33:
Judy-Ann Melchior lotsar As Cold as Ice Z felfritt runt banan och nu har vi tre ryttare redo för omhoppning. Stämningen inne i arenan är otrolig. Under ritten är publiken knäpptyst, med när ryttarna gå i mål exploderar den.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.30:
VI SES I LAS VEGAS!!! WOW, Douglas Lindelöw sätter en nolla. Tänk att göra det under den press han har på sig. Nu vågar vi påstå att han verkligen är klar för finalen i Las Vegas. Casello har tagit honom hela vägen dit – vilken häst!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.28:
Linda Heed gick i mål med 4 fel - vilken runda! Wow, Bee Wonderful hoppar otroligt bra i dag, det kunde lika gärna ha varit en felfri ritt.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.25:
Två rivningar förstörde Malin Baryard Johnssons möjlighet att åka till världscupfinalen i Las Vegas. Chanserna att komma till finalen är väldigt, väldigt små just nu.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.21:
Där kom den! Första nollan sattes av Francesco Franco, vilken underbar runda han fick till tillsammans med sin Banca Popolare Bari Cassandra.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 15.15:
Det blev ingen felfri runda för Niklas Arvidsson, men endast en rivning på dagens tuffa bana är verkligen ett mer än godkänt resultat. Niklas såg nöjd ut efter målgången och fick jublande applåder av publiken. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Uppdatering klockan 15.10:
Klassens tre första ryttare har varit inne på banan. Danska Torben Frandsen fick 12 fel, följt av Satu Liukkonen på 8 fel och Sebastian Numminen med ett nedslag.

Första svenska ekipaget på banan är Niklas Arvidsson, som rider in på arenan alldeles strax. Kommer han att kunna sätta den första felfria ritten?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Uppdatering klockan 14.56:

Bangången är i full gång, stämningen är magisk inne i arenan. Ryttara är spända, publiken är förväntansfull – och mycket står på spel!
 

Foto: Ida Röök 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

FÖRHANDSINFORMATION
På söndagseftermiddagen rids det sista kvalet till världsfinalen i den västeuropeiska ligan, med andra ord är det en kamp om biljetter till Las Vegas som ska utspela sig i Scandinavium. Världsryttarna radar upp sig i startfältet och flera svenska ekipage finns med. Klassen går som vanligt över 1,60-hinder med grundomgång och efterföljande omhoppning med felfria ekipage.

Niklas Arvidsson startar som nummer 5 med Click and Cash. Malin Baryard Johnsson och Tornesch går ut som nummer 9. Linda Heed och Bee Wonderful kommer direkt därefter, följda av Douglas Lindelöw och Casello. Helena Persson har startnummer 17 med Bonzai H och Petronella Andersson rider in på banan som ryttare nummer 19 på Carriere. Rolf-Göran Bengtsson och Casall startar som nummer 29 och sedan är Henrik von Eckermann sista svensk på banan med startnummer 36.

Här hittar du startlista för klassen.
SVT 2 sänder klassen direkt med start klockan 15.00.
Aktuell ställning inför sista deltävlingen 

Det är många ryttare som har siktet inställt på finalen i Las Vegas, bland annat Jur Vrieling, som aldrig deltagit i finalen tidigare. Han har poäng som borde räcka – men inget är säkert förrän dagens klass ridits. FEI-TV har intervjuat honom:
 

Douglas Lindelöw vågar inte vara säker på final i Las Vegas ännu, men han håller tummarna.
Här berättar han mer om sin väg mot finalen och om sin önskan att vara en förebild för de unga killarna i ridsporten: 

Dagens bana är ingen lätt utmaning för ryttarna, här ser ni grundomgången:
 

Omhoppningen:



Läst 14413 ggr

Fler inlägg

FEB
26
2011

Snyggt, praktiskt och galet på Eurohorse


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet tar vi er med på en rundtur på Eurohorse-mässan i Göteborg. 


Läst 23788 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
23
2011

Bakom kulisserna i Scandinavium-stallet


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Häng med oss till Scandinavium-stallet och träffa hästar, ryttare och grooms.


Läst 20379 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
18
2011

Bakom kulisserna förra året



Snart är det dags för Göteborg Horse Show 2011. Vi värmer upp genom att drömma oss tillbaka med ett bildspel från stallarna under förra årets evenemang.

På besök i Scandinavium-stallet


Läst 15698 ggr Kommentarer Kommentera






Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.